En ufak şeyde idareye giden Veli

O sırada aynı anda 30 cocugu da idare etmek zorunda olduğumuz şçin bu kadar detaya inme şansımız asla olmuyor
Hatta idare etmek te değil aynı anda da bişeyler öğretmek
Bu yüzden pratik çözümler bulmak zorundayız
Sizin evinizdeki iki çocuğunuzla olan diyaloğunuza istinaden o kadar rahat bir ortam yok
O sırada arkadan biri arkadaşının saçını çekşyor o soruna yöneliyorsunuz
Aynı anda biri diğerinin kalemtraşını kırıyor o soruna hoooop diğer çocuk tuvalet için izin istiyor , gönderiyorsunuz ama aklınız bi kısım da onu bekliyor
Aynı an da da , Tahtadakileri deftere geçirmelerini kontrol etmeniz gerekiyor vs vs
Onlarca şey arasında bu kadar basit bişeyi uzatamazsınız bilmem anlatabildim mi
30 a bölünmek ve her soruna bi şekilde çözüm bulmak zorundasınız
Ayrıca yazmayan yazamayan sıkıntısı plan çocukları da takip etmezseniz geri kalıyor kopuyor dikkati dağılıyor canı sıkılıp yaramazlık yapmaya başlıyorlar
Sandığınız kadar rahat konuşabileceğiniz bir durum yok
Bilmem anlatabildim mi
Bu kadar şeyle uğraşıp hiçbirinin kalbini kırmamaya çalışıyorsunuz
Üstüne de çocuğunun ikinci ismini söylemediniz diye idareye şikayet eden haddinizi aştığınızı söyleyen size laf koyduğunu söyleyen veliler …….
Tek derdiniz o çocuklara bişeyler verebilmek ama maalesef üstüne Velilerin anlamsız kaprisleri ve egolarına maruz kalıyorsunuz
Yine de herşeye rağmen o masum çocukların bir defa öğretmenim seni çok seviyorum demesi size herşeyi unutturuyor , eve gelince bile bunları düşünüp mutlu oluyorsunuz …
Anneleri için de , kendı kendınıze , çocuklarına dua etsinler yoksa bir dakika çekmezdim onları diyerek teselli buluyorsunuz ……

Elbette.
Herkes cocugunun gunluk yiyecek miktarina gore koyuyordur.
Ama ekstra bir sey varsa paylasim da yapilabilir, cocuk da burada baska kazanimlar elde eder, yoksa hicbir cocuk patlamis misir yemedi ya da paylasti diye travma yasayacak degil.

Benim cocuklarim da kimsenin hicbir seyini istemez, ben bu konuda titiz biriyim ve cok da paylasimcilardir
Buna ragmen elindeki cikolatali sutu bile isteyen arkadaslari oldu ben fazladan koydum veliyi bilgilendirip vs baktim ucu bucagi yok bu isin, o zaman da paylasmayabilirsin demeye basladim.
Ama karari paylasmakti o zaman da sutu okula goturemezsin oyleyse dedim.
Cunku sabit bir listemiz yok ve bir cocugun cani cekince dayanamiyorum dunyanin en varlikli cocugu olabilir, cocuk cocuktur.
O, o kadar tatli geliyordur ki eminim o kucuk dunyalarinda :)
Paylasmamayi ogrettigim icin degil, kendi cocugumu oteledigim icin degil, baska cocuklarin da var oldugunu bilmeliler diye hissettigim icin yaptim.
Yani cocugun bir konudaki tutumunu tesvik ederek degistirebiliriz demek icin anlattim bunu.
Bu tesvigi de aile ve ogretmen yapar genelde.

Tam ustune ogretmenimiz paylasmak guzeldir konusunu islemis aksam kizim hayir herkesle her seyimi paylascam paylasmak guzeldir turkusunu tutturdu :)
Bir sekilde hallettik diyeyim.

Ama eger paylasmak istemedigi durumlar olursa da karsimizdaki laftan anlamayacak bir bebekse, cocuksa gonul yapmaya calistigim durumlar oluyor.
Hangisininkini yapabilirsem :)
"Hayir dedi cocugum, bitti" genel anlamda cok sik karsilastigimiz bir tavir ben bunu cok begenmiyorum ama cocugun paylasmamasi acisindan degil, velinin/ebeveynin tavri acisindan.

Gelmiş geçmiş olsun, hadisiz ve laftan anlamaz olduğunu epeyce net göstermiş. İnşallah bundan sonra daha aklı başında davranır.
Okulda kullandığımız net bir konuşma sesi var doğal olarak. Bu sesi evde kullanmıyoruz ama koridorda çocuklar cirit atarken ev sesimle konuşmam da mümkün değil, ben kendi sesimi duymuyorum o gürültüde, sen nasıl duyacaksın da bağırma diyorsun. Kedi köpek kulağı var her halde bunlarda frekans aralıkları bizden farklı. Koridorda ciyaklanabilir mi ya, sinir krizi geçirmiyoruz hakim ses olmaya çalışıyoruz sadece.
Ne kadar basitleşmiş, çocuğunun öğretmenine laf koymayı marifet sanıyor zavallı, haklı da olsam çocuğumun öğretmeniyle laf dalaşına girmem ancak "şöyle olamaz mı" diyebilirim.

Bu lafı koyunca yüce ulvi bir insan olmuyorsunuz dedim sadece , hayat böyle şeylerle geçmiyor , gönül yaparak ve alarak geçiyor dedim daha da başka biley demedim anlayacağını sanmıyorum

Ay şu Su isminden nefret gına geldi cart su curt su Allah yardımcınız olsun öğretmeni yoran çocuklar değil veliler doktoru yoran hasta değil hasta yakınları

Mutlaka cok bunalip oyle diyorsunuzdur ama daha farkli ifade edebilirsiniz bence.
Bunu asla sizi yargilamak icin soylemiyorum ama bir ogretmen olarak siz size yakisani yapin, bosverin alttan alın.
Öğretmenliğe alttan almak yakışmaz. Öğretmen haklı olduğu yerde alttan almamalıdır. Hakkından feragat etmemelidir
Bu, öğretmenliğe saygısızlıktır ve karşıdaki yüzsüzlüğü de artırır

O kadın siz ne yaparsanız yapın şikayete koşmaya yeltenecekti.
Örneğin çok normal olarak patlamış mısırın beslenmesine getirmemesi gereken bir şey olduğunu, kaldırmasını ve evde yemesi gerektiğini söyleseydiniz yine şikayete koşacaktı.
Kadın çocuğunun durumunu kabullenemeyen haset veli profili

Ben yerinizde olsam sınıf WhatsApp grubu varsa artık çocuklara beslenmelerinde olmayan şeyi yedirmeden geri göndereceğinizi, başka çocukların canının istediğini ve bu durumun sınıfta problem yarattığını neden beslenmesini yedirmeden sorusunu kabul etmediğimi yazardım.
Geride durmayın bu sizin sınıf kuralınız

Kesinlikle haklısınız. Bütün yorumlarınızda size hak verdim. Üslubunuzda da sonuna dek haklısınız. İlkokul öğretmenisiniz. Bunun altını çizmek lazım. İlkokulda çocuğa paylaşmak, yardımlaşmak da öğretilir.

çok mantıklı
bizim öğretmenimiz de whatsapp grubundan zaman zaman bu tarz uyarılarda bulunuyor hiç kimse de gık diyemiyor

İlkokul ogretmeni degilim ama ogretmenim.
İnanin 4. Sinifla 5. Sinif arasinda cok bir fark yok.
Hatta 8. Sinif ogrencileri bile ne kadar cocuksu sikayetlerle geliyorlar, veliler de dahil, anlatilmaz yasanir turden cidden.
Ve bu cocuklar pandemi cocuklari, dolayisiyla sosyal ortamlari cok olamadi ya da kesintiye ugradi.
Bu sebeple bu cocuklara sosyal olarak da bir sey verme, ogretme derdinde olan ve sizin cocugunuzu sizin kadar dusunen baska bir meslek grubu yokken bu kadar yormamalilar.

Cok samimi soyluyorum, akil sagligi yerinde olan bir ogretmenin ogrencisiyle gonul bagi cok farklidir.
O yuzden cocugumun iki ismi de kullanilacak, ben her seyi gonderirim azrasu ister verir ister ister vermez, iste azrasu cok ozel bir cocuk velileri cekilir gibi degil.
Hepimizin cocugu cok ozel, kimsenin cocugu semizotu degil yerden bitmiyor, emek emek isleniyor.

Cocuklar cok tatli ve ben hic kiyamiyorum, caninin cekecegi bir seyi yiyememesi alamamasi beni cok uzuyor
Bu cagin anne babasinin adeta bana ne o cocuktan tavrini da sevmiyorum.
Benim de cocuklarim var kimseden daha bugune kadar bir sey istemek zorunda kalmadim ama bizden istenen seylerde isteyen kisi de bir cocuk oldugu icin orta yolu bulmayi tercih eden bir anneyim.
Oyle yoksul bir cocukluk da yasamadim hatta babamin durumu cok iyiydi ama cocugun cocukluk hislerine kiyamiyorum.

Tesekkur ediyorum bu arada :)
İlk kez bi konudaki mesajlarim konu sahibinin mesaj sayisiyla yarisir halde, anlatasim varmişsa demek ki :)

Cokmuzor hocam, hos bir seda birakmak amac.
Bir ogrencinin ne iyi ogretmendi sag olsun, olduyse Allah rahmet eylesin demesi kadar buyuk bir kazanc yok.
Gerisini bos vermek lazim.
Hoşça kalın

Tabii ki arkadaşınla paylaşır mısın diye sorulur. Ben de çocuğuma paylaşmak ister misiniz, almamın senin için sakıncası var mı diye sorarım. Ama sormak başka, ısrar etmek, baskı kurmak başkadır. Ben şikayete vardığı için baskı kurulduğunu düşündüm.

Sanırım gözünüzden kaçmış, öğrenciye yedirmemek demedim başka yerde yedirmek yazdım mesaja.

Beslenme sırasında yazma çalışması mı yapılıyor? Paylaşma konusunda müdür yardımcısına mesaj atıp odasında yedirerek gayet pratik bir şekilde çözebilirdiniz. Öğretmen olmasam da ben de öğretim alanında çalışıyorum. Olmaza değil de nasıl daha iyisini yapabilirime bakmanızı tavsiye ederim.

Artk resmen Öküz altında buzağı arayan Tavsiyelerinizi beğenmedim , teşekkür ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…