Hedefinin üniversitede hoca olmak olduğunu düşünmedim yazdıklarını okurken.
Bu bir hayal senin için ama hedef değil.
Şuanki ilk hedefin ailenden kurtulmak ve sevgilinle görüşebilmek gibi geldi bana.
Kusura bakma aklımdan geçenleri direk yazarım ben.
Neden böyle düşündüğüme gelelim;
Üniversitelerde hoca olmak o kadar kolay değil malesef,60 Ales notu sadece yüksek lisansını kurtarır senin, okulda bir Ar. Gör. kadrosu açılsa asla 60 alesle ve Yds sınavın olmadan kabul edilmezsin.Not ortalaman çok güzel ama kurtarmaz.
Eğer gerçekten hedefin üniversitede öğretim görevlisi olmaksa ÖYP programına başvurmak en garanti yolun, ama sen zor olanı seçiyorsun, çünkü sevgilinle birlikte olmak istiyorsun.
Sevgilinle birlikte yaşamana gelince bir ablan olarak asla yapmamanı tavsiye edeceğim.
Sen ne kadar evlenecez , çok Olgun biri desende 21 yaşında bir erkek asla Olgun olamaz.
Aynı evde yaşayıp cinsellik yaşamamanız mümkün değil bence, ve önünde enaz 6-7 yıl olduğunu düşünürsek bu fikrinden vazgeçme olasılığın var. Ama sırf yaşadıkların yüzünden ilerde kendini evlenmeye mecbur hissedebilirsin .
Hayat senin tabii ki; biz sadece seni uyaraniliriz.
36 yaşındayım ve çok yanlış bir yolda olduğunu söyleyebilirim.
Hedeflerinde ciddiysen, sıkı bir çalışma temposuna gir, Ales ve Yds yi ver ve Öyp programına başvur.Gieceğin üniversitede direk kadrolu, maaşlı olarak yüksek lisansa başla.
Yazdıklarımı iyi düşün ve kendini kandırma lütfen .
Önerilerinizi ciddiye alacağım. Fakat benim öncelikli hedefim tabiki iyi bir meslek sahibi olmak ve ilerde rahat yaşamak. Derdim sadece ailemden uzaklaşmak olsaydı ben zaten izmire gidicektim akrabalarda kalmaya ailem izin vermişti ordaki tanıdıklar sayesinde bi işe girip hayatımı sürdürecektim. Sonradan bu yüksek lisans işi çıkınca o plan iptal oldu. Ama her ne olursa olsun master bittiğinde ben yine izmire gideceğim çünkü ankaraya bağlı kalmak istemiyorum. ALESten 60ın üstünde alacağımı düşünüyorum ben elimden geleni yapıyorum zaten doktoralık zor gelirse daha doğrusu param olmazsa yapmam ama master özel sektörde işime yarayacağı için yapacağım. ÖYP ye gelirsek ben onu çok araştırdım. Teknik eğitim fakültesi kontrol öğretmenliği olduğum için kontenjan yokmuş ama ilan şartlarında atıyorum elektronik mühendislerinin başvurduğu yere başvurabilirsin gibi bi madde gelirse oraya başvurma şansım var. Tabi benim başvurum gene en sona atılacak ve şu bilgimle ALESten 95 almam mümkün değil.. Dersanesiz yapamam, dersaneye de göndermezler.. Ve ÖYP de imzalanan sözleşme yüzünden hayatım karardı diyen çok yorum okudum. Hep başarı hep yüksek puan isteyen bir sistemde ya geçemezsem ya o parayı ödemek zorunda kalırsam diye düşünerek başarılı olamam. Lisansımın son 2 yılında aldığım öğrenim kredisi yüzünden zaten şimdiden devlete 5000tl borcum var. Yüksek lisansa ara dönemde başladığım için burs kredi başvuru işlemi için ertesi yılı beklemem gerekiyormuş yoksa ben istemeye istemeye de olsa bu krediyi yine kabul edecektim. Babam memur olduğu için bana burs çıkmıyor.. Benim bi iş bulup maaşımla okumam zor olsa da en mantıklısı bu. Ve bu zor günlerde insan sevdiğini yanında istiyor malesef.. Hasret benim tüm enerjimi yok ediyor.. Moralim bozuk yaşıyorum.