En yi patates kızartan yağ

007ceylin

Üye
Kayıtlı Üye
27 Mart 2023
6
0
Arkadaşlar birçok marka yağı denememe rağmen patatesler kızarmıyor haşlanmış gibi oluyor, hangi yağ en iyi patates kızartıyor deneyimlerinizi bekliyorum ( airfrayer yağsız fırındada yapıyorum ama insanın canıda bazen çıtır çıtır kızgın yağda kızarmış patates istiyor)

Arkadaşlar birçok marka yağı denememe rağmen patatesler kızarmıyor haşlanmış gibi oluyor, hangi yağ en iyi patates kızartıyor deneyimlerinizi bekliyorum ( airfrayer yağsız fırındada yapıyorum ama insanın canıda bazen çıtır çıtır kızgın yağda kızarmış patates istiyor)
Patatesin cinsinden olabilir. Bi de yağ iyice kızmadan atarsanız da yumuşak olur.

IMG_7825.jpeg

Patatesin türü, kızartmaya uygun olmayabilir. Yemek için farklı tür, haşlama için farklı, kızartma için farklı patates kullanılıyor. Çok anlamıyorsan bunları satıcıya sorarak alırsan daha iyi olur senin için söylerler genelde. Bir de şu an dönemi mi bilmiyorum ama eski patates yeni söküm patates de fark eder tazelik de etkiliyor

Aslında kızartmanın kendisi de sağlıksız 😅 çıtır patatesin sırrını bunda buldum diyebilirim 🤷 herkesin kendi tercihi tabi ki 🌸
Ya oyle tabı ama

Paketli olan kanserojen
işlenmiş patates olduğundan besleyici değil ve dondurulmuş oldugundan patatesin nişastası buzlukta şekere dönüşüyor şekeride kızartınca
tabakta gördugumuz patatesın mıktarından fazla akrilamid yemiş oluyoruz sadece

Evdekinde bu zararu daha az gozlemlemişler diye bılıyorum, oyle hatırlıyorum belki yanlış🤗

Ya oyle tabı ama

Paketli olan kanserojen
işlenmiş patates olduğundan besleyici değil ve dondurulmuş oldugundan patatesin nişastası buzlukta şekere dönüşüyor şekeride kızartınca
tabakta gördugumuz patatesın mıktarından fazla akrilamid yemiş oluyoruz sadece

Evdekinde bu zararu daha az gozlemlemişler diye bılıyorum, oyle hatırlıyorum belki yanlış🤗
Akrilamid konusunda haklısınız ama benim daha önce okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla dondurulmuş olduğunda besin değerini tamamen kaybetmiyor. Bir de akrilamid oluşumunda sanki farklı etkenler de vardı pişirme şekli vs. gibi. Emin değilim 🤔 Söylediğiniz gibi ama harika sağlıklı bir şey değil tabi ki. Ben sadece o çıtırlığı arayanlar için kendi çözümümü paylaştım 😊 Ay bir de nickiniz çok tatlı bunu söylemeden geçemedim. Ne zaman bir konuda görsem gülümsetiyor 🌷

Akrilamid konusunda haklısınız ama benim daha önce okuduklarımdan hatırladığım kadarıyla dondurulmuş olduğunda besin değerini tamamen kaybetmiyor. Bir de akrilamid oluşumunda sanki farklı etkenler de vardı pişirme şekli vs. gibi. Emin değilim 🤔 Söylediğiniz gibi ama harika sağlıklı bir şey değil tabi ki. Ben sadece o çıtırlığı arayanlar için kendi çözümümü paylaştım 😊
Çözümünüz harika zaten

Ben bayılıyorum o superfresh patateslere🥹 cocugum da masada bizle beraber yıyor olmasa onu alır alır kızartırım da mecbur kalıyorum ev usülüne, eşim cocuk oyle sey yemesin de yemesin diye üç gün kahrolur yoksa artık🤣🤣🤣
Ay bir de nickiniz çok tatlı bunu söylemeden geçemedim. Ne zaman bir konuda görsem gülümsetiyor 🌷

Cok tesekkür ederim🩷🤭

X