evet o miktar çıkmaz farazi konuştum. peki kaç çıkar sizce? aylık geri ödemesi yani bir standardı var mı acaba.3500 geliriniz varsa 3000 ödemeli kredi çıkmaz ki. Bence kredi çekip ev alın ama ödemesi çok yüksek olmasın. İleride bir sorun olsa yalnız başınıza ödeyebileceğiniz bir miktar olsun.
emeklisi bile yok biliyor musunuz. ödenmemiş 2-3 senesi var onu araştırıyor bu aralar. onu halledebilirse zaten emekli maaşı ve başını sokacak evi gayet güzel geçinip gidebilir. hayır bunu bu şekilde çözmezsek başka bir çözüm bulmak gerekir kirada mı otursun yaşlanınca... biz 2 kardeşiz, babamdan ayrı, evli değil. annem hayatta olduğu sürece annem için de çözümler geliştirmem gerekcek zaten.Yani annenize değer... yarın bir gün yaşlansa emeklisi kira ödemeye yetecek mi? En azından kimseye yük olmadan oturabileceği bir evi olur ve her haliyle o ev sizin de olacak.
evet o miktar çıkmaz farazi konuştum. peki kaç çıkar sizce? aylık geri ödemesi yani bir standardı var mı acaba.
bir de çıkmazmış ne gülerim
yani annem vadesi kısa olsun diye ısrar ediyor ama istesek de vadeyi kısa tutamayız bu durumda aylık ödenecek miktar düşeceği için. yine bi 8-10 sene vade gözüküyor bence ben öyle düşünüyorum en azından. 2100 yapıyor eğer maaşın %60'ına çıktığını düşünürsek geri ödemesi. bu bilgi doğru mu emin değilim tabii.
2100 bizim rahatça ödeyeceğimiz bir miktar.
belki şey yaparız, biz sanki her ay 3000 kredi ödüyor gibi düşünüp onu bi banka hesabına atarız, kredi kendi payını keser hesaptan, kalan para da birikim olmuş olur
zira biz 3000 krediyi annemle birlikte her ay rahatça öderiz diye düşünüyoruz.
Yani düşünsenize emeklisi de olmasa ya da olsa bile anca kiraya yeter yine siz kardeşinizle annenize destek olmanız gerekecek. Bence bir yolunu bulup önünü ardını düşünüp en kısa zamanda almaya çalışın. Diğer üyelerin dediği gibi bir iki aya faizler de düşerse daha kolay olur sizin içinemeklisi bile yok biliyor musunuz. ödenmemiş 2-3 senesi var onu araştırıyor bu aralar. onu halledebilirse zaten emekli maaşı ve başını sokacak evi gayet güzel geçinip gidebilir. hayır bunu bu şekilde çözmezsek başka bir çözüm bulmak gerekir kirada mı otursun yaşlanınca... biz 2 kardeşiz, babamdan ayrı, evli değil. annem hayatta olduğu sürece annem için de çözümler geliştirmem gerekcek zaten.
%60 civarı diye biliyorum ben de. Çok mantıklı olur. Hem ticaret işi belli olmaz, kenarda paranız bulunur. Hem de ara ödeme yapıp erken bitirme imkanınız olur.evet o miktar çıkmaz farazi konuştum. peki kaç çıkar sizce? aylık geri ödemesi yani bir standardı var mı acaba.
bir de çıkmazmış ne gülerim
yani annem vadesi kısa olsun diye ısrar ediyor ama istesek de vadeyi kısa tutamayız bu durumda aylık ödenecek miktar düşeceği için. yine bi 8-10 sene vade gözüküyor bence ben öyle düşünüyorum en azından. 2100 yapıyor eğer maaşın %60'ına çıktığını düşünürsek geri ödemesi. bu bilgi doğru mu emin değilim tabii.
2100 bizim rahatça ödeyeceğimiz bir miktar.
belki şey yaparız, biz sanki her ay 3000 kredi ödüyor gibi düşünüp onu bi banka hesabına atarız, kredi kendi payını keser hesaptan, kalan para da birikim olmuş olur
zira biz 3000 krediyi annemle birlikte her ay rahatça öderiz diye düşünüyoruz.
Rica ederim gönlünüze göre olsuntam da düşündüğümüz ev modelini yazmışsınız :) kapasite ve fiyat olarak öyle düşünüyorum. anneme de tembihledim, sen esnafsın sağdan soldan satılık ev falan duyarsan kulağın açık olsun, seni tanırlar pazarlık payı olur vs.
geçenlerde birisi ihtiyaçtan satıyordu 3+1 340 bine mi ne. hatta sormuş anneme sen düşünür müsün fiyatta da anlaşırız demiş. üstelik muhit de güzel, temiz, nezih, lokasyon değerli. böyle şeyler denk gelebiliyor.
teşekkür ederim iyi dilekleriniz için :)
Öteki türlü doğru düzgün kimseye çıkmaz kredi.
Asgari ücretli çalışan insanlar bile çekebiliyordu ev kredisi (şuan hayal tabi )
Şimdi ise hane halkı gelir düzeyi, başvuran kişinin kredi notu gibi şeyler var.
Yani daha uygun bi ev olabilir.Yine de tüm geliri kredi olarak düşünmek hele de on sene falan çok. Ev 300 bin tl altı olursa olabilir. O zaman sene ve miktar az olur.
300 bin altı ev varmı ki büyük şehirlerde?Yani daha uygun bi ev olabilir.
Ben böyle bir şeyi ilk kez duydum öğrenciyken kaldığım evde bile 5 yıl durdum hiç kisa süreli kiracı olmadım.Biz öğrenci evindeyken ampul patlasa öder, kiradan düşerdik. Emlakçı tesisatci getirirdi,emlakçı oderdi. Biz emlakciya öderken de bizim kiramizdan da düşerdi ev sahibine gönderirdi. Yani bence böylesi daha mantıklı. Belki uzun yıllar oturan aileler için kendileri ödemek daha uygun olabilir ,çünkü zaten uzun yıllar kullanmistir ve kiraya az zam geldiği için yeni kiracılardan daha az ödüyordur.
Ama bir senelik kiralayan biri olarak ben ne mutfak dolabını yaptırırdim,ne kombiyi,ne akan tavanı. 3 ayrı ev değiştirdim ,hiç birinde de ben ödemedim. Hatta onu geç, apartman parasını bile (merdivenci abla ve elektrik) kiradan duserlerdi
Haklısınız o bile kalmadı. 5yıl önce 360bine çok pahalı dediğim sıfır ev şu an 1milyon olmuş üstelik sıfır bile değil300 bin altı ev varmı ki büyük şehirlerde?
maalesef öyle.Haklısınız o bile kalmadı. 5yıl önce 360bine çok pahalı dediğim sıfır ev şu an 1milyon olmuş üstelik sıfır bile değil
Keşke ev alsan, benim de niyetim okuduğum şehirde bir apart daire almak, peşinatim var ama işten ayrılmayı düşündüğüm için kredi çekme cesaretim yok simdilikiç sayfalarda söyledim görmemişsinizdir muhtemelen. biraz birikimim var kendim için :) dımdızlak değilim yani.
evet yani yarın öbür gün aile kurmak istiyorum desem bu durumun engel olmasını istemem. bu bağlamda kredi süresi ne kadar kısa olsa o kadar kar ama aylık miktar artıyor. vade uzayınca aylık miktar düşüyor ama bu defa da totalde ödenen kredi artıyor. yani her açıdan avantajlar ve dezavantajları olan bir durum.
ama şu net ki ben bu yaşıma kadar 'ev aldım, keşke almasaydım' diyen ne gördüm ne duydum.
Neden cimrilik olsun ki? Alt tarafı bir sene duracağı evin bozulan kombisini ya da tesisatını neden kiraci yaptırsin? Sonuçta ev sahibi o evi 'kombili' diye daha pahalıya kiraya veriyor . On yıllık kombi benim zamanımda bozuldu diye neden ben tamir ettirip tüm ücreti ödeyeyim? Sonuçta o eve zahmetsizce konaklamak için girmisim, kira ödüyorsam bazı şeylerle ugrasmama rahatlığını yaşamak isterim.Ben böyle bir şeyi ilk kez duydum öğrenciyken kaldığım evde bile 5 yıl durdum hiç kisa süreli kiracı olmadım.
Apartman aidatı bile ödememek bana çok cimrice geldi açıkçası
babamla alakası yok konunun :) annem.Allah korusun Babanıza birşey olsa banka hayat sigortası yapıyor zaten üstüne size para verirler.