Lutfen objektif olun sorun bendemi benmi abartiyorum ??

Valla hiç abartmıyorum, ya da marjinal görünmek için de söylemiyorum ama ben senin yerinde olsam kesinkes boşanırdım. Okurken bile benim sinirlerim tepeme çıktı. İnsan bu adamın yanında ne mutlu , ne huzurlu olabilir.
Boşanın bence. Düzelmez bu adam.

yani boş konusan biri varsa o hakaret eden insanların kelime kapasiteleri yoktur cevap veremeyince salak salak konusma diyip bastırmaya calısıyor

O kadar tanıdık bildik geliyor ki yaşadıkların, hissettiklerin. Aynı şeyleri yaşıyoruz. Ben de henüz 1 yıllık evliyim; ne ümitlerle evlenmiştim. Çok sevdim, çok aşık oldum; hayatımda ilk kez bağlandım birine. Ancak eşimin bilmediğim bir yüzü varmış, nişanlandıktan sonra ilk kez gördüm o bilmediğim tarafını ve evlendiğimizde karşımda bambaşka biri vardı. Bana saygı duymayan, ani öfke patlamaları neticesinde hakaretler yağdıran , yeri geldiğinde kolumdan bacağımdan itip kakan hırpalayan sonra pişman olup özürler dileyip sözler veren birine dönüştü. Dönüşmedi belki de hep öyleydi... Evliliğin ilk günleri hatta ilk ayları cicim ayları olur ya hiç yaşamadım; her daim ağlıyordum. Çok da seviyordum eşim de en az benim kadar beni seviyor bundan şüphem yok. Ancak fikirlerimiz, hayata bakış açılarımız, insan ilişkilerimiz o kadar farklıymış ki... "ben eşimle bir şey paylaşamıyorum." demişsin ya bu cümleyi eşime kaç kere söyledim. Herhangi bir konuda konuştuğumuzu varsayalım veya izlediğimiz bir haber olsun olay, hemen benim aleyhime dönüyor; sürekli eleştiriliyorum. Sürekli "eksik" yanlarım tabii eşime göre eksik olan taraflarım tartışma konumuz oluyor. Özgüvenimi kaybettiğim bir ara. insanlardan kaçmak istediğim, ailemi bile arayıp sormak istemediğim günlerim oldu. Evimde mutsuzken her gün ağlıyorken dışarıya mutluluk pozları verdim.. Sürekli eleştirilmek, başkalarıyla kıyaslanmak nasıl bir duygudur bilir misiniz? Kaç defa karşıma alıp anlattım, rahatsızlıklarımı dile getirdim, incindiğimi söyledim ancak ne fayda... Şu an yine onun tarafından aşağılanmış durumdayım, ben de mesafeli davranıyorum. Ancak biliyorum ki bu böyle sürüp gidecek, hiç mi hiç değişmeyecek; çok umutsuzum çokkk...

"Yol ver gitsin" demek ağızdan kolay çıkıyor ancak kolay gerçekleştirilemiyor. Bir kez denedim yol vermeyi. Olmadı . Çünkü hem duygular çok kuvvetliydi hem de aile büyükleri araya girdiler. herkesin dediği şey, evliliğin ilk yılı çok zorludur. Biz de o sıralar çok yeni bir çifttik hala da öyleyiz gerçi 1.yılımızı yeni doldurduk. Görüyorum ki bir yılda değişen hiçbir şey olmamış. Ufak tefek değişimler olduysa da benden yana olmuş. Eşimde hep aynı öfke, aynı kaba incitici sözler. Sürekli boşanma ayrılma lafları "seninle evlendiğim güne lanet olsun" sözleri... Sonrasında da pişmanlıklar, özürler... Ne mi oluyor? Ben evliliğe olan inancımı yitiriyorum; devam etmek için bir sebep arıyorum her defasında da buluyorum bir şeyler, ama biraz daha kendime yabancılaşıyorum, çevreye rol yaptığım anlar çoğalıyor, eyvah bir şeyden nem kapacak tartışma başlatacak diye diken üstünde yaşıyorum... Keşke noktayı koymak , cümlenin sonuna nokta koymak gibi basit olsa. (bu arada konu başlığını açan arkadaştan özür dilemem gerekiyor ki kendi sorunumu onun başlığına yazdım. İçim dolmuş, anlatmak isteyip de kimseye anlatamadıklarım dökülüverdi burada.)

Onuun için kadın dediğin bir çiçeğe, bir güzel söze tav olur; affeder. Benim gözüm ne çiçek görür ne hediye. Bunlara kanmadığım için de "erkek" gibiyim. Çünkü normal kadınlar bunları aldığında hemen mutlu olmalı, tartışmayı uzatmamalı. Her şey o kadar kolay sanki.. 5 dakika önce lanetler yağdırsın, ana avrat küfretsin, dinsiz kafir ol. 5dakika sonra da unut.

annen bunları söylüyorsa inan çok şanslısın. Çocuk meselesine gelince şunu düşünsene. Boşanmadınız ve sen sürekli bir şeyleri yitirdin, sen sen olmaktan çıktın. Mutsuzsuz . Bu kadar mutsuzken çocuğuna ne verebileceksin. önemli olan çocuğun anne-babasıyla yaşaması değil, çocuğun mutlu bir anne babayla mutlu bir yuvada yaşamasıdır. Ben şu an eşimden çocuk sahibi olmaktan çok korkuyorum. Çünkü çocuğumuz olduğunda çok tartışacağımızı düşünüyorum. Çocuğu kendi doğrularıyla yetiştirecek. Bu da beni sinir küpü etmeye yetecek

yorumlarınızdan dikkatimi cekenleri ozellikle alıntıladım,
konu sahibinde kendinizi goruyorsunuz, size diyeceklerimi ise son yorumunuzda yine kendiniz yazmıssınız.

bir cocugun oyle bir babayla ve oyle bir ailede mutlu olamacagını biliyorken, "hamile kalmaktan korkuyorum" derken neden bu evlilige devam ediyorsunuz?
ustelik yeni evliymissiniz, kac yasında olursanız olun diyeceklerim aynı olurdu fakat daha cok gencsiniz, 50yasında pisman olmak yerine neden hayata yeniden baslamak icin bir adım atmıyorsunuz?
aileniz destek olsun veya olmasın; siz yaşlanıp cocugunuzun babasına benzedigini gorup kahrolurken, onun hakaretlerini sineye cekerken, guya "cocugu icin bosanmayan kadın" olurken bu problemlerle onlar mı bogusacak?

"1yıl oldu... belki degisir" derken pat bir de kucagınızda cocukla bulursunuz kendinizi. sonra da "cocugum icin kalıyorum" diyip kendi eziyetinize onu da ortak edersiniz.
yapmayın etmeyin, sonlandırın bu iskenceyi. sistematik olarak siddete maruz kalıyorsunuz ve hala "dayak atarsa ayrılırım" diyorsunuz. ozguveniniz sıfırlandıgında onu da yapacak cesaretiniz olmayacak, bdv.de ben ettim sen etme diye yorum yazarsınız artık :KK43:
parmagınızdaki halkayı zincir, hapishaneyi de eviniz yapmıssınız; evlilik denilen sey bu mudur?

karısını öldüren şahıslar da "sevdiklerini" söylüyorlar...
denedim olmadı sevgisine kandım diyorsunuz ya, sevgiyi cok yanlıs anlamıssınız, agızdan cıkan iki kelimeden ibaret degil, ustelik bunu bildiginiz hissettiginiz halde sizinki bile bile lades demek...

Birkac gune ailemin yanina gidicem.bi sure enine boyuna dusunucem.yasim gencken adim aticam.ben benlikten cikip yaslanip akil saglimi kaybedince degil simdi yasim gencken hala ruh sagligim yerindeyken.cunku bu adam asla degismeyecek.mutlu degilim ailemde arkamda kendimede guvenim var bakabilirim ogluma.ailemlede konusup bosanmayi dusunuyorum

ailenizin dusuncesi degisse dahi kendiniz icin, cocugunuz icin artık bir adım atın.
siz onun yanında kavga etmeyeyim diyorsunuz fakat annesine "salak " dendigini duymuyor mu?
onun gozunde kadın deger verilmeyecek 2.sınıf bir insan, erkek siddet uygulayabilme hakkına sahip ustun bir varlık,
siz ise ezik bir karakter olarak rol model olma ihtimaliniz cok yuksek...
ustelik etrafa ne kadar gulucuk atmaya calısırsanız calısın evdeki yalnızlıgınıza tanık olacak olan o, mutsuzlugunuzu her halinizden anlar...
onun icin sabrettiginizi farzedelim, bir kendisi icin devam ettiginizi bilmesi bile cocuga yuklenecek cok agır bir sorumluluk degil mi?

objektif yorum istemeniz bile bu kadar haklı oldugunuz bir konuda kendinize olan guveninizin sarsıldıgını gosteriyor,
kendinizi egitimiz ve baska ozelliklerinizle bu cumleleri hakeden bir insan olmadıgınızı yazmanızı ise diger kadınları asagılamanız olarak degil, kendinizi ispat etmeye calısmanız sırasında artık dusuncelerinizin ne kadar carpıklastıgının kanıtı olarak goruyorum.
su an ayrılıp cocogunuza iyi bir gelecek sunabilecek durumdasınız ve bu son yorumunuzdaki gibi bir silkelenme ile ozguveninizi de toparlarsınız.
evlilige dair kaybettiginiz inancınıza birsey diyemem fakat yerinizde olsam o eşe ne inancım kalırdı, ne de insan olarak saygım, sevgim.

Valla alinmayin ama cok mu aradiniz siz bu kocayi?
Ustune para verilse bununla evlenilmez..:KK51:

Ne diyecegimi bilemiyorum bir cozum sunamiyorum ne yazik ki,
zira nasil duzelir boylesi bir karakter hic bilmiyorum.

Sabah 8 de kaltik fox haberi izlerken spiker Nazim Hikmetten kadinlar gunune dair bir siir okudu ( bu arada tum kadinlarimizin kadinlar gunu kutlu olsun ) siirde kadinlarin yerinden zorluklarindan kiymetinden bahsediyordu.bende yorum yaptim dinledikten sonra aynen aktariyorum.ben = kadinlar cok cekiyor.koy yerindeki kadinlarin isi daha zor esim = neden zormus zorlami tarlaya gonderiliyorlar sanki. Ben = teknolojiden faydalanamiyorlar. Esim = internetmi lazim faceyemi gircekler sanki. Ben = ne interneti tarlada kullanilacak makinalardan bahsediyorum. Esim = ne saf saf konusuyosun salak para varda onlarmi almiyor.hem kadinin is hayatindaki yeri diye tutturuyosunuz sanki bizmi engel oluyoz gidin calisin. Ben = sen herkesi kendin gibi sanma.doguda zehir gibi kizlar var okula ginderilmiyor calismasina izin verilmiyor onlardan bahsediyorum. Esim = tarlada bi kadinmi calisiyor erkeklerin isi daha zor.... Tabi bu konusmalari yaparken durmadan hakaret ediyor bana salak saf bos bos konusma diyor.ben oyle bir bozuldum oyle bir agrima gittiki anlatamam.istemsiz aglamaya basladim.ne dedim ben sanada bana bunlari soyluyosun dedim.tamam dusuncesini degistiremem kac yasinda insan ama benim agrima giden ben esimle hic bir konuda konusamiyorum.her konuda ayni fikirde olmak zorunda degiliz.farkli fikirlerde konusma ortami yarataniyoruz bile hemen beni asagilamaya sinirlenmeye kalkiyor.farkli fikirleri konulari gectim ayni fikirde oldugumuz konulari bile kinusamiyorum beni asla dinlemez ve dinlemedigini coook iyi belli eder.neden ben kocamla konusamiyorum neden bisey paylasamiyorum dedim.bana dedigi sen hep bos konustugun icin seni dinlemiyorum.cok kirildim cok agladim.cunku hep merak ederdim beni neden dinlemedigini.gozlerimden yaslar oyle bir akiyorki tutamiyorum :KK43: gittim mutfaga kahve yaptim ictim kendime geldim.iceri girdim o dusa girip gitti.simdi ewdeyim ve moralim cok bozuk.ewliyken yanlizim manevi anlamda. Esimle hiiiiicccc konusamiyorum. 3 yillik ewliyim fakat yanlizim.sizce benmi abartiyorum uzatiyorum.nasil bir yol izlemem lazim.daha yazacak cok sey var ama uzatmak istemiyorum.objektif goruslere ihtiyacim var

sende ayni dille onunla konus sende onu asagila o cikti gitti sen niye evde kaldin sende gitseydin ya

Benimde derdim cicek bocek degil.benimde derdim biseyler paylasmak.fikirlerime onem verilmesi.kadin oldugumu hissetmek.mesela bit kahve veya cay icerken ondan bundan konu acilsa sohbet etsek.gelecek hakkinda konussak.ya ben konusabilsem beni dinlese.kendimi nasil hissediyorum biliyormusun zavalli gibi.okadar fedakarimki az once anneme anlattim bunlari bana bi dunya laf soyledi.korkaksin sen dedi.anlasamadiginiz bariz ortadayken ne icin cabaliyorsun ailende arkanda neden bu mutsuz ewliligi yasamak zorunda birakiyorsun kendini dedi.cesaretin yok ezilmissin sen beni mahvettin dedi ki haklida.ben korkagim cesaretsizim cunku oglum var cunku 2 yasinda cunku onun gelecegi var

Kahin değilim ama böyle devam ederse çocuğunuzun geleceğinde fikirlerine saygı duyulmayan bir anne ve bu durumdan hiç rahatsızlık duymayan bir baba var. Bunu iyi bir gelecek senaryosu olarak görmeyin. Çocuğu tehlikelerden elinizden geldiği ölçüde koruyabilirsiniz belki ama anne babanın karakter özelliklerini ne kadar isterseniz de saklayamazsınız. Bir gün arkanıza dönüp baktığınızda neden çocuğum bana babasının ettiği lafları edecek cesareti nereden buluyor diye merak etmeyin. Baka baka kararan şey sadece üzüm değil.

Sabah 8 de kaltik fox haberi izlerken spiker Nazim Hikmetten kadinlar gunune dair bir siir okudu ( bu arada tum kadinlarimizin kadinlar gunu kutlu olsun ) siirde kadinlarin yerinden zorluklarindan kiymetinden bahsediyordu.bende yorum yaptim dinledikten sonra aynen aktariyorum.ben = kadinlar cok cekiyor.koy yerindeki kadinlarin isi daha zor esim = neden zormus zorlami tarlaya gonderiliyorlar sanki. Ben = teknolojiden faydalanamiyorlar. Esim = internetmi lazim faceyemi gircekler sanki. Ben = ne interneti tarlada kullanilacak makinalardan bahsediyorum. Esim = ne saf saf konusuyosun salak para varda onlarmi almiyor.hem kadinin is hayatindaki yeri diye tutturuyosunuz sanki bizmi engel oluyoz gidin calisin. Ben = sen herkesi kendin gibi sanma.doguda zehir gibi kizlar var okula ginderilmiyor calismasina izin verilmiyor onlardan bahsediyorum. Esim = tarlada bi kadinmi calisiyor erkeklerin isi daha zor.... Tabi bu konusmalari yaparken durmadan hakaret ediyor bana salak saf bos bos konusma diyor.ben oyle bir bozuldum oyle bir agrima gittiki anlatamam.istemsiz aglamaya basladim.ne dedim ben sanada bana bunlari soyluyosun dedim.tamam dusuncesini degistiremem kac yasinda insan ama benim agrima giden ben esimle hic bir konuda konusamiyorum.her konuda ayni fikirde olmak zorunda degiliz.farkli fikirlerde konusma ortami yarataniyoruz bile hemen beni asagilamaya sinirlenmeye kalkiyor.farkli fikirleri konulari gectim ayni fikirde oldugumuz konulari bile kinusamiyorum beni asla dinlemez ve dinlemedigini coook iyi belli eder.neden ben kocamla konusamiyorum neden bisey paylasamiyorum dedim.bana dedigi sen hep bos konustugun icin seni dinlemiyorum.cok kirildim cok agladim.cunku hep merak ederdim beni neden dinlemedigini.gozlerimden yaslar oyle bir akiyorki tutamiyorum :KK43: gittim mutfaga kahve yaptim ictim kendime geldim.iceri girdim o dusa girip gitti.simdi ewdeyim ve moralim cok bozuk.ewliyken yanlizim manevi anlamda. Esimle hiiiiicccc konusamiyorum. 3 yillik ewliyim fakat yanlizim.sizce benmi abartiyorum uzatiyorum.nasil bir yol izlemem lazim.daha yazacak cok sey var ama uzatmak istemiyorum.objektif goruslere ihtiyacim var
Bence haksiz olan olann eşiniz. Bu şekilde evlilik çok zor olur heralde çözüm bulmalisiniz. En güzel anda tatli bu girisle bubkinuyu kafasina sikmayi deneseniz.

Terbiyesiz. Ne olursa olsun özgüvenini kaybetme seni sindirmeye çalışıyor aklı sıra. Sende o bişeyler söylerken oralı olma saçma de tak kulaklığı kalk git. Azıcık siniri bozulsun. Saygısız

Eşin çok saygısız birisi ve bence senin görüşlerin gibi kendisi görüş öne süremiyor, bunu da sana boş boş konuşuyorsun diye seni ezmek için söylüyor. Sakın ezilme, özgüveninin yok olmasına izin verme. Çocuğun var mı peki? Sayfaların tamamına bakamadım.

Eşin senin söylediklerini hic önemsemiyor sana değer vermiyor ben öyle hissettim...insan eşiyle sohbet etmezse kimle edicek yani neden bu kadar küçümsuyor ki seni

niye hakaret ettiriyosun kendine? ağlamak sızlanmak yerine cevabını ver seninle böyle konuşamayacağını söyle bu tavrını sürdürürse ayrılmak istiyorum falan de ciddi olduğunu anlasın kendine çeki düzen versin terbiyesiz.

Çok haklısınız ve eşiniz veya bir başkası kim olursa olsun sizi aşağılayacak sözler sarfetmeye hakkı yok yani.Size hakaret etmemesi konusunda uyardınız mı bilmiyorum ama bence uyarın. Ayrıca çok da duyarsız bir insanmış eşiniz siz ağlıyorsunuz ama işlerini halledip çıkıp gidiyor.Dayanılacak gibi değil.Alla yardımcınız olsun

Kizlar yorumlarinizi anca okuyabildim.hepinize ayri ayri cok tesekkur ederim.dun gece gec saatlere konustuk esimle.benim burda yazdiklarimi ve yorumlari okumus telefonumdan.elinde telimi gorunce oradan okuyacagina benimle konus yuzune soyleyeyim yazdiklarimi dedim.tamam dedi.icimde ne varsa tek tek soyledim.ailemin yanina gidecegimi bosanmayi dusundugumu bana saygi duymadigini onemsemedigini herseyi soyledim.hatta baya baya gozunu korkuttum. Ozur diledi.beni asagilamak degilmis amaci agzindan cikmis oyle.bukadar kirilabilecegimi dusunememis.beni cok seviyormus asla bosanmak istemiyormus.haklisin dogrusun vs bi suru sey iste.neredeyse sabaha kadar gonlumu almaya calisti uyumadi.ciddi sekilde uyardim ve kararliligimi anladi.bundan sonraki haraketlerini takip edicem.ailemin yanina gidicem biraz yanliz kalsin.ins verdigi sozlerin arkasinda durur birakir bu huylarini.yoksa aklima koydum devami gelirse surdurmeyi dusunmuyorum saglikli bi cocuk yetistirmek icin kararli adim aticam

Konuşmak çoğu şeyi iyileştirir, lütfen kendinize fikirlerinize hakaret ettirmeyin.Esinize de hakaret etmeyin ve ettirmeyin. Okuduğum çoğu yorum esinize kizginlikla yazilms ve umutsuz sozler iceriyor. Bakin ne istediğinizi ne beklediğinizi söyleyince herşey yoluna giriyor. Net olmakta fayda var. Evlilik sizin, mutluluk da caba ister karsilikli iletisim sart. Sevgiler.

Uniqueangel, post: 39843717, member: 637645"]Kizlar yorumlarinizi anca okuyabildim.hepinize ayri ayri cok tesekkur ederim.dun gece gec saatlere konustuk esimle.benim burda yazdiklarimi ve yorumlari okumus telefonumdan.elinde telimi gorunce oradan okuyacagina benimle konus yuzune soyleyeyim yazdiklarimi dedim.tamam dedi.icimde ne varsa tek tek soyledim.ailemin yanina gidecegimi bosanmayi dusundugumu bana saygi duymadigini onemsemedigini herseyi soyledim.hatta baya baya gozunu korkuttum. Ozur diledi.beni asagilamak degilmis amaci agzindan cikmis oyle.bukadar kirilabilecegimi dusunememis.beni cok seviyormus asla bosanmak istemiyormus.haklisin dogrusun vs bi suru sey iste.neredeyse sabaha kadar gonlumu almaya calisti uyumadi.ciddi sekilde uyardim ve kararliligimi anladi.bundan sonraki haraketlerini takip edicem.ailemin yanina gidicem biraz yanliz kalsin.ins verdigi sozlerin arkasinda durur birakir bu huylarini.yoksa aklima koydum devami gelirse surdurmeyi dusunmuyorum saglikli bi cocuk yetistirmek icin kararli adim aticam[/QUOTE]
Konusmak

X