• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

En son market aylık market alişveriş tutarı (2022)

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Aynen, biz de su durumda su an iyiyiz bazen cocuk olursa nasıl olur diye düşünüyorum adam akıllı bir okul en en az 60bin, kursu cart curtu yine sağlarız bir sekilde ama ne biliyim cok korkunc. İki cocuk yapsak öldük kocam gece taksiye cıkar ben de nöbet aralarında hastabakıcılık yaparım SJDJFJFK

Cocuk yapmaya karar verirsek bu Turkiye olmayacak zaten hem maddi hem başka nedenlerle onda ayni fikirdeyiz eşimle, gerci cocuk yapmadan da eninde sonunda gidecegiz, erteliyoruz sadece.

her evin gideri aldığı verdiği farklıdır ne diyeyim ama 2000binlik alışveriş bana çok uçuk geldi ... tabi belirtmeden geçemicem her hafta et yemek emekli insanlar için zor iki hafta da bir et alınır ...benim aklıma aylık alışveriş denince yağ,çay,şeker ve deterjanlar geliyor pazarlık mazemede alınıyorsa tabiki o fiyat artar ama iki bin ,üçbin olmaz ki

Herhangi bir market app'i telefonunuza indirip bir alışveriş yapar gibi sepete ekler misiniz ne çıkacak?

belkide şehir farkıda fiyatlarda etkili olabilir bilemicem...ben şuan köyde yaşıyorum annemlerden daha ucuza yaşıyorum diyebilirim ...et ve sucuk konusunda ülke şartlarında malesef her hafta yemek pek mümkün görünmüyor ...

İşte sorun da bu, mümkün olmuyor diye bir şey yok hak etmiyor mu insanlar düzgün temiz beslenmeyi.
Düzgün temiz organik beslenmenin 4 kişi için maliyeti 10 bin TL aylık. Organik vs beslenmiyoruz burada yazanlar. Mesela pazardan aldığımız sebze vs temiz iyi gıda değil.

--

İki alıntı ile saldırdığımı vs düşünmeyin lütfen. Ama söyledikleriniz çok gerçekdışı.

Bende bu konudan çok yakınıyorum.Ankara da hâl olmasına rağmen balık o kadar pahalı ki.Memleketim Ankara’ya sadece 2 saat ve balığı burada aldığımızın çeyrek fiyatına alıyorlar.Büyük şehir de yaşam çok zor
süt fiyatına 9 lira 10 lira diyorlar annemler yeni 6 liradan zamlı almaya başladılar...izmirde büyük şehir ama istanbul ve ankaraya göre daha uygun demek ki.

Bende bu konudan çok yakınıyorum.Ankara da hâl olmasına rağmen balık o kadar pahalı ki.Memleketim Ankara’ya sadece 2 saat ve balığı burada aldığımızın çeyrek fiyatına alıyorlar.Büyük şehir de yaşam çok zor
Gimsada ucuz balık 😂 Ankara’nın her yerinde var mı bilmiyorum ama bizimkiler baya ucuza alıyorlar ordan.

Herhangi bir market app'i telefonunuza indirip bir alışveriş yapar gibi sepete ekler misiniz ne çıkacak?

İşte sorun da bu, mümkün olmuyor diye bir şey yok hak etmiyor mu insanlar düzgün temiz beslenmeyi.
Düzgün temiz organik beslenmenin 4 kişi için maliyeti 10 bin TL aylık. Organik vs beslenmiyoruz burada yazanlar. Mesela pazardan aldığımız sebze vs temiz iyi gıda değil.

--

İki alıntı ile saldırdığımı vs düşünmeyin lütfen. Ama söyledikleriniz çok gerçekdışı.
hak etmez olurmu çok dahasını hak ediyoruz ülkemizin toprağında insan eksen çıkar öylede verimli hayvancılık desen destek verilse alası yapılır ve bu derece et süt sıkıntısı çekmeyiz benim söylediğim sadece market alışverişinin bu derece fazla olması şaşırtıcı... ama benimde hatam aylık alışverişi deterjan yağ, çay vb. olarak değerledirmem içine sebze meyve alışverişide giroyorsa tabiki o fiyata ulaşır

Hakkaten öyle oluo ya simit+çay 4 tl desen 3 öğün 12 tl. 4 kisi 48 tl. Hadi bi çılgınlık yapıp bir kişi peynir de yio diyelim 50tl hesaplamasi kolay, 30 gunden 1500 eder :KK70:
hele bir de çoluğunun çocuğunun rızkından kesip çayına şeker atan varsa o evde bereket de olmaz tabii. o hesap kitap bilmez lüks dükşünü şükürsüzlere hiç anlam veremiyorum.
ben şahsen dış güçlerin oyununa gelmem. şekersiz çay ve katıksız ekmekle hükümetin yanındayım.

Hiç denemedim. Bimin markasız ürünleriyle ilgili çok efsaneler dolanıyor nette. Mecbur kalmadıkça almamaya gayret ediyorum 🤷‍♀️
Bim ,sok,a101 bunların çikolataları yenmez.icine glikozu çok mu atıyorlar nedir tadı çikolata değilde şeker gibi..geçen gün ilk defa migros un cikolatasini aldım.. (kitkat gibi olan) çok kötüydü tadı.. şeker gibi..az fazla ver güzel bisi al..

tosta her gün 9.5 vereceğinize neden evden sandviç/tost bişey hazırlamıyorsunuz çocugunuza merak ettim?
Sabahtan hazırlayıp yanına götürünce soğuyor yumuşuyor. Çocuk ilk başlarda yiyor ama zamanla kantindeki taze pişmiş tost kokusu olunca onu yemiyor ne yazık ki.. Bende öğlenleri de eve getirteceğim artık servisle öyle anlaşıp. Çalıştığım günler de anneme gidecek. Bazı günler de ton balıklı sandviç vereceğim.

3250 az bile diyemler her ay 5lt yağ, 5 kğ salça, ne bileyim 10kg toz şeker vs mi alıyorsunuz. 4 kişilik bir aile için evet herşey pahalı bir poşete 300 lira verip çıkıyoruz ama 3250 lira da vermiyoruz. Biraz fazla olmuş sanki bana çok geldi.

3250 az bile diyemler her ay 5lt yağ, 5 kğ salça, ne bileyim 10kg toz şeker vs mi alıyorsunuz. 4 kişilik bir aile için evet herşey pahalı bir poşete 300 lira verip çıkıyoruz ama 3250 lira da vermiyoruz. Biraz fazla olmuş sanki bana çok geldi.
1 ayda kaç defa 300 tl veriyorsunuz?

Söyleyecek pek bir şey yok!

216723B5-31E8-4645-80B0-CA2216E5E357.webp

Ayda iki kalıp beyaz peynir çocuk için bir kalıp kaşar, yeşil ve siyah zeytin alınca zaten 300 ödüyorsunuz her ay. Daha sadece kahvaltı için bu. Bunun ekmeği, makarnası, pirinci, bakliyatı yok. Her ay ortalama beş paket makarna bir ufak boy pirinç bir küçük paket mercimek bitirseniz 300 de orası eder en iyimser haliyle. E köftesi, sebzesi her hafta taze alsa en az 600 de orası. Bir kilo elma pazarda bile 7-8 lira. Muz 15 lira. Meyveye sadece aylık 300 gider. Daha sebzesi yok sebzeye de bu kadar gitse. Ben kasaptan çorbalık kemiğe 25 lira veriyorum yanına da et didiklemek için bir tane kuzu gerdan alsam 25te ona gidiyor. Kıymanın kilosu 100 TL. Bir ayda dolmaydı köfteydi bir kilo harcasa zaten 100 lira sadece kıymaya gider.
Ciddi ciddi hesap mı bilmiyorsunuz markete mi gitmiyorsunuz anlamıyorumz
Bir salata yapsan her akşam marul havuç mor lahana ve yarım limondan hesaplasan zaten aylık 100 lira salata masrafı.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X