- Konu Sahibi ipektuncer
-
böyle akrabalardansa komşular daha hayırlı geliyor bana.bayramı ,ev tebriğini geçtim küçücük bir çocuğun hastalığını hiçe sayan insana aynı şekilde davranmak gerekir..seni seven iki eli kanda olsa yetişiyor imdadına..bu insanlara prim verme,küs te olma ama uzak dur derim.görünce sen de güler yüz göster ama onlar gibi bahanelerin ardından canının istediğini yap..hem hamilesin,ağrım var doktor istirahat verdi der geçersin rahatlıkla...bir de bu kadar ince düşünmeyi bırak ,onlar seni hiç düşünmüyorken...
İpekcim ben her zaman söylerim,
beni sıkıntılı zamanlarımda aramayan,yanımda olmayan,
mutlu zamanımda hiç aramasın.dolayısıyla ben olsam gitmezdim.
bırak onlar düşünsün neden gelmediler diye...
Sanırım arayıp davet eden kuzenle arada bi mevzu yok tam olarak,annesiyle alakalı problem var.Kuzen arayıp davet ettiği için bence gitmelisiniz.
Gelen insanlarla sohbet edecek düzeyde birileri olmasını istemiş olabilir kendini kötü hissetmemek için.
Ben olsam giderim.
Konu biraz karışıkmış. Ama gidip gitmeme nedenlerini net açıklamışsın. Üüvey kuzenin sizi "yüz akı" yapmak istiyor; açıkça belli bir durum. Şu ana kadar size hayırlı olsun ev aldınız ya da çocuk hastaymış geçmiş olsun dememeleri de çok saçma. Belki bugünkü söze eşinle seni davet ederek aradaki buzları eritmek istiyor.
Bence bu kadar kafaya takıp büyütecek birşey yok,canın istemiyorsa bir mazeret uydur ve gitme.
Madem bayramlarda gidiyorsunuz herşeye rağmen....
Bunada gidin derim ben..çağırmışlar davet etmişler, niyetleri ne olursa olsun boşver canım...büyüklük sende kalsın...
Aslında varya, bu kadar da basit hayat.. Haklısın..Hep kendimi üzüyorum inceliklerle..
bence güzelce giyin makyajını yap süslen püslen bak bakalım anlarsın durumu...
lafınıda batır ama normalde hiç arayıp sormassınız gelip gitmessiniz, bizde şaşırdık bizi çağırmanıza ama nezaketen geldik de....
gelmemelerini aramamalarınada gücendiğin söyle tepk,lerini ölç...
gitimicende napcam gitmesen merak edersin nasıl falan diye..
Beni aramamasına da bozuldum açıkçası.. Ama sanırım yüzleri yok.. Çünkü hamileliğim çok sıkıntılı geçti, kaç defa hastanelik oldum. Aramadılar, şimdi bunun için arıyorlar.
Evet, yüzde 90 senin de belirtitğin sebepten davet ediliyoruz.
Hani ailesinde insanların karşısına çıkaracak akrabalar olsa, inan biz davetli listesinin 100 numarasında bile olmayız.
Ya herşeyi geçtim..
Bu kız, yani Ayşe, eşimin ameliyatında gelmedi ne hastaneye, ne eve..
Şimdi mi aklına geldi kuzen oldukları.. Ne tuhaf, ben olsam asla yüzüm olmazdı aramaya..
bana biraz fazla ince hesap yapıyomuşsunuz gibi geldi..
bi arkadaşın dediği gibi üvey kuzenle bi husumet yok..
nezaketen sizi çağırmış,sonuçta üveyde olsa akrabanız..
yapılanları düşünüp kin gütmek doğru olduğunu düşünmüyor.
kanlı bıçaklı değilsiniz anladığım kadarıyla,neden gidilmesin ki?
ha derseniz mesafe uzak,hastayım,yorgunum,ozaman hak veririm gitmeyin diye...
ama annesi yüzünden en mutlu gününde sizi arasında görmek isteyen birini kırmayın derim..
bencede eğitimli birileri olsun istemiş orda,okadar ince hesaplara girmeyin..zaten bayramdan bayrama görüyomuşsunuz..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?