Endoskopik yüz germe - Facelift

Lütfen olumsuz düşünmemeye çalışın. Mutlaka önceki halinize göre -size yeterli gerlmese de- olumlu bir değişiklik vardır. Biraz zaman verin kendinize ve ödemlerinizin geçmesini bekleyin.

Bu arada bilm,yorum araştırdınız mı hiç ama düzenli yapılan yüz yogası nın da çok faydalı olduğunu söylüyorlar. İnternette bir bakın isterseniz.

sevgiler

Te$ekkur ederim in$allah dediginiz gibi olur evet bi ara yuz yogasinada takmi$tim ama cok ciddi bi etki saglamayacagini du$unerek fazla ciddiye almami$tim...
Artik ucan ku$tan medet umar hale geldik bakalim yeni arayi$lara girecegim sanirim ister istemez...

Pepit ve $a$kin daha onceki yazdiklarinizi okudumda o zamanlar hepsine cvp yazamadim k.s bakmayin demi$sinizya hani dr.la konu$urlarken orda olmadiginiz icin ne istedigimi tam olarak iyi anlatamadigimi falan du$unmu$sunuz bakin ilk gece hastaneye gittik ben yurtdi$indan geldigimi dr. erhan beyle bugun icin randevu yaptigimizi direk hastaneye gelmemi istedigini soyledim dediler siz bekleyin biz dr. beyi arayalim aradilar ve beni dr.la tel.den goru$turduler neyse nasilsin falan hal hatir sordu sana bi oda vercekler ben birazdan gelirim dedi dr. beni 6. katta bi odaya cikardilar bekleyin siz birazdan dr. bey gelir dediler annemle birlikteydik bekledik derken dr. geldi dediki girer girmez hasta kim ben hasta goremiyorum o zaman bende e$arp vardi e$arbida arkadan baglamami$tim sadece saclarim kapaliydi dr. dediki cikar turbani tam sorunlarin anla$ilmaz turbanla yani turban yuzu cekiyomu$ biraz neyse cikardim anlattim $imdi deilde bi 10 yil sonra yaptir dedi ilk once yanaklardaki du$uklukten bahsettim kac yildir kafama takiyorum psikolojim bozuldu dedim o zaman psikologa git dedi ornegin kalp rahatsizligin olsa beyin cerrahisinemi gidersin dedi ama ben yuzumu kafama taktigim icin psikolojim bozuldu dedim eskiden yuzum boyleydi diye elimle yanaklarimi yukari kaldirip gosterdim eee ya$laniyosun guzelim olcak tabi dedi sen bekarmisin dedi evet dedim evlen o zaman dedi cali$iyomusun dedi hayir $imdilik cali$miyorum dedim operasyonu yapsakta senin psikolojin dei$mez dedi sonucta donunce ailen yine ayni aile arkada$larin yine ayni falan gibisinden $eyler soyledi ben dedimki benim ailemlede bi sorunum yok arkada$larimlada cevremlede benim tek sorunum yuzumu kafama takiyor olmam ve dedim yani bu operasyondan sonra yuzumde bi dei$iklik olmayacakmi olacak dedi ama bu dei$ime yine ali$acaksin sonra aynanin kar$isina gecip gosterdim tekrar yanaklarimdaki du$uklugu boyle olmasini istiyorum dedim bana dediki oyle olmaz boyle olur diye kendisi gosterdi ama gosterdigi kadar bile kalkiklik hissetmiyorum ben $imdi yanaklarimda sonra risklerini falan sormu$tum var tabiki riskleri dedi nedir diye sordum felc olma riski dokularda curume riski falan anlatti yuzde kac ihtimal dedim %3 falan dedi azmi$ dedim ama sana denk gelirse %100 olur unutma dedi ornegin tabancada 3 kur$un olsa 100 ki$i arasinda olsan tabancayi kendine sikmaya cesaret edebilirmisin dedi ya ne biliyim sanki her lafi beni vazgecirmeye yonelikti en sonda dediki aslinda bana gelen hickimseye hasta diyemeyiz mu$teri diyebiliriz ben i$imi seviyorum herkese yaptigim gibi bu operasyonu sanada yaparim benim cikarim neki $imdi deilde bi 10 yil sonra yaptir diyeyimki dedi istersen bu gece burda kalabilirsin yarin biletini alir gidersin dedi ama ben kararliydim cunki emindim bunu yaptirmasam mutsuz olmaya devam edecektim ve yaptirdim ama malesef istedigim gibi olmadi yine mutsuz oldum yani aradaki konu$ma ayni bu $ekilde gecti sizce ben sorunlarimi isteklerimi tam olarak anlatamami$miyim ???
canım benim bizim doktorla görüştüklerini merak etme nedenimiz senin derdini tam olarak anlatıp anlatamadığın değildi,erhan bey ne açıklama yaptı diye merak ettik daha doğrusu ben ettim.
Önceki mesajlarında bu konuyu kısa geçmiştin onun için bizimde kafamız çok karıştı açıkcası ama yazdıklarına bakılırsa adam seni vazgeçirmek için her şeyi söylemiş.
Ben o riskin % 3 olduğunada inanmıyorum senin vazgeçmeyeceğini anlayınca belkide binde 3 olan bir oranı seni caydırmak için %3 demişte olabilir.
Yüz germe endoskopiye göre riski oranı çok daha yüksek bir ameliyat ben uzun yıllardır internete giriyorum ama yüz germe için bile birisi felç oldu diye bir haber okumadım hep doktor hatasından kaynaklı estetik faciaları var.
Aslında hepimiz az çok bu sorunları takıntı yapıyoruz yapmasak gitmeyiz zaten ama aslında bir estetik doktoruna gittiğin zaman en son söyelemen gereken şey takıntılı olduğundur çünkü öncedende yazdığım gibi en çok korktukları kişiler takıntılı kişiliklerdir.
Bunun nedenide bu takıntı konusu aslında ciddi psikolojik bir rahatsızlıkdır ama hepimiz bunu kanıksadığımız için bize normal geliyor.
hani bazı insanlar görürsün aslında çirkindir ama inanılmaz bir özgüven vardır yanında çok güzel bir kız yada çok yakışıklı bir erkekde olsa çok daha baskın çıkar.
Bazı insanlar vardır yüzünün bir çok hattı gayet muntazam ve güzel olduğu halde sorunlu olan bir bölgeyi yada sorunlu olduğunu düşündüğü bir bölgeyi öyle bir takıntı yaparki orayla ilgilenmekden bütünü asla göremez ve depresyona girer.
Sen ister kabul et ister etme ben resme bakınca gayet güzel bir kız görüyorum ama sen herşeyinle çok güzel olmak istiyorsan ve bu olmadı diye üzülüp kendini yıpratmaya devam edeceksen dünyanın en iyi doktoru bile sana istediğin mutluluğu veremez çünkü orası düzelsede başka bir yerinde sorun başlayınca oraya saracaksın ve yine bütünü göremeyeceksin :KK50:
Doktorun açıklamalarını dikkatli incelersen aslında sana bunu açıklamaya çalışmış.
Bekarsan evlen.... çünkü güzel mutlu bir evlilik geçirsen bazı şeyleri değiştirmek için bu kadar takıntı yapmazsın aklın başka şeylerle meşgul olur.
Çalışmıyorsan çalış çünkü çalışınca kafan evdeki gibi yüzün gözünle değil başka şeylerle meşgul olur.
Ben bu ameliyatı yapsamda psikolojin değişmez derken senin ihtiyaçdan daha çok psikolojik nedenlerden bu konuyu bu kadar büyüttüğünü düşünmüş öyle olmasa psikolojini bozuyorsa psikologa git demekdense evet canım burada ciddi bir problem gözüküyor düzeltince psikolojinde rahatlar demesi gerekirdi.
"ben bu operasyona $artlanmi$tim cunki yillardir mutsuzdum sirf bu yuzden hayattan soyutlami$tim kendimi hic bi yere gitmek hic bi$ey yapmak cali$mak bile istemiyodum eve kapanmi$tim resmen hayata kusmu$tum"
Şu yazdıkların hala geçerliyse sende sosyal fobi,izolasyon oluşmuş olabilir canım alt mesaja takıntı konusunun ileri safhalarda ulaşabileceği boyutu ve sosyal izolasyon hakkında çok önemli uzun bir makale ekleyeceğim bunu okudukdan sonra bende böyle bir bulgu yok dersen ok diğer arkadaşlarımızda mutlaka okusun çok önemli.
Fakat sen herşeye rağmen yaptırmak istiyorum dersen çözüm yüz gerdirmeyse verirsin parasını yaptırırsın önemli olan senin mutluluğun sonuçda denizkızı oytun bey'e yüzünü gerdirdi yaşıda 50 değil 30 yaşındaydı.
Benim bir dost olarak tavsiyem ilk olarak bu takıntı illetini hafifletmeye bak bunu başardığın halde yinede bu işin içinden çıkamazsan o zaman diğer çözümlere yönel.

Son düzenleme:
Vücut Dismorfik Bozukluk

Genel bakış

Vücut dismorfik bozukluk (BDD), kişinin kendi fiziksel görünüşündeki gerçek ya da hayali bir defect (kusur) yüzünden aşırı kaygılanması ile karakterize olur. BDD olan kişilerde nasıl göründükleri ile ilgili sapmış ya da abartılmış bir imaj bulunur ve asıl fiziksel karakteristikleri ile ya da belirli bir yüz uzvunda ya da ciltteki pürüzler gibi fark edilen kusurlara takıntılıdırlar. Kendilerini genellikle çirkin ya da biçimsiz olarak düşünürler. Bu bozukluğa sahip kişiler, hatta diğerleri tarafından iyi gözüktükleri ve küçük ya da fark edilen kusurlarının göze batmadığı ya da aşırı olmadığı temin edilse bile genellikle görüntüleri hakkındaki negatif düşünceleri kontrol etmede zorluk çekerler.

BDD, bir somatoform bozukluk türüdür. Somatoform bozukluklar tıbbi bir durum ileri süren fiziksel semptomlarla karakterize olurlar. Fakat detaylı bir tıbbi değerlendirme, bu fiziksel semptomların altında yatan herhangi bir tıbbi sebebi açığa çıkarmaz.

Vücut dismorfik bozukluğu, kişilerde aşırı anksiyete (endişe) ve sıkıntıya sebep olarak sıklıkla sosyal hayatlarını ve okuldaki ya da işteki performanslarını bozar. BDD olan kişiler, görünüşlerinin olumsuz bir şekilde yargılanacağına duydukları şiddetli korku yüzünden, yeni kişilerle tanışmayı ya da arkadaş edinmeyi zor bulur. Şiddetli BDD vakalarında, kişi diğerlerinin fark edilebilir fiziksel kusurunu görmelerini önleme çabası ile diğerleri ile teması ciddi boyutlarda kısıtlayabilir.

BDD tedavisi, ilaç tedavisi ile konuşma terapisinin (psikoterapi) birlikte kullanıldığı bir yaklaşımı içerebilir. Antidepresan ilaçlar, kavramsal (bilişimsel) davranış terapisi ile birlikte kullanıldığında, BDD olan kişilerin görünüşleri hakkındaki obsesyonları (takıntı) ve anksiyeteleri (endişe) ile baş edebilmelerine ve nasıl göründüklerine dair güvenlerini arttırmaya ve sosyal ve çalışma hayatlarında normalliği elde etmelerine yardımcı olur.

Bulgu ve Belirtiler

Vücut dismorfik bozukluğun belirti ve semptomları aşağıdakileri içerir:

Görünüşteki kusur sık sık diğerlerindekiler ile kıyaslama

Belirli bir vücut kısmının görünüşünü, aynalarda ya da diğer yansıtıcı yüzeylerde defalarca kontrol etmek

Resimlerinin çekilmesine reddetmek

Fark edilebilir kusuru gizlemek için aşırı / abartılı giyinmek, makyaj yapmak ve şapka takmak

Hayali kusuru saklamak için elleri ya da duruşu kullanmak

Sıklıkla fark edilebilir kusura dokunmak

Kişinin cildini yolması

Hayali ya da abartılmış kusuru sıklıkla ölçmek

Tuvalet ve bakım ritüellerini özenle yerine getirme

Fark edilebilir kusura sahip vücut kısmı hakkında abartılı araştırma

Kusurun minimal olduğu ya da var olmadığı ya da bir tedavinin gereksiz olduğu yolunda diğerlerinin kişisel görüşleri ve doktorların tavsiyelerine rağmen cerrahi girişim ya da tıbbi tedavi aramak

Fark edilebilir kusur hakkında içini rahatlatma arayışı ya da diğerlerini bunun anormal ya da aşırı olmadığına ikna etmeye çalışma

Fark edilebilir kusurun görünebileceği sosyal durumlardan kaçınma

Hayali kusurdan dolayı diğerlerinin yanında endişe ve çekingenlik hissetme (sosyal fobi)

Şiddetli BDD olan kişiler, okulu bırakabilir, işlerinden istifa edebilir ya da evden dışarı çıkmaktan kaçınabilirler. En şiddetli vakalarda BDD olan kişiler intaharı düşünebilir ya da teşebbüs edebilirler.

Fobiler

İntiharı anlamak: İşaretleri bilmek

BDD olan kişilerde belirli fiziksel obsesyonlar (takıntılar) yaygındır. Bunlar aşağıdakileri içerir:

Burnun ebadı ya da şekli gibi belirli bir yüz uzvunun tüm ebadı, şekli ya da simetrisi

Çok büyük ya da çok bariz olarak algılanan ben ya da çiller

Akne ya da lekeler

Küçük izler ya da cilt sıyrıkları

Çok fazla yüz ya da vücut kılı

Kellik

Göğüs ebadı

Çok küçük olarak algılanan kaslar

Genital (cinsel) organların boyut ya da şekilleri

Sebepleri

Vücut dismorfik bozukluğun sebebi belirsizdir. Fakat araştırmacılar, aşağıdakileri içeren bir çok faktörün etkili olabileceğini ve kombinasyonlar halinde ortaya çıkabileceğine inanıyorlar:

Beyindeki kimyasal bir dengesizlik. Beyninizin ruh haliniz ve acı ile ilişkili olan kimyasal habercilerinden birisi olan yetersiz seratonin seviyesi, BDD�ye katkıda bulunabilir. Her ne kadar beyindeki böyle bir dengesizlik açıklanamasa da kalıtımsal olabilir.

Obsesif - kompulsif bozukluk. BDD, genellikle kişinin kesinlikle tüm hayatını ele geçirebilecek törensel davranışları uyguladığı obsesif kompulsif bozuklukla birlikte oluşur. Obsesif - kompulsif bozukluğa genetik bir yatkınlık geçmişi olması kişiyi BDD�ye daha hassas / açık yapabilir.

Bir yeme bozukluğu. BDD, özellikle eğer bu bel, kalçalar ya da baldırlar gibi vücudun kilo ile ilişkili bir kısmıysa aynı zamanda anorexia nervosa ya da bulimia nervosa gibi bir yeme bozukluğu ile birlikte bulunabilir.

Genelleştirilmiş endişe. BDD�ye generalize endişe bozukluğu eşlik edebilir. Bu durum, BDD�de olduğu gibi sıklıkla fark edilebilir kusur ya da görüntüdeki bir bozukluk gibi hayat şartları hakkında abartılı ya da gerçekdışı endişelere yol açan, günlük hayatınızı bozan aşırı endişelenmeyi içerir. Genelleştirilmiş endişe bozukluğuna genetik bir yatkınlık geçmişi olması, kişiyi BDD�ye daha hassas / açık yapabilir.

Psikolojik, davranışsal ya da kültürel faktörler. Yüksek sosyoekonomik statüden ya da katı kültürel standartlara sahip ailelerden gelen kişiler BDD�yi daha sıklıkla yaşayabilir. Kişisel görünüş ve başarıda elde edilemez ya da gerçek dışı derecedeki yüksek standartlara ulaşması gerektiğini hisseden kişi, BDD�ye meyilli olabilir.

Ne zaman tıbbi yardım alınmalı

Utanç ve çekinme sizi vücut dismorfik bozukluğu için tedavi aramaktan alıkoyabilir. Ama endişeniz ve alışkanlıklarınız derin bir şekilde köklenmiş olsa bile tedavi yardımcı olabilir. Eğer BDDye sahip olduğunuzdan şüpheleniyorsanız, bir doktora ya da akıl sağlığı profesyoneline görünün.
Komplikasyonlar

Vücut dismorfik bozukluğu, kronikleşme eğilimi taşır ve hayatınıza aşağıdakiler gibi diğer sağlık sorunları ve komplikasyonları getirebilir:

Depresyon. Kronik BDD sıklıkla düşünceleriniz, ruh halinizi, hislerinizi, davranışlarınızı ve fiziksel sağlığınızı etkileyen bir bozukluk olan depresyona yol açar. Bu, bireyler ve aileler üzerinde çok korkunç bir bedele sebep olabilecek ciddi bir hastalıktır. Tedavi edilmeyen depresyonlar yetersizlik, bağımlılık ve intihara doğru giderek düşüş gösteren bir eğriye yol açabilir.

Sosyal izolasyon. BDD yaygın olarak sosyal izolasyon, sosyal fobi ve okulu bırakma, işten ayrılma ya da tamamen eve bağlı hala gelme gibi diğer olumsuz etkiler ile ilişkilidir.

Gereksiz tıbbi girişimler. Vücut dismorfik bozukluğa sahip bazı kişiler, saldırganlık ve hırs içinde gerçek ya da fark edilebilen fiziksel kusuru düzeltme ya da anlamlı olarak iyileştirme teşebbüsü ile kozmetik cerrahi gibi gereksiz ve aşırı tıbbi bakım ve girişimleri araştırırlar. Böyle teşebbüsler bazen fazladan tıbbi sorunlar oluşması ile ve hatta kusurun daha da kötüleştirilmesi ile de sonuçlanabilir. Genel olarak her tıbbi ya da cerrahi müdahale ciddi enfeksiyon ve hatta ölüm gibi belirli bazı komplikasyon risklerini taşır. Bu bozukluğu bulunan bir kişi, sağlık komplikasyonları oluşmasındaki artmış risk olasılığını tartmadan, görünümdeki fark edilebilir kusurdan kurtulmak için birçok umutsuz girişimde bulunabilir.

Hastalık İle İlgili Öneriler

BDD ile ilgili olan endişeyi (anksiyete) azaltmaya yardımcı olmak için aşağıdaki önerileri deneyin:

Kısır döngüyü kırın. Görünüşünüzle ilgili olarak endişe hissettiğinizde başka bir şeye odaklanın. Tempolu bir yürüyüşe çıkın ya da tekrar odaklanabileceğiniz bir hobiye başlayın.

Kendi kendinize bakın. Yeterli dinlenin, dengeli beslenin, egzersiz yapın ve rahatlamaya zaman ayırın. Endişenizi kötüleştirebilecek kafein ve nikotinden uzak durun. Rahatlama için alkole ya da serbest satılan reçetesiz ilaçlara başvurmayın.

Birisi ile konuşun. Başka bir bakış açısı kazanmanıza yardımcı olabilecek bir arkadaş ya da danışmanla problemlerinizi paylaşın. Düzenli bir sosyal destek grubu için başlangıç yapın ve bir rutin oluşturun.​

Son düzenleme:
Aynaya 'küs olmak' kadar 'çok bakmak' da hastalık belirtisi

Uzmanlar dergilerde, televizyonlarda görülen kusursuz bedenlerin özellikle ergenlik ve gençlik çağındaki kişilerde psikiyatrik sorunlar yarattığını söylüyor. Halk arasında 'ayna hastalığı' olarak bilinen 'dismorfofobi'ye yakalananlar, dış görünümleriyle ilgili takıntılara kapılıyor

Modern psikiyatri artık aşk acısı çekenleri, aynaya bir türlü bakamayanları, seks yapmadan duramayanları tedaviye alıyor. Takıntılar hayatınızı etkilemeye başladıysa, işin uzmanı doktorlar bunlardan kurtulma yöntemlerini gösteriyor. Hastalık haline gelen saplantılar, fobiler, gereksiz korkular ve bağımlılıklardan çıkış yolları bu yazı dizisinde...

Acıbadem Hastanesi Psikiyatri Konsültanı Doç. Dr. Ece Orhon, tıp dünyasında 'dismorfofobi' diye bilinen, halk arasında ise 'ayna hastalığı' olarak tanınan hastalıkla ilgili sorularımızı yanıtladı...

* Dismorfofobi nedir?
Bu hastalık 100 yıldan beri tanınmaktadır. Tanım olarak, kişinin fizik görünüşündeki gerçek fakat önemsiz bir kusur ile ileri derecede meşgul olmasıdır. Örnek olarak, burnun uzun yassı veya eğri olması, saçların çok seyrek, kıvırcık, göğüslerin çok büyük, sarkık veya küçük olması gibi bir kusurla, kişinin sürekli uğraşmasıdır. Bu kişiler huzursuzluk duydukları bu duruma karşı kaygı da duyar. Diğer kişiler bu kusur veya kusurların hiç önemi olmadığını söyleseler de, kişi takıntısından vazgeçmez. Psikiyatride 'vücut dismorfik bozukluğu'na (VDB) giren bu durum bir çeşit anksiyete bozukluğudur. Bu bozukluk olanlarda nasıl göründüklerine dair bilişsel çarpıklıklar vardır. Bu kişilerde var olan kusur hakkında çarpıtılmış bir algılama oluşmakta, bu durum sonunda takıntıya dönüşmektedir. VBD sosyal yaşam ve diğer alanlarda kişinin hayatında önemli sıkıntı ve gerilemelere yol açmaktadır.

* Hastalığın ortaya çıkış nedenleri nelerdir?
Bu durum genellikle ergenlik ve gençlik yaşlarında ortaya çıkar. Kişilik gelişiminin ve özgüvenin tam oturmadığı, kişiliğini arama yerleştirme dönemlerine denk düşmektedir. Gençler, dış görünüş, kilo ve fiziksel bir kusur üzerinde çok dururlar. Orta sınıf ailelerde yetişen gençlerde sıklıkla görülür. Güzellik arayışları, bir ünlüye benzeme isteği, o kişilerin bazı fiziksel özelliklerine aşırı hayranlıklar, arkadaşlar arasındaki örseleyici etkileşimler, alaycı tutumlar genci fiziksel görünümünü incelemeye yöneltebilir.

GÜVENSİZLERİN HASTALIĞI

* Bu hastaların kişilik portresi nasıldır?
Genellikle takıntılı, titiz, kendi bedenlerini sürekli inceleyen, güvensiz, karamsar ve çeşitli ruhsal çatışmalar içinde olan kişilerdir.

* Vücut dismorfik bozukluğunun belirtileri nelerdir ve en çok hangi organlarda görülür?
Bu durum kişide, aynaya çok bakmak veya reddederek hiç bakmamak şeklinde görülebilir. Eğer ayna ile çok meşgul ise iki-üç ayna yardımı ile sürekli olarak sorunlu bölgeyi inceler. Kusurlu bulduğu yeri kamufle etmek için büyük bir çaba içine girer. Makyaj, şapka, eldiven, peruk kullanır. Kusurlu bulduğu beden kısmını başkalarınınki ile mukayese eder. Bu kişiler, dermatoloji, cerrahi veya plastik cerrahi gibi bölümlerden devamlı yardım talep eder. Bu uzmanlar kişiyi psikiyatra gönderdiklerinde, bu öneriyi reddeder veya doktor değiştirirler. Kendilerini diğer kişilerin yanında mahcup, ezik ve güvensiz hissederler. En çok şikâyet edilen organlar saç, cilt, burun, meme, kalça, baldır ve penistir.

* Hastanın insan ilişkileri nasıl olur?
Çekingen ve izole olarak yaşamayı tercih ettiklerinden, insan ilişkilerinde başarılı oldukları söylenemez. Bu durum karşı cins ilişkileri için de geçerli olacaktır.

* Uç vakalar nelerdir?
Vücut dismorfik bozukluğu vakaları, aşırı takıntılı ve sıkıntılı olup, sürekli aynı düşüncenin etrafında dönerler. Depresyonlar, obsesyonlar veya kilo ile ilgili takıntıları olursa yeme bozuklukları ile birlikte görülebilir. Hipokondriazis, paranoya beden imajı bozuklukları ile karışabilir. İleri vakalarda paranoyadan ayırmak güç olur. İntihar düşüncelerine rastlanabilir.

* Kimlerde daha sık görülür?
Son çalışmalarda kadınlarda ve erkeklerde görülme oranı eşit bulunmuştur. Genç, çalışmayan ve hiç evlenmemiş kişilerde daha sık görülür.

* Reklamlar bu hastalığı tetikler mi?
Televizyon ve basında haber olarak manken ve ünlü kişilerin yaptırdıkları estetik ameliyatlar, reklam sektöründe kusursuz güzellik kavramının öne çıkarılıp kullanılması, bütün dünyadaki artistler, mankenler hakkında sürekli bilgi verilmesi ve onlara özenme, onlara benzeme isteği ve çabaları bir ölçüde güzellikle ilgili hoş çabalar olabilir. Bunun sonucunda bazı kişilerde incelik, saç modeli, burun, yüz şekli gibi takıntılar ön plana çıkar. İzledikleri, onu kendisinde daha çok kusur aramaya yöneltebilir. Ancak, bizim konumuz olan vücut dismorfik bozukluğu'nda (VDB), hastalık söz konusudur, özenme ve taklit etmeden daha ileri ve ciddi bir durumdur.

SADECE İLAÇ YETERLİ DEĞİL

* VDB psikolojik mi, hormonel mi?
Bu hastalığın beyindeki kimyasal ve genetik bozuklukla ilgili olduğunu söyleyen görüşler vardır. Kanımca, ailelerinde depresif, obsesif, paranoid kişilerin ve anksiyete bozukluklarının varlığı, böyle düşüncelerin ve hastalığın gelişmesine uygun ortam yaratmaktadır.

* Tedavi şekli nasıldır?
Vücut dismorfik bozukluğu'nun tedavisinde ana yaklaşım, psikoterapi ve ilaç tedavisidir. Tek başına ilaç tedavisi bu hastalığı iyi etmemektedir. İlaçlar kişiyi daha yumuşak başlı kılıp takıntılardan uzaklaştırırken, kişinin terapiye yatkınlığını ve işbirliğini artırır. Bu ilaçlar sayesinde bedensel takıntılar, gerilim, anksiyete ve depresyon belirtileri ortadan kaybolurken, kişinin düşüncelerini daha gerçekçi ve kontrollü kılar. Bazı ileri vakalarda bu ilaçların hayat kurtarıcı yardımları da olur. Bu vakalar takıntılarının yoğunluğuna bağlı olarak derin bir elem ve acı içindedir ve intihara kadar gidebilen girişimleri olabilir. İlaçlardan ve terapiden yararlanırlar. Bu konuda uzmanlaşmış kişilerce uygulanan 'davranış tedavileri' de yararlı olabilir.

* Beğenilmeyen organların ameliyatla düzeltilmesi, bu hastalıkta bir çözüm mü?
Gerçekten düzeltilmesi gereken bir kusurun varlığında dermatolojik, ortopedik veya estetik cerrahi girişimler yararlı olabilir. Bununla beraber, ameliyat bu kişilerin zihinlerine yerleşmiş olan kalıcı beden imajı kusurunu ortadan kaldıramamakta, ameliyat sonrasında beklediğini bulamama, mutsuzluk, ağır depresyon, sosyal izolasyon, içe kapanma veya doktorlara yönelik paranoid düşünceler gelişebilmektedir.

Son düzenleme:
burada geçen tüm nedenleri baz olarak alırsak hepimiz bu hastalığı yaşıyoruz demektir belkide hepimizde gerçekden vardır ama senin gayet güzel bir kız olduğun halde sadece yanaklarını düşük buluyorsun diye kendini hayatdan soyutlaman, hep eve kapanıp kimseyle görüşmek istememen, doktorun senin bu durumuna rağmen burada estetik problemi olan birisini göremiyorum diye karşılaması filan yani aslında hepimizin az çok takıntı yaptığı bu konular sende ilerlemiş olabilir tatlım.
Sakın sende problem yok sen öyle görüyorsun demeye çalıştığımı sanma problem tabiki vardır ama senin gibi güzel bir kızı insanlardan kaçırıp eve kapatacak kadar olmadığını en iyi sen biliyorsundur sanırım.
takıntı öyle illet birşeydirki kontrolü kaybedersen sonuçları yukarıda.
Onun için sana tavsiyem bununla yaşayamıyorsan çözümü doktorda ararken doktorlarda sana bunun gereksiz olduğunu söylüyorlarsa ya bu durumu kabullenip ileride yaptır yada bununla baş edemiyorsan en azından psikologa içini aç ne kaybedersinki ?
Hepimizin belkide ne sıkıntıları var ben zamanında başka bir konuyla ilgili depresyona girmiştim ilaç tedavisi görmüştüm çok normal birşey bu.

Yaa bilmiyorum hic bi sorunum yok butun bunlari ben uyduruyorum tabiki denemez ortada bariz bir sorun var ama bu sorunum zaman icinde buyuk bi takintiya donu$mu$ ve gun gectikce abartiyorda olabilirim tabi bi insan kendisinde olumsuz etki yapan bi$eyi surekli kafasina takmaktan psikolojiside bozuluyor ister istemez hatta cok defa bu hususta yaniliyor abartiyor oldugumu du$undum ve hic aklimin ko$esinden bile gecmeyen zamanlarda herhangi bi yerde evde di$arda olur olmaz zamanlarda kar$ima cikan aynalar bendeki bu degi$imi tokat gibi yuzume vurdu benim sorunum zaten 1-2 yillik bi$ey deil 4-5 yildir var yani ve ben cildimdeki bu degi$ime hala ali$amadim ali$acak gibide deilim ben o eski beni coookkk ozledim :KK50::KK25:

Son düzenleme:
Yaa bilmiyorum hic bi sorunum yok butun bunlari ben uyduruyorum tabiki denemez ortada bariz bir sorun var ama bu sorunum zaman icinde buyuk bi takintiya donu$mu$ ve gun gectikce abartiyorda olabilirim tabi bi insan kendisinde olumsuz etki yapan bi$eyi surekli kafasina takmaktan psikolojiside bozuluyor ister istemez hatta cok defa bu hususta yaniliyor abartiyor oldugumu du$undum ve hic aklimin ko$esinden bile gecmeyen zamanlarda herhangi bi yerde evde di$arda olur olmaz zamanlarda kar$ima cikan aynalar bendeki bu degi$imi tokat gibi yuzume vurdu benim sorunum zaten 1-2 yillik bi$ey deil 4-5 yildir var yani ve ben cildimdeki bu degi$ime hala ali$amadim ali$acak gibide deilim ben o eski beni coookkk ozledim :KK50::KK25:

Evet aslına hepimizin ortak sorunu o "eski halimizi özlemek" ama galiba doktorlar ne yaparsa yapsın o eski hali getiremiyorlar. tıbbın kaynakları sınırlı.

dediklerini okuyunca ben de doktorun seni ikna etmek için elinden geleni yaptığını gördüm. keşke "yapmam" deseymiş ama o öyle deseymiş bile bi başkasına yaptıracakmışsın.

sanırım bu operasyon senin ihtiyacına yeterli gelmemiş. belki cidden ilknur gibi olmak lazım bu ameliyattan iyi sonuç elde etmek için. Benimde endoskopik orta yüz germe ameliyatına inancım azaldı diyebilirim.

biri demişti, naci beyle görüşme gitmiş ve küçücük deliklerden o kadar büyük farklılıklar ortaya çıkaracak ameliyat yapılmaz demiş. Mutlaka fark yaratmştır ama senin ihtiyacını gidermeye yetmedi demek ki.

dediğin şeyi anlıyorum benimde bi iki sevimsiz akrabam var ve sürekli benim hoşuma gitmeyen şeyler söylüyrlar. yaşlandın cart curt gibi.

ama gerçek de bu. neticede yaşlanıyoruz. bence sorununu düzeltmek için çözüm ara tabi. ama hayattan soyutlanmak çok saçma. Bir daha bu yaşa gelemeyeceksin ki canım benim. yanakların düşük diye hayata karışamamak bence de ciddi bi sorun. hep bir psikologtan yardım al hem bu arada sana yeni alternatifler düşünelim. Mutlaka bi yolu vardır.

Ama lütfen probleminin üstüne git. Dışarı çıkmak mı istemiorsun inadına çık. Böylesi bi sorun yüzünden kendini boş yere üzme ne olur.

Evet aslına hepimizin ortak sorunu o "eski halimizi özlemek" ama galiba doktorlar ne yaparsa yapsın o eski hali getiremiyorlar. tıbbın kaynakları sınırlı.

dediklerini okuyunca ben de doktorun seni ikna etmek için elinden geleni yaptığını gördüm. keşke "yapmam" deseymiş ama o öyle deseymiş bile bi başkasına yaptıracakmışsın.

sanırım bu operasyon senin ihtiyacına yeterli gelmemiş. belki cidden ilknur gibi olmak lazım bu ameliyattan iyi sonuç elde etmek için. Benimde endoskopik orta yüz germe ameliyatına inancım azaldı diyebilirim.

biri demişti, naci beyle görüşme gitmiş ve küçücük deliklerden o kadar büyük farklılıklar ortaya çıkaracak ameliyat yapılmaz demiş. Mutlaka fark yaratmştır ama senin ihtiyacını gidermeye yetmedi demek ki.

dediğin şeyi anlıyorum benimde bi iki sevimsiz akrabam var ve sürekli benim hoşuma gitmeyen şeyler söylüyrlar. yaşlandın cart curt gibi.

ama gerçek de bu. neticede yaşlanıyoruz. bence sorununu düzeltmek için çözüm ara tabi. ama hayattan soyutlanmak çok saçma. Bir daha bu yaşa gelemeyeceksin ki canım benim. yanakların düşük diye hayata karışamamak bence de ciddi bi sorun. hep bir psikologtan yardım al hem bu arada sana yeni alternatifler düşünelim. Mutlaka bi yolu vardır.

Ama lütfen probleminin üstüne git. Dışarı çıkmak mı istemiorsun inadına çık. Böylesi bi sorun yüzünden kendini boş yere üzme ne olur.

Ke$ke dr. dolayli olarak deilde direk bu operasyon senin beklentilerini kar$ilamaz yanaklarinda ciddi bi kalkiklik saglamaz memnun kalmazsin deseymi$ ben ba$ka arayi$lara girerdim son gun yag enjeksiyonu yaptirmaya gittigimizde soyledi bu operasyonla yanaklarinin o $ekilde kalkmasi mumkun deil onun icin normal yuz germe yapilmasi gerek ama normal yuz germeyide bu ya$ta sana hic bi dr. yapmaz dedi ke$ke butun bunlari o gece soyleseymi$ caresiz endoskopik yuz germeden vaz gecerdim ....

Evet cok az bi fark oldu karde$ime soruyorum mesela eski halimle $imdi arasinda bi fark gorebiliyomusun diye yanaklar elmacik kemiklerin biraz dolgunla$mi$ diyor oda birazda yag enjeksiyonunun etkisiyle oldu ama benim beklentilerimi kar$ilamadi malesef bekledigim bu deildi...

Gecen yilmiydi ne endoskopik yontemi netten ara$tiriyodum hatta endoskopik yuz germeyi cok guzel anlatan bi video var belki gormussundur XXXXXXXX daha onceden diyodum kendi kendime kucucuk yerden yapilan mudahaleyle yanaklardaki du$ukluk nasil gececek cokta mantikli gelmiyodu ama ya$ayinca anlami$ oldum nasilda hakli oldugumu...

Cnm bu operasyonu ya$ami$ biri olarak soyluyorum yanaklarinda du$ukluk varsa bu operasyon seninde beklentilerini kar$ilamayacaktir ama ilknur gibi sadece goz altlarda cokukluk varsa veya elmacik kemikler dolgun olmasini isteyenler icin daha cok goz cevresine hitap eden bir operasyon...

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela bu linkteki resimlere bakarsaniz odedigin paraya cektigin eziyete degecek kadar cokta bariz bir fark gorulmuyor ya sizce ???
XXXXXXXXXX

Aslinda ben bu resimleri daha oncedende gormu$tum ama aradaki farkin bu kadar cuz-i olacagini beklemiyodum bu arada bu operasyonu yaptirmaya gercekten karar vermemdeki en buyuk etken ilknur oldu ilknurda cok ba$arili sonuclar verince heveslendim ama hevesim kursagimda kaldi ne yazikki....

Son düzenleyen: Moderatör:
Cnm yaa malesef forumda link payla$imi yasak diye verdigim linkleri siliyolar ben sana en iyisi o linkleri ozelden yazarim...

Ke$ke dr. dolayli olarak deilde direk bu operasyon senin beklentilerini kar$ilamaz yanaklarinda ciddi bi kalkiklik saglamaz memnun kalmazsin deseymi$ ben ba$ka arayi$lara girerdim son gun yag enjeksiyonu yaptirmaya gittigimizde soyledi bu operasyonla yanaklarinin o $ekilde kalkmasi mumkun deil onun icin normal yuz germe yapilmasi gerek ama normal yuz germeyide bu ya$ta sana hic bi dr. yapmaz dedi ke$ke butun bunlari o gece soyleseymi$ caresiz endoskopik yuz germeden vaz gecerdim ....

Evet cok az bi fark oldu karde$ime soruyorum mesela eski halimle $imdi arasinda bi fark gorebiliyomusun diye yanaklar elmacik kemiklerin biraz dolgunla$mi$ diyor oda birazda yag enjeksiyonunun etkisiyle oldu ama benim beklentilerimi kar$ilamadi malesef bekledigim bu deildi...

Gecen yilmiydi ne endoskopik yontemi netten ara$tiriyodum hatta endoskopik yuz germeyi cok guzel anlatan bi video var belki gormussundur XXXXXXXX daha onceden diyodum kendi kendime kucucuk yerden yapilan mudahaleyle yanaklardaki du$ukluk nasil gececek cokta mantikli gelmiyodu ama ya$ayinca anlami$ oldum nasilda hakli oldugumu...

Cnm bu operasyonu ya$ami$ biri olarak soyluyorum yanaklarinda du$ukluk varsa bu operasyon seninde beklentilerini kar$ilamayacaktir ama ilknur gibi sadece goz altlarda cokukluk varsa veya elmacik kemikler dolgun olmasini isteyenler icin daha cok goz cevresine hitap eden bir operasyon...

Evet kesinlikle haklısın. bu operasyon gözaltı çukurluğu ve belki bi nebze de elmacık kemiği dolgunluğu sağlıyor. ama benim senin gibi alt yanağa düşmüş dokuyu eski yerine kaldırmakta yetersiz kalıyor galiba.

ööff o kadar da umutlanmıştım. Sen de o kadar emek verdin. Dediğin doğru kesin bir dille bu ameliyat senin dediğini yapmaz demesi gerekirdi. Bu konuda Şaşkın da ben de aynı görüşteyiz zaten. Ama kandırmaya da çalışmamış en azından.

Öf ne desem boş. Yaptığım araştırmalar bunun doğru ameliyat olduğunu söylüyordu. Ama Kimbilirin dediklerini duyunca, resimleri görünce, senin bu söylediklerin de üstüne gelince ben caydım yaptırmaktan. Bi de Oytun beye gideceğim bakalım o ne diycek? Onun resimlerine de bakıcam.

Bi de zaten ben senin doktorunun resimlerine baktığımda bariz bi yanak kaldırma görmedim. Yanakları olmayan hastalara dolgu konmuş, bi de çok başarılı gözaltı dolmuş.

Ama bizim yüzümüz dolgun, belki bu da etkiliyor olabilir. Çünkü kasları yukarı çekiyorlar bu ameliyatla, yağlar olduğu yerde kalıyor olabilr. Tabi bunu şu an uydurdum.

Bi de sana bahsedilen ameliyat riskleri bana hiç yok gibi anlatılmamış. Belki bu riskleri hastanede söylüyordur, günahını almiim.

Neyse şu andan sonra sana yeni yöntemler araştıracağız. Olan oldu. Gözaltların çökmeyecek en azından. az şey değil bu. İnsanı en yorgun ve en yaşlı gösteren yer gözüdür.
Sende yavaş yavaş takıntını yen. Ben de yapmalıyım bunu. Elimde sürekli bi ayna var. Baktığım her insanın yanakları ne güzel diye bakıyorum. Öyle bi hale geldi ki, güzellik kriteri olarak yanakları yukarda insanları beğemeye başladım. Ki bu çok saçma. Kendi kendi psikolojimizi bozuyoruz. Sana da bana da ne kadar hoş olduğumuzu söyleyen insanlar var di mi? Öyleyiz de. Ama salakbi kompleks yüzünden uğraştığımız şeylere bak. O yüzden birbirimize yardımcı olmalıyız. Ne yaptıracaksak güzelce araştıralım. Ben sana o yüzden çok istedim ilk geldiğin zaman doktorların hepsini gezelim, sadece birinden fikir alma istedim. ama demek ki hayırlısı buymuş.

Biraz cildine şans ver. yeni ameliyattan çıktı, üstüne dolgu oldu. Toparlanması 2 ayı bulur. Kolejenlerin daha da sıkılaşacak. İnşallah eski halinden daha iyi olacaksın. :KK9:

Son düzenleme:
Mesela bu linkteki resimlere bakarsaniz odedigin paraya cektigin eziyete degecek kadar cokta bariz bir fark gorulmuyor ya sizce ???
XXXXXXXXXX

Aslinda ben bu resimleri daha oncedende gormu$tum ama aradaki farkin bu kadar cuz-i olacagini beklemiyodum bu arada bu operasyonu yaptirmaya gercekten karar vermemdeki en buyuk etken ilknur oldu ilknurda cok ba$arili sonuclar verince heveslendim ama hevesim kursagimda kaldi ne yazikki....

kesinlike bir fark yok. tek fark birinde daha bronz. Kaz ayağına, alnında da botox yapılmış. hiç bir yanak kaldırma yok. Hatta bu kadının gözaltı bile dolmamış?

Son düzenleme:
Evet kesinlikle haklısın. bu operasyon gözaltı çukurluğu ve belki bi nebze de elmacık kemiği dolgunluğu sağlıyor. ama benim senin gibi alt yanağa düşmüş dokuyu eski yerine kaldırmakta yetersiz kalıyor galiba.

ööff o kadar da umutlanmıştım. Sen de o kadar emek verdin. Dediğin doğru kesin bir dille bu ameliyat senin dediğini yapmaz demesi gerekirdi. Bu konuda Şaşkın da ben de aynı görüşteyiz zaten. Ama kandırmaya da çalışmamış en azından.

Öf ne desem boş. Yaptığım araştırmalar bunun doğru ameliyat olduğunu söylüyordu. Ama Kimbilirin dediklerini duyunca, resimleri görünce, senin bu söylediklerin de üstüne gelince ben caydım yaptırmaktan. Bi de Oytun beye gideceğim bakalım o ne diycek? Onun resimlerine de bakıcam.

Bi de zaten ben senin doktorunun resimlerine baktığımda bariz bi yanak kaldırma görmedim. Yanakları olmayan hastalara dolgu konmuş, bi de çok başarılı gözaltı dolmuş.

Ama bizim yüzümüz dolgun, belki bu da etkiliyor olabilir. Çünkü kasları yukarı çekiyorlar bu ameliyatla, yağlar olduğu yerde kalıyor olabilr. Tabi bunu şu an uydurdum.

Bi de sana bahsedilen ameliyat riskleri bana hiç yok gibi anlatılmamış. Belki bu riskleri hastanede söylüyordur, günahını almiim.

Neyse şu andan sonra sana yeni yöntemler araştıracağız. Olan oldu. Gözaltların çökmeyecek en azından. az şey değil bu. İnsanı en yorgun ve en yaşlı gösteren yer gözüdür.
Sende yavaş yavaş takıntını yen. Ben de yapmalıyım bunu. Elimde sürekli bi ayna var. Baktığım her insanın yanakları ne güzel diye bakıyorum. Öyle bi hale geldi ki, güzellik kriteri olarak yanakları yukarda insanları beğemeye başladım. Ki bu çok saçma. Kendi kendi psikolojimizi bozuyoruz. Sana da bana da ne kadar hoş olduğumuzu söyleyen insanlar var di mi? Öyleyiz de. Ama salakbi kompleks yüzünden uğraştığımız şeylere bak. O yüzden birbirimize yardımcı olmalıyız. Ne yaptıracaksak güzelce araştıralım. Ben sana o yüzden çok istedim ilk geldiğin zaman doktorların hepsini gezelim, sadece birinden fikir alma istedim. ama demek ki hayırlısı buymuş.

Biraz cildine şans ver. yeni ameliyattan çıktı, üstüne dolgu oldu. Toparlanması 2 ayı bulur. Kolejenlerin daha da sıkılaşacak. İnşallah eski halinden daha iyi olacaksın. :KK9:

Cnm o koydugum linkteki resimler erhan eryilmazin deil ben onlari oylesine netten bulmu$tum ama erhan beyin bana mailde gonderdigi resimlerinde bunlardan pek farki yok dedigin gibi hafif bir dolgunluk canlilik verilmeye cali$ilmi$ gibi hepsindede yuze oyle bariz bir yanak kaldirma yok yani bence goz altini elmacik kemikleri dolgunla$tirmaya cali$iyolarya bu operasyonla o yanaklardaki dolgunluk hafif goz altina cekilirken yuzde cok az fark bile edilmeyecek bir gerilme olu$uyorya ister istemez dr. larin endoskopik yuz germeden kasti buymu$ ben bunu anladim ama bu kesinlikle ama kesinlikle yanak kaldirma deil ve bizim beklentilerimizide kar$ilamiyor ne yazikki...

melodicim operasyon öncesine ait yan profilden çekilmiş bir resmin varmı ?
elmacık kemiğinin durumunu gösteren bir resim ?
Bu operasyon herkesde işe yaramaz haklısın ama seninde dediğin gibi elmacık kemiğini dolgunlaştırmaya yönelik bir ameliyat orada çok sorun yoksa yanaklarda pek fayda sağlamaz.
aens7n.jpg

İşlemin başarılı olması için elmacık kemiklerinin yan profilden ilk resimdeki gibi boş olması ve düz bir açıyla yada dahada dolgunlaşarak inmesi lazımki yağı yukarı çekince elmacık kemiğine asıp o yüz ovalindeki üçgen görüntüyü sağlayabilsin.
Senin yan profilden yanakların bu kadar düşük görünüyormu aynı açıdan bir resim çekip bakarmısın ?
Benim yan profilden aynen böyle hatta biraz daha düşük diyebilirim.
Eğer elmacık kemiklerinde böyle bir çökme varsa ve buna rağmen aşağıda toplanan doku oraya asılmadıysa o zaman bir hata var demektir.
Aslında işlemin yanaklarda elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak dışında pek etkisi yok dolgudan tek farkı elmacık kemikleri yağ enjekte etmek yerine düşen yağ ile doldurmak ve kalıcılık süresinin çok daha uzun olması.
Böylece o sarkık dokuda kalkmış oluyor ama elmacık kemiklerinde gözle görülür bir boşalma yoksa yada dolgun görünüyorsa oraya sarkık görünen dokuyu asarlarsa oytun bey'in o resmindeki gibi davul gibi surat çıkar.
Bana göre o kadının önceki hali daha güzeldi pepitde görmüştü o resmi o da katılacaktır.
Ben 5 yıl önce basit bir askı tekniğiyle yağ dokusunu astırmıştım demiştim ya doktor 5 dakikada bitirdi işlemi o yağın hepsini alıp elmacık kemiklerinin üstüne çekti sonradan beni gören herkes yanakların ne kadar toplanmış kilomu aldın filan diyorlardı.
Askı olsun endoskopi olsun bu işlemlerin hepsinde mantık hep aynı o yağı elmacık kemiğini şekillendirmek için kullanıyorlar.

Son düzenleme:
pepitcim sen muayene olmuşmuydun bu konuda hiç ?
sana ne demişti doktorlar ?
eğer sanada melodideki gibi bir yaklaşım gösterdilerse sakın bulaşma tabiki.

Son düzenleme:
pepitcim sen muayene olmuşmuydun bu konuda hiç ?
sana ne demişti doktorlar ?
eğer sanada melodideki gibi bir yaklaşım gösterdilerse sakın bulaşma tabiki.

Ben erhan beye ve teoman beye muayne oldum. İkisi de gerek yok demedi.
Benim gerek olduğu çok ortada elmacık kemiğimle yanağım arasında bi parmak boşluk var benim. resmen ordaki yağ, yanağımın altına düştü ve bu önden ziyade (ordan da belli oluyor) profilden belli oluyor canım benim. özellikle de sol taraf (sanırım üstüne yatmakla da alakalı)

yani burnumun kenarlarındaki yağı elimle bir nebze yukarı kaldırınca bile istediğim görüntü geliyor. benim istediğim zaten yanaklarımın dolması değil, o boşluğun dolması.

Şaşkıncım sen ameliyatı cidden düşünüyorsn biz lamiayla herhalde haftaya oytun beye gidicez. belki naci beye de gideriz. sen de gel bizmle. hem o kadar araştırma yaptık ki, gerek olup olmadığını birbirimizin yüzüne bakınca bile anlarız gibi geliyor.

ama işte ilknur da yanak çöküklüğü olmadığı için bariz bi fark görmedim. Melodi mutuz. Kimbilirin son resmine bakarsan eski haline dönmüş gibi.

elimde bi yeşilkelebek kaldı. Onunda öncesini sonrasını bilmiyorum. Kararlılığım gün geçtikçe düşüyor.

Ben erhan beye ve teoman beye muayne oldum. İkisi de gerek yok demedi.
Benim gerek olduğu çok ortada elmacık kemiğimle yanağım arasında bi parmak boşluk var benim. resmen ordaki yağ, yanağımın altına düştü ve bu önden ziyade (ordan da belli oluyor) profilden belli oluyor canım benim. özellikle de sol taraf (sanırım üstüne yatmakla da alakalı)

yani burnumun kenarlarındaki yağı elimle bir nebze yukarı kaldırınca bile istediğim görüntü geliyor. benim istediğim zaten yanaklarımın dolması değil, o boşluğun dolması.

Şaşkıncım sen ameliyatı cidden düşünüyorsn biz lamiayla herhalde haftaya oytun beye gidicez. belki naci beye de gideriz. sen de gel bizmle. hem o kadar araştırma yaptık ki, gerek olup olmadığını birbirimizin yüzüne bakınca bile anlarız gibi geliyor.

ama işte ilknur da yanak çöküklüğü olmadığı için bariz bi fark görmedim. Melodi mutuz. Kimbilirin son resmine bakarsan eski haline dönmüş gibi.

elimde bi yeşilkelebek kaldı. Onunda öncesini sonrasını bilmiyorum. Kararlılığım gün geçtikçe düşüyor.
canım benim aslında askıda benim işimi görüyor ama kısa vadeli çözüm olduğu için endoskopiyi tabikide düşünüyorum.
Teklifin için teşekkürler canım ama gittiğim doktorlara şimdi yeniden gitmem abesk olur zaten bendeki problem 5 senedir mevcut 5 sene önce gittiğimde de bendeki bu problemi zaten estetik doktorları söylemişti öyle öğrendim.
idareten askı yaptırmıştım o da uzun süre kalınca işimi görmüştü şimdi 1 senedir endoskopiye taktım kafayı.

Saol cnm guzel tesellilerin icin aslinda ben kendimi o kadarda cirkin bulmuyorum ama dedigin gibi yanaklarima taktim cildim artik eski skligini dolgunlugunu vede hacmini kaybetti ben eskiden boyle deildim 1-2 yil gibi cok kisa bi zamanda bu hale geldim stresli ve depresyonlu gunler gecirmi$tim bundan 5 yil kadar once...
Hatta son gun dr. yag enjeksiyonu yapacaginda bile tekrar tekrar sorunumu anlattim yanaklarimi istedigim gibi kaldirmami$siniz dedim bu $ekilde olmasini istiyorum dedim yanaklarinin o $ekilde kalkik olmasi bu operasyonla mumkun deil dedi onun icin gercek yuz germe operasyonu yapmak gerek aslinda boyle bi operasyonu bende yaparim ama hangi dr.'a gidersen git senin ya$indaki biri icin hic bi dr.oyle bi operasyon yapmaz yuz germe operasyonu 50 ya$indakiler icin dedi...
Aslina bakarsan annem arkada$larim cildimin abarttigim kadar kotu olmadigini gayet normal oldugunu soyluyolar bilmiyorum artik beni teselli etmek icinmi ama kimse benim sorunumu benim gibi bilmiyor bendeki degi$imi kimse benim kadar anlamiyor ama uzun zamandir beni gormeyenler diyor kilomu aldin ne kilosu yaa halbuki ust yanak bolgemdeki dolgunluk orta yanak bolgeme du$tu sirf bu yuzden cildim skligini kaybetti sanki kilo almi$im gibi cildimde gev$eklik hacimsizlik olu$tu ...

Canım, doktor doğru söylemiş; 30'unda yüz germe ameliyatı yaptırmak akıl işi değil. Bence annen ve arkadaşların da doğru söylüyorlardır. Yaşın kaç bilmiyorum ama 30'lu yaşlar bir insanın en handikaplı yaşları-popüler bilimin ergenliği abarttığına bakma. İntihar eğilimi 30'lu yaşlarda artıyormuş ve en fazla intihar olayı bu yaş grubunda görülüyormuş. Buna orta yaş sendromu da diyorlar. Ergenlik sorunları filan nisan yağmurları gibi ama bu orta yaş sorunu insanın ruhuna çörekleniyor. İnsan yaşlandığı kompleksine kapılıyor, her tarafında bi kusur görüyor-bizzat yaşıyorum yani. Bir de bu estetik sektörü çok acımasız; habire yaşlılığı kötü bir şeymiş gibi bilinç altımıza kazıyor. Reklamlarında genç kızları kullanıyor. Gençliği de fetiş yaptı. Hiçbir psikiyatrist, eğitimci, doktor vb çıkıp da bu sektörü eleştirmiyor. Tamam, bakımlı ve güzel olalım ama yaşlılığa da çirkinlik dönemi olarak bakmayalım. Her yaşın kendine göre avantajları ve dezavantajları var. Yaşlandıkça da insanın ruhu ve kalbi güzelleşiyor. Etrafımdaki yaşlı bayanlara bakıyorum gayet şirinler. Evet, kırışıkları buruşukları var ama kesinlikle çirkin değiller hatta o kırışıklar yakışıyor da. Ben onlarınkini normal karşılıyorsam başkaları da benimkini normal karşılıyordur. Sorun tamamen kendimde. Kendim, kendimi çirkin görüyorum. Kendimle barışık değilim.
Tatlım, dünya bizden ibaret değil. Sürekli kendi memnuniyetsizliklerimizle çevremizdeki insanları da huzursuz etmeye hakkımız yok. Annelerimizin kadrini kıymetini bilelim. Hep onlar bizi değil biz de onları teselli edelim. 3 günlük dünyada şöyle olacam böyle olacam diye kafayı yemeyelim derim.

burada geçen tüm nedenleri baz olarak alırsak hepimiz bu hastalığı yaşıyoruz demektir belkide hepimizde gerçekden vardır ama senin gayet güzel bir kız olduğun halde sadece yanaklarını düşük buluyorsun diye kendini hayatdan soyutlaman, hep eve kapanıp kimseyle görüşmek istememen, doktorun senin bu durumuna rağmen burada estetik problemi olan birisini göremiyorum diye karşılaması filan yani aslında hepimizin az çok takıntı yaptığı bu konular sende ilerlemiş olabilir tatlım.
Sakın sende problem yok sen öyle görüyorsun demeye çalıştığımı sanma problem tabiki vardır ama senin gibi güzel bir kızı insanlardan kaçırıp eve kapatacak kadar olmadığını en iyi sen biliyorsundur sanırım.
takıntı öyle illet birşeydirki kontrolü kaybedersen sonuçları yukarıda.
Onun için sana tavsiyem bununla yaşayamıyorsan çözümü doktorda ararken doktorlarda sana bunun gereksiz olduğunu söylüyorlarsa ya bu durumu kabullenip ileride yaptır yada bununla baş edemiyorsan en azından psikologa içini aç ne kaybedersinki ?
Hepimizin belkide ne sıkıntıları var ben zamanında başka bir konuyla ilgili depresyona girmiştim ilaç tedavisi görmüştüm çok normal birşey bu.
Canım sana katılıyorum; konu paylaşımın için de çok teşekkür ediyorum. Okudum çok faydalandım. Biz sorunun tamamen beğenmediğimiz tarafımızdan kaynaklandığını zannederek psikolojik tarafını göz ardı ediyoruz.

melodicim operasyon öncesine ait yan profilden çekilmiş bir resmin varmı ?
elmacık kemiğinin durumunu gösteren bir resim ?
Bu operasyon herkesde işe yaramaz haklısın ama seninde dediğin gibi elmacık kemiğini dolgunlaştırmaya yönelik bir ameliyat orada çok sorun yoksa yanaklarda pek fayda sağlamaz.
aens7n.jpg

İşlemin başarılı olması için elmacık kemiklerinin yan profilden ilk resimdeki gibi boş olması ve düz bir açıyla yada dahada dolgunlaşarak inmesi lazımki yağı yukarı çekince elmacık kemiğine asıp o yüz ovalindeki üçgen görüntüyü sağlayabilsin.
Senin yan profilden yanakların bu kadar düşük görünüyormu aynı açıdan bir resim çekip bakarmısın ?
Benim yan profilden aynen böyle hatta biraz daha düşük diyebilirim.
Eğer elmacık kemiklerinde böyle bir çökme varsa ve buna rağmen aşağıda toplanan doku oraya asılmadıysa o zaman bir hata var demektir.
Aslında işlemin yanaklarda elmacık kemiklerini dolgunlaştırmak dışında pek etkisi yok dolgudan tek farkı elmacık kemikleri yağ enjekte etmek yerine düşen yağ ile doldurmak ve kalıcılık süresinin çok daha uzun olması.
Böylece o sarkık dokuda kalkmış oluyor ama elmacık kemiklerinde gözle görülür bir boşalma yoksa yada dolgun görünüyorsa oraya sarkık görünen dokuyu asarlarsa oytun bey'in o resmindeki gibi davul gibi surat çıkar.
Bana göre o kadının önceki hali daha güzeldi pepitde görmüştü o resmi o da katılacaktır.
Ben 5 yıl önce basit bir askı tekniğiyle yağ dokusunu astırmıştım demiştim ya doktor 5 dakikada bitirdi işlemi o yağın hepsini alıp elmacık kemiklerinin üstüne çekti sonradan beni gören herkes yanakların ne kadar toplanmış kilomu aldın filan diyorlardı.
Askı olsun endoskopi olsun bu işlemlerin hepsinde mantık hep aynı o yağı elmacık kemiğini şekillendirmek için kullanıyorlar.

Bu resimdeki gibi halka $eklinde yaygin du$uk deildi benim elmacik kemiklerdeki du$ukluk bendeki du$ukluk daha cok cukur gibi deilde hacimsiz gorunuyodu ordaki dolgunluk orta yanak bolgeme du$mu$tu sanki resimdeki kadin ya$li oldugu icin onun goz alti ve elmacik kemiklerdeki du$ukluk cukurumsu gibi daha geni$ ve yaygin gorunuyor...

Daha oncedende yazdim ya cnm ben yuzumu kac yildir kafama taktigim icin dogru duzgun resim bile cekinmiyodum bundan 5-6 ay once nerden aklima estiyse resim cekiniyim diye makyaj yaptim kendi kendime ama yuzumdeki takinti yaptigim yerleri bildigim icin i$igin geli$ yonunede dikkat ettim mumkun oldugunca yuzdeki sorunlari belli etmemeye cali$arak bi suru resim cekinmi$tim guzel olmayanlari sildim biraz iyi olanlarida pc'ye kaydetmi$tim bide ak$am cekinmi$tim belki bu yuzdende sorunlar fazla belirgin cikmami$ta olabilir kac gundur foruma yuklemeye cali$iyorum ama yukleyemedim nedense yaa ama i$te dedigim gibi resimlerde yuzumdeki sorunlar pek belli deil ...

Resimleri yukluyorum yukluyorum yuklendi gibi gozukuyor sonrada bu uyari cikiyor hep yaa bi bilen varsa yardimci olabilirmi :44:

Merhaba, Sitede yer alan link yapısı değiştirildiğinden dolayı ilgili konuya ulaşamıyorsunuz. Sitenin ana sayfasına giderek alt başlıklardan ilgili konuya ulaşabilirsiniz ! Ana sayfaya gitmek için ; tıklayınız.

Son düzenleme:
X