engelli raporu (benmi abartiyorum)

Neden biliyor musunuz? Torpillidir beyimiz. Yoksa bir yarığa o raporu alamaz beyimiz. Hey allahim sen islah et bu ülkeyi

Yarık yarık dediğiniz nedir? Biri sormuş söylememişsiniz bile.
Engel sadece dışarıdan görünen bir şey değil. Konuya yazan diabet hastası yorumcu arkadaşın da dediği gibi.
Benim konu hakkındaki düşüncem, bu kişiyi tanımıyorsunuz, sağlık durumunu bilmiyorsunuz, sadece kulaktan duyma lafla ve varsayımla yargılıyorsunuz. Sanki adamın ciğerini biliyormuş gibi konuşuyorsunuz. İnsan karalamak çok kolay. Ha çok mu şüpheniz var? O zaman adalet yok, haksızlık var diye bağrınmak yerine şikayet edin kendisini, araştırsınlar. Haksızlığa tahammülüm yok demişsiniz, peki ne yaptınız bu durum için? Sorsak kimse haksızlığa gelemiyor zaten güzel ülkemizde, ama icraat yok. Hepsi lafta. Haksızlığa susarak adalet olmuyor. Forum sitesinde kahraman olmak iş değil, gerçek hayatta sesinizi çıkarın.

Benim arkadaşım da lise bittiği yıl %16 engelli olmasına rağmen %40 rapor alıp kpss sınavına girdi hemde körler sağırlar falan vardı bu arkadaşımın sadece yürümesinde sorun vardı tabi üniversite için dersaneye gitmiştik birlikte üniversite kazanamadı ama diğer engellilere göre normal eğitim aldığı için atandı ve yıllardır memur olarak çalışıyor erkenden de emekli olup emekli maaşıyla yaşayacak. Ama çocuğu sürekli hasta aldığı tüm para hastane masraflarına gidiyor. Haksız kazanç bir yerden çıkıyor yani.

Herkesin derdi kendine ağırdır, kendine bitaneciktir! unutmayınız bunu.. sadece yürümesinde sıkıntı var, yok yarığı var sadece, yok aslında dana gibi sağlam ama aldı rapor.. Bende dana gibiyim. Dıştan sapasağlamım. ne yarığım ne çiziğim ne gözümde şaşılık, ne yürümemde aksaklık. diğer engellilere nazaran turp gibiyim maşallah! Şimdiiii,, herkes buna bakıyor. Dışı sağlam, dipçik gibi. inanılmaz şekilde düzgünde konuşuyorum akıl alır iş değil bi de rapor almışım!!..
Kimsenin bilmediği şeyler var ama bende? onlar nolacak. engelli insanlar rapor aldığında benim şuyum şuyum şuyum var diye ortalığa çıkıp haykırmaz. Çalıştığım kurumda engelimi, engel oranımı, engelim nedendir sadece insan kaynakları dairesi şefimiz ve ben bilirim! dipçik gibi yürüyorum ama hipoglisemi yaşayınca yağ gibi eriyorum bazen bayılıyorum bazen yatıp kalıyorum bazen geçici görme sorunu bile yaşıyorum! eee noldu dıştan hiçbişeyim yok ama benim???
Çalışanın özel hayatına saygı, iş ahlakı gereği, iş etiği gereği de yetkili kişiyer amir memur şefler engelli vatandaş şu yüzden engelli demez! denmediği için insanlar ayyy sapasağlam engeli bunun neresinde? der. yüzüme bizzat beyin özürlü müsün? diyecek kadarda adi ve aşağılık insanlar var şu hayatta. Bırakın başkalarının engeliyle ilgilenmeyi. Engeliniz olmadığı için yatın kalkın şükredin.

Yarık yarık dediğiniz nedir? Biri sormuş söylememişsiniz bile.
Engel sadece dışarıdan görünen bir şey değil. Konuya yazan diabet hastası yorumcu arkadaşın da dediği gibi.
Benim konu hakkındaki düşüncem, bu kişiyi tanımıyorsunuz, sağlık durumunu bilmiyorsunuz, sadece kulaktan duyma lafla ve varsayımla yargılıyorsunuz. Sanki adamın ciğerini biliyormuş gibi konuşuyorsunuz. İnsan karalamak çok kolay. Ha çok mu şüpheniz var? O zaman adalet yok, haksızlık var diye bağrınmak yerine şikayet edin kendisini, araştırsınlar. Haksızlığa tahammülüm yok demişsiniz, peki ne yaptınız bu durum için? Sorsak kimse haksızlığa gelemiyor zaten güzel ülkemizde, ama icraat yok. Hepsi lafta. Haksızlığa susarak adalet olmuyor. Forum sitesinde kahraman olmak iş değil, gerçek hayatta sesinizi çıkarın.

katılıyorum sana arkadaşım.

Esim engelli
Ve engelli olmadigi halde bu hakki kullanan cok malesef ulkemizde.
Ayrica faturalardan muaf degil. Ne faturasiymis bu esim de basvursun.

Esimin engel orani 65
Gecen hafta rapor icin basvurdu. Son 6 ayda alinan lazimdi. Yuzde 48 vermis doktor. Ve doktor ortopedi doktoru degilmis . fizik tedavi vermis bu raporu. Tabi heyetteki tum doktorlar bakiyor ama esimin engeli ortopedik. Iki kol ve bi bacagini kullanamiyor. Verilen rapor 48

Diger tarafta sapasaglam adamlar yuzde 90 engelli raporu aliyor. Akil sir ermez.

Hipoglisemisi olanlar rapor alabiliyor mu yaaa
Ben de hipoglisemi hastasiyim
Hic bir zaman raporalayim da biseylerden muaf olayim dememistim
Haklarimi mi bilmiyorum acaba

engelli raporunu almak artık hiç kolay deil..sağlık kurulundan geçmek artık zor...

Hipoglisemisi olanlar rapor alabiliyor mu yaaa
Ben de hipoglisemi hastasiyim
Hic bir zaman raporalayim da biseylerden muaf olayim dememistim
Haklarimi mi bilmiyorum acaba

siz şeker hastası mısınız? tip 1 mi tip 2 misiniz? hiperglisemi de yaşıyor musunuz? ketoasidozu ne sıklıkla yaşıyorsunuz? ha1c değeriniz nedir? hipoglisemiye bağlı yaşadığınız komplikasyonlar var mı? hipoglisemiden vücut sinirleriniz işlevini yitirip kalp-damar sıkıntısı yaşıyor musunuz? gözlerde bir kayıp söz konusu mu? Sinir sıkışması var mıdır vücutta? nörolojik olarak yapılan testlerde his kaybınız var mı? ayak yaralarınız var mı? ayak yarasından kastım damarlar işlevini bozduğu için tüm baldır ve bacakta çıkan yaralar. bunların cevabını sizden almak isterim açıkcası. ve tüm bunlarada cevabınız evetse, gidin başvurun hanımefendi :)
Ayrıca hipoglisemi hastalık değildir.. hipoglisemiye sebep olan şeydir hastalık.. bunu iyi ayırt edin önce madem hastasınız. bende bişeylerden muaf olmak için almadım o raporu..

önce konudaki yazılanları, ya da hipoglisemi ifadesi nerlerde geçiyor kim ne demiş iyice okuyun..

Eşimin bir akrabası obez bildiğiniz obez ki gunlerce sokaklarda market broşürü dağıtırdı kapı kapı.çalışmaya engeli yoktu yani. ama nasıl yaptıysa gidiyor obezlikten dolayı engelli raporu çıkarıyor.hemde obezlikten yemek yiyip yiyip yatıp şişmekten. ve ondanda vahimi başka bir şehire engelli devlet memuru olarak atanıyor.yakında işine başlayacak. Benim zavallı kızımda yıllarca universitelerde dirsek çürütüp emek verip kpss den aldığı puanıyla acaba türkiyenin hangi şehrinde açık olurda yerleşebilirim diye umutla bekliyor. şimdi bu hakmı adaletsizlik mi sizce. tedavisi mümkün olan sebeplerden rapor alıpta birde en güzel yerlerde çalışan insanların kesinlikle hak yediğini düşünüyorum...

merhaba ben % 75 hem görme ( gece körlüğü) hemde işitme engelliyim.. 2012 ömss sinav sonuncu kamuya atandim. 2013 te memuroldum. . 2014 tede evlendim.şimdi hamileyim çok şükür. eşim tek kulagindan engelli. onada rapor vermediler eşime % 12 verildi. ama hiç duymuyordu tek kulagi.. öle tek kulagi hiç duymayip da rapor alan da vardi.doktor anlamiyordu hiç bişeyi kaç senedir çalışıyor boşveriyor hastaları. olmadi sağlık olsun. öle sapsağlam insanlarin özürlüymüş gibi davranip da rapor alan çok kişi var. ama kazançlari haksiz çikiyor tabi. Allah büyüktür.

Benim arkadaşım da lise bittiği yıl %16 engelli olmasına rağmen %40 rapor alıp kpss sınavına girdi hemde körler sağırlar falan vardı bu arkadaşımın sadece yürümesinde sorun vardı tabi üniversite için dersaneye gitmiştik birlikte üniversite kazanamadı ama diğer engellilere göre normal eğitim aldığı için atandı ve yıllardır memur olarak çalışıyor erkenden de emekli olup emekli maaşıyla yaşayacak. Ama çocuğu sürekli hasta aldığı tüm para hastane masraflarına gidiyor. Haksız kazanç bir yerden çıkıyor yani.

arkadaşınız raporu torpille mi almış bilemicem ama inanın hayatta %16 engel bile ne kadar problem. %16 engeli olan bir insan engelli sayılmadığından engelli kadrolarından ve sınavlarından yararlanamıyor. ama tamamen sağlıklı bir insanla bir mi şimdi? ne sağlık açısından ne psikoloji açısından.

o arkadaşınız başarısızmış belki üniversiteyi kazanamadı falan demişsiniz ama başarılı da olsa emin olun özel sektörde çalışma alanı kısıtlanacak ve iş bulmada ciddi sorunlar yaşayacaktı. maalesef sadece %40 üstü olanlar engelli gibi kabul ediliyor. diğerleri ne engelli ne sağlıklı. bu durum da çok zor. o kadar çok böyle insan var ki %20-30 engelde kalıp hiçbir şeyden yararlanamayan ama sağlıklı da kabul edilmeyen iş bulamayan. bu durumda bu kişiler 40 ın üstünü geçmek için çabalasa çok da haksız diyemem. belki devlet işi için de değil de en azından özel sektördeki engelli kadroları için.

ayrıca belki sonradan başka bir sağlık sorunu çıkmıştır. iç organlardan hastalıklardan da engel alınabiliyor. bilmeden de böyle ithamlarda bulunulmamalı bence.

Bu konudaki yazılan tepkiler ve milletin engellilere bakış açısı tam cinnetlik.. Atıp tutmak itham etmek engelleri basite indirgemek nasıl kolay hepinize ya! Başkalarının engelinde gözü olanlara , e sizinde engeliniz bol olsun demekten başka düşünce bırakmıyorsunuz. Keşke! keşke! keşşşşke! biz engelliler bu oranlarla yaşamaktansa, bi de ay o engelmi ay bu engelmi ay obez ay yarık ay hiçbişeyi yok diyenlerle uğraşmaktansa; siz engelde gözü olanlar, en ufak engeli dahi basite alanlar yaşasaydı bizlerin hayatını. bu engellere ve oranlara biz değilde sizler sahip olsaydınız keşkede bi göreydiniz dünya kaçbucak.

Ciddi anlamda sinirlerimi bozdu şu yazılanlar.. Ne reel hayatımda ne şurda bir türlü izah edip anlatamadım kimseye. şu bakış açısı niye kalkmıyor hepinizin aklından anlamış değilim. bu insanoğlu niye böyle ya, hep karşısındakinde gözü, hep ulaşamadığında gözü, hep başkalarında aklı. yahu o şunu yapmış ötekinin engeli yok ama engelli olmuş beriki sağlam oturup bunu düşüneceğinize şükredin bi. Şükür şükürrrr.. şükredin hayatlarınızda kronik rahatsızlıklar olmadığına, engeliniz olmadığına sağlam olduğunuza.

arkadaşların da söylediği şekilde nerde adalet var ki burda olsun. o bir yerden torpil fln bulmuştur yoksa kolay değil engelli raporu almak. %40 olması lazım çok ciddi hastalıklarda bile %39 da bırakıp inatla vermedikleri oluyor

siz şeker hastası mısınız? tip 1 mi tip 2 misiniz? hiperglisemi de yaşıyor musunuz? ketoasidozu ne sıklıkla yaşıyorsunuz? ha1c değeriniz nedir? hipoglisemiye bağlı yaşadığınız komplikasyonlar var mı? hipoglisemiden vücut sinirleriniz işlevini yitirip kalp-damar sıkıntısı yaşıyor musunuz? gözlerde bir kayıp söz konusu mu? Sinir sıkışması var mıdır vücutta? nörolojik olarak yapılan testlerde his kaybınız var mı? ayak yaralarınız var mı? ayak yarasından kastım damarlar işlevini bozduğu için tüm baldır ve bacakta çıkan yaralar. bunların cevabını sizden almak isterim açıkcası. ve tüm bunlarada cevabınız evetse, gidin başvurun hanımefendi :)
Ayrıca hipoglisemi hastalık değildir.. hipoglisemiye sebep olan şeydir hastalık.. bunu iyi ayırt edin önce madem hastasınız. bende bişeylerden muaf olmak için almadım o raporu..

önce konudaki yazılanları, ya da hipoglisemi ifadesi nerlerde geçiyor kim ne demiş iyice okuyun..
Moruseven kiz cok fevrisin
Bende hiperglisemi yok hipoglisemi var
Beyinde ve kollarda uyusma var.
Kisa sure bile ac kalsam bayiliyorum.
Neden ofkelisiniz
Gercekten bilmiyorum ve sordum
Siz bu rahatsizliga sahipsiniz diye mutlu olmam tam tersine kim olursa olsun uzulurum.

Engelli bir esim var eger hipoglisemi de engelse biz yandik. Hakkimizda hayirlisi olsun. Ama raporu torpille alan cok bu ulkede. Bu konudan da bahsetttim ama oraya hic deginmemissin. Bir de o konuyu konusalim. Engelli raporu almami gerektirecek de bi hayalim yok. Ev araba is gibi . turkiyede engellilere taninan haklar da yerlerde surunuyor. Bugun bu konuyu okuyunca engelli haklarini arastirdim da yok gibi. Bi araba alirken indirim gordum. Digerleri sehirden sehire degisiyor. Yada indirim adi altinda bindirim var.

Moruseven kiz esim 63 oraninda engelli cocuk felci
Iki kolda degnek
Bi bacak zaten cok gucsuz hareket ettiremiyor
Engellilerin ne buyuk sikintilar cektigini sizin kadar bilirim ama ofkelenmiyorum.
Diger tarafta bunu kullanan insanlar da var bunu farketmeni umit ediyorum.

Kimse engelinizi kiskanmiyor.
Keske benim esim de sapasaglam olsaydi da ben onunla sokaga ciktigimda el ele tutusabilseydim. Sakince yaklasin olaylara. Hayatimizin gerceklerinde uc kagitci insanlar dolandiricilar cogunlukta oldugu icin devlet kurumlarinda calisanlar da bazen adam kayirdigi icin insanlar senin gibi dusunmuyor. Torpilli bir memlekette yasiyoruz.

Lütfen falanca atanmak için almış haksız kazanç bilmem ne falan yargılamayın. Obezite bile bir engel arkadaşlar. Kişiyi manevi ve maddi çok etkiler. İş bulamaz vs bunlar sosyal kısmı. Bir de kiloya bağlı komplikasyonları. Yani birine dışarıdan bakıp şekeri varmışta almış peh falan diye yargılamayalım. Nelerin neye sebebiyet verdiğini bilemezsiniz.

Raporla atanmak kısmına gelince. Napsın insanlar? devlet milyonlarca kişiyi okutup iki yılda bir 3 bin kişiyi alıyorsa napsınlar? hakkı olan elbet kullanıyor. hatta bende düşünüyorum yani açıkcası devlet bu hakkı veriyor bizlere. ama tabi hileyle rapor alanlar ayrı.

Engelli raporu almak oyle hayal ettigin gibi kolay is degil oglanin sizin bilmediginiz saglik durumlari vardir her duydugunuz kulaktan dolma bilgiyle gaza gelmeyin

Yanık bir engel değil bana göre. Yanığı olan birisine engelli dendiğini ilk kez burada hayretle okudum. Engel illa bacak-kol açısından değerlendirilmemeli ama bunu da belirtmeden edemedim. Çalışma durumunu engelleyen birisi engelli raporu alabilir ama yanık izi çok aykırı geldi bana. Engeli olup yine de çalışmak isteyen bir sürü insan var, iş yok. Ben anlamıyorum bu nasıl rahatlık? Engelli bahanesine sığınıp plaka alanlar var bi de akrabaları üzerinden (akrabası sürekli aracına binenlere değil sözüm) onlar da acınacak halde. Bu ne yayılma meraklılığı? Bu ne rahatlık? Insan akıl erdiremiyor.
-ki şimdi bile insanları engelli, sağlıklı diye katogarize ederken çok büyük utanç yaşadım. Kendini sağlıklı hisseden herkes sağlıklıdır.

Kardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..

Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..

Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim
"dunya guzeli bi cocuk,4 yaslarinda, dogustan iki bacagi yok"..
engelli raporunu veren kurum diyorki
"ilerde protez takip calisabilir" ve engelli raporunu vermiyor..

bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..
Benimde böyle bir kaç bildiğim kişi var. Çoğu aracı ile Bu işi hallediyor. Mesela adamın ayağı aksıyor ama yıllardır çalışıyor gayet rahat. Araba kullanabiliyor ama hey yet ten sakat raporu alıyor. Sonra emeklilik için başka bir heyet bunun raporunu iptal etti yani çalışmaya engel değil diye adam ne yaptı etti yine o raporu alıp emekli oldu. Bir diğeri gözüne çivi mi batmış ne ama öyle gözü falan çıkmadı yerinde . Oda malulen emekli oldu. Daha var bir kaç kişi böyle ve nasıl ali cengiz oyunu ile rapor aldıklarını ballandıra ballandıra anlatırlar. Rabbim huzurla yedi mesin o parayı. Benim eşimin de bir gözünde ileri derece tembellik var ona teklif etti biri. Hem erken emekli olursun şu bu şekilde kolaylığı var diye. Eşim ben yıllardır bu gözle çalışıyorum demekki o rapor u haketmiyorum gerçekten çalışamayan insanların hakkına girmem dedi. Ben bu yüzden seviyorum galiba bu keratayı :)

X