Hocam bugün Veli ile tekrar görüştüm sınıfa çağırıp . İlk defa olduğu için mazur gördüğümü , ama bir daha böyle bişey olursa benimle konuşması gerektiğini , burada tek önemli şeyin çocuğunun iyiliği olduğunu ve benim de kendısının de bu amaçla burada olduğunu, bizim iletişimimizin iyi olması gerektiğini belirttim , bunun gibi teker teker tüm rahatsızlıklarımı yapıcı bir dille kendısıne aktardım . Bana “lafımı koydum size “ şeklinde bir cümle sarf etti , benim için önemli olanın, çocukların iyiliği olduğunu , laf koymak olmadığını , bu yüzden tarzım olmayan bir şekilde ona cevap veremeyeceğimi de, belirttim . Bunların insanı yüceltmeyeceğini, öğretmen olmanın herşeyden önce, gönüllere girmek olduğunu ve bu yüzden kendısı ile görüştüğümü , ilgili bir anne olduğunu anladığımı, bu yüzden endişelerini mazur gördüğümü vs vs anlattım . Sonuç olarak velim , bana kusura bakmayın ben agresifim , kendımı ifade edemiyorum dedi , bende önemli olmadığını ama bir daha sorun olursa benimle paylaşmasını istedim, tatlıya bağladık , ve konuyu kapattık .Anlıyorum sizi,ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum.Sabırla yaklaşın veliye ..öğretmen olmak bunu gerektirir..paylaşmanın güzelliğini,çocuğa kazandırdıklarını vs anlatın.İstemiyorsanız böyle bir şey yapmam ama eğitimci olarak bunun çoçuğa faydası olacağını düşündüm vs deyin.
isimle alakalı şunu söyleyebilirim:”Gözümden kaçmış,hassassanız bu konuda daha çok dikkat ederim vs .” Deyin.Maalesef bazı veliler anlayışlı insanlarla karşılaşmadıkları için sizi de öyle sanıyorlar ..Sizin sinirlenmeniz ,üzülmeniz onların öfke duygusunu besliyor.Ilımlı yaklaşırsanız onlar da iyi niyetinizi anlayacaktır.
Gereken çizgiyi, sevgi ve saygı çerçevesinde bugün çizdiğimi düşünüyorum .
Beni anlayan herkese teşekkür ederim.