- 9 Şubat 2010
- 17.839
- 39.784
Araştırıyorlar birazcık ama karşılarına hz. Meryem çıkınca anlamına bakmak akıllarına gelmiyor. Gerçekten iticiymiş.İnsan hiç mi araştırmaz ki isim koyarken ben 40bin tane kaynak okudum
Arapça isimlere de karşıyım. Türk isimleri dururken. Taşlanmadan kaçayım ben iyi geceler
Velilerin cüret seviyesi saçma sapan bir yerde. Hanımefendiyi bir kere veli toplantısında gördüm sadece. Bana yazdığı mesajı paylaşıyorum. Eğitimin en yoran paydaşı veliler herhalde
ÇüüüşVelilerin cüret seviyesi saçma sapan bir yerde. Hanımefendiyi bir kere veli toplantısında gördüm sadece. Bana yazdığı mesajı paylaşıyorum. Eğitimin en yoran paydaşı veliler herhalde
amin çok teşekkür ederim.“Benim paramla sen orada duruyorsun” bu yobazlığın hangi seviyesi yaa ?
Allah yardımcınız olsun.
valla bu tarz velilerin çoğu hayatları boyunca ne bir sınava hazırlanmış, ne de başarılı bir eğitim hayatı olmuş kişiler benim gözlemim. bu kadar müdahaleci olmayı benim kafam asla almıyor. oğlum 50 alsa öğretmeni aramak aklıma bile gelmez. çocuk kafaya takıp, düzeltmeli; öğretmeniyle o iletişim kurmalı. iş yerinde bir arkadaşım var 5 ve 7'ye gidiyor çocukları. resim, proje, en ufak şeyle bile kendisi ilgileniyor; hiç benlik değil. okul-ders çocuğun sorumluluğu velinin gözetiminde olmalı evet ama asla kontrolünde değil. 6. sınıfta bedeni gereksiz gören veliye "bu kadar konunun uzmanıysanız çocuğunuzun eksik olduğunu düşündüğünüz yerlerde siz de destekleyebilirsiniz." diyeceksin ama işte denemiyor maalesef.Bir başkasını dan anlatayım.
6.Sınıflarda sınıf öğretmeniyim, 1. Dönemin son iki haftası. sınıfın kendini çalışkan sanan öğrencilerinden birinin kızını mükemmel sanan annesi telefon etti,tenefüsteyiz. "hocam biliyorsunuz x sınıfın en iyi öğrencisi (aslında değil) notlarıyla sınıf ortalamasını yükseltiyor ama resim öğretmeni kızıma 50 vermiş. Resim gibi bir dersten kızıma neden 50 verdi öğretmen?"kızınızın bir hatası olmasa öğretmeni 50 vermez, belki eksik resmi vardır, eksiklerini tamamlasın öğretmeni notunu düzeltir, dedim. Vay efendim onun kızı çok çalışıyormuş, resmi eksik olsa ne olurmuş. resim dersinin de notu olan bir ders olduğunu, sorumluluk sahibi insanların hiçbir şeyi aksatmaması gerektiğini anlattım. Kızınız eksik resimlerini gtirsin dedim kapattım. Bakanlıktan, eğitim sistemi yapıcılarından bile iyi biliyor velilerimiz.
Aynı veli sene başı toplantısında 6.Sınıf öğrencilerine seçemeli ders olarak neden beden eğitimi verildiğini sorup sayısal derslerle lgsye hazırlanmaları gerektiğini söylemişti6 bunlar ya 6, zaten pandemiden yeni çıkmışlar, 5 boşa gitmiş çocukların yeniden sosyalleşmesi lazım. Ama olmaz sayısal dersler hayati önemde
Çok görüyoruz böylelerini maalesef, kendisi çabalayıp meslek sahibi olmamış ama çocuğu profesör olsun diye çabalıyor. Çok da eminler çocuklaeının üstün zekalı olduğundan. Potansiyeli ne kadar acaba diye sorgulamak kesinlikle yok. Üzerine çocuklara gereksiz bir ego yüklemesi, sonra öğretmen uğraşsın dursunvalla bu tarz velilerin çoğu hayatları boyunca ne bir sınava hazırlanmış, ne de başarılı bir eğitim hayatı olmuş kişiler benim gözlemim. bu kadar müdahaleci olmayı benim kafam asla almıyor. oğlum 50 alsa öğretmeni aramak aklıma bile gelmez. çocuk kafaya takıp, düzeltmeli; öğretmeniyle o iletişim kurmalı. iş yerinde bir arkadaşım var 5 ve 7'ye gidiyor çocukları. resim, proje, en ufak şeyle bile kendisi ilgileniyor; hiç benlik değil. okul-ders çocuğun sorumluluğu velinin gözetiminde olmalı evet ama asla kontrolünde değil. 6. sınıfta bedeni gereksiz gören veliye "bu kadar konunun uzmanıysanız çocuğunuzun eksik olduğunu düşündüğünüz yerlerde siz de destekleyebilirsiniz." diyeceksin ama işte denemiyor maalesef.
Aynı fikirdeyim kızıma Türkçe isim koydumİnsan hiç mi araştırmaz ki isim koyarken ben 40bin tane kaynak okudum
Arapça isimlere de karşıyım. Türk isimleri dururken. Taşlanmadan kaçayım ben iyi geceler
Bunlar en akılda kalanlar. Daha neler yazarım ben sana. Hiperaktivitesine sığınan şımarık çocuğun öğretmenin önünde kıvırta kıvırta dalga geçtiğini de görüyoruz, uyarıp kızınca da karakola şikayet edip üzerine cimere yazıyorlar.Hocalarım okudukça çıldırdım Allah yardımcınız olsun ben olsam kesin velilerden birini dovmustum bu ne böyle
bahsettiğim bu değil... öğretmen hadi çocuklar paylaşın demesi uygun değil. sürekli dile getirmesi uygun değil... paylaşım iteklemeyle olmaz... çocuk ister verir tabiki amenna... (alerjik çocuklar yoksa tabi, bilgilendirildiklerini varsayıyorum) ama öğretmen çıkar hadi çocuklar ver oyuncağını ona.. aa bak ağlıyor "azıcık ısttırsana tostundan". "simitinden kopar" hayrican da yesin. bu uygun değil.. liste kararlaştırılır. ona göre herkes getirir. maddi durumu olmayan öğrencilerde gözetilmiş olur.Ama bu durumda da paylaşmak zorunda kalabilir örneğin oğlum ilkokul 3. sınıfa gidiyor beslenme listesinde kuruyemis yazıyor ve haliyle çok seçenek var geçen gün mesela arkadaşı oğlumun kuruyemisinden alabilir miyim demiş canı çekmiş oğlumda paylaşmış bundan doğal ne olabilir ki hayır bu benim özel yemeğim veremem mi desin yeni nesil pedogoglar bunu mu söylüyor anlamadım
Özel okuldaydım ama müdür hep biz öğretmenlerden yana olurdu böyle böyle ses etmemeye başlamışlardı..Özel okulda mısınız? Ay nasıl insanlar var valla. Ben kızımı alırken hocaya sadece iyi akşamlar hocam bir sıkıntı var mıydı diyorum. Yok diyor vedalaşıyoruz. Bazı veliler 15 dk sohbet ediyor hocayla. Abi ne konuşuyorsunuz o kadar ya. Tamam bir sizin çocuğunuz prens/prenses. Hiç çekilmiyorlar valla. Allah yardımcınız olsun bu devirde öğretmen olmak da zor.
her ortamda o tiplerden mutlaka vardır... yok diye düşünen varsa da kendisidir herhalden kızıma neden 50 verdi öğretmen?"kızınızın bir hatası olmasa öğretmeni 50 vermez, belki eksik resmi vardır, eksiklerini tamamlasın öğretmeni notunu düzeltir, dedim. Vay efendim onun kızı çok çalışıyormuş, resmi eksik olsa ne olurmuş. resim dersinin de notu olan bir ders olduğunu, sorumluluk sahibi insanların hiçbir şeyi aksatmaması gerektiğini anlattım. Kızınız eksik resimlerini gtirsin dedim kapattım. Bakanlıktan, eğitim sistemi yapıcılarından bile iyi biliyor velilerimiz.
bahsettiğim bu değil... öğretmen hadi çocuklar paylaşın demesi uygun değil. sürekli dile getirmesi uygun değil... paylaşım iteklemeyle olmaz... çocuk ister verir tabiki amenna... (alerjik çocuklar yoksa tabi, bilgilendirildiklerini varsayıyorum) ama öğretmen çıkar hadi çocuklar ver oyuncağını ona.. aa bak ağlıyor "azıcık ısttırsana tostundan". "simitinden kopar" hayrican da yesin. bu uygun değil.. liste kararlaştırılır. ona göre herkes getirir. maddi durumu olmayan öğrencilerde gözetilmiş olur.
misal iş yerindesiniz. çok sevdiğiniz bulüzünüz var. siz o bulüzü her iş arkadaşı bayanla paylaşır mısınız?
paylaşmanın iteklenerek öğrenilemeyeceğini düşünüyorum ben... misal çocuk için oyuncak ayısı neyse sizin içinde bulüzdür... bu bilinç örnek olarak verilir... hadi kalk şöyle yapla değil... çocuğum şimdi yemek arttı hadi bunları uygun bi yere hayvanlara götüreceğiz... oynamadığın oyuncak varsa al yanına aş evine götürelim de oradan diğer çocuklar alır... bunlar okul esnasında sıralarda... oğlumm kalk yemeğini verle öğrenilmez. bizzat hayatın içindeyken, bir hikaye kitabı okurken empatiyle öğrenilir...Bir yetiskinle bir cocugu nasil kiyaslayabiliriz ki
Biz yetiskinler duygularini regüle etmeyi becerebiliriz
Hicbir ogretmen de cikar üstündekini, tokanı arkadaşına ver diyecek degil
Ayni sey degil cunku
Siz bir seyler yerken basit bir simitse bile etrafinizda oturan iş arkadaslariniza ister misiniz buyrun demiyor musunuz ya hu
Diyorsaniz bu beceriyi nasil kazandiniz
Cocuk gonulsuzdu, zorladim diyen birine mi benziyor ogretmen
Cocuk bu olayi unuttu gitti zaten de siz yetiskinler simiti canı çekenin de bir çocuk oldugunu nasil gormezden gelebiliyorsunuz
"Arkadasimin cani cekti cunku onda yoktu, paylastim" kazanimini neden kucumsuyorsunuz
Niye illa da paylasmamak uzerine konusuyoruz
Sinirlarini korumayi yalnizca paylasmamayi ogrenerek mi olusturabilir saniyorsunuz
Keske bireysellikle bencilligin o ince siniri tam anlasilmis olabilseydi diye dusundum bu konudan sonra.
Diğergamlik bizim kulturumuzun onemli bir parcasidir, iyilik etmek bireye de haz yasatir, kuru ekmegi bolusmek gerekirse kuru ekmegi bolusebilmenin birlik ve beraberligi saglayan yapisini once yetiskinlere anlatmaliyiz galiba.