engelli raporu (benmi abartiyorum)

Kardesimin bi cocukluk arkadasi var..gayet saglam bi herif, fiziki, ruhi manada calismasina engel hic bi durumu yok..

Sadece Vucudunun bi yerinde (kedi dõtünu gõrmüs) tarzinda,calismasina hic bir engel teskil etmeyecek ufak bi yarigi var..artik buna kim akil verdiyse basvuruyor engelli raporu veriyorlar..suan akliniza gelebilecek cogu seyden fatura, vergi, akbil ya tamamen yada kismen muaf..vede is yerinde aga pasa oldu diyor kardesim..

Bende haksizliga tahammulu olmayan bi insanim, bu konu oldukca sinirimi bozuyordu taki tv de su habere denk gelene kadar dahada cileden ciktim
"dunya guzeli bi cocuk,4 yaslarinda, dogustan iki bacagi yok"..
engelli raporunu veren kurum diyorki
"ilerde protez takip calisabilir" ve engelli raporunu vermiyor..

bu nasil istir arkadaslar,benmi kotu düşünüyorum..bi yerde bi nūans varda ben mi kaciriyorum..bu isler nasil yürüyor böyle..devlete haybeden yük olmak bu topraklar uzerinde yasayan tum kimselerin hakkina girmek deilmi..yoksa benmi abartiyorum..
Bu durumlarda tv ye çıkıp algı yaratılması taraftarıyım...adam zaten eş dost münasebetiyle almıştır o raporu

Canım zihin eng. Numarasi yapmistir ram raporu vardır. Bunu malesef cok basit yapıyorlar bir ikide tanidik buldumu tamam. Diğer engel grupları nasil bilmiorum ama zih. Eng.de rapor almak kolay bilerek soruları cvplamaz v.s.. bi süru insan var böyle sen sadece birisini gormussun...

Herkes bilirkişi olmuş ne güzel yorum yapiyor.

Engelli raporu almak öyle sandığınız kadar kolay degil. Hastanede tanıdığı olan falan alamaz. Ha yaşadığı şehirde görev yapan bütün doktorları yabiyorsa o ayrı mesele. Engelli başvurusunu yaparsınız, kurum sizi bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir hastaneye gönderir. O hastanede bütün branşlarda doktor doktor gezersiniz. Size %kaç özür verdiklerini bile bilemezsiniz. Söylemezler. Yaklaşık 2 ay sonra gerçekten çalışmaya engel bir durum varsa raporunuz çıkar.

Zihinsel engelli raporuyla farklı şeylerdir bunlar. O kategori ile kiyaslamayin. Bedensel engeli olanlar bu şekilde rapor alır. Emekli olmak istediklerinde de aynı işlemleri en baştan uygularlar.

Öyle engelli raporu almak malulen emekli olmak o kadar kolay değil. Rapor alabildiyse muhakkak vardır bir problemi. Onun bunun arkasından bilip bilmeden konuşmayın.

Engelli olanın kiskanilmasi da ayrı bir kafa resmen.. kiskananin başına versin allah ne diyelim. Darısı başınıza.

Engeli olan vatandaşa kızmak nasıl bir zihniyet ben anlamıyorum. Engelli işte var bi sorun yani.

Herkes bilirkişi olmuş ne güzel yorum yapiyor.

Engelli raporu almak öyle sandığınız kadar kolay degil. Hastanede tanıdığı olan falan alamaz. Ha yaşadığı şehirde görev yapan bütün doktorları yabiyorsa o ayrı mesele. Engelli başvurusunu yaparsınız, kurum sizi bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir hastaneye gönderir. O hastanede bütün branşlarda doktor doktor gezersiniz. Size %kaç özür verdiklerini bile bilemezsiniz. Söylemezler. Yaklaşık 2 ay sonra gerçekten çalışmaya engel bir durum varsa raporunuz çıkar.

Zihinsel engelli raporuyla farklı şeylerdir bunlar. O kategori ile kiyaslamayin. Bedensel engeli olanlar bu şekilde rapor alır. Emekli olmak istediklerinde de aynı işlemleri en baştan uygularlar.

Öyle engelli raporu almak malulen emekli olmak o kadar kolay değil. Rapor alabildiyse muhakkak vardır bir problemi. Onun bunun arkasından bilip bilmeden konuşmayın.

Engelli olanın kiskanilmasi da ayrı bir kafa resmen.. kiskananin başına versin allah ne diyelim. Darısı başınıza.

Yuh diyorum size o nasıl bi laf darısı basiniza.. burda yazan kisilerden hic kimsenin kotu niyetli yada kiskanclik icin yazdigini dusunmedim kendi capimizda konusuyoruz iste.. burda bunu konusmamiz malesef biseyde degistirmiyor. Öfkenizi anlayamadim.

engelli olan bir insanin maas almasindan degil engelli olmadigi halde rapor alarak maas almasindan bahsediliyor. Sizde de bi algi sikintisi var sanırım.

Yada tum engelli maasi alanlar üzerlerine alinip burada cekmirecekler. Ben konu sahibi degilim ama lutfrn gözünüzle okuyun konuyu !!

(Çevremde en az 100 engelli var. Kimin ne sıkıntısı var biliyorm bos bos kimse engelliler bilmem ne die konuya dalmasin bi sakin olun engellilere laf atan yok zaten. Kii bende basinda fikrimi soyledim sadece bedensel degil zih.engde olabilr die saldirmadan yazın fikrinizi lütfen ))

Yuh diyorum size o nasıl bi laf darısı basiniza.. burda yazan kisilerden hic kimsenin kotu niyetli yada kiskanclik icin yazdigini dusunmedim kendi capimizda konusuyoruz iste.. burda bunu konusmamiz malesef biseyde degistirmiyor. Öfkenizi anlayamadim.

engelli olan bir insanin maas almasindan degil engelli olmadigi halde rapor alarak maas almasindan bahsediliyor. Sizde de bi algi sikintisi var sanırım.

Yada tum engelli maasi alanlar üzerlerine alinip burada cekmirecekler. Ben konu sahibi degilim ama lutfrn gözünüzle okuyun konuyu !!

(Çevremde en az 100 engelli var. Kimin ne sıkıntısı var biliyorm bos bos kimse engelliler bilmem ne die konuya dalmasin bi sakin olun engellilere laf atan yok zaten. Kii bende basinda fikrimi soyledim sadece bedensel degil zih.engde olabilr die saldirmadan yazın fikrinizi lütfen ))

Niye üzerinize alindiniz? Kiskananlar zaten yazmışlar açık açık kiskandiklarini, size ne oluyor? Engelli değilim, çok şükür saglikliyim. Sadece prosedürü biliyorum, ona göre yorum yapıyorum. Önüne gelene vermezler o raporları, siz biseyi yok dersiniz %80 engellidir aslında. Gözle görülmüyor diye millete cemkirilmesinden rahatsız oldum düşündüklerimi yazdım. Size ne oldu da bu kadar ofkelenip işi hakaret boyutuna vardirdiniz?

türkiyedeki adalet sistemi torpille çalışıyor

ailemden birinde ms hastalığı var. engelli raporu almak için birlikte koşturduk. başta yüzde 40 engelli raporu verdiler. sonradan o akrabam doktorla konuşup yüzde 60 a çıkarmış engel durumunu. raporda görünce şaşırdım ve sordum. doktorla konuştuğunu doktorun engel oranını arttırdığını söyledi. (engel durumu artınca yararlanabildiği olanaklar artıyor.) evet doktorun iki dudağı arasında o rapora ne yazacağı. bacağını yüzde 40 ta kullanamıyor diyebilir 60 ta. devlet o hastaya bakıpta bilemeyeceğine göre bu suistimallerin sonu gelmeyecek.

Engelli başvurusunu yaparsınız, kurum sizi bulunduğunuz şehirdeki herhangi bir hastaneye gönderir. O hastanede bütün branşlarda doktor doktor gezersiniz. Size %kaç özür verdiklerini bile bilemezsiniz. Söylemezler. Yaklaşık 2 ay sonra gerçekten çalışmaya engel bir durum varsa raporunuz çıkar.
aslında tam olarak öyle olmuyor. zaten bu rapor heyetten çıktığı için sadece tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabiliyor. ama elinize bir kağıt veriyorlar her doktora girip çıktıkça doktor muayene ediyor veya etik anlayışına göre sadece soru da sorabiliyor. sonra elinizdeki kağıda engel durumu varsa oranını ve kaynağını yazıyor. sıradaki doktora yine o kağıtla giriyorsunuz. yani oranları görebiliyorsunuz. en son o kağıdı teslim ediyorsunuz ilk heyete giriyor ve raporlandırılıyor. en azından benim akrabamda bu şekilde olmuştu.

aslında tam olarak öyle olmuyor. zaten bu rapor heyetten çıktığı için sadece tam teşekküllü devlet hastanelerinden alınabiliyor. ama elinize bir kağıt veriyorlar her doktora girip çıktıkça doktor muayene ediyor veya etik anlayışına göre sadece soru da sorabiliyor. sonra elinizdeki kağıda engel durumu varsa oranını ve kaynağını yazıyor. sıradaki doktora yine o kağıtla giriyorsunuz. yani oranları görebiliyorsunuz. en son o kağıdı teslim ediyorsunuz ilk heyete giriyor ve raporlandırılıyor. en azından benim akrabamda bu şekilde olmuştu.

Doktorlar sadece puan turu bişey veriyor. Genelde onu engel yüzdesi sanıyorsunuz. O puanlar heyette engel oranına dönüştürülüyor.

Doktorlar sadece puan turu bişey veriyor. Genelde onu engel yüzdesi sanıyorsunuz. O puanlar heyette engel oranına dönüştürülüyor.
yoo direk yüzdeler ve tanı yazıyor. en sonda toplam bir oran hesaplanıyor. öreneğin ürolojiye gridiniz ürolog diyorki bilmem ne hasarı bilmemne sinirlerinde hasar yanındanada engel oranı atıyorum yüzde 30 yazıyor.

Rapor cidden tanidigin varsa cok kolay aliniyor, bi arkadasim hastanede calisiyor,cok kilolu ama calismasina engel degil ki calisiyor,kilosuyla beraber ayni zamanda bir suru hastalik gostererek derecesini arttirmis,suan engelli raporu var, bir suru avantajdan faydalandigi gibi kpss atamasi kovaliyor, eminim ki bi yere yerlesecek, ama bunun kul hakkina girdigi tartismasiz bi gercek, gercek engeli olanlardan bahsetmiyorum

Iyi guldum valla. Siz prosedürü biliyor olabilrisinz ama ben bu işin uzmanlarindanim. Belkide o yüzden cvp verme geregi duymusumdur meslek aliskanligi... belkide engelin nasil oldugunu bildigimden darisi basina lafinin tanimadigim insanlara bile gitmesinden hoslanmamisimdir. Ya da buyuk ihtimalle siz bi halt bilmiosunz ben biliorm tavirlarinz canimi sikmistir. Hala siz onu oyle goruyosnz siz bunu boyle biliosunz daha once nerelerdeydinz eyy herseyi bilen kisi sizi bakanligimiza alalim :))

Ayrıca yok öyle alinmaz bilmem ne bunlarin yazildigini gorunce ister istemez cvp vereceğim cunku defalarca sahit oldum :) bütün sehirler bütün hastaneneler v.s ayni mi. Boyle bi mantik var mi arkadas her rapor alanin yanindamisinz ki boyle emin konusabiliosunz :)) Var iste alan bal gibi de var. Kimisi cocugum etiketlendi diye üzülür kimisi göz göre göre zih. Eng raporu alir. Nerden biliyorum bazen biz oradaki dr arkadaşları arıyoruz hocam bu cocuga bu az die duzeltiliyor :)) o yuzden komik geldi o yuzden cvp yazdm anlatabildim mi :) varligini bildigim bi seyin yok die iddia edilmesi....

Dedigim gibi diger alanlari demiyorum(3.ye belirteyimde zih.eng. bahsettigimi iyice anlasilsin :) ) ama cocukta agir bi sikinti olmadigi halde maas almak icin bunu yapanlar da var bunu da biliyorum. Sizin Etrafinizdakiler zor aldi die herkes zor alacak degil dimi :))
Tam terside var cocuk agir durumda ailenin durumu kötü ama raporu yok.yada otizm olan cocuga zih.eng. denmis . Bunlarin cogu torpilden olmuyordur gozdende kaciyor olabilir tabi SONUCTA HERKES BU SEKILDE DEMIYORUZ 1000de 1 belki. :)

Neyse uzatmaya gerek duymuyorm herkesin anlayabilecegi sekilde anlattigimi düşünüyorum :) konu baska yerlere gidiyor.anlayan anlamistir zaten. Hoşçakalin :))

An-la-mı-yor-um
Bu ne biçim adaletsizlik?

Benim kardeşim %90 zihinsel engelli (otizm) + epilepsisi var,
devlete 40 takla attık rapor alabilmek için.
9383719 doktor baktı; neymiş vücudunda bi sorun yokmuş aslında.
Şimdi bir maaş veriyorlar, onda da sosyal hizmet her ay evi yokluyor. Bi ev aldık; her seferinde ama size maaş veriyor devlet diyorlar.

Yazıklar olsun hak yiyenlere. Helal etmiyorum

ben sana ithafen bir şey yazmadım, konuya ne yazdığını da görmedim açıkcası. Maaş için ayrıca geliyorlar sonuç ne oluyo bilemiyorum biz özür derecesini yazıp gönderiyoruz kurul kağıdına. bi ara 18 yaşa kadar maaş alamıyolarmış diyolardı aileler ama net bilgim yok
Kardesim 16 yaşında biz alıyoruz. Sadece elektrik su dogalgaz indirimli kullanamıyoruz resit olmadigi icin. Reşit olduğu zaman bunlar onun üzerine yapılırsa indirimliymiş

Iki cihandada elim yakalarında böyle insanların. Engel doğuştan gelen yada kaza sonucu Oluşan bir durumdur bence. Insanlar kendine dikkat etmeyip türlü türlü hastalığa yakalanıp ben engelliyim dememeli bunun için kurumları meşgul etmemeli. Kul Hakkı diye bir şey var hani şu zamanda çoğu kişinin aklına gelmeyen...

Yolunu buldun mu çok kolay mesela baban eczacıysa ve büyük hastanelerden birindeki doktorlarla birlikte çalışıyorsa....
ben böyle bir kolaylık olduğunu düşünmüyorum . çünkü doktor raporu toplamıyor muayeneyi yazıyor tek tek . kafadan veremiyor puanı . subjektif değil . eğer bir olay dönüyorsa başka kısımda dönüyordur . ben doktorum babamın oğluna yapmam öyle bir şey . hem etik değil hem kendimi yakarım . zaten hemen ortaya çıkar . ona başka kısımda oynanmıştır eğer varsa .

An-la-mı-yor-um
Bu ne biçim adaletsizlik?

Benim kardeşim %90 zihinsel engelli (otizm) + epilepsisi var,
devlete 40 takla attık rapor alabilmek için.
9383719 doktor baktı; neymiş vücudunda bi sorun yokmuş aslında.
Şimdi bir maaş veriyorlar, onda da sosyal hizmet her ay evi yokluyor. Bi ev aldık; her seferinde ama size maaş veriyor devlet diyorlar.

Yazıklar olsun hak yiyenlere. Helal etmiyorum
Iste bende bundan bahsediyorum ama hala sanki ülkede adaletin A si varmış gibi konuşuluyor. Şu çocuk için bile rapor alabilmek adında kırk takla attık diyor ablası bende ogrencilerim için aynı şeyi yaşadım hani nerde adil verilen raporlar?

o konuya bende katılıyorum sağlam olmayan kişiye neden rapor veriyolar... sağlam olan kişiye.. birine sahit oldum bu durumdan. adam çok sağlam benim psikoloji baskim var diyip rapor aliyor hastaneden. kafasina dank etmiyor özürlüymüş gibi davraniyor. çocuğun doğuştan iki bacagi yok. ama bakmiyolar o duruma. protez bacakla çalışabilir diyerekten vermiyor adalet yok bu türkiyede. :KK43: bunu çok iyi anilyorum Allah öle yapanlara hiç firsat vermesin diyorum.

X