En yakın arkadaşım anneme saygısızlık yaptı, sindiremiyorum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

glmzyz

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
8 Eylül 2014
889
459
Arkadaşlar ben doğuda bir şehirde öğretmenlik yapıyorum. Benim babam yok vefat etti. Abim de bana yakın bir şehirde çalışıyor. Annem bir abimde bir de bende kalıyor sırayla. Bir ara annem buradayken benim şehir dışına gitmem gerekti. Burada bir arkadaşım vardı çok samimi olduğum buralı bir arkadaş. Annesini falan annemle tanıştırdık annem tek sıkılmasın arkadaş olsunlar birbirlerine diye. Çok da iyi anlaşıyorlardı. Ben şehir dışındayken annem onun annesiyle foto atıyordu gezerken falan araları çok iyiydi. Neyse kurban bayramından bi süre önce bu ikisi anlaşıp beraber kurbana girmişler. Ben şehir dışındayım olaylardan haberim yok. Kurban kesiliyor kadın da diyor bizim ev kalabalık nüfus çok iyi bıçak seti de var çocuklar yardım eder keser doğrar poşetler getiririz sana. Annem de tamam diyor veriyor etleri. Sonra neyse getiriyorlar gidiyorlar annem bi bakıyor bütün kötü kısımları koymuş vermişler et yok doğru düzgün kemik bütün. Ben döndükten sonra böyle böyle yaptılar dedi uzak dur bu insanlardan falan dedi. Başta pek inanasım gelmedi. Babamı kaybettikten sonra baya psikolojik sorunları vardı annemin herkese takardı falan öyle diye düşündüm. Sürekli beni arıyorlar her dakka kaç kere aradılar dedi falan. Hemen bunun üstüne o dediğim arkadaş bize geldi. Arayıp haber vermeden asla gelmez normalde ilk kez geldi. Daha yeni gelmişim o sabah inmişin otobüsten. Öğlen pat diye çıktı geldi. Odama geçtik işte anlattı annen bizi yanlış anladı falan filan şöyle dedi böyle dedi annemin psikolojik Sorunları var diye düşünerek her yerde insanlarla sorun yaşadığından bunu da öyle sandım. Kusura bakmayın siz dedim yanlış anlaşılma olmuştur dedim. Neyse o gittikten annem gel göstereyim dedi. Baktım dolaba hakkaten et falan yok. Kemikleri kakalamışlar bildiğiniz kandırmışlar kadıncağızı. Bunu görünce direkt uzaklaştım. Soğuk davrandım. Arkadaşın yüzü yoktu konuşmaya. Araya başka arkadaşı soktu ona aratıyor kafedeyiz gel diyor falan yok dedim. 2 saat sonra mesaj attı niye gelmedin diye o araya soktuğu arkadaş ben de gel bana uğra dedim geldi dedim bundan sonra beni onla buluşup çağırmamanı rica edicem böylr böyle oldu ben çok rahtsız oldum görüşmek istemiyoru mesafe koyucam dedim Ben annemi emanet ettim gittim yaptıklarına bak bi de komşulardan da bileyler duydum iyice rahatsız oldum onla ortamlara çağırmamanı rica ediyorum dedim. Neyse bir de aynı zamana denk gelen bir olay daha oldu. Bi arkadaş daha vardı ortak. Kardeş gibi gördüğüm öyle davrandığım. Çocuk bana aşıkmış. Bunu da arkadaşlara söylemiş önceden ima etmişti konduramamıştım. Benim sevgilim olunca Çocuk geldi açıldı ben uzak durmak istiyorum çünkü sana duygularım var üzülüyorum dedi. İnanamadım başta sonra tamam dedim en iyisi bu. Biraz sitem ettim seni sadece arkadaş olarak gördüm dedim. Kestim konuşmayı. Akşama bu annemi kandıran arkadaş bana mesaj attı. İşte senin annen hasta sen çok tehlikeli bi insansın diye ben de hasta sensin düzgün konuş annem hakkında dedim üçüyle de alakayı kestim öbür kız arkadaş mesaj atmıştı hiçbirinizle görüşmek istemiyorum diye şimdi bu anneme terbiyesizlik yapan kızla sarmaş dolaşlar ayrılmıyorlar ne konuştular aralarında anlamadım ama herkese de dedikodumu yaptıklarından eminim ortak arkadaşlarımla teker teker buluşup foto atıyorlar arkadaşlar sordu noldu size falan ben bizim aramızda olan mesele dedim geçtim arkadan konuşmak istemediğim için moralim çok bozuk arkadaşlar bugün de yolda gördüm kızı görmemiş gibi geçtim gittm yediğimiz içtiğimiz ayrı gitmezdi hazmedemiyorum anneme yapılanları

Annene yapılan ayıp evet. Ama zaten öyle et peşine düşülecekse ne kurban kurban olur ne sevap sevap. Hayır işleyecegim diye sacma sapan durumlara sokmuşsunuz kendinizi. Bu kadar rezillige gerek yoktu bence anneniz size söyleseydi siz de mesafe koyardınız olur biterdi. Simdi yok yere uğraşacaksınız

Böylelerini bir güzel hayatımdan atıyorum hemen. O kestikleri kurbanınsa hayırini zor görürler. Annenizin sağlık durumu kimseyi ilgilendirmez. Kimseye de anlatmaya gerek yok. Annenizin bastan siz arkasında duracaksıniz. Takma huyu varsa da yinede aksini ispatlayana kadar onun dedigi dogru olduğunu sayin

Üzücü bir durum ama olan olmuş artık yapacak birşey yok boşverin gitsin kendi yolunuza bakın ve yeni dostluklar kurun

Hata sizde bence,siz biriyle yakin arkadas olabilirsiniz anneler de iyi olacak diye birsey yok,kurbana girmesine engel olmaliydiniz ki kurbanda sadece onun annesi de yoktur muhakkak.Annenizin onun ailesiyle yakin olmasi iyi degildir,araya mesafe koydurmaliydiniz.
İyi niyetle dusunmussunuz ama boyle alisverislerde belli oluyor insanlarin
Gercek yuzu.
Uzak durun ondan,dedikodulara da kulak asmayin.

Bazen kurbanın etinden çok az çıkabiliyor, hayvan zayıf oluyor veya çok yağlı oluyor vs vs. Gerçekten emin misiniz o etten kendilerine ayrıldığına. Çünkü kurban kesmeyi bilen insanın onun taksim etmesini de bilmesi gerekir bilmiyorum bana mantıklı gelmedi böyle bi konuda haram karıştırmak. O kadar umursamıyorsam günahı sevabı hiç kesmem yani.

Ya gerçekten suçları yoksa? Düştükleri duruma empati yapıyorum. Yorulmasın tek başına diye işini bile halletmişler. Sonra hırsız konumuna düşmüşler. Başka arkadaşa da anlatılmış falan. Ama eminiz diyorsanız bilemem tabi.

Annen keske basinda kocasi olmadan girmeseydi kurbana o zaman inan boyle birseye cesaret edemezlerdi. Bende arkadaslik kurmayi uzun zaman once biraktim sirf bu yuzden kimseye guven olmuyor

Kurban eti dagitilmaz mi? Yani amac ihtiyaci olana , et alamayana dagitmak degil mi? Neden kesilen kurban 2 aile arasinda paylastirildi hic anlamadim ben
Belki maddi durumları yok cok fazla
Eğer güc bela para biriktirerek vs aldıgın bi kurbansa sadece kendine de ayırabilirsin

Canim keske eti gördüğünde annen arayip tartismak yerine sana deseydi sizde ona göre uzaklassaydiniz ona göre bundan sonra davransaydiniz.annenin arayip niye böyle yaptiniz diye tartismasi hakliyken haksiz düşürmüş sizi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…