Enayi yerine mi konuluyorum ( bakıcı meselesi)

Karsisinda her seye eyvallah eden biri var. Kadinin boyle bir inceligi yok, üstüne de siz cok yumusak baslisiniz.
Hayir, yillik izin harici iznin yok,
Hayir, ben evde bike olsam temmuz da o tarihleri onceden istemeliydin, izin veremem seklinde prensiplerinizden odun vermeden davranmaniz gerekiyor.
Siz olsaniz yapardınız baska.
Insiyatifine kalmış sonucta.
He bu karakterde birini calistirmak istemezsiniz, onda hak veriyorum size.

Temizlik yapmak zorunda değil. Şahsen ben bakıcı olsam yapmam. Neden bu bakıcıları aynı zamanda ev temizliğine geliyormuş gibi görüyorsunuz anlamıyorum. Onun dışında sürekli izin istemesi sıkıntı. Ücretinden kesebilirsiniz. Ben de bebeğime baktirirken öğleden sonraları bostum hep. Kendim derdim istediğin zaman gidebilirsin diye ben evdeyken. Pek gitmezdi ama. İşte iyi niyetinin kullanıldığını düşünsem belki farklı hareket ederdim.

Yani benden de kaynaklanıyor sanırım insanlara gerçekten sert davrananıydım hele bu çalışanımsa. Biraz sert çıkınca sonra üzülüyorum aynı evin içinde yüz yüze bakıyoruz diye onlar da yumuşak yüzümü iyi kullanıyorlar. Bazen kafamda kürüyorum gelsin böyle böyle diyeceğim diye ama yok yani diyemiyorum üzülüyorum kalbini kırarım filan diye ama sanırım artık sert davranmam gerekecek becerebilirsem tabi. Eşim de çok kızıyor sen çok yüz veriyorsun sen demezsen ben diyeceğim diyor ama sen karışma diyorum

Sizinki git demenize rağmen gitmiyor öyle olsa ben de bir şey demem benimkine git desem ertesi gün ben demen kendi erken gitmeye başlar. Değil gibi ek olarak ev işi beklemiyorum ama hamile bir kadın bir işi yapıyorsa ve çocu beni istediğinden onun işini de ben yapıyorsan insan vicdanen yarım kalan işi bitirmeli diye düşünüyorum çayını alıp koltuğa yayılıp onları izlememeli

Neden sürekli ev işi yapmasını bekliyorsun ki? Adı üstünde çocuk bakıcısı.
Dediğim gibi ek olarak ev işi beklemiyorum ama hamile bir kadın bir işi yapıyorsa ve çocu beni istediğinden onun işini de ben yapıyorsan insan vicdanen yarım kalan işi bitirmeli diye düşünüyorum çayını alıp koltuğa yayılıp onları izlememeli en azından işi yapmayacaksa çocuğun dikkatini de ağrıtıp gel biz hunu oynayalı annenin işi var demeli annesi seni istiyor diye bırakıp gitmemeli

Ben doğumdan sonra kadın tutacağım oğlum o zaman 1.5 yaşında olacak hem oğluma bakacak hem ev işi yapacak.
Sadece oğluma bakması için asla para veremem.
Benim oğlumda çok sevecen çok insancıl oyun oynasın vs ok ama uyuduğunda kahve içecek oturacak ben ne anladım o işten.

Ya daha az para verin yada baskı birini bulun.

Birde siz bı firmayla çalışıyoruz ailemde yardımcı tutan kişiler var. Geçen firma sahibi uyardı aile büyüklerimizi çok yüz vermeyin çok evladım evladım demeyin arada mesafeyi koruyun istediğiniz işleri gün içinde önceliğiniz ne ise yaptırın insiyatife bırakmayın.

İşte sizinki kullanıyor. Hatta ben ev işi asla istemiyorum demiştim ona rağmen çocuk uyurken hep yapardı. Yapma derdim yine yapardı. Zaten bizim tayinimiz çıkınca kaç kişi aradı bakıcımizin numarasını almak için. Bizle çalışsın diye. Şans işi bu. Vicdan meselesinde haklısınız aslında.

Bunu ona söyle o zaman. Çünkü bazen insanlar bazı şeyleri idrak edemeyebilir veya işine öyle gelir. O yüzden anlamasını bekleme direkt söyle. Benim şu an isim var. Oğlumla ilgilen ki ben de işimi yapayım.

Buna rağmen gevşeklik gösterirse o zaman işten çıkarabilirsin.

Ev işi yapmaması normal ama yıllık izin konusunu sizinle konuşup ayarlaması gerekirdi. Tatilini doğum zamanınıza denk getirmesini aksi halde ücret keseceğinizi söyleyin.
Eşi iş yerinden zor izin alıyor diye ona bir şey demedim aynı zamanda izin yapsınlar diye ama işte ek izinler canımı sınıyor ki resmî tatillerde de hiç gelmiyor gelmediği günü geldi et demedim şimdiye kadar ama sanırım artık bir iki günlük izinleri başka günler gelerek telafi etmesini isteyeceğim ypksa kesinti yapacağım

Bu konuda haksizsiniz.
Bakin siz ona yuz vermissiniz ve simdi astarini istiyor. O da bu dediginizi yapsa sizin de ondan beklentileriniz degisir ve daha fazlasini beklersiniz. Kendi gorevi olmayan ev isi birden gorevi haline gelir.
Oyuzden kendi acisindan temkinli davraniyor. Ama bir yandan da sizi somuruyor resmen. Sizi Okadar dusunseydi bastan koye gitmezdi. Her yer virus kayniyor.

Gelme zaten hamileyim risk altindayim ama zevki olarak gittigin icin 14 gunluk maasini keserim ya da yillik iznine sayarim " diyebilirsiniz. Siz soyleyemiyorsaniz esiniz soylesin. Bu sekilde olmaz resmen suistimal ediliyorsunuz.

Sizin anlayisiniza karsilik o biraz istismar etmis durumu. Ev isi beklenmemeli anlasmada yok ama izin mevzulari suyu bulandirmis. Bence nasil olsa dogum izninde olacaksiniz onun yerine ev islerine yardimci birini tutsaniz mesela haftalik 3 -4 gun gelen daha iyi olur gibi. Bu arada enerjinizi cocuklariniz icin harcarsiniz. Sonrasinda kres yasi gelmis olur.

yollarınızı ayırın izin verdiğiniz günlerinde ücretini ödeyin. sizi baya avcunda görüyor gitmeyeceğinden emin bi rahatlama gelmiş

eger ki pedagojik olarak bilgili birisi degilse neden cevrenize gore yuksek oduyorsunuz ?

bu profilde birini ilerleyen zamanda da bulabilirsiniz,
ne zaman ise donmeyi dusunuyorsunuz ki?
en az 6 ay evde kalacaksaniz bence su an yollarinizi ayirin,
dediginiz gibi yardimci tutarsiniz bu surede, siz cocuklarinizla ilgilenirken o kisi de ev isini yapar.

Burda anlaşma yapılmadan önce iş tanımının ve yıllık izin vs gibi şeylerin net konuşulmamasından kaynaklanan sıkıntı var.
Çocuk bakıcısı ev işi yapmak zorunda değildir ama evi çıkarken bulduğu gibi temiz bırakmak zorundadır. Örneğin salonda oynadılarsa salonu süpürüp oyuncakları toplamak zorundadır. Çocuğun yemeği, çamaşırı banyosu vs gibi şeyler iş tanımında bulunur. En azından benim yaşadığım ülkede bunlar çocuk bakıcısının iş tanımında vardır. Çocuğa dair şeyler dışında birşeyler beklenmesi emeğin sömürülmesidir.
İzin meselesini son anda değil önceden sizinle konuşmalıydı. Zaten yıllık ne kadar izin kullanacağı belli olmalı anlaşmada.
Üstte bir kişi belirtmiş. Eğer siz o o olmadığında zaten çok zorlanmıyorsanız bakıcı yerine yemek ve temizliği yapacak yardımcı daha çok işinizi görür. Naçizane tavsiyem biriyle anlaşma yapmadan önce ne istediğinizi net bir şekilde belirtin. Yazılı bir anlaşma bile imzalayabilirsiniz eğer yapılıyorsa Türkiye’de eve alınan yardımcılarla o şekilde. Sonrasında karşı tarafta hak iddiasında bulunamaz.

Karantina süresini kesinlikle maaşından kesmelisiniz.

Ve arkadaşlardan birine katılıyorum, çocuk uyurken en azından çocukla ilgili işleri yapabilir.
Bence biraz dişinizi gösterin, fazla suistimal etmiş iyi niyetinizi.
Eğer bu şekilde yapmaya devam ederse de işine son vereceğinizi söyleyin.

Küçük bir yerde yaşıyorum pedagojiden anlayan birimi bulmak zor büyük şehirden buraya taşındım bakıcı ücretini büyük şehire göre ayarlamıştım sonra işe başladıktan sonra etrafındakilerle konuşunca herkesin çok daha düşük verdiğini buradaki piyasanın oldukça üstünde verdiğimi anladım sonra da değiştirmedim ücreti ücreti olarak tatmin olurda daha işini daha hevesle yapar düye düşündüm. Şu an ben işten çıkarırsam benim şarlarımda benim verdiğim parayla iş bulması mümkün değil çevremdeki herkes komşularım filan bunu söylüyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…