Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Yarık yarık dediğiniz nedir? Biri sormuş söylememişsiniz bile.
Engel sadece dışarıdan görünen bir şey değil. Konuya yazan diabet hastası yorumcu arkadaşın da dediği gibi.
Benim konu hakkındaki düşüncem, bu kişiyi tanımıyorsunuz, sağlık durumunu bilmiyorsunuz, sadece kulaktan duyma lafla ve varsayımla yargılıyorsunuz. Sanki adamın ciğerini biliyormuş gibi konuşuyorsunuz. İnsan karalamak çok kolay. Ha çok mu şüpheniz var? O zaman adalet yok, haksızlık var diye bağrınmak yerine şikayet edin kendisini, araştırsınlar. Haksızlığa tahammülüm yok demişsiniz, peki ne yaptınız bu durum için? Sorsak kimse haksızlığa gelemiyor zaten güzel ülkemizde, ama icraat yok. Hepsi lafta. Haksızlığa susarak adalet olmuyor. Forum sitesinde kahraman olmak iş değil, gerçek hayatta sesinizi çıkarın.
Hipoglisemisi olanlar rapor alabiliyor mu yaaa
Ben de hipoglisemi hastasiyim
Hic bir zaman raporalayim da biseylerden muaf olayim dememistim
Haklarimi mi bilmiyorum acaba
Benim arkadaşım da lise bittiği yıl %16 engelli olmasına rağmen %40 rapor alıp kpss sınavına girdi hemde körler sağırlar falan vardı bu arkadaşımın sadece yürümesinde sorun vardı tabi üniversite için dersaneye gitmiştik birlikte üniversite kazanamadı ama diğer engellilere göre normal eğitim aldığı için atandı ve yıllardır memur olarak çalışıyor erkenden de emekli olup emekli maaşıyla yaşayacak. Ama çocuğu sürekli hasta aldığı tüm para hastane masraflarına gidiyor. Haksız kazanç bir yerden çıkıyor yani.
Moruseven kiz cok fevrisinsiz şeker hastası mısınız? tip 1 mi tip 2 misiniz? hiperglisemi de yaşıyor musunuz? ketoasidozu ne sıklıkla yaşıyorsunuz? ha1c değeriniz nedir? hipoglisemiye bağlı yaşadığınız komplikasyonlar var mı? hipoglisemiden vücut sinirleriniz işlevini yitirip kalp-damar sıkıntısı yaşıyor musunuz? gözlerde bir kayıp söz konusu mu? Sinir sıkışması var mıdır vücutta? nörolojik olarak yapılan testlerde his kaybınız var mı? ayak yaralarınız var mı? ayak yarasından kastım damarlar işlevini bozduğu için tüm baldır ve bacakta çıkan yaralar. bunların cevabını sizden almak isterim açıkcası. ve tüm bunlarada cevabınız evetse, gidin başvurun hanımefendi :)
Ayrıca hipoglisemi hastalık değildir.. hipoglisemiye sebep olan şeydir hastalık.. bunu iyi ayırt edin önce madem hastasınız. bende bişeylerden muaf olmak için almadım o raporu..
önce konudaki yazılanları, ya da hipoglisemi ifadesi nerlerde geçiyor kim ne demiş iyice okuyun..
Benimde böyle bir kaç bildiğim kişi var. Çoğu aracı ile Bu işi hallediyor. Mesela adamın ayağı aksıyor ama yıllardır çalışıyor gayet rahat. Araba kullanabiliyor ama hey yet ten sakat raporu alıyor. Sonra emeklilik için başka bir heyet bunun raporunu iptal etti yani çalışmaya engel değil diye adam ne yaptı etti yine o raporu alıp emekli oldu. Bir diğeri gözüne çivi mi batmış ne ama öyle gözü falan çıkmadı yerinde . Oda malulen emekli oldu. Daha var bir kaç kişi böyle ve nasıl ali cengiz oyunu ile rapor aldıklarını ballandıra ballandıra anlatırlar. Rabbim huzurla yedi mesin o parayı. Benim eşimin de bir gözünde ileri derece tembellik var ona teklif etti biri. Hem erken emekli olursun şu bu şekilde kolaylığı var diye. Eşim ben yıllardır bu gözle çalışıyorum demekki o rapor u haketmiyorum gerçekten çalışamayan insanların hakkına girmem dedi. Ben bu yüzden seviyorum galiba bu keratayı :)Kardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..
Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..
Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim
"dunya guzeli bi cocuk,4 yaslarinda, dogustan iki bacagi yok"..
engelli raporunu veren kurum diyorki
"ilerde protez takip calisabilir" ve engelli raporunu vermiyor..
bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..