Evet çocuk ağzına su şişesini dayadığı zaman bir düdük çalıp
Haaatyııır duuuurr içmeeee
Belki allllllerjinnnn varrer diye bağırmam çağırmam gerekiyor
@benyeniyimgaliba güzel bir noktaya değinmiş.
Tam olarak çocuktan neyi paylaşmasını istediniz ? Veli idareye, "herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş.. dediğine göre konu beslenme paylaşımıyla mı ilgiliydi ?
Her geçen gün artan alerji sahibi çocuklar nedeniyle, gıda paylaşımı da çok büyük bir risk içeriyor. Zorunlu nedenlerle glutensiz beslenen çocuklar var. Ceviz vb gıda alerjisi olanlar var. Velinin esas hassasiyet sebebi bunlarla ilgili olabilir mi ?
Artan kronik hastalıklarla beraber, çocuklara da yetişkinlere de herhangi bir gıda ikramında bulunmak riskli olabiliyor maalesef.
Bu kadar üyesi olan bir forumda, herkes için bir kulak doygunluğu olması adına paylaştım.
Küçücük yaşlarda kan sulandırıcı ilaç kullanan çocuklar dahi olabiliyor ve bazı gıdaları tüketmeleri riskli olabiliyor. Kimisinin gluten ve ceviz vb alerjisi olabiliyor.
Hayır patlamış mısırı paylaş dedim orada koptu
Kendısı listede olmayan bişey koymus diğer çocukta istemiş bana şikayete geliyor benden almaya çalışıyor diye , bende o arkadaşının da canı çekmiştir ver biraz bişey olmaz dedim olay bu
Ver demeyecekmişim cocugu vermek istememiş çocuğuna saygı göstermemişim bu ilerde nasıl birey placakmıs saygıyı benden öğrenecekmiş
Aslında şunu paylaş diye net bişey yok
Genel olarak paylaş diyorum hep , yani yemeğini paylaş ver o yesin anlamında değil
Ama genel olarak çok yoruldum evet duygusal anlamda
Patlamış mısırı evde yemesini söyleyip , kaldırtsaydınız keşke. Veli beslenme saatine ve okula uygun olmayan bir ürün koymuş.
Kantinlerdeki son durum nedir ve bu tür ürün satışı yapılıyor mu ?
Mandalina, portakal, elma gibi hemen hemen her evde bulunan / bulunması mümkün olan meyvelerle geçti çocukluğumuz ; bunları da kendimiz paylaşıyorduk zaten kimse söylemeden.
Alerjik ve kronik hastalıkların dışında , 2 yıllık pandemi sonrası gıda paylaşmayı bırakın ; el temasından dahi kaçanlar da mevcut.
paylaşmanın iteklenerek öğrenilemeyeceğini düşünüyorum ben... misal çocuk için oyuncak ayısı neyse sizin içinde bulüzdür... bu bilinç örnek olarak verilir... hadi kalk şöyle yapla değil... çocuğum şimdi yemek arttı hadi bunları uygun bi yere hayvanlara götüreceğiz... oynamadığın oyuncak varsa al yanına aş evine götürelim de oradan diğer çocuklar alır... bunlar okul esnasında sıralarda... oğlumm kalk yemeğini verle öğrenilmez. bizzat hayatın içindeyken, bir hikaye kitabı okurken empatiyle öğrenilir...
bir çocuk simit almış yerken, diğer arkadaşı istiyor ve bakıyorsa, ama o çocuk vermek istemiyorsa zaten o çocukta sorun vardır... hadi böl çocuğum simitten ile geçici çözüm olur. onun yerine bilinç aşılanmalı...
burada bir kadın; çocuğu su istediğini ama yanına almadıklarını anlatmıştı. parktaki diğer çocuğun suluğunu kullanmak isteyince annesinin hayır dediğini anlattı... kimse suyunu paylaşmaz... hele bu kovid döneminden sonra imkansız hale geldi..
kızım silgisini kalemini asla paylaşmıyor, hastalık var anne ellerini yıkamayan arkadaşım silgimi istedi vermedim ama üzüldüm dedi. cüzdanına en ucuzundan evde öyle duran kalem silgi koydum isteyen olursa bunu ver geri alma onda kalsın diye... burnunu karıştıran tuvaletden sonra el yıkamayan çocuklar var birbirlerine mıncık mıncık eşyalarla hastalık bulaşıyor
beslenmesinde de birşey koyduğumda sıra arkadaşı için yada beslenmesini unutan varsa ver diye bir dilimlik birşey ayırıp koyuyorum.
Siz yazmaya üşenmediniz ama ben okuyamadım valla hepsini ne yalan söyleyeyimBu mesajınızla konunuzu sondan okuyan insanları yanlış yönlendiriyorsunuz.
Konunuzun 3.sayfasında içeriğinde alerji ifadesi geçen ilk mesaj benim.
Artan kronik hastalıklar ve alerjiler nedeniyle kulak dolgunluğu olması için paylaştığımı da belirttim. İlgili mesaj 8.sayfada yer almakta.
Konunuzda çocuktan neyi paylaşmasını istediğinizi 9.sayfada paylaştınız.
Bu mesajınıza yaptığım yorum 14.sayfada yer alıyor.
Su paylaşımı ile ilgili örneklendirilmiş mesaj 20.sayfada geçiyor diye hatırlıyorum.
Paylaşmayla ilgili çocuk gözünden bir yorum ve veli yorumu 9.sayfa
Siz yazmaya üşenmediniz ama ben okuyamadım valla hepsini ne yalan söyleyeyim
Aklıma geldi bir velim vardı , önerdiğiniz soru bankasının şu şu sayfalarında yazım yanlışı var bu kitabı önerdiniz siz demişti
O zaman dua etmiştim
Şimdi Tekrar dua ediyorum
Allahım sen bu tip velilerden beni sonsuza dek koru
Siz isterseniz kendınızı istediğinize inandırabilirsiniz bunda özgürsünüz ama okumadım :) neye isterseniz ona inanın ..Yorumları okuyorsunuz ve hatta içlerinden cımbızla kelimeler çekip , konunuzun ve konuya yorum yapan insanların farklı algılanması için de ciddi bir çaba sarf ediyorsunuz.
Siz isterseniz kendınızı istediğinize inandırabilirsiniz bunda özgürsünüz ama okumadım :) neye isterseniz ona inanın ..
Gözatduiı ettim istediğiniz kadar yazın şimdiYorumları okumadığınızı söylemek size haksızlık olur. Verdiğiniz örnekleri içeren mesajlardan bir kısmını yeniden alıntılayarak paylaşmıştım.
Yorumları okumadığınıza dair iddianızın arkasındaysanız ; onu da kabul edebilirim.
Foruma konu açıp , gelen yorumları okumaktan kaçınıyorsanız bu da sizin tercihiniz.
Ancak bu durumda : okumadığınız yorumlar üzerinden konunuzu çarpıtmamalı ; okuyanları yanlış yönlendirmemelisiniz.
En doğrusunu yapıyorsunuzüniversiteli birde bunlar
pess diyorum
üni öğrencisi kendi uğraşmaz mı yaa böyle şeylerle
11. sınıfa (lise 3)' a giden kızım var veli toplantısı hariç doğru düzgün hiç gitmem okuluna
bir sorun olmadıktan sonra
ben mi yanlışım diye düşündüm şimdi .. bilemedim
ilgisiz de değilim ama öğretmen rahatsız etmekten hoşlanmıyorum
Sırf konuşmuş olmak için konuşan o kadar çok insan var ki ..,Ağır konuşucam kendimi zor tutuyorum hocam. Bu kadınlar hiç bir işi gücü olmayan boş beleş hayat yaşayan tipler emin olun. Tek amacı o kafasının içinde olmayan beyni ile nasıl seviyesiz işler başarırım diye düşünmek. Nöron eksikliği yaşıyorlar şiddetli bir şekilde. Öğretmen değilim yakınımda öğretmen de yok yanlısı olduğumu düşünmeyin gördüğüm doğruları söylüyorum. Hadi çocuğunun adı bilmem ne eksik olmuş müdüre mi gidilir bunun için sebepsiz günü geçiren oksijen israfı varlıklar bu tipler. Lütfen meslek aşkınızı yitirmenize sebep olmasınlar.
Tebrikler hocam..Hocam bugün Veli ile tekrar görüştüm sınıfa çağırıp . İlk defa olduğu için mazur gördüğümü , ama bir daha böyle bişey olursa benimle konuşması gerektiğini , burada tek önemli şeyin çocuğunun iyiliği olduğunu ve benim de kendısının de bu amaçla burada olduğunu, bizim iletişimimizin iyi olması gerektiğini belirttim , bunun gibi teker teker tüm rahatsızlıklarımı yapıcı bir dille kendısıne aktardım . Bana “lafımı koydum size “ şeklinde bir cümle sarf etti , benim için önemli olanın, çocukların iyiliği olduğunu , laf koymak olmadığını , bu yüzden tarzım olmayan bir şekilde ona cevap veremeyeceğimi de, belirttim . Bunların insanı yüceltmeyeceğini, öğretmen olmanın herşeyden önce, gönüllere girmek olduğunu ve bu yüzden kendısı ile görüştüğümü , ilgili bir anne olduğunu anladığımı, bu yüzden endişelerini mazur gördüğümü vs vs anlattım . Sonuç olarak velim , bana kusura bakmayın ben agresifim , kendımı ifade edemiyorum dedi , bende önemli olmadığını ama bir daha sorun olursa benimle paylaşmasını istedim, tatlıya bağladık , ve konuyu kapattık .
Gereken çizgiyi, sevgi ve saygı çerçevesinde bugün çizdiğimi düşünüyorum .
Beni anlayan herkese teşekkür ederim.