Ben zaten beklentiye girmedim ama ben bir işi yaparken onun işi olan çocuk bakımını da çocuk beni istediği için ben yapıyorsam haklı olarak o da yarım kalan işimi bitirebilir diye düşünüyorum en azından ben öyle yapardım. Çayımı alıp koltuğa oturup keyif yapmaya çekinirdim
Sizinki git demenize rağmen gitmiyor öyle olsa ben de bir şey demem benimkine git desem ertesi gün ben demen kendi erken gitmeye başlar. Değil gibi ek olarak ev işi beklemiyorum ama hamile bir kadın bir işi yapıyorsa ve çocu beni istediğinden onun işini de ben yapıyorsan insan vicdanen yarım kalan işi bitirmeli diye düşünüyorum çayını alıp koltuğa yayılıp onları izlememeliTemizlik yapmak zorunda değil. Şahsen ben bakıcı olsam yapmam. Neden bu bakıcıları aynı zamanda ev temizliğine geliyormuş gibi görüyorsunuz anlamıyorum. Onun dışında sürekli izin istemesi sıkıntı. Ücretinden kesebilirsiniz. Ben de bebeğime baktirirken öğleden sonraları bostum hep. Kendim derdim istediğin zaman gidebilirsin diye ben evdeyken. Pek gitmezdi ama. İşte iyi niyetinin kullanıldığını düşünsem belki farklı hareket ederdim.
Dediğim gibi ek olarak ev işi beklemiyorum ama hamile bir kadın bir işi yapıyorsa ve çocu beni istediğinden onun işini de ben yapıyorsan insan vicdanen yarım kalan işi bitirmeli diye düşünüyorum çayını alıp koltuğa yayılıp onları izlememeli en azından işi yapmayacaksa çocuğun dikkatini de ağrıtıp gel biz hunu oynayalı annenin işi var demeli annesi seni istiyor diye bırakıp gitmemeliNeden sürekli ev işi yapmasını bekliyorsun ki? Adı üstünde çocuk bakıcısı.
İşte sizinki kullanıyor. Hatta ben ev işi asla istemiyorum demiştim ona rağmen çocuk uyurken hep yapardı. Yapma derdim yine yapardı. Zaten bizim tayinimiz çıkınca kaç kişi aradı bakıcımizin numarasını almak için. Bizle çalışsın diye. Şans işi bu. Vicdan meselesinde haklısınız aslında.Dediğim gibi ek olarak ev işi beklemiyorum ama hamile bir kadın bir işi yapıyorsa ve çocu beni istediğinden onun işini de ben yapıyorsan insan vicdanen yarım kalan işi bitirmeli diye düşünüyorum çayını alıp koltuğa yayılıp onları izlememeli en azından işi yapmayacaksa çocuğun dikkatini de ağrıtıp gel biz hunu oynayalı annenin işi var demeli annesi seni istiyor diye bırakıp gitmemeli
Bunu ona söyle o zaman. Çünkü bazen insanlar bazı şeyleri idrak edemeyebilir veya işine öyle gelir. O yüzden anlamasını bekleme direkt söyle. Benim şu an isim var. Oğlumla ilgilen ki ben de işimi yapayım.Dediğim gibi ek olarak ev işi beklemiyorum ama hamile bir kadın bir işi yapıyorsa ve çocu beni istediğinden onun işini de ben yapıyorsan insan vicdanen yarım kalan işi bitirmeli diye düşünüyorum çayını alıp koltuğa yayılıp onları izlememeli en azından işi yapmayacaksa çocuğun dikkatini de ağrıtıp gel biz hunu oynayalı annenin işi var demeli annesi seni istiyor diye bırakıp gitmemeli
Buna rağmen gevşeklik gösterirse o zaman işten çıkarabilirsin.Dediğim gibi ek olarak ev işi beklemiyorum ama hamile bir kadın bir işi yapıyorsa ve çocu beni istediğinden onun işini de ben yapıyorsan insan vicdanen yarım kalan işi bitirmeli diye düşünüyorum çayını alıp koltuğa yayılıp onları izlememeli en azından işi yapmayacaksa çocuğun dikkatini de ağrıtıp gel biz hunu oynayalı annenin işi var demeli annesi seni istiyor diye bırakıp gitmemeli
Eşi iş yerinden zor izin alıyor diye ona bir şey demedim aynı zamanda izin yapsınlar diye ama işte ek izinler canımı sınıyor ki resmî tatillerde de hiç gelmiyor gelmediği günü geldi et demedim şimdiye kadar ama sanırım artık bir iki günlük izinleri başka günler gelerek telafi etmesini isteyeceğim ypksa kesinti yapacağımEv işi yapmaması normal ama yıllık izin konusunu sizinle konuşup ayarlaması gerekirdi. Tatilini doğum zamanınıza denk getirmesini aksi halde ücret keseceğinizi söyleyin.
Bu konuda haksizsiniz.Ben zaten beklentiye girmedim ama ben bir işi yaparken onun işi olan çocuk bakımını da çocuk beni istediği için ben yapıyorsam haklı olarak o da yarım kalan işimi bitirebilir diye düşünüyorum en azından ben öyle yapardım. Çayımı alıp koltuğa oturup keyif yapmaya çekinirdim
Küçük bir yerde yaşıyorum pedagojiden anlayan birimi bulmak zor büyük şehirden buraya taşındım bakıcı ücretini büyük şehire göre ayarlamıştım sonra işe başladıktan sonra etrafındakilerle konuşunca herkesin çok daha düşük verdiğini buradaki piyasanın oldukça üstünde verdiğimi anladım sonra da değiştirmedim ücreti ücreti olarak tatmin olurda daha işini daha hevesle yapar düye düşündüm. Şu an ben işten çıkarırsam benim şarlarımda benim verdiğim parayla iş bulması mümkün değil çevremdeki herkes komşularım filan bunu söylüyoreger ki pedagojik olarak bilgili birisi degilse neden cevrenize gore yuksek oduyorsunuz ?
bu profilde birini ilerleyen zamanda da bulabilirsiniz,
ne zaman ise donmeyi dusunuyorsunuz ki?
en az 6 ay evde kalacaksaniz bence su an yollarinizi ayirin,
dediginiz gibi yardimci tutarsiniz bu surede, siz cocuklarinizla ilgilenirken o kisi de ev isini yapar.