Bu durumlarda tv ye çıkıp algı yaratılması taraftarıyım...adam zaten eş dost münasebetiyle almıştır o raporuKardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..
Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..
Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim
"dunya guzeli bi cocuk,4 yaslarinda, dogustan iki bacagi yok"..
engelli raporunu veren kurum diyorki
"ilerde protez takip calisabilir" ve engelli raporunu vermiyor..
bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..
Herkes bilirkişi olmuş ne güzel yorum yapiyor.
Engelli raporu almak öyle sandığınız kadar kolay degil. Hastanede tanıdığı olan falan alamaz. Ha yaşadığı şehirde görev yapan bütün doktorları yabiyorsa o ayrı mesele. Engelli başvurusunu yaparsınız, kurum sizi bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir hastaneye gönderir. O hastanede bütün branşlarda doktor doktor gezersiniz. Size %kaç özür verdiklerini bile bilemezsiniz. Söylemezler. Yaklaşık 2 ay sonra gerçekten çalışmaya engel bir durum varsa raporunuz çıkar.
Zihinsel engelli raporuyla farklı şeylerdir bunlar. O kategori ile kiyaslamayin. Bedensel engeli olanlar bu şekilde rapor alır. Emekli olmak istediklerinde de aynı işlemleri en baştan uygularlar.
Öyle engelli raporu almak malulen emekli olmak o kadar kolay değil. Rapor alabildiyse muhakkak vardır bir problemi. Onun bunun arkasından bilip bilmeden konuşmayın.
Engelli olanın kiskanilmasi da ayrı bir kafa resmen.. kiskananin başına versin allah ne diyelim. Darısı başınıza.
Yuh diyorum size o nasıl bi laf darısı basiniza.. burda yazan kisilerden hic kimsenin kotu niyetli yada kiskanclik icin yazdigini dusunmedim kendi capimizda konusuyoruz iste.. burda bunu konusmamiz malesef biseyde degistirmiyor. Öfkenizi anlayamadim.
engelli olan bir insanin maas almasindan degil engelli olmadigi halde rapor alarak maas almasindan bahsediliyor. Sizde de bi algi sikintisi var sanırım.
Yada tum engelli maasi alanlar üzerlerine alinip burada cekmirecekler. Ben konu sahibi degilim ama lutfrn gözünüzle okuyun konuyu !!
(Çevremde en az 100 engelli var. Kimin ne sıkıntısı var biliyorm bos bos kimse engelliler bilmem ne die konuya dalmasin bi sakin olun engellilere laf atan yok zaten. Kii bende basinda fikrimi soyledim sadece bedensel degil zih.engde olabilr die saldirmadan yazın fikrinizi lütfen ))
aslında tam olarak öyle olmuyor. zaten bu rapor heyetten çıktığı için sadece tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabiliyor. ama elinize bir kağıt veriyorlar her doktora girip çıktıkça doktor muayene ediyor veya etik anlayışına göre sadece soru da sorabiliyor. sonra elinizdeki kağıda engel durumu varsa oranını ve kaynağını yazıyor. sıradaki doktora yine o kağıtla giriyorsunuz. yani oranları görebiliyorsunuz. en son o kağıdı teslim ediyorsunuz ilk heyete giriyor ve raporlandırılıyor. en azından benim akrabamda bu şekilde olmuştu.Engelli başvurusunu yaparsınız, kurum sizi bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir hastaneye gönderir. O hastanede bütün branşlarda doktor doktor gezersiniz. Size %kaç özür verdiklerini bile bilemezsiniz. Söylemezler. Yaklaşık 2 ay sonra gerçekten çalışmaya engel bir durum varsa raporunuz çıkar.
aslında tam olarak öyle olmuyor. zaten bu rapor heyetten çıktığı için sadece tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabiliyor. ama elinize bir kağıt veriyorlar her doktora girip çıktıkça doktor muayene ediyor veya etik anlayışına göre sadece soru da sorabiliyor. sonra elinizdeki kağıda engel durumu varsa oranını ve kaynağını yazıyor. sıradaki doktora yine o kağıtla giriyorsunuz. yani oranları görebiliyorsunuz. en son o kağıdı teslim ediyorsunuz ilk heyete giriyor ve raporlandırılıyor. en azından benim akrabamda bu şekilde olmuştu.
yoo direk yüzdeler ve tanı yazıyor. en sonda toplam bir oran hesaplanıyor. öreneğin ürolojiye gridiniz ürolog diyorki bilmem ne hasarı bilmemne sinirlerinde hasar yanındanada engel oranı atıyorum yüzde 30 yazıyor.Doktorlar sadece puan turu bişey veriyor. Genelde onu engel yüzdesi sanıyorsunuz. O puanlar heyette engel oranına dönüştürülüyor.
Kardesim 16 yaşında biz alıyoruz. Sadece elektrik su dogalgaz indirimli kullanamıyoruz resit olmadigi icin. Reşit olduğu zaman bunlar onun üzerine yapılırsa indirimliymişben sana ithafen bir şey yazmadım, konuya ne yazdığını da görmedim açıkcası. Maaş için ayrıca geliyorlar sonuç ne oluyo bilemiyorum biz özür derecesini yazıp gönderiyoruz kurul kağıdına. bi ara 18 yaşa kadar maaş alamıyolarmış diyolardı aileler ama net bilgim yok
ben böyle bir kolaylık olduğunu düşünmüyorum . çünkü doktor raporu toplamıyor muayeneyi yazıyor tek tek . kafadan veremiyor puanı . subjektif değil . eğer bir olay dönüyorsa başka kısımda dönüyordur . ben doktorum babamın oğluna yapmam öyle bir şey . hem etik değil hem kendimi yakarım . zaten hemen ortaya çıkar . ona başka kısımda oynanmıştır eğer varsa .Yolunu buldun mu çok kolay mesela baban eczacıysa ve büyük hastanelerden birindeki doktorlarla birlikte çalışıyorsa....
Iste bende bundan bahsediyorum ama hala sanki ülkede adaletin A si varmış gibi konuşuluyor. Şu çocuk için bile rapor alabilmek adında kırk takla attık diyor ablası bende ogrencilerim için aynı şeyi yaşadım hani nerde adil verilen raporlar?An-la-mı-yor-um
Bu ne biçim adaletsizlik?
Benim kardeşim %90 zihinsel engelli (otizm) + epilepsisi var,
devlete 40 takla attık rapor alabilmek için.
9383719 doktor baktı; neymiş vücudunda bi sorun yokmuş aslında.
Şimdi bir maaş veriyorlar, onda da sosyal hizmet her ay evi yokluyor. Bi ev aldık; her seferinde ama size maaş veriyor devlet diyorlar.
Yazıklar olsun hak yiyenlere. Helal etmiyorum