Engelli Asansörü.. İnsanların düşüncesizlikleri...

Benim dizimde de kondromalazi patella var.Doktor kesinlikle merdiveni kullanmamamı söyledi.Ben de metroyla işe gidip geliyorum, aksaray metrosuyla ve metrodan inerken yürüyen merdiven yok ancak ben asansör kullanmaktan çekiniyorum.Sizin gibi biri benim hakkımda da hiçbirşeyi yok eli ayağı tutuyor neden asansöre biniyor ki diyebilir.Bazen biniyorum ama çoğu zaman binmiyorum.Aslında hep binmem lazım.İşyerinde 1 kat için asansörün oraya yürüyorum.

öncelikle geçmiş olsun diyorum.. yazdıklarınıza hak vermemek mümkün değil.. ben artık her gördüğümde, çocukça bi hareket olsada parmakla gösterip aa beyinden engellilere bak diyorum.. maalesef hiçte üzerlerine alınmıyolar.. bazı yerlerde asansör bile yok .. televizyonda bunla ilgili yayınlarda yapıldı ama orda bile utanmadan acelem var, şu an asansör boş engelli yok nasılsa diye cevaplar vermişlerdi pişkin pişkin..

ne doğru yazmışsınız sizin oldugunuz yerdeki asansörler en azından çalışıyormuş da yoğunmuş

insanlar boşyere biniyormuş Bahçelievlerde en kalablık yer Şirinevler de asansör kapıalrı

kilitli evet yanlış değil kilitli yani çalışıyor fakat kullanamıyorsunuz...benim de bir engelim yok

ama kızkardeşimin bebeği var ve bebek arabasıyal mecburen kullanmak zorunda kaldıgında

hiçbişekıdle asansörü açamıyoıruz kımse yardım edemıyo süs olsun diye yapılmış...

biz de napalım ikimiz tutuyoruz arabayı o daracık merdivenlerden cıkmaya çalışıyoruz...yazık ya

ben de görüyorum binmeye çaışan öle koşa koşa gelıo hop asansöre bınıo belli ki kafadan

başka hiçbiyerınden sorunu yok ! EN BÜYÜK KIZGINLIĞIM İSE ASANSÖRLERİ KİLİTLEYEN BELEDİYELERE

Aynı durum metrobüs duraklarında da yaşanıyor.

Eli kolu sağlam insanlar asansöre binmek için kapıda kuyruk oluşturuyorlar, halbuki merdivenleri kullansalar daha çabuk çıkıp inecekler.

Nazik kıçlarını kaldırmaya üşeniyorlar.

Gerçekten asansörü kullanmaya ihtiyacı olan kişiler bu davarların yüzünden ya kullanamıyorlar ya da büyük zorluklar çekiyorlar.

Uyuz oluyorum böyle tiplere.

Benim dizimde de kondromalazi patella var.Doktor kesinlikle merdiveni kullanmamamı söyledi.Ben de metroyla işe gidip geliyorum, aksaray metrosuyla ve metrodan inerken yürüyen merdiven yok ancak ben asansör kullanmaktan çekiniyorum.Sizin gibi biri benim hakkımda da hiçbirşeyi yok eli ayağı tutuyor neden asansöre biniyor ki diyebilir.Bazen biniyorum ama çoğu zaman binmiyorum.Aslında hep binmem lazım.İşyerinde 1 kat için asansörün oraya yürüyorum.

Bakin, yanlis anlasilmak istemem.. Elbetteki asansoru sadece gorunen ozurleri olanlar kullanacak diye birsey yok!
Oncelikle bunun altini bir cizmek istiyorum...

Ama o kadar cok herhangi bir engeli olmayan insanlar suistimal ediyorlar ki sizin gibi, benim gibi (su anda benim de gorunurde bir sargi, alci vs. yok) kisileri de yadirgayabilirler... Benim demek istedigim bu...
Kaldi ki anlattigim uzere tekerlekli sandalyeye mahkum birini dahi yuruyen merdivenlerden indirmis kadincagizin biri... Sizin varin dusunun durumun vahametini.

Bahcelievler metrobusunde, engelli asansorunu bir hayli ileriye yapmislar ve orada bir gorevli duruyordu (hala duruyor mu bilemem).
Nisanlimla bir gun oraya yolumuz dustu, ayagimda dizlik falan oldugu icin asansoru goremeyince bana `ben bi bakayim nerede su asansor bosuna yurume sende bekle yazik sana da` dedi sonra gitti baktik gorevli var. Adama sordu, adam direk nisanlima bakti ve dedi ki `sorun neydi ki? engeliniz mi var?` dedi. Nisanlimda `benim bir engelim yok fakat nisanlimin var, o yuzden soruyoruz` deyince adam `buyrun asansor burada` dedi ve bize yardim etti. Oranin asansoru de enteresan bir dugme var ona bastigin surece asansor cikiyor, elini dugmeden cekince duruyor... Bir nevi yuk asansorunu andiriyor ama bi noktada o sekilde yapmalari mantikli olmus...

Yani sozun ozu, boyle bir adam gorevlendirseler ve bu kisiye derdinizi soylediginizde zaten size musade ederler. Kaldi ki her gun kullandigimiz yollar bunlar, eger sizin merdiven cikmaniz sakincaliysa bence cikmayin... Yani merdivenleri kullanmayin, sagliginiz acisindan kendinize ne kadar dikkat ederseniz o kadar iyi.. Cok gecmis olsun, insallah duzelebilen birseydir.. (cok hastaliklarla ilgili bilgim yok)

Yorumunuz icin tesekkurler... Insallah kendimi ifade edebilmisimdir...

öncelikle geçmiş olsun diyorum.. yazdıklarınıza hak vermemek mümkün değil.. ben artık her gördüğümde, çocukça bi hareket olsada parmakla gösterip aa beyinden engellilere bak diyorum.. maalesef hiçte üzerlerine alınmıyolar.. bazı yerlerde asansör bile yok .. televizyonda bunla ilgili yayınlarda yapıldı ama orda bile utanmadan acelem var, şu an asansör boş engelli yok nasılsa diye cevaplar vermişlerdi pişkin pişkin..

Malesef ayni yorumu bende yapiyorum her gordugumde o tarz insanlari...
Ne zaman asansoru kullanacak olsam yanimda nisanlim veya samimi arkadasim varsa illa ki `su asansoru de ne kadar cok engelsiz engelliler kullaniyor` diye muhabbet acip, asansor gelene kadar ve asansorun icinde de bu muhabbeti surduruyoruz... Kimse ustune alinmiyor tabii ki..

Acelesi olana, kullanmak isteyene de bir lafim yok benim.. Sadece acelesi olsa dahi, o asansor once amacini gorsun..
Sonra insanlar zaten kullansinlar.. Bir engeli olan icin yapilmissa bu asansor, onlara oncelik taninsin...
`Sende benim gibi sirani bekleyeceksin`de ne demek... Ama herkes bu zihniyettte, once ben geldim hak benim, uyanik olup sende once gelecektin hesabi yapiyorlar... Yazik... Bugun zor bir gundu benim icin, eve donuste ayakta geldim mesela, ayagim balon gibi sismis... Kime ne diyeceksin `hey hemserim kalk ordan ben oturucam` mi diyeceksin... Kadinlar ayakta seyahat eder, erkekler bi taraflarini yayarak oturur bi de suratina bakarlar...

Bi sefer minibuse binmistim, ayagimda dizlik var sonucta ayakta gidiyorum, minibus hali malum.. Her gun taksi ile gitmeye kalksan ona maddiyatta yetismez malesef... Langir lungur gidiyoruz, dikildigim yerde de bir adam oturuyor, hic abartmiyorum, dizligi gordu, kafasini kaldirdi beni bi suzdu.. Sonra begenmedi herhalde cevirdi kafasini hiiiiccc istifini bozmadan yolculuguna devam etti... Ben de sesimi cikartmadim orali olmadim... Ama fotografini cekip nisanlima gondermistim, bak bu beni suzdu tipimi begenmedigi icin yer vermedi diye.. Gulmustuk baya... O da biliyor nasil sinirlendigimi insanlarin bu tavirlarina.. Sonra sildim tabii fotosunu napayim elin adamin tipini cep telefonumda saklayip.. Ama telefondan fotograf cekme sesini duyunca suratini saklamisti, ben cektikten sonra :)

Hayir yanlis anlamayin, yer vermek zorunda degil, belki o da rahatsiz, belki kotu bir gun gecirdi...
ama tavri? gozunun icine baka baka yapma bari kardesim, yer ihtiyacim olsa zaten ricada ederim zor durumdaysam...
fakat bu tavir ne Allah askina... Benim en kizdigim nokta bu...
Allah herkesin gonlune gore versin ne diyelim...

ne doğru yazmışsınız sizin oldugunuz yerdeki asansörler en azından çalışıyormuş da yoğunmuş

insanlar boşyere biniyormuş Bahçelievlerde en kalablık yer Şirinevler de asansör kapıalrı

kilitli evet yanlış değil kilitli yani çalışıyor fakat kullanamıyorsunuz...benim de bir engelim yok

ama kızkardeşimin bebeği var ve bebek arabasıyal mecburen kullanmak zorunda kaldıgında

hiçbişekıdle asansörü açamıyoıruz kımse yardım edemıyo süs olsun diye yapılmış...

biz de napalım ikimiz tutuyoruz arabayı o daracık merdivenlerden cıkmaya çalışıyoruz...yazık ya

ben de görüyorum binmeye çaışan öle koşa koşa gelıo hop asansöre bınıo belli ki kafadan

başka hiçbiyerınden sorunu yok ! EN BÜYÜK KIZGINLIĞIM İSE ASANSÖRLERİ KİLİTLEYEN BELEDİYELERE

Edirnekapi metrobusunde de ayni durum var.. Ama asansorler kilitli degil...
Belediyelerde kendilerince cozum bulmaya calisiyor bir bakima ama bulmaya calistiklari cozum yanlis...
Sundan dolayi yanlis:
Metrobuslerin asansorlerinin yan tarafinda beyaz (farkli renkte de olabilir) bir kutucuk var. Kart okuyan birsey...
Oraya engelli karti okutuluyor ve asansor calismaya basliyor... bi noktada dogru bir cozum... ama yanlis olan tarafi ise benim bir engelli kartim yok, ayni ablanin da bir engelli kartinin olmamasi gibi.. Cunku hamilelik ve cocuk sahibi olmak bir engel degil, ama asansor icin ciddi bir ihtiyac demek bu...
Farzedelim ki ablanin yalniz bir yere gitmesi gerekti cocugu ile beraber, tek basina nasil basacikar hem bebegi hem de arabasi ile...
Allah kolaylik versin...

Edirnekapi metrobusundeki asansorun de devamli calisabiliyor olmasini da suna bagliyorum. Bir engelli vatandas herhalde o guzergahi kullaniyor, o asansor bir kere calismaya basladigi zaman eger inen-binen bitmezse durmuyor.. ta ki birisi kullanmayip asansor bos kalip kapali kalana kadar. Tekrar kart okuma duzenegi devreye giriyor... Sadece tahmin yurutuyorum.. Boyledir herhalde... :44:

Malesef diyorum ya, bizim insanlarimiz bazen kas yapicam derken goz cikartabiliyorlar...
Cok yonlu cozum uretmek gerek.. Insallah sesimiz bir yerlere giderde, insanlar biraz olsun hem kendi hal ve hareketlerine dikkat eder, hemde su engelliler icin tahsis edilen araclar gercek amaclarini bulur...
Yorumunuz icin tesekkurler...

Edirnekapi metrobusunde de ayni durum var.. Ama asansorler kilitli degil...
Belediyelerde kendilerince cozum bulmaya calisiyor bir bakima ama bulmaya calistiklari cozum yanlis...
Sundan dolayi yanlis:
Metrobuslerin asansorlerinin yan tarafinda beyaz (farkli renkte de olabilir) bir kutucuk var. Kart okuyan birsey...
Oraya engelli karti okutuluyor ve asansor calismaya basliyor... bi noktada dogru bir cozum... ama yanlis olan tarafi ise benim bir engelli kartim yok, ayni ablanin da bir engelli kartinin olmamasi gibi.. Cunku hamilelik ve cocuk sahibi olmak bir engel degil, ama asansor icin ciddi bir ihtiyac demek bu...
Farzedelim ki ablanin yalniz bir yere gitmesi gerekti cocugu ile beraber, tek basina nasil basacikar hem bebegi hem de arabasi ile...
Allah kolaylik versin...

Edirnekapi metrobusundeki asansorun de devamli calisabiliyor olmasini da suna bagliyorum. Bir engelli vatandas herhalde o guzergahi kullaniyor, o asansor bir kere calismaya basladigi zaman eger inen-binen bitmezse durmuyor.. ta ki birisi kullanmayip asansor bos kalip kapali kalana kadar. Tekrar kart okuma duzenegi devreye giriyor... Sadece tahmin yurutuyorum.. Boyledir herhalde... :44:

Malesef diyorum ya, bizim insanlarimiz bazen kas yapicam derken goz cikartabiliyorlar...
Cok yonlu cozum uretmek gerek.. Insallah sesimiz bir yerlere giderde, insanlar biraz olsun hem kendi hal ve hareketlerine dikkat eder, hemde su engelliler icin tahsis edilen araclar gercek amaclarini bulur...
Yorumunuz icin tesekkurler...

Hımm evet öyle bi durum olabilir....gecen zeytinburnu metroda aynısı oldu çümkü ilk basta çalışmıyordu sonra tekerlekli sandalye ile birisi
çıakrken gördüm yukarı biz de aşağıda bastık düğmeye geldi bindik böyle bişey olabilir evet :) bazı yerlerde de
diüğme koymuşlar basıyorsunuz açıyolar sanırırm akmerdan bakıyolar çünkü kamera da var herkese açmıyoalrdır heralde ama bize
açıyoalr ...belediyenin ii de zor tabii herkes kullanmasın ama engelliler rahatça kullanabilsin die kart verısler bebeklılerın veya gecıcı
sorun yasayanlarında kartı yok ooo zor ya o kartı beledıyeden alıyoruz sanırım aslında bebeklı annelerınde basvurup alabilmesi
lazım cunku bebek uyyosa ve arabayla cıkartmaya calsıırken merdıvenden baya düşme tehlıkesı gecırıyo yani bir de
bazı bebek arabaalrı baya ağır öyle kaldırılıcak gibi değil....

evet inşalah çözülür ama zor gibi....rica ederim

Ne yazık ki eğitimlisi, cahili, yaşlısı genciyle GÖRGÜSÜZ bir milletiz.

8 aylık bebeğimle bebek arabasıyla alışveriş merkezlerinin asansörlerinin önünde dakikalarca bekliyorum da bir Allahın kulu yol vermediği gibi öküz misali beni tepeleyip önüme geçmeye çalışıyorlar. Behey öküz git yürüyen merdiveni kullansana.

daha bugün yaşadığım bir saçmalık;postanede işim vardı sabah,kızımla gittik.işimiz bitti asansörle aşağı inecez.eski tip asansör.en son hangi düğmeye basarsan oraya götürüyor.bindik.bir alt katta durdu.adamın biri bindi.yukarı çıkacaktı ama düğmeye basmadı.siz inin ben sonra çıkarım yukarı dedi.insan işte.bir alt katta durdu genç biri.benden de küçüktür.bindi ve üst kat düğmesine bastı.adam başladı buna söylenmeye.niye bastın hanım aşağı inecek ne biçim adamsın hayvansın aşağılıksın neler neler.öteki de laf salatası yapıyor.önemli işlerim varda vs vs ....yanımda çocuk.hamile olduğum belli.asansör hap kadar bişey.zaten iki kaç çıkacan yürüsen ne olur.
uzun lafın kısası bizim insanımızın bir b....k olacağına inanmıyorum.eğitim için insan olmak içintüm kaynaklara ulaşmak bu kadar kolaylaşmışken hala kör cahil bir nesil yetişiyor:KK47::KK47::KK47:

daha bugün yaşadığım bir saçmalık;postanede işim vardı sabah,kızımla gittik.işimiz bitti asansörle aşağı inecez.eski tip asansör.en son hangi düğmeye basarsan oraya götürüyor.bindik.bir alt katta durdu.adamın biri bindi.yukarı çıkacaktı ama düğmeye basmadı.siz inin ben sonra çıkarım yukarı dedi.insan işte.bir alt katta durdu genç biri.benden de küçüktür.bindi ve üst kat düğmesine bastı.adam başladı buna söylenmeye.niye bastın hanım aşağı inecek ne biçim adamsın hayvansın aşağılıksın neler neler.öteki de laf salatası yapıyor.önemli işlerim varda vs vs ....yanımda çocuk.hamile olduğum belli.asansör hap kadar bişey.zaten iki kaç çıkacan yürüsen ne olur.
uzun lafın kısası bizim insanımızın bir b....k olacağına inanmıyorum.eğitim için insan olmak içintüm kaynaklara ulaşmak bu kadar kolaylaşmışken hala kör cahil bir nesil yetişiyor:KK47::KK47::KK47:

Malesef ki söylediklerinize katılıyorum...
Haller gerçekten içler acısı :KK19:

X