Edirnekapi metrobusunde de ayni durum var.. Ama asansorler kilitli degil...
Belediyelerde kendilerince cozum bulmaya calisiyor bir bakima ama bulmaya calistiklari cozum yanlis...
Sundan dolayi yanlis:
Metrobuslerin asansorlerinin yan tarafinda beyaz (farkli renkte de olabilir) bir kutucuk var. Kart okuyan birsey...
Oraya engelli karti okutuluyor ve asansor calismaya basliyor... bi noktada dogru bir cozum... ama yanlis olan tarafi ise benim bir engelli kartim yok, ayni ablanin da bir engelli kartinin olmamasi gibi.. Cunku hamilelik ve cocuk sahibi olmak bir engel degil, ama asansor icin ciddi bir ihtiyac demek bu...
Farzedelim ki ablanin yalniz bir yere gitmesi gerekti cocugu ile beraber, tek basina nasil basacikar hem bebegi hem de arabasi ile...
Allah kolaylik versin...
Edirnekapi metrobusundeki asansorun de devamli calisabiliyor olmasini da suna bagliyorum. Bir engelli vatandas herhalde o guzergahi kullaniyor, o asansor bir kere calismaya basladigi zaman eger inen-binen bitmezse durmuyor.. ta ki birisi kullanmayip asansor bos kalip kapali kalana kadar. Tekrar kart okuma duzenegi devreye giriyor... Sadece tahmin yurutuyorum.. Boyledir herhalde... :44:
Malesef diyorum ya, bizim insanlarimiz bazen kas yapicam derken goz cikartabiliyorlar...
Cok yonlu cozum uretmek gerek.. Insallah sesimiz bir yerlere giderde, insanlar biraz olsun hem kendi hal ve hareketlerine dikkat eder, hemde su engelliler icin tahsis edilen araclar gercek amaclarini bulur...
Yorumunuz icin tesekkurler...