engelli raporu (benmi abartiyorum)

Ben her zaman tartışmanın adabına uyarak seviyeli bir şekil ve üslupla tartışırım hadeka. Reel hayatımda da bu böyledir ve genelde tartışmayı hakaret, celallenmek, saldırmak olarak bilen insanlarla çizgimi koruyarak tartıştığımda karşımdaki susar gider. bu öfke ya da fevrilik değil. Siz gerçekten sordunuz bende gerçekten cevaplayarak sordum size :) Hipoglisemi engel değil dedim size önceki mesajda ama yine anlamamışsınız. Hipoglisemiden mütevellit tüm o sorduğum sorulara cevabınız eevet ise engeldir.. Şimdi ben size engelli bireyin normal iş hayatında çalışamayacağını söyliycem, siz bunuda anlamayacaksınız. şuan sahip olduğum işte normal bir birey olarak çalışsaydım kesinlikle kapı önüne konulurdum. Sırf şuanki işim için değil, çoğunlukla işverenler, kurumlar bireye sağlığından ötürü tolerans göstermiyor. ama engelli kategorisinde isen mecbur! gösteriyor. Sürekli sirkülasyon ve yoğunluğun olduğu birimdeyim ve günde 2 kez yarım saat meyve yeme hakkım var. şekerim yükseldiğinde kurum binasında gezip gelme hakkım var. düştü ise 3 saat boyunca hiçbir iş yapmama hakkım var. otokontrolümü zorlayan iş olduğunda itiraz edip çeşitli görevleri geri çevirme hakkım var, aradığımda insülinüm ayağıma gelir, insülinüm şahsımı zorlamasın diye çalıştığım daireme buzdolabı temin edildi ve kimsenin bir çöp dahi içine koymaya hakkı yok... bu benden ötürü değil, resmi kurumda buzdolabı içinde çalışanlar yiyecek içecek barındıramaz. bu yüzden kimsenin bişey koymasına hakkı yok. Benimde insülinden başka bişey koymaya hakkım yok elbet. bu ve buna benzer bir sürü şey var, sorarım hangi kurum çalışanına bunu yapar. Eğer yapar derseniz, 3bin tane çalışanımız var neden hepsinin bu hakkı yokda tek benim var?..
Ne indirim ne bindirim ne araba ne başka şey...hiçbiri için almadım raporumu, çalıştığım kurumlarda saygı görmek ve öncelikli olmak için, bu da hakkım olduğu için aldım. peki siz bana yıllar sonra eşimle el ele tutuşup gezme garantisi verebilir misiniz? kronik rahatsızlıklar bunlar, yavaş yavaş herşeyinizi öldüren şeyler...

Sizin eşinizin engeli ağırdır, ama onun ağır olması benim hafif olduğum manasını taşımaz. Daha öncede telaffuz ettim herkesin derdi kendine ağır,kendine bitanecikdir. eşinizin engel oranına itirazınız, engelli raporu almıştır almamıştır vs vs..hertürlü sorununuzu dibine kadar kovalayın ve hakkınızı savunun. Her merciye itirazınızı iletin dilekçe yazın.
Az önce birisi yazmış, birinin gözüne çivi batmış gitmiş rapor almış diyor. ama gözü çıkmadı yani gözü yerinde diyor.
Yaklaşım bu işte hadeka, mantık bu insanımızda. gözü çıkmamış diyor ya.. vahşice bişey bu bana göre :) çıkması mı lazım o gözün, göz çukurunda göz olmaması mı lazım. rezil rüsva halde milletin yaklaşımı. Size kolaylıklar diliyorum hadeka.. Daha fazla hoplatamıcam beynimi, zira şekerimi etkiliyor.. :)

Şu konuyu takibi iptal et dedim yine bildirim geliyor, sinir bozucu oldu benim için şu topic.

Kardesimin kundakliktan arkadasi,ayni mahalle, ayni ortam gunde 40 kez gordugum adam..
Muhalefet olsun diye saldiriya gecmenin alemi yok..

Daha isim gucum yok, burda kafadan konu uretip, yazip cizip konu acip vakit harcamam..

yok taniyomusun, yok ne biliyosun..biliyorumki diyorum..zaten bende tanidigim bi insan uzerinden genelleme yaparak, boyle vakalar mumkunmu diye sordum arkadaslara..

yarikda hani bicak keser, izi kalir onun gibi bisey..oldumu..
Haksizlikda varsa, bu isler torpille oluyosa kimi kime sikayet edip hak aricam acaba..bozaci ile sıraci durumu..

Morusevenkiz ben senin yazdiklarini anliyorum da sen fevriliginin devam ettigini anlayamiyorsun. Senin engelini kucumsemedik ki. Ama toplum tarafindan engelin basit gorulup kucumsenmis ve ofkeni burada disa vuruyorsun.

Gozune civi batan ve goremeyen insan da engellidir tabi ki.
Ayrica kurumundaki haklarin cok dogal ve gerekli. Bu sartlarda calisabildigin icin sanslisin. Bircokk kurum engellisine bu haklari tanimiyor.

Evet hastaligini iyi biliyorum. Benim yasadiklarimin ileri derecesi. Herkesin hastaligi kendine ozel. Bence de sen bu konuyu takip etme sinirlerin yipranmasin.
Sinir de sekere pek iyi gelmiyor.

engelli raporunu kolay kolay vermıyorlar
hatta hıc kolay vermıyorlar muhtemelen cıddı bıseyı var ve sız bununla alay edıyorsunuz
yoksa engellı raporunu oyle kolay verseler .
benım yengemın abısı 18 yasında sara hastası oluyor dusmeye baglı daha yenı engellı raporu aldı ve emeklı oldu
nerede kac tane doktordan gecıyorlar
babam 2 tane stentlı kalp krızı gecırdı calısamıyor %40 rapor cıktı %60 olması gerekıyor halbukı
bılmem analtabıldımmı ıcınızdekı fesatlıgı

torpil işi için söylüyorum
babamın gırdıgı hastane sans uzerıne ve gırdıgı heyette bırıncı derece arkabamız vardı doktor ve asla ama asla torpil durumu gerceklesmıyor
ote yandan hastanede bıtmıyor ıs bırde sgk ya gore bu raporun okunması var

bilmeden ithamlarda bulunmak değil benim demek istediğim raporla engelini daha çok gösterip o sınava girmek, çünkü onun gibi %40 engeli olmadığı için sınava giremeyen bir sürü engelli hatta onan fazla engeli olan insan varken o torpille yükseltip girdi sizce bu adalet mi?
yoksa ben de engelinden dolayı sınava girip çalışmasını isterdim ama torpille engelini yükseltip diğer hakkı olanların hakkını yemesi iyi birşey değil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…