Varsayalim ki yavrunuz hayir paylasmiyorum dedi, yeni seyler almaya da maddi manevi gucunuz yok, cozumunuz nedir?
Kardesiyle bir seyler paylasmasi icin izin istemek nereye kadar
Yarin kucugunuz de buyuyup bir seyler istemeye basladiginda hatta ayni oyuncagi istediklerinde ne yapacaksiniz ya da ne yapiyorsunuz
Kucuge mi hayir diyeceksiniz
Beraber oynamak da istemiyorlar, cozum nedir? İki ayni oyuncagi almak mi?
Cok masrafli.
Sirasiyla oynatmak mi, ama o zaman ben o oyuncakla oynamak istiyorum kararina saygi duymadiniz?
Bilemiyorum ya
Hangimizin kardesiyle bir sey paylastigi icin travmasi kalmistir ki
En fazla komik anilar kalmistir yasarken gicik bile olsak
Kardes cunku otesi yok ki
Ayrica bir 5-6 yaş cocugu paylasmayi ogrenmis olsa cok daha tatli olur kendisi acisindan
Ve boyle boyle diyaloga giriyorlar diger cocuklarla
Cocuklar icin iletisim sekli baskasinin elindekine ozenmek oncelikle :)
Ne bileyim hic mi cocuk olmadik, hic mi komsunun tavugu kaz gorunmedi
Ama nedir cok kutsal saydigi bir oyuncagi vardir amenna, o misafir cocugu geldiginde de kaldirilmali bence
Cunku o oyuncakla oynamak isteyen cocuk da bir cocuk, sizin benim cocuklarim gibi
Her seyi elde edemeyecegini anlasin demissiniz baska cocuklar icin
Hayat dersi vermek istediginiz o cocuklar da cocuk, kararina saygi duyulmasini istedigimiz cocuklarimiz kadar.
Veli en fazla paylasmak istemezsen paylasma'yi ogretebilir.
Ogretmene neden paylas dediniz diyemez
Orada o patlamis misiri, o sey her neyse,
O şeyi cani çeken de bir cocuk
Caninin bir sey cektigini gordugunuz bir cocuga nasil duyarsiz kalabiliriz
İstersen paylas demek cocugun iradesine darbe degildir, sakin olun.
Bugun ogretmeni, paylas dedi diye zorbalik ediyor konumuna sokarsak yarin iletisime gececek kimseyi bulamayacak bu cocuklar
Gerekirse paylasmiyorum demeyi ogrensin, bu ayri bir kazanim ama etrafimizda birilerin de yasadigini, onlarin da caninin cekebilecegini dusunebilmek de bir o kadar kazanim.
Gerekirse paylasmasin, mesele o degil.
Yanlış tahmin, aksine benim çocuğum elindeki her şeyi paylaşır :) ancak ben her zaman kararı ona bırakırım. Kardeşi olduğunda eski kıyafetlerini kullanmak için dahi izin istedim. Ben çocuklara ve kararlarına saygı duyulmamasına üzülüyorum sadece.