En ufak şeyde idareye giden Veli

Varsayalim ki yavrunuz hayir paylasmiyorum dedi, yeni seyler almaya da maddi manevi gucunuz yok, cozumunuz nedir?
Kardesiyle bir seyler paylasmasi icin izin istemek nereye kadar
Yarin kucugunuz de buyuyup bir seyler istemeye basladiginda hatta ayni oyuncagi istediklerinde ne yapacaksiniz ya da ne yapiyorsunuz
Kucuge mi hayir diyeceksiniz
Beraber oynamak da istemiyorlar, cozum nedir? İki ayni oyuncagi almak mi?
Cok masrafli.
Sirasiyla oynatmak mi, ama o zaman ben o oyuncakla oynamak istiyorum kararina saygi duymadiniz?

Bilemiyorum ya
Hangimizin kardesiyle bir sey paylastigi icin travmasi kalmistir ki
En fazla komik anilar kalmistir yasarken gicik bile olsak
Kardes cunku otesi yok ki

Ayrica bir 5-6 yaş cocugu paylasmayi ogrenmis olsa cok daha tatli olur kendisi acisindan
Ve boyle boyle diyaloga giriyorlar diger cocuklarla
Cocuklar icin iletisim sekli baskasinin elindekine ozenmek oncelikle :)
Ne bileyim hic mi cocuk olmadik, hic mi komsunun tavugu kaz gorunmedi

Ama nedir cok kutsal saydigi bir oyuncagi vardir amenna, o misafir cocugu geldiginde de kaldirilmali bence
Cunku o oyuncakla oynamak isteyen cocuk da bir cocuk, sizin benim cocuklarim gibi

Her seyi elde edemeyecegini anlasin demissiniz baska cocuklar icin
Hayat dersi vermek istediginiz o cocuklar da cocuk, kararina saygi duyulmasini istedigimiz cocuklarimiz kadar.

Veli en fazla paylasmak istemezsen paylasma'yi ogretebilir.
Ogretmene neden paylas dediniz diyemez
Orada o patlamis misiri, o sey her neyse,
O şeyi cani çeken de bir cocuk
Caninin bir sey cektigini gordugunuz bir cocuga nasil duyarsiz kalabiliriz
İstersen paylas demek cocugun iradesine darbe degildir, sakin olun.

Bugun ogretmeni, paylas dedi diye zorbalik ediyor konumuna sokarsak yarin iletisime gececek kimseyi bulamayacak bu cocuklar
Gerekirse paylasmiyorum demeyi ogrensin, bu ayri bir kazanim ama etrafimizda birilerin de yasadigini, onlarin da caninin cekebilecegini dusunebilmek de bir o kadar kazanim.
Gerekirse paylasmasin, mesele o degil.

Yanlış tahmin, aksine benim çocuğum elindeki her şeyi paylaşır :) ancak ben her zaman kararı ona bırakırım. Kardeşi olduğunda eski kıyafetlerini kullanmak için dahi izin istedim. Ben çocuklara ve kararlarına saygı duyulmamasına üzülüyorum sadece.

Velilerin cüret seviyesi saçma sapan bir yerde. Hanımefendiyi bir kere veli toplantısında gördüm sadece. Bana yazdığı mesajı paylaşıyorum. Eğitimin en yoran paydaşı veliler herhalde 🤦🏻‍♀️

Çözemediği soru için, yüzünü kızartıp sizden soru çözümü için yardım isteyecek sandım cümlesinin başında. Cümlenin sonuna pes diyorum. :oha:

Su uzantısı gerçekten çok korkunç. Bir dönem çok kullanılan Azra isminin anlamı da çok korkunç bence 😩
Su uzantısına ben de gıcığım, asla kullanmam. Can ve nurları da kullanmam.
Yalnız azra isminin anlamına takılmanızı anlamadım. Çıkarılmamış inci tanesi değil mi azra, edebiyatta öyle geçer

Yalnız azra isminin anlamına takılmanızı anlamadım. Çıkarılmamış inci tanesi değil mi azra, edebiyatta öyle geçer

Ben de acaba bilmediğim bir anlamı mı var diye bakmıştım. Sanırım buradaki ilk anlamdan bahsediyor.

TDK’da yer alan bilgiler eşliğinde,
Azra ismi ne demek ve ne anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir;

1. El değmemiş bakire kız.
  2. Medine’nin diğer bir adı.
  3. Delinmemiş inci.
  4. Meryem’e verilen adlardan.
Burada ise

Arapça kökenli bir isim olan Azra, rahatlığı bolluğu ve bereketi ifade eder. Bu isim, zenginlik ve refah içinde yaşayan kimse anlamına gelmektedir. Huzurlu, mutlu ve bereketli hayat gören anlamında kullanılmaktadır. denilmiş.

Ayak basılmamış kum anlamı da varmış.

Elif su Ayşe su vs hiç hoş olmuyor. Azra Arapçada direk bakire demek. Edebiyat da bundan esinlenmiş demekki 😁

Ben de acaba bilmediğim bir anlamı mı var diye bakmıştım. Sanırım buradaki ilk anlamdan bahsediyor.

TDK’da yer alan bilgiler eşliğinde,
Azra ismi ne demek ve ne anlama gelir sorularının cevabı şu şekildedir;

1. El değmemiş bakire kız.
  2. Medine’nin diğer bir adı.
  3. Delinmemiş inci.
  4. Meryem’e verilen adlardan.
Burada ise

Arapça kökenli bir isim olan Azra, rahatlığı bolluğu ve bereketi ifade eder. Bu isim, zenginlik ve refah içinde yaşayan kimse anlamına gelmektedir. Huzurlu, mutlu ve bereketli hayat gören anlamında kullanılmaktadır. denilmiş.

Ayak basılmamış kum anlamı da varmış.
Medine'yi ayrı tutarsak alttaki tüm kavramlar dolaylı olarak bekareti çağrıştırır. Hele delinmemiş inci 😅

Benden çocuğu için günün özetini yapmamı bekliyor aslında
Şu derste parmak kaldırdı burada söz aldı şu arkadaşıyla şöyle böyle oldu bilmem ne
Bunu 30 çocuğa yaptığını düşünsene günlük olarak
Yani çocuğuna sorsan ne olur ki bugün ne oldu diye
Ben bişey olsa sorun anlamında zaten çeker konuşurum senş .,
Neyse bidaha Uzaya çıkacak diyeyim
Off bunu bir de bir veli gözüyle düşünün.
Şu sizden beklediklerini birebir yerine getiren bir öğretmenimiz var..
Ama inanın ben gerçekten bir de yanımda 2 yaş bebesiyle her okul çıkışı saatlerce konuşmaktan çok bunaldim.
En son çare hastayım, misafirim var vs deyip kaçmakta buldum, biraz biraz anladı.
Hayır anlamıyorum evde de kendi küçük çocuğu da var.
İnsan hiç mi çocuğuna koşmak istemez.
Girişte ayrı çıkışta ayrı ilginin dozunu kaçırmış bir şekilde velilerle ilgileniyor.
Kötü değil ama herşeyde bir ölçü olmalı diye düşünüyorum..
Çocuğunuz bugün kalemi kulağının arkasına koydu, çocuğunuz bugün çok su içti,tuvalete çok gitti, cocugunuz bugün diye başlayan cümleler ve yılgın ben...
Not: Konunuzu bolduysem pardon, kısaca sizi anlıyorum demek istemiştim 😊

Medine'yi ayrı tutarsak alttaki tüm kavramlar dolaylı olarak bekareti çağrıştırır. Hele delinmemiş inci 😅
Medine’nin de ilgisi var.
Düşünsene Araplar kızlarına Bakireee diye sesleniyor.

Eklentiler

• B850E3CC-25C9-47E5-A283-0CC6DAA634E3.jpeg
    B850E3CC-25C9-47E5-A283-0CC6DAA634E3.jpeg
    79,2 KB · Görüntüleme: 65
Merhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Anlıyorum sizi,ben de aynı sıkıntıları yaşıyorum.Sabırla yaklaşın veliye ..öğretmen olmak bunu gerektirir..paylaşmanın güzelliğini,çocuğa kazandırdıklarını vs anlatın.İstemiyorsanız böyle bir şey yapmam ama eğitimci olarak bunun çoçuğa faydası olacağını düşündüm vs deyin.
isimle alakalı şunu söyleyebilirim:”Gözümden kaçmış,hassassanız bu konuda daha çok dikkat ederim vs .” Deyin.Maalesef bazı veliler anlayışlı insanlarla karşılaşmadıkları için sizi de öyle sanıyorlar ..Sizin sinirlenmeniz ,üzülmeniz onların öfke duygusunu besliyor.Ilımlı yaklaşırsanız onlar da iyi niyetinizi anlayacaktır.

Merhaba , öğretmenim
Bugün idare tarafından çağrıldım
Velim şikayet etmiş sebep şunlar :
Çocuğunun isminin sonunda “su “ varmış neden çocuğun yaptığı ödevin yanına tam yazmamışım da Azra yazmışım Azra su olacakmıs ismini doğru öğrensinmiş
Diğeri de neden çocuklara sürekli paylaş diyormuşum onun cocugu paylaşmak zorunda değilmiş yemeği bile kendi cocugu yesin diye koyuyormuş , herkes kendi çocuğuna Yemek koysunmuş..
Ayrıca neden hala çocuğu okumaya geçmemiş ..
Müdür bişey demedi ama bunlara karşı dikkatli ol dedi kısaca
Beni yoran çocuklar değil veliler ve kaprislerinden çok bunaldım en ufak şeyde idareye gitmeleri yüzünden mesleğime aşıkken işimden soğudum , kadına da önemli olan ne sizsiniz ne de benim , burada tek önemli olan sizin çocuğunuz dedim . Bana yaşanmaması gereken şeyler yaşandı ama sizi çok seviyorum unuttum bilmem ne diyor hala .. ne yaptığımı da bilsem …. Belki daha fazlasını söylemek istedim ama daha da büyümesin artk sussun diye denedim ama kadın da gerekeni yaptırdım modunda.. artık ego tatmin ediyor bana karşı ..
Çocuklar olmasa asla çekilmez okul….
Buradaki en büyük sorunlardan biri de kurum yöneticileri. Veli talepleri, beklentileri bence özellikle pandemi ve sonrasında akıl almaz bir noktaya ulaştı. Bu noktada kurumların biraz daha dik bi duruş sergilemesi gerekiyor. Yoksa veli, "parasıyla değil mi" mantığı ile aklına gelen her şeyden sorun çıkarabileceğini düşünüyor. Tabii ki son derece sağduyulu, mantıklı beklentileri olan veliler de var. Ama bahsettiğiniz tarzda hareket edenler her geçen gün artıyor maalesef.

Sizinle konusmak yerine ilk idareye gitmisse, o pisirikligindan. Fazla yumsak yüzlü olmayin böyle velilere karsi.

Neden ego kassınlar canım herkes ister çocuğunun iyi olmasını. Bu mu suç?
GÜNAYDIN::TABİKİ İSTER BNDE ANNEYİM BNDE İSTERİM AMA ŞU GERÇEK VAR Bİ KAPASİTE VAR DEMİ HERKES DİPLOMA ALSA BİRAZ TUHAF OLMAZ MI:BN OKUYORUM VELİ WP GRUPLARINDA HOCAM NEDEN ÖDEV VERMEDİNİZ BN EKSTRADAN ŞUNU YAPTIRDIM Bİ SALIN ÇOÇUKLARI ÖZ GÜVENİ GELSİN ZATEN ÖĞRETMEN GEREKLİ GÖRSE VERİR BUNUN İÇİN OKUYOR BUNUN İÇİN EĞTİM ALIYOR BUNUN İÇİN KPSS GİRİYOR BUNUN İÇİN MÜLAKATA GİRİYOR..HERKEZ KENDİ İŞİNİ YAPSIN

ZATEN BİDE ÖNEMLİ OLAN ÜNİS OKUMAK DEĞİL NİTELİKLİ YER OKUMAK ZATEN PEYNİR EKMEK GİBİ ÜNİSV VAR BNM FİKRİM BU OYÜZDEN ÖZ GÜVENSİZ NESİL YETİŞİYOR MESALA ÖDEV VERİYORLAR KONTROL EDİYOR VELİ YAPMIYOR DİYELİM BN HİÇ MUDAHALE ETMİYORUM NEDEN AYPMADIN DEMİYORUM ZATEN BUNU OKULDA ÖĞRETMEN GÖRÜRYOR VE DÜŞÜK PUAN VERİYOR NEDEN UYARAYIM BİLMİYORMU KENDİ DÜŞTÜĞÜNDEN KALKSIN HA TABİKİ BİZLERDE ARKADAN BAKALIM NASIL YAPIYOR AMA MUDAHALE ETMİYELİM KENDİ BİREY OLDUGUNU BİLECEK SORUMLULUK SAHİBİ OLACAK

X