• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En yi patates kızartan yağ

Büyük ve sarı patates almanız lazım. Tahtada uzun ve eşit bir şekilde kesmeniz lazım soğukta vaktiniz varsa beklemeniz yoksa bol soğuk suyuda iyice yikamaniz lazım sonrada iyice kurutmaniz gerekiyor. Kizartma tavanıza gore en az tavanizin yarisina kadar yağ koymalisiniz cimrilik yapmak yok :) ve yine tavaniza gore patatesi Yağ çok iyi kizdirildiktan sonra koymalisiniz devamlı corba gibi karıştirmamalisiniz aman 1 kerede kızarır diye düşünüp hepsini koymamaniz sabırlı olup az az kızartmaniz lazım ve piştikten sonra üzerine tuz dokmeniz lazım
AdChoices
ADVERTISING​

Not: çok lazım da lazım kelimesini kullanmisim yazarken içim şişti silmiyorum bidaha yazamam

Çok kızgın yağa atıyorum
Merhaba , tamamen soğuk zeytinyağına atıyorum. Birlikte ısınıyor , bir süre dokunmuyorum biraz sallıyorum. Bu şekilde her türlü patateste en iyi sonucu alıyorum. Aslında dondurulmuş patatesler de bu şekilde ön pişirme yani bir nevi haşlama yapılıyor. Deneyin bana dua edin :)

Merhaba , tamamen soğuk zeytinyağına atıyorum. Birlikte ısınıyor , bir süre dokunmuyorum biraz sallıyorum. Bu şekilde her türlü patateste en iyi sonucu alıyorum. Aslında dondurulmuş patatesler de bu şekilde ön pişirme yani bir nevi haşlama yapılıyor. Deneyin bana dua edin :)
Çok yağ çekmiyormu o zamanda

Arkadaşlar evet patates kaynaklı imiş, sorunum çözüldü 😂 kırmızı kızartmalık patates aldım migrostan muhteşem

Eklentiler

• image.jpg
    image.jpg
    105 KB · Görüntüleme: 8
  • image.jpg
    image.jpg
    76,4 KB · Görüntüleme: 9
Arkadaşlar birçok marka yağı denememe rağmen patatesler kızarmıyor haşlanmış gibi oluyor, hangi yağ en iyi patates kızartıyor deneyimlerinizi bekliyorum ( airfrayer yağsız fırındada yapıyorum ama insanın canıda bazen çıtır çıtır kızgın yağda kızarmış patates istiyor)
Kızartmalık patates alın çok fark var

Back