Peki benim agir derecede zihinsel engelli ogrencilerim neden bu rapor sonucunda verilen maasi alamiyor? Burada uydurmuyoruz degil mi?yazmadan edemedim, hastanede çalışıyorum çocuklar için zeka testi vs uygulayıp sonuç yazıp druna gönderiyorum o da sonuca göre engelli raporu ve özel eğitim raporu veriyor. Bugüne kadar haksız yere hiç rapor vermedik veya isteyen olmadı hiç. Hatta aileler mahçup şekilde, keşke bu durum olmasaydı da biz de başvurmasaydık diyorlar. Yazılanlara çok şaşırdım. ( tabi benim gördüklerim sadece 0-18 yaş.)
Peki benim agir derecede zihinsel engelli ogrencilerim neden bu rapor sonucunda verilen maasi alamiyor? Burada uydurmuyoruz degil mi?
Aynen..Peki benim agir derecede zihinsel engelli ogrencilerim neden bu rapor sonucunda verilen maasi alamiyor? Burada uydurmuyoruz degil mi?
Engelli raporlari var zaten orta ve agir derece mr cogu.ancak bu rapordaki engel oranlari maas almalarina yetmiyor-mus.dusunsene cogu maas alamiyor.valilige bile bas vurduk ram in zaten egitsel tanilama raporunda oran yok sadece orta agir vs....yazar.Kadesa tabii ki uydurmuyorsundur
Engelli olana rapor çıkmaması da ilginç ama yukarda da yazdım adamın dünyadan haberi yok takip edecek hastane içinde oğlu var yine vermediler
Engel algılarında ve cetveldeki oranlarda sıkıntı
Ancak özel eğitim gereken çocuklara genelde veriyorlar bir de siz yönlendirseniz RAM aracılığı ile belki kolay olur
şuan size bu yorumunuz için aşırı sinirlendim! :) ama tabiiki sakinliğimi koruyarak sizinle seviyeli bir şekilde tartışabiliriz. Tartışmaktan kastım bu dediğinizi bir masaya yatırıp istişare edelim isterseniz karşılıklı seviyeli olarak..
Öncelikle belirtmeliyim ki engelli raporu almakta dönen düzenbazlıklar var. Lakin şunu aklınızdan çıkarmayın ve resmigazete'de yayımlanan hangi hastalığa hangi oran verilir bir okuyun. (ben bulunca sizinle paylaşayım, işyerindeyim ama müsait zamanımda illaki bulurum. ) Şeker hastalığı eğer Tip1 ise artık %40 oran verilmektedir. Tip2 ise bu oran daha düşük. Lakin Ketoasidoz durumlarında ciddi sıkıntı teşkil ettiğinden oranlar artmaktadır. Görümce kişisi tip1 değilse, ketoasidoz ve ha1c değerleri gayet güzelse, diyabete bağlı komplikasyon yaşamamışsa , üstünede aldıysa raporu evet bi torpil çevirmiş demektir.
Bende tip1 diyabetim 10 yıldır. Engelli raporuna sahibim ve engelli kadrosu ile resmi bir kurumda çalıışıyorum. Ve inanın, diyabeti küçümseyip bizim sağlıklı bireyler olduğumuzu düşünen bilinçsiz insanlara dert anlatmakla hemen hemen hergün cebelleşiyorum. bizzat suratıma özürün ne? beyin özürlü müsün? diyabet ne ya? bende diyabetim o zaman.. ay benimde şekerim düştü tatlı getirin gibi gerzekce dalgaya alan insanlarla cebelleşiyorum. Ben çalıştığım daireye glediğimden beri herkes şuan şeker hastası (!) oldu.. Yani böyle hafife indirgenince bende bunu bana yapanlara lanet edeyim mi?
Gözüm böbreklerim ve şuan ayak damarlarımda kalbe giden kan sirkülasyonunda sıkıntılarım var. buna bağlı olarak raporum var.
Siz diyabet nedir bilir misiniz? hele tip1 diyabet? İnsülin? hipoglisemi? hiperglisemi? bunlar bireye ne gibi zarar verir?... Vücut nasıl harap olur bunlarla? kan şekerindeki iniş çıkışlar çeşitli sinirleri öldürdükce nasıl komplikasyonlar gerçekleşir? diyabete bağlı insanlar gözünü böbreğini bacağını nasıl kaybeder? Diyabet yavaş yavaş öldürür insanı, organları. Ben yarı baygın hipoglisemi yatarken eşim ağzıma meyve suyu dayıyor, onu bile içmeye mecal olmuyor biliyor musunuz... veya çalışırken gün içinde birkaç kez yaşarsam iniş çıkış o gün iptal zaten bana. Bir bebek sahibi olmak için bile 1 yıl önceden başladım doktor kontrollerine, diyetlere, insülin ayarları değişikliklerine. sırf sağlıklı bir bebek olsun diye. Sağlıklı bireyse bu şeker hastaları, niye yırtınıyorlar bu işler için sizce?
Ben ve benim gibiler yani diyabetli bireyler ayrıcalıklı kişilerdir. Her ne sağlık sorunu var ise bireyin, ömür boyu taşıyacağı bir sağlık sorunu ise o birey ayrıcalıklıdır. Devlet o hakkı sunuyor vatandaşa, senin şu hastalığın varsa gel ben sana şu oranı vereyim diyor zaten. Ama yok eften püften dayıyla torpille yürüterek rapor alanı da Allah burnundan getirsin yani!
Ben ciddi ciddi delleniyorum diyabet küçümsendiğinde : ) Tekrar belirtiyorum görümce kişisini bilmiyorum nedir durumu komplikasyonu ıvırı zıvırı, benim tek derdim ‘şekerden almış raporu ya! Şeker hastalığıda engelmiymiş?!’ lafını gelişi güzel sallamanız…
Balthazard cetveli:)Özel bir cetvel var; biz oranların mantığını bilemiyoruz ama fiziksel bir değerlendirme ile düzenlenmiştir; tıbbi bir temeli vardır yani.
Kardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..
Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..
Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim
"dunya guzeli bi cocuk,4 yaslarinda, dogustan iki bacagi yok"..
engelli raporunu veren kurum diyorki
"ilerde protez takip calisabilir" ve engelli raporunu vermiyor..
bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..
Engelli raporlari var zaten orta ve agir derece mr cogu.ancak bu rapordaki engel oranlari maas almalarina yetmiyor-mus.dusunsene cogu maas alamiyor.valilige bile bas vurduk ram in zaten egitsel tanilama raporunda oran yok sadece orta agir vs....yazar.
ben sana ithafen bir şey yazmadım, konuya ne yazdığını da görmedim açıkcası. Maaş için ayrıca geliyorlar sonuç ne oluyo bilemiyorum biz özür derecesini yazıp gönderiyoruz kurul kağıdına. bi ara 18 yaşa kadar maaş alamıyolarmış diyolardı aileler ama net bilgim yokPeki benim agir derecede zihinsel engelli ogrencilerim neden bu rapor sonucunda verilen maasi alamiyor? Burada uydurmuyoruz degil mi?
Kardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..
Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..
Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim
bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..
Bide soyle bi durum var..adam gelmis 30lu yaslarina, engelli oldugu yeni aklina geliyor..o yasa kadar calismissin hic bi sorun yok, hop biri diyorki sen basvur buda basvuruyor guya, nasil bi heyet varsa karsisinda artik..sen engellisin diyolar..ya akil alir gibi deil..
o kadar detayada inmek istemedim, belki ailesinden biride uyedir filan aman..Başka bir hastalığı yoksa merak ettim nasıl ve nersinde bir yarık ve ne gibi bir şikayete sebep oluyor...
Belki katakulli yaptı bir şekilde yolunu bulup rapor aldı bu da olabilir çünkü doktorların insiyatifinde olan bir konu
Tatlim, engelli raporu almak, adamin varsa arkanda, gayet de kolay..teyzemin kizi senden benden saglam Tabiri caizse. ..en ufak bir kusuru yok..psikiyatri bolumunden engelli raporu aldi adamini ayarlatip, ve engelli memurluk sinavina girdi..elbette ki iyi bir puan aldi cunku dedigim gibi senden benden saglam..ve bu yaz atandi kadrolu memur oldu !!!..engelli falan olmayan kiz..ama engelli raporu almak öyle kolay bir durum değildir ki belki onun haricinde bi rahatsızlığı olabilir mi?
Sorma böyle şeyler çok eşimde gece körlüğü var ve ileride kör olma ihtimalideKardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..
Tatlim, engelli raporu almak, adamin varsa arkanda, gayet de kolay..teyzemin kizi senden benden saglam Tabiri caizse. ..en ufak bir kusuru yok..psikiyatri bolumunden engelli raporu aldi adamini ayarlatip, ve engelli memurluk sinavina girdi..elbette ki iyi bir puan aldi cunku dedigim gibi senden benden saglam..ve bu yaz atandi kadrolu memur oldu !!!..engelli falan olmayan kiz..
Ne yarığı bu ben de çok merak ettim, zahmet olacak ama özelden söyleyebilir misiniz? Benim de var böyle tanıdıklar, hiçbir şekilde çalışmasına falan engel olmayacak şeylerini bahane edip avantalı duruma geçiyorlar, anlamıyorum bu tarz şeylerin didik didik edilmesi lazım, ediliyor da ama torpil varsa işin içinde edilmiyor.o kadar detayada inmek istemedim, belki ailesinden biride uyedir filan aman..
sadece hayati hicbir durum teskil etmiyor, ve calismasinada tabiki..gozumuzun onunde olan adam nihayetinde..kardesim diyorki oldum olasi vardi o yarik, durmus durmus 30 yasindan sonra..
burda arkadaslarinda soyledikletinden anlasiliyorki, biseyler donebiliyor bu islerde..