Enler hakkında...

Dumadumadum

Verdiğim değer kadarsın..
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2010
5.342
39
108
İstanbul
Merhaba...
Enlerde her sene aynı üyeler katılıyormuş hemen hemen.
Her sene aynı üyelerin de birinci olduğunu düşünürsek haksızlık oluyor zannımca..

Şöyle yapsak mesela bu sene biinci olanlar seneye ankete katılmasınlar.
Nasıl olur.

Ek olarak bir kullanıcı en fazla 2 kategoride aday olsun, bu yarışma 10. ayda başlasın ve max katılım olsun ve gerçekten doğru kişiler önerilsin. En ufak şaibe sezilen kullanıcılar diskalifiye olsun

Yöneticiler ve editörler için ayrı kategoriler olsa mesela,üyeler ayrı yarışsa.

Gördüğüm kadarıyla son 2 senedir bazı kategorilerin 1. leri hep yönetim ve edilerden.

katılıyorum bencede bidahaki yarışma öyle olsa daha güzel olur hem biz yenilerde birinciliği tadarız belkiii :12:

Evet kazen katılıyorum sana..
Bir aday en fazla iki dalda aday olsun.
Artı anketteki aday sayısı 15i geçmesin yada 10u.
Bu sene kazananlar seneye katılmasın ki yenilerin önü açılsın iyi olmaz mı kazen?

bence aday seçilmek için baraj olmalı, sanırım listeye her yazılan aday olmuş:26:

Son düzenleme:
Ek olarak bir kullanıcı en fazla 2 kategoride aday olsun, bu yarışma 10. ayda başlasın ve max katılım olsun ve gerçekten doğru kişiler önerilsin. En ufak şaibe sezilen kullanıcılar diskalifiye olsun
evet 2 katagoride aday olsun , ama yada 2 katagoriden fazla katagoride aday gösterilmişse ozaman nasıl olucak:26:

aslnda şöylede olabilir mesela en duygusal üye isimli kategoriye en az 3 kişi benim adımı verdiyse ben aday olayım yani böyle birsürü her kafadan farklı isim çıkmış birsürü aday var :)

Adminlre editörlere moderatörlere ayrı anke açılsın...
Birinci olanların kullanıcı adlarının önüne bi işaret resim vs konulsun.

Bu sene seçilen seneyede hakediyorsa yine seçilsin bence ama aday listeleri çok uzun , her adı aday adayı gösterilen değil de ; belirli bir sayıya ulaşan adaylar yarışabilirdi.

Ve evet yönetimin olduğu her listede acayip bir oy yarışı var bu isimlere karşı.

evet 2 katagoride aday olsun , ama yada 2 katagoriden fazla katagoride aday gösterilmişse ozaman nasıl olucak:26:

En çok hangi dallara aday gösterildiyse o iki dala aday olsun.

Mesela en çok oyu alan 5 kişi olabilir.

Atıyorum 10yada15 kişi ankette olsun.
Mesela seni 3kişi yolladıysa sen katıl ama diğerini 4kişi yolladıysa diğeri senin önüne geçsin.
Anlatabildim mi...

Katılacak olan 10-15 kişiye fazla oylar gelen seçilsin içlerinden.

Bu sene seçilen seneyede hakediyorsa yine seçilsin bence ama aday listeleri çok uzun , her adı aday adayı gösterilen değil de ; belirli bir sayıya ulaşan adaylar yarışabilirdi.

Ve evet yönetimin olduğu her listede acayip bir oy yarışı var bu isimlere karşı.

Katılmıyorum ben.
Neye göre kime göre hakediş canım.
Bence bu sene kazanan seneye katılmasın haksızlık adaletsizlik oluyor.
Yenilerin önü açılamıyor...

Katılmıyorum ben.
Neye göre kime göre hakediş canım.
Bence bu sene kazanan seneye katılmasın haksızlık adaletsizlik oluyor.
Yenilerin önü açılamıyor...

Yenilerin seçimide kime göre hakediş o zaman.

Yanlış anlaşılmasın kategorilerin adaylarını bende şaşkınlıkla izledim , ama biri o sene herhangi bir kategoride 1. olmuş ise ve konuda gerçekten en iyi o ise ; yok sen bir daha seçilemezsin demek olmaz gibi geliyor.Yeniler daha çok performans göstersin daha iyi olsun.

Bence yenilerin önünün açılmasının yolu eskiler aday olmasından değil ; adil , yerinde kullanılan oylardan geçiyor.

Kimi kemikleşmiş grupların omuriliğini kıramazsın ki...Al gülüm ver gülüm...Eee hal böyle olunca düzene isyan yerine sende düzene dalıyorsun ...

Yani yeni üye , hem de hepi topu 3 aylık bir üye olarak yazıyorum bunları.
Yoksa bende önüm açılsın isterdim:34:

Tek hakeden birnci seçilen değildir emin ol.
Atıyorum biri 10 biri 7biri 3oy aldysa hepsi hakdiyordur bana göre.
O listeye girenlerin hepsi hakedyordur hatta bir tane bile oy almayan bile..
O yüzden mantıklı olan bu sene kazananın seneye katılmaması.

En çok hangi dallara aday gösterildiyse o iki dala aday olsun.

Atıyorum 10yada15 kişi ankette olsun.
Mesela seni 3kişi yolladıysa sen katıl ama diğerini 4kişi yolladıysa diğeri senin önüne geçsin.
Anlatabildim mi...

Katılacak olan 10-15 kişiye fazla oylar gelen seçilsin içlerinden.

Şuandada bazı anketlerde 10-15 kişi var canım zaten bence fazla.

15 değilde 10 üye olabilir.

8 ankette (yanlış hatırlamıyorsam) aday gösterilmişim...ki ben yarışma öncesi hiç bi şekilde aday bildirmedim,sanıyorum biçok üyemiz beni yazmış kategorilere...
durumdan memnunmuyum? evet fazlası ile..hatta alışkanlık oldu dünden beri anket sayfalarım hep açık kontrol ediyorum,noluyor ne bitiyor izliyorum çokta hoşuma gidiyor...
bence kısıtlı olması yerine anket aşamalı olmalı..yine üyeler bizler belirleyelim kişileri,isterse 50 kişi olsun..
ama mesela 5 gün boyunca ilk aşamadaki kişiler oylansınlar..5 günün sonunda en çok oy alan 5 kişi kalsın ve o kişiler için ayrıca anket açılsın..
yani diyeceğim o ki,2 aşamalı olsun adaletli olsun fikrindeyim.
sonuçta 2. aşamayıda yine KK üyeleri belirlemiş olacak,kızmaca darılmaca,hak yemece olmayacak.:34:

Şuandada bazı anketlerde 10-15 kişi var canım zaten bence fazla.

15 değilde 10 üye olabilir.

Sanırım aday listeleri yolladığımızda kim yazıldıysa hepsi listede yer almış , burada her kategori en çok oy alan en fazla 10 kişiden oluşmalı bence de...

8 ankette (yanlış hatırlamıyorsam) aday gösterilmişim...ki ben yarışma öncesi hiç bi şekilde aday bildirmedim,sanıyorum biçok üyemiz beni yazmış kategorilere...
durumdan memnunmuyum? evet fazlası ile..hatta alışkanlık oldu dünden beri anket sayfalarım hep açık kontrol ediyorum,noluyor ne bitiyor izliyorum çokta hoşuma gidiyor...
bence kısıtlı olması yerine anket aşamalı olmalı..yine üyeler bizler belirleyelim kişileri,isterse 50 kişi olsun..
ama mesela 5 gün boyunca ilk aşamadaki kişiler oylansınlar..5 günün sonunda en çok oy alan 5 kişi kalsın ve o kişiler için ayrıca anket açılsın..
yani diyeceğim o ki,2 aşamalı olsun adaletli olsun fikrindeyim.
sonuçta 2. aşamayıda yine KK üyeleri belirlemiş olacak,kızmaca darılmaca,hak yemece olmayacak.:34:
Bu da güzel bir fikir.

Sanırım aday listeleri yolladığımızda kim yazıldıysa hepsi listede yer almış , burada her kategori en çok oy alan en fazla 10 kişiden oluşmalı bence de...

Bende bu şekilde düşünmüştüm,ama Elossa nın dediğide mantıklı geldi.Her ikiside olabilir.

Back