• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Eniştem beni niye öptü..

ipektuncer

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
23 Mart 2010
2.968
31
116
İstanbul
Merhaba arkadaşlar,

başlık biraz ilginç gelecek size biliyorum..
Eniştem de beni öpmedi zaten.. Ama şu an yaşadığım hissiyatı ancak bu ifade açıklıyor..:68:

Çok büyük bir sorun değil, ama fikirlerinize ihtiyacım var.:26:

Eşimin üvey annesi var, bahsettim birkaç yerde.
Bu üvey annenin kız kardeşi var. Yani eşimin üvey teyzesi.
Bu üvey teyzenin de bir kızı var. Yani eşimin üvey teyzesinin kızı. İsmi Ayşe olsun.

Bu Ayşe kızımızın bu akşam, evde aile arasında sözü olacakmış. Benimle ve eşimle açıkçası aynı derecede, orta düzey bir samimiyeti var. Eşimi aramış Ayşe dün (nedense eşim ameliyat olduğunda bile beni aramıştı geçmiş olsun için, bu defa eşimi aramış) ve "aslında aile arasında yapacağız, ama sizin de gelmenizi istiorum. Başka da kimseyi davet etmeyeceğim" demiş. Akşam tabi bizim fesatlığımız tuttu, ne alaka, en yakını biz miyiz? Niye bizi çağırıyor sadece diye..:97:

Problem de şu, bu söze gidelim mi gitmeyelim mi..:26:
Gitme ve gitmeme gerekçelerimi aşağıda kıyaslayarak yazıyorum ve fikirlerinizi rica ediyorum.:68:

- Bu kızın ailesinde tek bir eğitimli insan yok, kendisi üniversite mezunu, sözleneceği kişinin ailesi eğitim olarak daha iyi bir durumdaymış. Bir bayram ziyaretindeki kısa sohbetimizde, Ayşe bana "benim ailemde hem eğitimli hem eğitimsiz insanlar olduğunu açıkça söyledim. Ve eğitimli kişilere sizi örnek verdim karı-koca olarak" demişti. Tahminimce bizi oraya vitrin mankeni olarak çağırıyor. Yani "bakınız eğitimli akrabalarım" gibisinden. Şeytan diyor paspal paspal giyin git, kur bağdaşını otur, görsün benim üzerimden reklam yapmayı. Hiç sevmem öyle "incir çıkmış, kabuğunu beğenmemiş" tipleri..:19:

- Eşimin kardeşi, Ayşe'nin öz teyze oğlu oluyor. Ancak iki aile görüşmüyor, küsler. Onlara inat bizi davet ediyor da olabilir. Fotoğrafları face'e koyup nispet yapmak için belki. Böyle birşeye de asla alet olmak istemiyorum.:19:

- Üvey teyze, yani Ayşe'nin annesi, eşimin kardeşi ve eşiyle konuşmuyor dediğim gibi. Yaklaşık 3 yıldır. Dolayısıyla kaynım ve eltim, onun evine gidiş-geliş yapmıyor. Bu üvey teyze, eskiden hem bizi hem kaynımı Ramazanda iftarlara davet ederdi, ev ziyaretlerine gelirdi. Ama ne zamanki kaynımla küstüler, bize de mesafe koydu. "Öz yeğenimle konuşmuyorum, diğerine mi teyzelik yapacağım." diye düşünmüş olabilir. Bilemiyorum. Ama küstükten sonra, her ne hikmetse bizi de ne iftar yemeğine çağırdı, ne bizim davetimize icabet etti, ne ben ameliyat olunca ziyaretime geldi, ev aldım 2 sene geçti, ev görmeye gelmedi. Belki parası yoktur, davet edememiştir bizi, evimi görmeye gelememiştir. Yüzde 1 ihtimal, ama hadi fesatlık olmasın.
Hamileyim, biliyor, 6 ay oldu, bir alo demedi. Yani şimdi yıllar boyu bu kadar derin mesafe bırakmışken, ne alaka "kimseyi istemiyoruz, bir sizi davet ediyoruz"??:26:

- Beni en çok etkileyen olay, kızım domuz gribinden hastanede yatmıştı, 2009'da. 10 gün izin aldım, sonra 1 tek gün kızıma bakacak biri gerekti, ilacı bitmemişken okula gönderemediğim için. K.validem "işim var" dedi, bu üvey teyzede yanındaydı. Duydu konuyu, ne bir geçmiş olsun dedi, ne sonradan arayıp kızımın durumunu sordu, ne de bana yardımcı oldu.:47:

- Biz bu üvey teyzenin evine senede 1 defa bayramda gideriz. Neden gideriz, ben de bilmem. Daha geçen bayram dedik ki "yahu ev aldık, 2 sene oldu, hediyesinde değilim ama bir hayırlı olsuna da gelmediler. Öldük mü kaldık mı 1 defa bile aramazlar. Sene de 1 bayram biz gitmesek, ölene dek birbirimizin yüzünü görmeyiz, sesini duymayız. E biz daha niye gidiyoruz".. Sonra da "hadi neyse, yol üstü zaten, 10 dk oturur kalkarız" diye gittik. Gittiğimizde de çok güleryüz gösterir, ikramda bulunur. Gelme fırsatı olmadığını ve buna çok üzüldüğünü söyler.

Yukarıda anlattıklarımı okuma nezaketi gösteren herkese teşekkür ederim. Sizleri gerçekten seviyorum, akşam kararsız kaldığımda eşime "ben sana yarın kararımı söyliycem" dedim, o da "ha peki kulübe bi danış bakalım" dedi.:61:

Bekliyorum fıstıklar..:68:

böyle akrabalardansa komşular daha hayırlı geliyor bana.bayramı ,ev tebriğini geçtim küçücük bir çocuğun hastalığını hiçe sayan insana aynı şekilde davranmak gerekir..seni seven iki eli kanda olsa yetişiyor imdadına..bu insanlara prim verme,küs te olma ama uzak dur derim.görünce sen de güler yüz göster ama onlar gibi bahanelerin ardından canının istediğini yap..hem hamilesin,ağrım var doktor istirahat verdi der geçersin rahatlıkla...bir de bu kadar ince düşünmeyi bırak ,onlar seni hiç düşünmüyorken...

Madem bayramlarda gidiyorsunuz herşeye rağmen....

Bunada gidin derim ben..çağırmışlar davet etmişler, niyetleri ne olursa olsun boşver canım...büyüklük sende kalsın...

Ayrıca çok da yakında oturmuyorlar, cuma trafiği hesaba katılırsa 1 saatlik araba yolculuğu..
Ben hamile ve iş çıkış yorgunluğunda, kızım okuldan çıkmış yorgun..
Hepimiz aç..
Orada yemek verirli mi verilmez mi..
Yemek yesek gitsek, akşam 9'u bulur, 7'de gelin demişler.
Bunu da hesaba katın olur mu..

Konu biraz karışıkmış. Ama gidip gitmeme nedenlerini net açıklamışsın. Üüvey kuzenin sizi "yüz akı" yapmak istiyor; açıkça belli bir durum. Şu ana kadar size hayırlı olsun ev aldınız ya da çocuk hastaymış geçmiş olsun dememeleri de çok saçma. Belki bugünkü söze eşinle seni davet ederek aradaki buzları eritmek istiyor.

İpekcim ben her zaman söylerim,
beni sıkıntılı zamanlarımda aramayan,yanımda olmayan,
mutlu zamanımda hiç aramasın.dolayısıyla ben olsam gitmezdim.
bırak onlar düşünsün neden gelmediler diye...

böyle akrabalardansa komşular daha hayırlı geliyor bana.bayramı ,ev tebriğini geçtim küçücük bir çocuğun hastalığını hiçe sayan insana aynı şekilde davranmak gerekir..seni seven iki eli kanda olsa yetişiyor imdadına..bu insanlara prim verme,küs te olma ama uzak dur derim.görünce sen de güler yüz göster ama onlar gibi bahanelerin ardından canının istediğini yap..hem hamilesin,ağrım var doktor istirahat verdi der geçersin rahatlıkla...bir de bu kadar ince düşünmeyi bırak ,onlar seni hiç düşünmüyorken...

Yazdıklarını çok önemsedim, ama en çok şu son cümleyi..
Beni düşünmeyenler için, şu inceliklerimden bir kurtulsam..

Sanırım arayıp davet eden kuzenle arada bi mevzu yok tam olarak,annesiyle alakalı problem var.Kuzen arayıp davet ettiği için bence gitmelisiniz.
Gelen insanlarla sohbet edecek düzeyde birileri olmasını istemiş olabilir kendini kötü hissetmemek için.
Ben olsam giderim.

İpekcim ben her zaman söylerim,
beni sıkıntılı zamanlarımda aramayan,yanımda olmayan,
mutlu zamanımda hiç aramasın.dolayısıyla ben olsam gitmezdim.
bırak onlar düşünsün neden gelmediler diye...

Aynen bu işte..
Zor, sıkıntılı zamanlarımda bir destek yok..
Doğum yapacağım, 1 gün bana bakacak insan olmayacak. Hastaneye refakatçi bile parayla tutacağım, var mı böyle bişey ??
Haklısın canım..

Sanırım arayıp davet eden kuzenle arada bi mevzu yok tam olarak,annesiyle alakalı problem var.Kuzen arayıp davet ettiği için bence gitmelisiniz.
Gelen insanlarla sohbet edecek düzeyde birileri olmasını istemiş olabilir kendini kötü hissetmemek için.
Ben olsam giderim.

Beni aramamasına da bozuldum açıkçası.. Ama sanırım yüzleri yok.. Çünkü hamileliğim çok sıkıntılı geçti, kaç defa hastanelik oldum. Aramadılar, şimdi bunun için arıyorlar.

Evet, yüzde 90 senin de belirtitğin sebepten davet ediliyoruz.
Hani ailesinde insanların karşısına çıkaracak akrabalar olsa, inan biz davetli listesinin 100 numarasında bile olmayız.
Ya herşeyi geçtim..
Bu kız, yani Ayşe, eşimin ameliyatında gelmedi ne hastaneye, ne eve..
Şimdi mi aklına geldi kuzen oldukları.. Ne tuhaf, ben olsam asla yüzüm olmazdı aramaya..

Bence bu kadar kafaya takıp büyütecek birşey yok,canın istemiyorsa bir mazeret uydur ve gitme.:68:

Konu biraz karışıkmış. Ama gidip gitmeme nedenlerini net açıklamışsın. Üüvey kuzenin sizi "yüz akı" yapmak istiyor; açıkça belli bir durum. Şu ana kadar size hayırlı olsun ev aldınız ya da çocuk hastaymış geçmiş olsun dememeleri de çok saçma. Belki bugünkü söze eşinle seni davet ederek aradaki buzları eritmek istiyor.

Yok canım, inan bak ona eminim. Buzları eritmek gibi bir derdi yoktur. Evlensin, örter kapısını, evime bile gelmez. Çok eminim.
Bir biz enayi gibi, aramayan sormayan insanlara bayram ziyareti yapıyoruz, o da aile terbiyesi, başka sebebi yok.
Gerçi sorguluyorum artık, belki de bayramda da gitmem artık.
Belki merak ederler o zaman öldük mü kaldık mı..

Madem bayramlarda gidiyorsunuz herşeye rağmen....

Bunada gidin derim ben..çağırmışlar davet etmişler, niyetleri ne olursa olsun boşver canım...büyüklük sende kalsın...

Canım, bayramda gitme işini sorgulamaya başladım.
Diyorum ki..
Şu an başıma bir iş gelse, eşimdne başka kimi arayabilirim?
Ablam ve 2 amcam var, sadece onları arayabilirim. Şak diye de gelirler nereye istersem.
Onun dışında ölsek kalsak umursamaz hiç kimse.

bence güzelce giyin makyajını yap süslen püslen bak bakalım anlarsın durumu...

lafınıda batır ama normalde hiç arayıp sormassınız gelip gitmessiniz, bizde şaşırdık bizi çağırmanıza ama nezaketen geldik de....

gelmemelerini aramamalarınada gücendiğin söyle tepk,lerini ölç...

gitimicende napcam gitmesen merak edersin nasıl falan diye..

Aslında varya, bu kadar da basit hayat.. Haklısın..Hep kendimi üzüyorum inceliklerle..

Sertabın bir şarkısı vardı incelikler yüzünden o geldi aklıma:1:
<artık beni asla yaralayamaz
hayat eğer istemezsem
yıllar beni kolay yakalayamaz
ben durup beklemezsem >
çok takılma cidden başımıza ne geliyorsa bu kadar irdelemekten geliyor herşeyi.

bence güzelce giyin makyajını yap süslen püslen bak bakalım anlarsın durumu...

lafınıda batır ama normalde hiç arayıp sormassınız gelip gitmessiniz, bizde şaşırdık bizi çağırmanıza ama nezaketen geldik de....

gelmemelerini aramamalarınada gücendiğin söyle tepk,lerini ölç...

gitimicende napcam gitmesen merak edersin nasıl falan diye..

Zaten saniye saniye koyar face'e, görürüz fazla fazla..:1:
Bir de gidip laf sokamam ki, misafirleri olacak, böyle özel bir günde diyemem ki bişey.
Bir de şu net..
Söze katılırız, bir daha düğüne kadar aramazlar.
Düğünde takı takmak için gene "davetli listesine" gireriz..
Sonra gene unutuluruz..

bana biraz fazla ince hesap yapıyomuşsunuz gibi geldi..
bi arkadaşın dediği gibi üvey kuzenle bi husumet yok..
nezaketen sizi çağırmış,sonuçta üveyde olsa akrabanız..
yapılanları düşünüp kin gütmek doğru olduğunu düşünmüyor.
kanlı bıçaklı değilsiniz anladığım kadarıyla,neden gidilmesin ki?
ha derseniz mesafe uzak,hastayım,yorgunum,ozaman hak veririm gitmeyin diye...
ama annesi yüzünden en mutlu gününde sizi arasında görmek isteyen birini kırmayın derim..
bencede eğitimli birileri olsun istemiş orda,okadar ince hesaplara girmeyin..zaten bayramdan bayrama görüyomuşsunuz..

Beni aramamasına da bozuldum açıkçası.. Ama sanırım yüzleri yok.. Çünkü hamileliğim çok sıkıntılı geçti, kaç defa hastanelik oldum. Aramadılar, şimdi bunun için arıyorlar.

Evet, yüzde 90 senin de belirtitğin sebepten davet ediliyoruz.
Hani ailesinde insanların karşısına çıkaracak akrabalar olsa, inan biz davetli listesinin 100 numarasında bile olmayız.
Ya herşeyi geçtim..
Bu kız, yani Ayşe, eşimin ameliyatında gelmedi ne hastaneye, ne eve..
Şimdi mi aklına geldi kuzen oldukları.. Ne tuhaf, ben olsam asla yüzüm olmazdı aramaya..

halen gideyim mi gitmeyim mi diye düşünüyo musunuz....
gitmeyinnnnn, sonuçta ölüm yok hastalık yok, insanlık namına yapılcak bişeyde yok..

üstelik birsürü hastalıkla uğraşmışınız, bir aloyu bile çok görmüşler:19:

peki üvey teyzeniz sizi arayıp davet ettimi...eğer çok isteselerdi büyük olarak teyze sizi (eşini değil)arar davet ederdi evine...

harbiden bayram değil, seyran değil eniştem beni niye öptü olmuş:44:

bana biraz fazla ince hesap yapıyomuşsunuz gibi geldi..
bi arkadaşın dediği gibi üvey kuzenle bi husumet yok..
nezaketen sizi çağırmış,sonuçta üveyde olsa akrabanız..
yapılanları düşünüp kin gütmek doğru olduğunu düşünmüyor.
kanlı bıçaklı değilsiniz anladığım kadarıyla,neden gidilmesin ki?
ha derseniz mesafe uzak,hastayım,yorgunum,ozaman hak veririm gitmeyin diye...
ama annesi yüzünden en mutlu gününde sizi arasında görmek isteyen birini kırmayın derim..
bencede eğitimli birileri olsun istemiş orda,okadar ince hesaplara girmeyin..zaten bayramdan bayrama görüyomuşsunuz..

İşte böyle düşününce de kafam karışıyor..
Ama şunu biliyorum, bizi davet etmesi sadece vitrin mankenliği için.
İlk anda bizi lanse etmek istiyor o aileye..
Sonrasında da belki eşiyle birlikte geliş-gidiş yapacak..
Bilemiyorum ki..
Beni arasa, gitme ihtimalim daha yüksek olurdu..
Böyle şeylerde hanımlar aranır bence..
Bu gibi konularda aile reisi kadındır..
Hem bir hatrımı sorardı, İpek abla bebek nasıl, derdi..
Benimle eşimden daha samimi olmalı ki, eşimin ameliyatında beni aradı..

Back