engelli raporu (benmi abartiyorum)

Peki benim agir derecede zihinsel engelli ogrencilerim neden bu rapor sonucunda verilen maasi alamiyor? Burada uydurmuyoruz degil mi?

yoo abartmiyorsunuz
var böyle durumlar.. hatta avrupada bile var yani
artik herkesin kendi vicdanina kalmis birsey ne diyelim

Peki benim agir derecede zihinsel engelli ogrencilerim neden bu rapor sonucunda verilen maasi alamiyor? Burada uydurmuyoruz degil mi?

Kadesa tabii ki uydurmuyorsundur

Engelli olana rapor çıkmaması da ilginç ama yukarda da yazdım adamın dünyadan haberi yok takip edecek hastane içinde oğlu var yine vermediler

Engel algılarında ve cetveldeki oranlarda sıkıntı

Ancak özel eğitim gereken çocuklara genelde veriyorlar bir de siz yönlendirseniz RAM aracılığı ile belki kolay olur

Engelli raporlari var zaten orta ve agir derece mr cogu.ancak bu rapordaki engel oranlari maas almalarina yetmiyor-mus.dusunsene cogu maas alamiyor.valilige bile bas vurduk ram in zaten egitsel tanilama raporunda oran yok sadece orta agir vs....yazar.

şeker hastalığı evet engellilik durumu
bende abimden dolayı biliyorum
onun da tip1 diyabet ve neler çektiğini neler yaşadığını görüyorum
her ay muhakkak bi organıyla ilgili bir sıkıntı yaşıyor, bi gün gözünde kanama oluyor ameliyat olması gerekiyor bikaç ay sonra böbreğiyle ilgili sıkıntı yaşıyor hastaneye yatırıyorlar, ayağında sürekli kendini yenileyen yaralardan bahsetmeyeceğim bile
ve benim abim de engelli raporu aldı ama herhangi bir torpile! başvurmadan.

abim 10 yaşından beri diyabet ve ne gibi zorlukları olduğunu biliyorum, size de Allah kolaylıklar versin, sizin mesajınız üzerine ben de yazma ihtiyacı hissettim

engellı raporu almak ayrı engellı rapor sayesınde maas almak ayrı...o tvye cıkanlar maaş alamadıklaı ıcın cıkıyorlar..engellı raporunun sonunda bı bölum var agır ozurlumu dıye gecıyor...doktorlar oraya evet yazarsa maaş baglanıyor hayırsa baglanmıyor sadece engellı raporu oluyor...bazı faturalarda ötv olmuyor o kadar
arkadasınızın o yarıgının basına hangı ıslerı actıgını bılemezsınız...ne kadar hayatı oldugunuda.....
o tvye cıkan cocuk içinse tabıkı maaş vermelıler ama vemrıyo işte yukardakıler.....
benım babamında bı ayagı protez ve 75 yasında ama vermedıler neymış protezle surdururmuş yasamını...sankı ceplerınden para koyacak serefsızler

Anladım

İşte cetvele göre yetmiyor

Ne garip oranlar var bir görseniz adamın parmağı yok; iş kazası binde 5 oranını veriyor.

İtiraz ediliyor cetvel böyle diyor; itiraz da reddediliyor.

Maalesef oranlama değişik...

ben sana ithafen bir şey yazmadım, konuya ne yazdığını da görmedim açıkcası. Maaş için ayrıca geliyorlar sonuç ne oluyo bilemiyorum biz özür derecesini yazıp gönderiyoruz kurul kağıdına. bi ara 18 yaşa kadar maaş alamıyolarmış diyolardı aileler ama net bilgim yok

Engelli benim de tanıdığım var, diz altı ampute, engellidir raporu alabildi haklarından faydalanıyor ama kırk türlü tahlil tetkik prosedür uygulandı. Bir de belirli periyotlarda bu prosedürler tekrarlanıyor, belki bacağı geri uzar falan maazallah devleti kandırır dimi ...Adamın engeli belli ve asla değişmeyecek bir durum ama engelli raporunun yüzdesi her sene değişik veriliyor.

Başka bir hastalığı yoksa merak ettim nasıl ve nersinde bir yarık ve ne gibi bir şikayete sebep oluyor...
Belki katakulli yaptı bir şekilde yolunu bulup rapor aldı bu da olabilir çünkü doktorların insiyatifinde olan bir konu

o kadar detayada inmek istemedim, belki ailesinden biride uyedir filan aman..

sadece hayati hicbir durum teskil etmiyor, ve calismasinada tabiki..gozumuzun onunde olan adam nihayetinde..kardesim diyorki oldum olasi vardi o yarik, durmus durmus 30 yasindan sonra..

burda arkadaslarinda soyledikletinden anlasiliyorki, biseyler donebiliyor bu islerde..

Her iste oldugu gibi bu islerde de muhakkak bi dalavereler vardir malesef,haketmeyen bir insan nasil boyle bir hakka girer anlayamiyorum.Benim annecigimde yuzde 84 falan agir ozurlu raporu vardi felcli ve konusamiyordu.Yaklasik bir bucuk yil falan evde bakim ucreti almistik.Baya drlara heyetlere falan muayene olduk oraya buraya git gel yaptik raporu almak icin..Acaba o kardesinizin arkadasinin bilmediginiz baska rahatsizliklari olabilir mi,kardesiniz bunu sormus mu ona yada boyle bir imkandan yeni haberi olmus olamaz mi,bence bu kadar onyargili olacaginiza gorunce siz bile sorabilirsiniz hani ihtimaller denizinde kaybolmak yerine,kardesim diyorla olmaz bence..

ama engelli raporu almak öyle kolay bir durum değildir ki belki onun haricinde bi rahatsızlığı olabilir mi?
Tatlim, engelli raporu almak, adamin varsa arkanda, gayet de kolay..teyzemin kizi senden benden saglam Tabiri caizse. ..en ufak bir kusuru yok..psikiyatri bolumunden engelli raporu aldi adamini ayarlatip, ve engelli memurluk sinavina girdi..elbette ki iyi bir puan aldi cunku dedigim gibi senden benden saglam..ve bu yaz atandi kadrolu memur oldu !!!..engelli falan olmayan kiz..

Sorma böyle şeyler çok eşimde gece körlüğü var ve ileride kör olma ihtimalide normalde eşime rapor vermeliler ama vermiyorlar sonuçta akşam olunca yürümekte zorlanıyor buda hayatını çalışmasını etkiliyor

rapor almak kolaymı ben kaç drdan geçti kuruldu zeka testiydi falan bide vasıflık vardı vsıfımı babama verim işlerim rahat etsin mahkeme işi falan rapor alındı devlet anneme bakım maaşı verdi ben almadım çünkü sigortam iptal olup yeşil karta geçmem gerekmiş kabul etmedim iyki etmemişi biri şikayet etmiş ne dediyse maaş bir anda kesildi ve devlet faiziyle geri istedi

bu arada arada gelip evi inceliyordı nerde yatıyom banyom nerde ve nasıl evdekilerin urumu ne diye

engellilerin hakkını yemiş

Ne yarığı bu ben de çok merak ettim, zahmet olacak ama özelden söyleyebilir misiniz? Benim de var böyle tanıdıklar, hiçbir şekilde çalışmasına falan engel olmayacak şeylerini bahane edip avantalı duruma geçiyorlar, anlamıyorum bu tarz şeylerin didik didik edilmesi lazım, ediliyor da ama torpil varsa işin içinde edilmiyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…