• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Engelli kardes ve evlilik

Yani tekerlekli sandalyesi var şuan küçük o yüzden biz yardımcı oluyoruz çok çekiniyor o yüzden
Anladığım kadarıyla siz de küçüksünüz. Okur mesleğini eline alır kendine gayet profesyonel bir yardımcı tutabilir paşalar gibi de yaşar. İlla siz bakacaksınız diye bir kural yok. Siz okulunu destekleyin derslerine odaklanmasını sağlayın, sık sık da sosyalleşmesini sağlayın çocuğun. Şu an en önemlisi bu. 20 sene sonrasını düşünüp kardeşinizi kendinize tapulamayın. Özgüven kazandırın biraz.

Yürüme engelli bir kardeşim var ileride ona ben bakacağım . Anne ve babama birsey olursa yanımda olacak. Henüz evli değilim ama evlendiğimde kisi bu duruma neder sonuçta ben bakacağım ama bizimle beraber yaşayacak böyle bir durumda olan var mi ?
Çalışıyorsanız kendi maddi imkanlarinizi saglayabiliyorsaniz kimin ne dediğinin ne önemi var ki kardeşimi istemeyecek adamla zaten bir yola girmem

Arkadaşların dediği gibi yaşınız daha 17 bu yüzden bu konudan önce kardeşiniz ve kendiniz için iyi bir meslek sahibi olmaya bakmalısınız. Sizi anlıyorum benimde kardeşim engelli ister istemez ilerisini psikolojik olarak düşünebiliyor yakınları yadırgayamayız. Eğitiminiz ve mesleğinize odaklanın emin olun ona ilerde daha iyi bakmak istiyorsanız imkanlar sunmak istiyorsanız önceliğiniz bu olsun. Bundan bilmem kaç sene sonrada eş adayınıza bu planınızı söyleriniz. Ben planlarımdan bahsetmiştim. Kendisi bunu söylememe bile gerek olmadığını söylemişti. Şu an evliyiz ve her akşam bi saat konuşuyorlar. Başka şehirleri gezdirmeye götürür. Planlar yaparlar. Bu yaz deniz planı yaptı. Hatta işten yorgun kafası dolu geldiğinde keyfi yerine gelsin diye kardeşimi arar. Arabada beni arkaya atıp el ele tutuşup yolculuk yapıyorlar :cry: Sizde doğru kişiyi bulursanız neden olmasın.

Evlenmek icin yasiniz cok kücük. Önünüzde uzunnnn yillariniz var. Hayatinizi kazanin maddi olarak kendinizi iyi bir konuma getirin. Maddi bakimdan güclü olursaniz herseyi yapabilirsiniz. Misal kendinize ev alirsiniz, kardesinize ev alirsiniz bir bakici tutarsiniz mis gibi hem kardesinize bakarsiniz hem kendi hayatinizi kurarsiniz. Cok güzel bir yüreyiniz var, bu yasta krdesinizi düsünmeniz cok anlamli.
Ben mesela esime hep sohbet ederken derim, anneme veya babama birsey olusa ben bakicam diye onlari kimseye birakmam derim. Esimde bunun bilincindedir ve aksine birsey demez. Hii eyer öyle birsey olusa gercekten ses cikarirmi cokarmazmi bilemem insanlik hali o gün geldiyinde nasil davranir bilemeyiz. Ama karsi gelirse annemi, babami veya kardesimi o istemiyor diye yanima almamazlik yapmam. Beni seviyorsa benim ailemide sevip kabullenmek zorunda. Ayni sekilde esimin ailesi icinde bu gecerli. Sizde ilerde evleniceyiniz kisiye bunlari herseyi bastan konusun.

Allah kardeşinin yardımcısı olsun, inşallah mutlu ve güzel bi hayat yaşar

Bunun için çok erken değil mi?
Kimin ne zaman öleceğini bilemeyiz.
Kaldı ki evlenip ayrıladabilirsin, hiç evlenmeyebilirsin falan filan.
Boşver hayatına bak.

Yürüme engelli bir kardeşim var ileride ona ben bakacağım . Anne ve babama birsey olursa yanımda olacak. Henüz evli değilim ama evlendiğimde kisi bu duruma neder sonuçta ben bakacağım ama bizimle beraber yaşayacak böyle bir durumda olan var mi ?
Eşimin ablasi zihinsel engelli. Ilaçlarini bir gun kullanmasa aşiri sinirli ola biliyor malesef. Eşim bir abisini de kaybetti. Gorumcemi çok seviyorum. Eşimin anne babasi hayatta olmazsa eger ablasina biz bakicaz. Sorun etmiyorum. Tabi ben de isterdim benim de diger insanlar gibi bir gorumcem olsun. Ozenirim bazen ama olmadi napalim. Allah da onu oyle yaratmiş. Bize de ona yardim etmek düşer. Karşiniza dogru insan çikarsa sorun etmiycektir

Bunu kabul etmeyen biri zaten gün gelir kötü bi durumda size bakmaz çocuguna bakmaz terkedip gider. Sizi gerçekten seven birini bu duruma karşı vereceği tepkiye bakarak tanıyabilirsiniz:)

Back