En ufak bi yorumunuza ihtiyacım var :(

E şu an izin vermek zorunda başka çaresi var mı acaba?? ne ona gelıyor ne buna anlamadm ben.. Çalışmazsanda çok zorluk cekersınız bunun farkındadır umarım. Sen kpss calıs bende basta dersaneye gtmedm 2. donem oyle bı yazıldm yanı dersane olmasada ben atanmstm. Dersanesiz olmaz dıye dusunme .

Okullarda çok başarılı olsam da böyle büyük sınavlarda yapamıyorum nedense hepsi birden üstüme geliyor. Tarih genel kültür falan olmuyor işte beynim almıyor. Zaten yapabilseydim öss de çok daha güzel bi yer kazanırdım.. Şimdi ALES sayesinde matematik ve türkçe bilgimi tazeledim zaten bi gideyim de sürekli deneyeceğim atanmak için bi şekilde..

Aslında olumsuz bir şey yazmak istemedim ama yinede seni uyarmak istedim canım.
21 yaş bir erkek için daha ergenlik çağıdır, olgunluk değil.
Sakın hayatına erkek arkadaşının istekleri ve baskılarıyla yön vermeye kalkma .
Daha o kadar gençsiniz ki, hayat karşınıza türlü türlü alternatifler , yol ayrımları çıkaracak emin ol, ve sen bu seçimleri
yaparken hayatını bir başkasına endekslemeden yapmalısın.
sevgiye hürmetim var ama keşke tek başına herşeyi çözebilse ..
Mezhep ayrı bir sorun onuda belirteyim, mutlaka sıkıntı çıkacaktır ne dersen de arap alevilerinin görenekleri farklıdır ve gururlu insanlardır baban istemiyorum diye tutturursa mutlaka ilişkiniz zaten yıpranacaktır.
aynı evde yaşamanız da doğru değil bence , belki başkaçözümler bulmalısın kendi adına, hatta önce hayatını düzene koyup ondan sonra bakmalısın ilişkine bu şartlarda yürüyor mu diye.
İnan şu anda hayatını yoluna koymak ve eğitimine devam etmek birinci önceliğin olmalı, sonra pişman olduğun şeyleri geri alıp düzeltemiyorsun.

Aslında olumsuz bir şey yazmak istemedim ama yinede seni uyarmak istedim canım.
21 yaş bir erkek için daha ergenlik çağıdır, olgunluk değil.
Sakın hayatına erkek arkadaşının istekleri ve baskılarıyla yön vermeye kalkma .
Daha o kadar gençsiniz ki, hayat karşınıza türlü türlü alternatifler , yol ayrımları çıkaracak emin ol, ve sen bu seçimleri
yaparken hayatını bir başkasına endekslemeden yapmalısın.
sevgiye hürmetim var ama keşke tek başına herşeyi çözebilse ..
Mezhep ayrı bir sorun onuda belirteyim, mutlaka sıkıntı çıkacaktır ne dersen de arap alevilerinin görenekleri farklıdır ve gururlu insanlardır baban istemiyorum diye tutturursa mutlaka ilişkiniz zaten yıpranacaktır.
aynı evde yaşamanız da doğru değil bence , belki başkaçözümler bulmalısın kendi adına, hatta önce hayatını düzene koyup ondan sonra bakmalısın ilişkine bu şartlarda yürüyor mu diye.
İnan şu anda hayatını yoluna koymak ve eğitimine devam etmek birinci önceliğin olmalı, sonra pişman olduğun şeyleri geri alıp düzeltemiyorsun.

Haklısın.. Ne söylenebilir ki..

canım bence senin tek problemin iş. işini halledersen gerisi çorap söküğü gibi gelir. işin olursa paran olur babanın karşında duracak kendini savunacak gücün olur kendine inancın olur. sakın ama sakın erkek arkadaşını hayatının merkezine koyup ona göre plan yapma. hatta kocan bile olsa bunu yapma. sen bir bireysin kendi başına çok değerlisin. önce işini gücünü okulunu yoluna sok. hayat bize yarın ne gösterecek bilemiyoruz o yüzden uzun vadede plan yapma hayatının hiç bir dönemi. aynı evde kalma fikrine karşıyım. diyelim ki 3 yıl aynı evde yaşadın daha sonra evlenirsen evliliğinin o güzelim ilk yıllarda o heyecan kalacak mı sence? o güzel dönemi ,şimdi sevgilinle iki yakanı bir araya getirmeye çalışmakla yaşam mücadelesiyle harcama bana kalırsa.. umarım işlerin yoluna girer. bu arada her baba boş boş söylenir benim babam subay ,ben öğretmenim ,şimdi emekli hatta yeni bi iş yapıyo ,kendimi bildim bileli para yok der bu adam. bugün kareşimi burger kinge götürcem masraf yapmayın boş boş diye kızdı halbuki maaş benim maaşım yani. öss kitaplarımı bile saklıyo 7 yaşındaki kardeşime takmaaaa :)) sen kendine yolunu çiz herşey gönlünce olsunn

Doğru söylüyorsun :KK43:

şuan yenı mezun olan bırının yaşadığı buhran dönemindesin.
inan aynı duyguların beterini yaşadım.birçok kişi gibi.
yalnız gerçeklere gelelim ve mantıklı olalım.

1. kendi alanın dışından ücretli yapabilirsin ama bu çok zor ve şimdi bile çogu bölüm de ücretlı yapmak torpille oluyor.
2. senin bölüm de atanmak zor görünüyor. ama 4001 den atanma şansın var yani oturup 2014 kpss B gurubuna çalışabilirsin . bus enin için daha büyük adım olur bence.
3. mersine gelip yüksek lisans yapmak! kulağa hoş gelıyor. ama masrafı kaldırabılecek misin bu bir .ikincisi de hayata atılmayı kendı ayakların üzerınde durup para kazanmayı bıraz daha uzatacaksın.
4. baban- annen-cevre vs. sen iş bulana kadar daha çokk konusacaklar. yerı geceke her şeyıne karısıp laf edecekler.bunlara hazırlıklı olmalısın.
5. bence senın en güzel çıkış yolun oturup adam akıllı 2014 kpss ye çalısmak.güzel bir puanla 2014 kasım-aralık gibi atanabilirsin. düşünsene 1 sene sonra kendı ayakların üzerinde duruyor olabilirsin. ve erkek ark ınla ilişkini güzel bır bıcımde devam ettırebılırsın.
diğer türlüsü dipsiz kuyu gibi duruyor.
hem kpss ye çalıstıgın için evde de ustune gelen olmaz. memur olacagım ben ,sınava hazırlanıyorum dersin.bir amacın olur.

böyle madde madde sıraladım ama nacizane fikirlerim bunlar.:KK34::KK34::KK34:

Yarının size neler sunacağını bilmiyorsunuz. Sizin düşündükleriniz sadece bir varsayımdan ibaret daha iyiside olabilir Allah korusun daha kötüsüde. Yanlış anlamayın beni ne olur kızdırmak da istemem ama erkek arkadaşınız bugün var yarın yok. Hayat sizin elinizde onu yaşayacak olan sizsiniz bence planlarınızı sadece kendinizi düşünerek yapmalısınız.

tatlım öncelikle Allah yardımcın olsun ve hakkında en hayırlısını yaşatsın. şu an düşündüğün yasadığın herseyi sanırım fazlasıyla yaşadım. kendi hayatımdan örnek vereyim anlatacaklarm illada senin hayatında da böyle böyle olacak diye değil ama yüksek bir ihtimal olarak gör ve ona göre karar ver.

ben üvey anneyle büyüdüm, bazı üvey anneler var melek gibidir benimki onlardan değildi sanırım :) kötü şeyler yaşadım, birçok insanın kaldıramayacağı şeyler. belkide bana öyle geliyor hani insan en büyük dert kendinde zanneder ya. 20 sene sabrettim. babamı çok seviyordum annemden bana kalan tek sey oydu çünkü. aslında annemle beraber babamda ölmüştü bir nevi. kaldıramadı sanırım dünyayla bağlantısını kesti düşün beni bile doğru düzgün gözü görmedi. yasadığım acılara sesini çıkaramadı kendi kabuğuna çekildi. aşırı ötesi sorumsuz bir baba oldu. milyonlarca defa evden kaçmak istedim yaşadığım seylerden. ölümü bile düşündüm babam bunu hissetti sanırım geldi bir gün yanıma ne düşündüğünü biliyorum sen bu kadar acizmisin! dedi. niyedir bilmem o laf ağır geldi bana. aciz olmak!

sabrım yenilendi :) bu sözden sonra yaklasık bi 10 yıl daha sabrettim evden kaçmak babamın yüzünü önüne egmek demekti bana göre ve bunu yasatmak istemedim babama. sabrettim. üniversite tek kurtuluşumdu bu şehirden gidecek ve herkesle bağlantımı böyle kesecektim. düşüncem buydu. olduda. hergece dua ederdim duamda Allahım sülalemden anne tarafı baba tarafı kimseyi istemiyorum hayatımda nolur gideyim buradan onlardan uzakta olayım derdim. yasadığım hiçbir zorlukta yanımda olmadılar çünkü hiç sahip çıkmadılar,akrabalarım arkamdan konusuyordu. çok şükür Allah bir dert verirse tutanacağın bir dalda veriyor, benim 1 2 arkadasım dalımdı. onlar sayesinde sabrettim belkide.

benden sana ilk uyarı : dua ederken söylediklerine dikkat et, kaçısı yada olumsuzu düşünme. ağzından çıkan sey oluyor. çünkü o duyguyla çok içten çok kalpten çıkıyor sözler.

neyse üniv. gittim, gitmeden maddi durumumuz iyiydi baya. yani kötü çok sey yasadım hep manevi seylerdi. maddi konuda hiçbir eksik yasamadım fazla fazlaydı. ben milletin ailesine ilişkilerine imrenerek bakarken millet benim yaşadığım bolluğa imrenirdi. lisede arkadaslarla konuyoruz hani ne olmak istiyorsun nası biriyle evlenirsin gibi samatalar, suyu olmalı ,buyu olmalı, su kadar maas almalı falan fistan millet diyo millet ben de hep derdimki : sanırım grubun en salağıydım :) Allahım sevdiğim insan yanımda olsun mutlu huzurlu olayım ben kuru soğana razıyım. tatillerden gezmelerden filan bahsederlerdi ya onlar derlerdi bana, 4 duvar arasında kalıp güneşi görmemeye razıyım derdim. yeterki huzurlu olayım. :) OLDU AYNEN SÖYLEDİĞİM GİBİ :)

neyse çok uzattım gene. üniversitede eşimle tanıştım. enterasan bir şey oldu başka bir konuda tanısmamızı anlatırım :) suurumu yitirdim resmen ilk görüşte aşk varmı diye hala soranlar varsa EVET VAR! :)

eşimle sabah tanıstık akşamı erkek arkadasım oldu :) çok serbest büyüdüm ben, babamla erkek arkadasımı bile konusurdum. eşimi babamla ilk tanıstırdığımda o gittikten sonra nası çocuk dedim ne bilim daha yeni tanıstım dedi evlenecem ben bunla dedim :)cevap halla halla diyerek gülme krizi :) bu kadar rahat :)

üniversiye gittikten sonra zaten doğru düzgün görüşmüyordum da tamamen bağlantıyı kestim tüm sülalemle. varım yoğum tek arkadasım can yoldasım sevgilimdi. para da istemedim kimseden, Allahtan ögrenim kredisiyle harc kredisi alıyordum. onunlada ne kadar geçinebilirsen artık. hiç yasmadığım parasızlığı yasadım günde 1000 tl bitiren ben otobüse binip okula gidecek param olmadı.

babamla doğru düzgün görüşemiyordum, yurt dısındaydı. bana para gönderiyor benim haberim yok. el açmadığım yardım istemediğim için göndermedi sülalem! bir gün arayıpta bırakın bişeye ihtiyacın varmıyı yasıyormusun hala diye sormayan sülalem. para olmadığı için çalışmak istedim onuda sağlığım kaldırmadı. yurt parasını veremedim tabii, odadaki kızlarla konusuyorduk eve çıkalım diye 6 kişiyiz düşük bir mebla düşüyor herkese. tamam dedim ev bulundu ben çıkışımı aldım bizim kızlar demezmi yok bu soğuk olur küçük bilmemne filan filan. çekildiler. çıkışımı almısım illaki alacam yurda verecek param yok aldığım depozitoda kiraya anca yeter ne yicem ben? tek basıma kaldım. eşim tabi o zaman sevgilim mecburluktan oda çıktı yurttan, beraber kalmaya basladık. sürekli bi ev arkadası aradık ama nafile kimse uymuyor kafana kolay kolay. onun ailesinden para geliyor benim kredi zar zor geçindik çok şükür. EVİM GÜNEŞ GÖRMÜYORDU :) TIPKI SÖYLEDİĞİM GİBİ. SEVGİLİM KISKANÇLIĞI YÜZÜNDEN TEK BASIMA BİRYERE GİDEMİYORDUM ARKADASIM KALMADI BİR TEK O VARDI. ANCA BERABER ÇIKIYORDUK DIŞARI O DA ANCA AKŞAMLARI OKULDAN DERSTEN FALAN SONRA. PENCEREDEN BALKONDAN ÇIKIP BAKAMIYORSUN NOLUR NOLMAZ MİLLET LAF EDER BİDE TUTUCU BİR MAHALLE. :) anlicaan hasret kaldım güneşe! ev sahibim sağolsun annem babam gibilerdi. eşimide çok sevdiler benide.

tanıstığımızda ben 19 eşim 20 idi. tanıstığımız günün akşamı sevgili olduk 2 hafta sonra aynı evde kalmaya baslamıstık. hayat zaten birşeyleri sen hiç düşünmeden yasatıyor sana.

eşimin okulu bitti ben okulu bıraktım hem sağlık sorunları hem parasızlık derken, eşim memlekete dönecek bırakamam seni burda tek basına diyor :) aynı memlekete Allah kahretmesin gidecem bu şehirden diye çok büyük konustum heralde gene dönüp dolanıp bu sehiryim. tabi tüm sülalem bu sehirde ama benim kalacak yerim yok :) ben evimde kalacam diyorum eşim bırakmıyor, askerlik var daha iş yok ne halt edecez derken, babam geldi yurt dısından dedim ben evleniyorum eminmisin evet! :)

eşim askere gidecek beni bırakıpta gidemiyor, benim tarafta güvenipte emanet edeceği tek adam yok bi anası babası kalıyor evlenek bizim evde bekle bari diyor ben kabullenmiyorum önce ama baska çarede yok. Allahtan aynı ev değil bitişik :) evlendikten hemen sonra hamile kalıyorum ve hamileliğim aşırı kötü geçiyor, eşim işi bırakıyor benle ilgileniyor 9 ay! sonunda askere giderken kızımız 1 yasında :) bende para yok pul yok iş yok çalışsam kızıma bakacak kimse yok! azap gibi gecen 1.5 sene. bilmiyormuydum bunları yasayacağımı biliyordum yine evlenirmiydim evlenirdim :) deliyim sanırım :)

çok şükür şimdi eşim kendi işinin sahibi ama bu sefer geçim sıkıntısı. başka başka dertler. tek basımayım hala. ama her sabah eşimin suratına bakıp içimden iyikide evlendim seninle diyebiliyorum. tek basıma olmak bana göre bişe değil sanırım önceden eşimle daha çok zaman geççirirdik şimdi işten yorgun argın geliyor yemek yemeye takati kalmıyor. çoğu sey ilk günler yasadığınız gibi kalmıyor aslında kalmıyor değil hatay bunlara vakit bırakmıyor. tek basınalıktan kafayı yiyorum. konusacak kimsem yok, depresyondayım, büyüler bilmemneler buluyorum evde, kafayı yemek üzereyim birileri bişeyler yapıp duruyor. evimi hem seviyorum hem duramıyorum hergün öldüğümü hissediyorum yavas yavas üstelik delirerek ölüyorum sanırım :)

hala gülmeye çalışıyorum. maddi durum yok baska eve çıkacak, burdan uzaklaşacak kadar. delirdiğimi ölüyor olduğumu bile bile hala evimdeyim ve eşimi hala çok seviyorum. bak aşk nelere kadirmiş ölümü göze alıyorum belkide bile bile:)
yani hayat birşekilde yoluna koyuyor herseyi aslında, çok fazla sabır , çok fazla taviz vermek gerekiyor bazen. hı bazen verdiklerinden pişman oluyorsun bazen bu benmiyim diyorsun, bazen asla yapmam dediğin seyleri bi bakmıssın yapıyorsun,

Ben yaptığım hatalarıda seven bir insanım hatada olsa kendi kararım derim hep. ve hep dediiğim sey
Allahım eşimden dolayı pişman etmesin beni.

şu an düşünüpte razıyı katlanırım suna buna dediğin seylerden çok daha fazla seyle karsılasacaksın ne karar verirsen ver. ha bişey daha bir mesleğin olsun elbet ama özellikle evliliğinin ilk zamanlarında zannetme eşin seni çalıştıracak :)

bakacaksın kötü niyet göremeyeceksin eşini seviyorsun, eşin sana diyecekki ben zaten milletin ağız kokusunu çekiyorum sen rahat et evde yaşama kötü seyler. bilmeyecekki sen evde oturmakla kötü oluyorsun zaten, bilmeyecekki sen onu seçerken hayatındaki en büyük riski göze almıssın zaten.

yaşadıklarına benzer bir hayat, kararı sen vereceksin, doğru yada yanlıs, birşeyler yaşatacak zaten sana hayat.

Allah yardımcın olsun ve hakkında en hayırlı olanı yasamanı nasip etsin canım.

Yaş 21 daha çok küçük. Vereceğim tek tavsiye sakın ama sakın onun için kariyer düşüncelerinden vazgeçme emin ol pişman olursun. Uzaktan yıllarca yürüyen ilişkiler var bak ben sevgilimi 7.5 aydır görmüyorum, 2 ay sonra nişanda görcem o da ne kadar samimi olabiliriz düşün.
Ayrıca mezhep farkı var, askerlik var, iş var, okul var ve ikinizin de hayatı tam değil. Şu anda ilk yapacağınız şey okulları bitirip iş bulmaktır .
Evde bir tek baba çalıştığında ve o para yetmediğinde neler olabileceğini görmek için kendi ailene bak. Herkesin sinirleri gergin olacak ve şu an kaçmak istediğin ailenin benzerini sen kuracaksın bu yüzden erkek arkadaşının "çalışmanı istemiyorum" laflarına kulak asma.

şuan yenı mezun olan bırının yaşadığı buhran dönemindesin.
inan aynı duyguların beterini yaşadım.birçok kişi gibi.
yalnız gerçeklere gelelim ve mantıklı olalım.

1. kendi alanın dışından ücretli yapabilirsin ama bu çok zor ve şimdi bile çogu bölüm de ücretlı yapmak torpille oluyor.
2. senin bölüm de atanmak zor görünüyor. ama 4001 den atanma şansın var yani oturup 2014 kpss B gurubuna çalışabilirsin . bus enin için daha büyük adım olur bence.
3. mersine gelip yüksek lisans yapmak! kulağa hoş gelıyor. ama masrafı kaldırabılecek misin bu bir .ikincisi de hayata atılmayı kendı ayakların üzerınde durup para kazanmayı bıraz daha uzatacaksın.
4. baban- annen-cevre vs. sen iş bulana kadar daha çokk konusacaklar. yerı geceke her şeyıne karısıp laf edecekler.bunlara hazırlıklı olmalısın.
5. bence senın en güzel çıkış yolun oturup adam akıllı 2014 kpss ye çalısmak.güzel bir puanla 2014 kasım-aralık gibi atanabilirsin. düşünsene 1 sene sonra kendı ayakların üzerinde duruyor olabilirsin. ve erkek ark ınla ilişkini güzel bır bıcımde devam ettırebılırsın.
diğer türlüsü dipsiz kuyu gibi duruyor.
hem kpss ye çalıstıgın için evde de ustune gelen olmaz. memur olacagım ben ,sınava hazırlanıyorum dersin.bir amacın olur.

böyle madde madde sıraladım ama nacizane fikirlerim bunlar.:KK34::KK34::KK34:

Mantıklı tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. Erkek arkadaşım uzun yıllar görüşemezsek sonumuzun kötü olacağını dayanamayacağını söylüyor. Bu yüzden mersin ya da adanayı kazanamazsa açıktan okumaya karar vermiş Ben bunun da sorumluluğunu almak istemiyorum ama kabul etmekten başka çarem yok. İnşallah mersini kazanır da vicdanımız rahat olur. KPSS hakkında bilgim yok açıkçası memur olarak neleri tercih ederim naparım bilmiyorum. Ama aklımda kpss ye girmek hep var tabi ki mersine atanmak için. Çünkü ben akademik olarak yükselmek istiyorum ailem de buna izin vermişken bi daha bu fırsatı kaçıramam. Aslında ben oraya gittiğimde kendi ayaklarımın üstünde durmayı daha zorlu şekilde öğrenicem. Hem çalışıp paramı kazanıcam hem okuyacağım. Gider gitmez de referans hocalarımdan yardım isticem bana iş bulmaları için. Ama şu B grubu işini hemen araştırıyorum. Çok sağolun.

tatlım öncelikle Allah yardımcın olsun ve hakkında en hayırlısını yaşatsın. şu an düşündüğün yasadığın herseyi sanırım fazlasıyla yaşadım. kendi hayatımdan örnek vereyim anlatacaklarm illada senin hayatında da böyle böyle olacak diye değil ama yüksek bir ihtimal olarak gör ve ona göre karar ver.

ben üvey anneyle büyüdüm, bazı üvey anneler var melek gibidir benimki onlardan değildi sanırım :) kötü şeyler yaşadım, birçok insanın kaldıramayacağı şeyler. belkide bana öyle geliyor hani insan en büyük dert kendinde zanneder ya. 20 sene sabrettim. babamı çok seviyordum annemden bana kalan tek sey oydu çünkü. aslında annemle beraber babamda ölmüştü bir nevi. kaldıramadı sanırım dünyayla bağlantısını kesti düşün beni bile doğru düzgün gözü görmedi. yasadığım acılara sesini çıkaramadı kendi kabuğuna çekildi. aşırı ötesi sorumsuz bir baba oldu. milyonlarca defa evden kaçmak istedim yaşadığım seylerden. ölümü bile düşündüm babam bunu hissetti sanırım geldi bir gün yanıma ne düşündüğünü biliyorum sen bu kadar acizmisin! dedi. niyedir bilmem o laf ağır geldi bana. aciz olmak!

sabrım yenilendi :) bu sözden sonra yaklasık bi 10 yıl daha sabrettim evden kaçmak babamın yüzünü önüne egmek demekti bana göre ve bunu yasatmak istemedim babama. sabrettim. üniversite tek kurtuluşumdu bu şehirden gidecek ve herkesle bağlantımı böyle kesecektim. düşüncem buydu. olduda. hergece dua ederdim duamda Allahım sülalemden anne tarafı baba tarafı kimseyi istemiyorum hayatımda nolur gideyim buradan onlardan uzakta olayım derdim. yasadığım hiçbir zorlukta yanımda olmadılar çünkü hiç sahip çıkmadılar,akrabalarım arkamdan konusuyordu. çok şükür Allah bir dert verirse tutanacağın bir dalda veriyor, benim 1 2 arkadasım dalımdı. onlar sayesinde sabrettim belkide.

benden sana ilk uyarı : dua ederken söylediklerine dikkat et, kaçısı yada olumsuzu düşünme. ağzından çıkan sey oluyor. çünkü o duyguyla çok içten çok kalpten çıkıyor sözler.

neyse üniv. gittim, gitmeden maddi durumumuz iyiydi baya. yani kötü çok sey yasadım hep manevi seylerdi. maddi konuda hiçbir eksik yasamadım fazla fazlaydı. ben milletin ailesine ilişkilerine imrenerek bakarken millet benim yaşadığım bolluğa imrenirdi. lisede arkadaslarla konuyoruz hani ne olmak istiyorsun nası biriyle evlenirsin gibi samatalar, suyu olmalı ,buyu olmalı, su kadar maas almalı falan fistan millet diyo millet ben de hep derdimki : sanırım grubun en salağıydım :) Allahım sevdiğim insan yanımda olsun mutlu huzurlu olayım ben kuru soğana razıyım. tatillerden gezmelerden filan bahsederlerdi ya onlar derlerdi bana, 4 duvar arasında kalıp güneşi görmemeye razıyım derdim. yeterki huzurlu olayım. :) OLDU AYNEN SÖYLEDİĞİM GİBİ :)

neyse çok uzattım gene. üniversitede eşimle tanıştım. enterasan bir şey oldu başka bir konuda tanısmamızı anlatırım :) suurumu yitirdim resmen ilk görüşte aşk varmı diye hala soranlar varsa EVET VAR! :)

eşimle sabah tanıstık akşamı erkek arkadasım oldu :) çok serbest büyüdüm ben, babamla erkek arkadasımı bile konusurdum. eşimi babamla ilk tanıstırdığımda o gittikten sonra nası çocuk dedim ne bilim daha yeni tanıstım dedi evlenecem ben bunla dedim :)cevap halla halla diyerek gülme krizi :) bu kadar rahat :)

üniversiye gittikten sonra zaten doğru düzgün görüşmüyordum da tamamen bağlantıyı kestim tüm sülalemle. varım yoğum tek arkadasım can yoldasım sevgilimdi. para da istemedim kimseden, Allahtan ögrenim kredisiyle harc kredisi alıyordum. onunlada ne kadar geçinebilirsen artık. hiç yasmadığım parasızlığı yasadım günde 1000 tl bitiren ben otobüse binip okula gidecek param olmadı.

babamla doğru düzgün görüşemiyordum, yurt dısındaydı. bana para gönderiyor benim haberim yok. el açmadığım yardım istemediğim için göndermedi sülalem! bir gün arayıpta bırakın bişeye ihtiyacın varmıyı yasıyormusun hala diye sormayan sülalem. para olmadığı için çalışmak istedim onuda sağlığım kaldırmadı. yurt parasını veremedim tabii, odadaki kızlarla konusuyorduk eve çıkalım diye 6 kişiyiz düşük bir mebla düşüyor herkese. tamam dedim ev bulundu ben çıkışımı aldım bizim kızlar demezmi yok bu soğuk olur küçük bilmemne filan filan. çekildiler. çıkışımı almısım illaki alacam yurda verecek param yok aldığım depozitoda kiraya anca yeter ne yicem ben? tek basıma kaldım. eşim tabi o zaman sevgilim mecburluktan oda çıktı yurttan, beraber kalmaya basladık. sürekli bi ev arkadası aradık ama nafile kimse uymuyor kafana kolay kolay. onun ailesinden para geliyor benim kredi zar zor geçindik çok şükür. EVİM GÜNEŞ GÖRMÜYORDU :) TIPKI SÖYLEDİĞİM GİBİ. SEVGİLİM KISKANÇLIĞI YÜZÜNDEN TEK BASIMA BİRYERE GİDEMİYORDUM ARKADASIM KALMADI BİR TEK O VARDI. ANCA BERABER ÇIKIYORDUK DIŞARI O DA ANCA AKŞAMLARI OKULDAN DERSTEN FALAN SONRA. PENCEREDEN BALKONDAN ÇIKIP BAKAMIYORSUN NOLUR NOLMAZ MİLLET LAF EDER BİDE TUTUCU BİR MAHALLE. :) anlicaan hasret kaldım güneşe! ev sahibim sağolsun annem babam gibilerdi. eşimide çok sevdiler benide.

tanıstığımızda ben 19 eşim 20 idi. tanıstığımız günün akşamı sevgili olduk 2 hafta sonra aynı evde kalmaya baslamıstık. hayat zaten birşeyleri sen hiç düşünmeden yasatıyor sana.

eşimin okulu bitti ben okulu bıraktım hem sağlık sorunları hem parasızlık derken, eşim memlekete dönecek bırakamam seni burda tek basına diyor :) aynı memlekete Allah kahretmesin gidecem bu şehirden diye çok büyük konustum heralde gene dönüp dolanıp bu sehiryim. tabi tüm sülalem bu sehirde ama benim kalacak yerim yok :) ben evimde kalacam diyorum eşim bırakmıyor, askerlik var daha iş yok ne halt edecez derken, babam geldi yurt dısından dedim ben evleniyorum eminmisin evet! :)

eşim askere gidecek beni bırakıpta gidemiyor, benim tarafta güvenipte emanet edeceği tek adam yok bi anası babası kalıyor evlenek bizim evde bekle bari diyor ben kabullenmiyorum önce ama baska çarede yok. Allahtan aynı ev değil bitişik :) evlendikten hemen sonra hamile kalıyorum ve hamileliğim aşırı kötü geçiyor, eşim işi bırakıyor benle ilgileniyor 9 ay! sonunda askere giderken kızımız 1 yasında :) bende para yok pul yok iş yok çalışsam kızıma bakacak kimse yok! azap gibi gecen 1.5 sene. bilmiyormuydum bunları yasayacağımı biliyordum yine evlenirmiydim evlenirdim :) deliyim sanırım :)

çok şükür şimdi eşim kendi işinin sahibi ama bu sefer geçim sıkıntısı. başka başka dertler. tek basımayım hala. ama her sabah eşimin suratına bakıp içimden iyikide evlendim seninle diyebiliyorum. tek basıma olmak bana göre bişe değil sanırım önceden eşimle daha çok zaman geççirirdik şimdi işten yorgun argın geliyor yemek yemeye takati kalmıyor. çoğu sey ilk günler yasadığınız gibi kalmıyor aslında kalmıyor değil hatay bunlara vakit bırakmıyor. tek basınalıktan kafayı yiyorum. konusacak kimsem yok, depresyondayım, büyüler bilmemneler buluyorum evde, kafayı yemek üzereyim birileri bişeyler yapıp duruyor. evimi hem seviyorum hem duramıyorum hergün öldüğümü hissediyorum yavas yavas üstelik delirerek ölüyorum sanırım :)

hala gülmeye çalışıyorum. maddi durum yok baska eve çıkacak, burdan uzaklaşacak kadar. delirdiğimi ölüyor olduğumu bile bile hala evimdeyim ve eşimi hala çok seviyorum. bak aşk nelere kadirmiş ölümü göze alıyorum belkide bile bile:)
yani hayat birşekilde yoluna koyuyor herseyi aslında, çok fazla sabır , çok fazla taviz vermek gerekiyor bazen. hı bazen verdiklerinden pişman oluyorsun bazen bu benmiyim diyorsun, bazen asla yapmam dediğin seyleri bi bakmıssın yapıyorsun,

Ben yaptığım hatalarıda seven bir insanım hatada olsa kendi kararım derim hep. ve hep dediiğim sey
Allahım eşimden dolayı pişman etmesin beni.

şu an düşünüpte razıyı katlanırım suna buna dediğin seylerden çok daha fazla seyle karsılasacaksın ne karar verirsen ver. ha bişey daha bir mesleğin olsun elbet ama özellikle evliliğinin ilk zamanlarında zannetme eşin seni çalıştıracak :)

bakacaksın kötü niyet göremeyeceksin eşini seviyorsun, eşin sana diyecekki ben zaten milletin ağız kokusunu çekiyorum sen rahat et evde yaşama kötü seyler. bilmeyecekki sen evde oturmakla kötü oluyorsun zaten, bilmeyecekki sen onu seçerken hayatındaki en büyük riski göze almıssın zaten.

yaşadıklarına benzer bir hayat, kararı sen vereceksin, doğru yada yanlıs, birşeyler yaşatacak zaten sana hayat.

Allah yardımcın olsun ve hakkında en hayırlı olanı yasamanı nasip etsin canım.

Emek vermişsiniz hayatınızı anlatmışsınız çok teşekkür ederim. İnşallah daha rahat bi yaşama kavuşursunuz. Ben hayatımda hiç o kadar rahat olmadım yani her zaman 1tl otobüs parasını bile düşündüm ama çoğu istediğimi de aldım şükürler olsun. Dün dişimden ameliyat oldum daha 2 ameliyat daha var durum ciddiymiş ve 700tl masraf çıktı. Ben babamdan gidip mersine yerleşmek için 500tl nasıl isterim diye düşünürken herşey daha kötü oldu. Ücretli öğretmenlikten tamamen umudumu kaybetmiş durumdayım. Eğer eylülde mersine gidersem referans hocalarımdan yardım isticem. Erkek arkadaşım bi şekilde birlikte sana iş buluruz diyor. O benim çalışmamı hep ister yeter ki düzgün bi yer olsun. Ona göre benim için en hayırlı meslek öğretmenlik. Benim için de öyle. O kadar farklı biri ki hep iyi olmamı istediğim herşeyi alabilmemi ondan daha çok maaşımın olmasını hep huzurlu olmamı istiyor. Ama ayrı kalmaya da dayanamıyoruz. Aşk gerçekten var biz de tamamen tesadüf bi şekilde karşılaştık sonra 1 ay içinde sevgili olduk. İyiki de olmuşuz.. Ama ucunda sizin gibi bi evlilik yoksa çok daha kötü olucam. Siz pat diye elde avuçta yokken evlenmişsiniz. Benim erkek arkadaşım bunu asla yapmaz. İşi olmadan askerlik bitmeden kısaca ailemin karşısına çıkarken beni gururlandıracak bi duruma gelmeden olmaz-mış :KK43: Bizim istediğimiz huzurlu ve rahat bi hayat. İkimiz de çalışalım ve kanıtlayalım kendimizi bizi tanıyanlar helal olsun desinler. Herşeyleri tam desinler. Ah keşke belli bi bütçem olsaydı bu adımları atabilecek kadar. Allah yardımcımız olsun. Umarım en kısa zamanda herkes istediği hayata kavuşur. Bir de unutmadan ben her gece dua ederken önce sevdiklerim için sonra kendim için hayırlısını, onunla bi an önce kavuşmayı diliyorum.. Sohbetinize her zaman açığım.. Sevgiler..

Yaş 21 daha çok küçük. Vereceğim tek tavsiye sakın ama sakın onun için kariyer düşüncelerinden vazgeçme emin ol pişman olursun. Uzaktan yıllarca yürüyen ilişkiler var bak ben sevgilimi 7.5 aydır görmüyorum, 2 ay sonra nişanda görcem o da ne kadar samimi olabiliriz düşün.
Ayrıca mezhep farkı var, askerlik var, iş var, okul var ve ikinizin de hayatı tam değil. Şu anda ilk yapacağınız şey okulları bitirip iş bulmaktır .
Evde bir tek baba çalıştığında ve o para yetmediğinde neler olabileceğini görmek için kendi ailene bak. Herkesin sinirleri gergin olacak ve şu an kaçmak istediğin ailenin benzerini sen kuracaksın bu yüzden erkek arkadaşının "çalışmanı istemiyorum" laflarına kulak asma.

Haklısınız. O çalışmamı istemiyor değil aksine çok yükselmemi istiyor ama o günlere kadar bu geciçi yapacağım işler örnek veriyorum mağazacılık asla değil. Güvenilir olsun başıma iş gelmesin istiyor. Allah'ın izniyle o işi bulurum inşallah :KK43:

Canım,bu yaşta ne böyle hayatın sillesini yemiş,çok büyük tecrübeler edinmiş,hayatında tek bir erkek var da Allah karşına bundan sonra hiçbir şey çıkarmayacakmış gibi bir psikoloji içindesin.Sen evde ki mutsuzluğunu bir kişiye bağlanarak kurtuluşu onda bulurum zannediyorsun.Sen daha bu yaşta,karşındaki insanın doğru olup olamayacağını analiz edemezsin.Tamam iyi biridir,seviyordur,ama yıllar geçtikçe,büyürken fikirlerin ve bakış açıların değiştikçe,aslında yanılmışım dersin.

Sen bu kadar okuyorsun,çaba sarfediyorsun,erkek arkadaşın yok orda erkek var,yok ben çalışırım.Sen okuluna eğitimine,geleceğine odaklan.Ne kimseye kendini bağlayan hayat planları yaptırt,ne sen kimseye bağlanıp hayat planları yap.Sen şimdiden,şu olursa şöyle olacak,bu olursa böyle olacak.....ya bırak akışına.Hayat aksın.Yarının ne olacağını kimse bilemez.

cnm seni çok iyi anlıyorum. bende sözlümle birlikte kalıyorum ve çok karışık bi durumdayım. dediğin gibi maddi açıdan da çok zorlanıyo insan. ne desem bilemedim ama yazını gördüm kayıtsız kalamadım öyle. Allah yardımcın olsun cnm

Canım,bu yaşta ne böyle hayatın sillesini yemiş,çok büyük tecrübeler edinmiş,hayatında tek bir erkek var da Allah karşına bundan sonra hiçbir şey çıkarmayacakmış gibi bir psikoloji içindesin.Sen evde ki mutsuzluğunu bir kişiye bağlanarak kurtuluşu onda bulurum zannediyorsun.Sen daha bu yaşta,karşındaki insanın doğru olup olamayacağını analiz edemezsin.Tamam iyi biridir,seviyordur,ama yıllar geçtikçe,büyürken fikirlerin ve bakış açıların değiştikçe,aslında yanılmışım dersin.

Sen bu kadar okuyorsun,çaba sarfediyorsun,erkek arkadaşın yok orda erkek var,yok ben çalışırım.Sen okuluna eğitimine,geleceğine odaklan.Ne kimseye kendini bağlayan hayat planları yaptırt,ne sen kimseye bağlanıp hayat planları yap.Sen şimdiden,şu olursa şöyle olacak,bu olursa böyle olacak.....ya bırak akışına.Hayat aksın.Yarının ne olacağını kimse bilemez.

İnsan böyle mantıklı cevaplar verince haklısınız demekten başka çaresi olmuyor. Ama inanın durumun içinde siz olunca olaya bu şekilde bakamıyorsunuz. Ben de biliyorum neyin doğru olduğunu, bi arkadaşım bana bunları sorsa aynı sizin dediklerinizi derim emin olun.. Ama işin içinde bir gönül var ve bu gönül zamanında öyle büyük darbeler almış ki.. Yıllar sonra diğerlerinden farklı adamı bulunca kaybetmemek için her şeyi göze alıyor.. Çünkü insan yalnızken mutlu olmuyor sadece kendini kandırıyor..

cnm seni çok iyi anlıyorum. bende sözlümle birlikte kalıyorum ve çok karışık bi durumdayım. dediğin gibi maddi açıdan da çok zorlanıyo insan. ne desem bilemedim ama yazını gördüm kayıtsız kalamadım öyle. Allah yardımcın olsun cnm

Canım para dışında ne gibi sıkıntılarınız oluyor? Karışık bi durum derken yani.. Ben çok merak ediyorum kendimi neye sürüklediğimi.. :KK43:

Merak ettiğim bazı konular var, cevap verirsen ona göre yol göstermek isterim;
1-Ales ve Yds sınav puanların kaç?
2-Lisans not ortalaman?
3-Mersin Üniversitesi Yüksek lisansa başvurdun ve kabul edildin mi?
4-Öyp programına başvurdun mu?
5- Tezli yüksek lisans mı yapacaksın, tezsiz mi?

Canım para dışında ne gibi sıkıntılarınız oluyor? Karışık bi durum derken yani.. Ben çok merak ediyorum kendimi neye sürüklediğimi.. :KK43:

Ailem onaylamamıştı ilk başlarda canım ama şimdi kabullendiler mecburen. öğrenci olduğum için zaten ayrı kalıyorum. ilk başlarda ailemle ilgiliydi sorunlar baya bi uğraştım o konuda onaylamadılar aynı evde kalmamı ama bu aralar maddi konular sorun oluyo. onun dışında pek bi problem yok ama yinede sen iyi düşün karar verirken yanlış yönlendirmek istemem seni canım.

Merak ettiğim bazı konular var, cevap verirsen ona göre yol göstermek isterim;
1-Ales ve Yds sınav puanların kaç?
2-Lisans not ortalaman?
3-Mersin Üniversitesi Yüksek lisansa başvurdun ve kabul edildin mi?
4-Öyp programına başvurdun mu?
5- Tezli yüksek lisans mı yapacaksın, tezsiz mi?

Ben karamsar bi insanım. Çok eğlenceli çocuksu karakterim olsa da kendi içimde hep mutsuzumdur. Para kısıtlığı yüzünden sınavlara boşa para ödemek istemediğim ve yüksek lisansı maddi yönden yetişemeyeceğimden hiç düşünmediğim için bi hata yaptım ve nisandaki sınava girmemiştim. Başvurular bittikten sonra hocam bana teklif yaptı hatta ikna etti diyebilirim. İngilizcem iyidir ama bi yds den iyi puan alacak kadar değil o yüzden ona da girmedim zaten yüksek lisansa başlamadan okulun ingilizce sınavı oluyormuş onu geçerim diye düşünüyorum. Kasımın 17sinde ALESe giricem. Düzenli olarak çalışıyorum zaten ve 60 alsam yetermiş. Çünkü hoca benle çalışmayı istediği için mülakat formaliteden oluyormuş. Lisans ortalamam 3.43 ve tezli yüksek lisans yapacağım. Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler bölümünde. Önü açık bi bölümmüş.. Hocama gore ben akademik olarak ilerler doktorasından devam ederim. Tabi ben ona bunu şimdilik söylemedim. Çünkü benim tek engelim para. O zaman bi maaşım ya da TÜBİTAK bursum olursa tabi ki devam ederim. Üni.de öğretmen olmak beni mutlu edebilecek ve imkanı olan en güzel meslek. Ben hocama 2 defa söyledim nasıl para kazanabilirim die o da daha çok var kafana takma tatiline bak diyip duruyor ama elimde değil.. Onun da şu an elinden bişey gelmiyormuş.. Tek dediği "imkan olursa bizim üni.de senin kolay derslere girmene yardımcı olacağım.." Lisansımda son 2 yıl öğrenim kredi almıştım şimdiden devlete 5bin tl borcum var. Ara dönemde başlayanların burs kredi başvurusu yokmuş ertesi yılı beklemek zorundalarmış. Yoksa istemeye istemeye ben krediyi kabul edip bi şekilde başlarım diyordum..

Son düzenleme:
Ailem onaylamamıştı ilk başlarda canım ama şimdi kabullendiler mecburen. öğrenci olduğum için zaten ayrı kalıyorum. ilk başlarda ailemle ilgiliydi sorunlar baya bi uğraştım o konuda onaylamadılar aynı evde kalmamı ama bu aralar maddi konular sorun oluyo. onun dışında pek bi problem yok ama yinede sen iyi düşün karar verirken yanlış yönlendirmek istemem seni canım.

Ailen nasıl karşı çıkmasın ki bu duruma.. Benim annem tanıştı sadece erkek arkadaşımla kafede oturmuştuk ama sevgilim olarak tanıtmadım. Büyük ihtimal anlamıştır. Onun dışında ailemden hiç kimse onu bilmiyor ve imkanı yok. Ben böyle bişey söylesem beni okumaya da yollamazlar. Umarım maddiyatınız düzelir tatlım..

Ben karamsar bi insanım. Çok eğlenceli çocuksu karakterim olsa da kendi içimde hep mutsuzumdur. Para kısıtlığı yüzünden sınavlara boşa para ödemek istemediğim ve yüksek lisansı maddi yönden yetişemeyeceğimden hiç düşünmediğim için bi hata yaptım ve nisandaki sınava girmemiştim. Başvurular bittikten sonra hocam bana teklif yaptı hatta ikna etti diyebilirim. İngilizcem iyidir ama bi yds den iyi puan alacak kadar değil o yüzden ona da girmedim zaten yüksek lisansa başlamadan okulun ingilizce sınavı oluyormuş onu geçerim diye düşünüyorum. Kasımın 17sinde ALESe giricem. Düzenli olarak çalışıyorum zaten ve 60 alsam yetermiş. Çünkü hoca benle çalışmayı istediği için mülakat formaliteden oluyormuş. Lisans ortalamam 3.43 ve tezli yüksek lisans yapacağım. Nanoteknoloji ve İleri Malzemeler bölümünde. Önü açık bi bölümmüş.. Hocama gore ben akademik olarak ilerler doktorasından devam ederim. Tabi ben ona bunu şimdilik söylemedim. Çünkü benim tek engelim para. O zaman bi maaşım ya da TÜBİTAK bursum olursa tabi ki devam ederim. Üni.de öğretmen olmak beni mutlu edebilecek ve imkanı olan en güzel meslek.

Hedefinin üniversitede hoca olmak olduğunu düşünmedim yazdıklarını okurken.
Bu bir hayal senin için ama hedef değil.
Şuanki ilk hedefin ailenden kurtulmak ve sevgilinle görüşebilmek gibi geldi bana.
Kusura bakma aklımdan geçenleri direk yazarım ben.
Neden böyle düşündüğüme gelelim;
Üniversitelerde hoca olmak o kadar kolay değil malesef,60 Ales notu sadece yüksek lisansını kurtarır senin, okulda bir Ar. Gör. kadrosu açılsa asla 60 alesle ve Yds sınavın olmadan kabul edilmezsin.Not ortalaman çok güzel ama kurtarmaz.
Eğer gerçekten hedefin üniversitede öğretim görevlisi olmaksa ÖYP programına başvurmak en garanti yolun, ama sen zor olanı seçiyorsun, çünkü sevgilinle birlikte olmak istiyorsun.
Sevgilinle birlikte yaşamana gelince bir ablan olarak asla yapmamanı tavsiye edeceğim.
Sen ne kadar evlenecez , çok Olgun biri desende 21 yaşında bir erkek asla Olgun olamaz.
Aynı evde yaşayıp cinsellik yaşamamanız mümkün değil bence, ve önünde enaz 6-7 yıl olduğunu düşünürsek bu fikrinden vazgeçme olasılığın var. Ama sırf yaşadıkların yüzünden ilerde kendini evlenmeye mecbur hissedebilirsin .
Hayat senin tabii ki; biz sadece seni uyaraniliriz.
36 yaşındayım ve çok yanlış bir yolda olduğunu söyleyebilirim.
Hedeflerinde ciddiysen, sıkı bir çalışma temposuna gir, Ales ve Yds yi ver ve Öyp programına başvur.Gieceğin üniversitede direk kadrolu, maaşlı olarak yüksek lisansa başla.
Yazdıklarımı iyi düşün ve kendini kandırma lütfen .

X