En son izlediğiniz, tavsiye ettiğiniz filmler ve yorumları?

'Chocolat' ı izledim birkaç gün önce. 2000 yapımı, yeni film değil yani. Adı gibi tatlı ve keyifli bir filmdi. Filmde çikolata tatlı bir bahaneydi sadece, insanların önyargılarını kırmak için. Mutlaka izleyin.

mantık hataları olsada arada güzeldi, bilimkurgu severler sevecektir. imdb:7.7

Az önce Liberal Arts'ı izledim, çok beğendim. klasik romantik komedi tarzı sanmıştım ama alakası yokmuş. çok sakin bir film, içi boş romantizmlerden değil, hayata karşı ciddi anlamlar çıkarılabilecek, genelde konuşmayla geçen, çok çok güzel fikirler çıkarılabilecek bir film.

Josh Radnor, yani Ted Mosby, yazmış - yönetmiş - oynamış. sessiz, sakin bir şekilde, ve yalnızken izlemenizi tavsiye ederim.

Filmin Özeti
Afgan yazar Khaled Hosseini’nin(Halit Hüseyni) aynı adlı çok satan romanından uyarlanan “Uçurtma Avcısı-The Kite Runner”da, uzun yıllardır Kaliforniya’da yaşayan Amir adlı bir Afgan göçmeninin, çocukluk arkadaşı Hasan’ın oğlunun başının dertte olduğunu öğrendikten sonra ona yardımcı olmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki anavatanına geri dönüşünün çarpıcı öyküsü anlatılır.
Kaliforniya’da yaşayan Amir, Afganistan’a Taliban rejiminin hakim olmasından sonra Amerika’ya göç eden Kabil’li zengin bir tüccar ailenin oğludur. Kabil’de geçen çocukluk yılları sırasında evin hizmetçisinin oğlu Hasan ile çok sağlam dostluk bağları kurmuştur. Ancak bir uçurtma yarışı sırasında Hasan’ın başına gelen olayda ona yardım edebileceği halde ona sırtını dönerek en sevdiği arkadaşına ihanet etmiştir. Aradan geçen uzun yıllar boyunca bu ihaneti ve suçluluk duygusu hiç aklından çıkmaz. Yıllar sonra Hasan ve karısının Taliban tarafından öldürüldüğü haberini alır. Bunun üzerine bir zamanlar ihanet ettiği çocukluk arkadaşının başı dertte olan oğlunu bulmak ve onun hayatını kurtarmak için Taliban yönetiminin kontrolündeki Afganistan’a geri döner. DreamWorks Pictures’ın sunduğu “The Kite Runner”ın yönetmenliğini “Finding Neverland”den tanıdığımız Marc Forster üstlendi. Yapımcılığını Sam Mendes, Walter F. Parkes ve Laurie MacDonald’ın gerçekleştirdiği filmin senaryosunu “25th Hour”daki çalışmasından tanıdığımız David Benioff ile Khaled Hosseini beraber yazdılar.

Kitabı kadar olmasada filmide çok etkiledi beni...bazen öfkelendim bazen gözyaşlarımı tutamadım.Kesinlikle tavsiye ederim.

The Words- Çalıntı hayat diye çevrilmiş türkçeye. Tavsiye ederim.

evt keisnlikle izlenmesi gereken film.. süperrrr

evt ben kitabını okudum, filmi daha izleyemedim. kitabı süperdiii.........

cem yılmaza giden varmı ?
stendup gösterisini bu sefer vizyona koymuş
bakalım çok gülcekmiyim pazartesi gidicem inş

Taze taze oscar adayları açıklanmışken, şubata kadar BENİ bir heyecan sarıp, bütün fimleri yeniden izleyip kendi çapımda yorumladığım günlere girdik. ilk tavsiyem argo.. dün 2. kere izledim. 7 dalda oscar adayı. filmin sonunun nasıl biteceğini bildiğimiz halde, son 20 dk'sında izleyici iyice geriyor. izlediğim en iyi kaçış filmlerinden biri. oyuncu kadrosuyla beni büyüledi daha da çok, alan arkin mutheşem. bryan cranston'a da buradan öpücüklerimi yolluyorum :))

Argo (2012) - IMDb

İstanbul'da 2, Ankara'da 1, türkiyede toplam 3(!) salonda vizyona giren Amour'u en sonunda bugün internet üzerinden izledim. Sonra neden korsan film izlenir deniliyor.. Özcan deniz'in filmini yılın en çok izlenen filmi yaptılar ya.. bir şey demiyorum.
Bu güzelim filmi herkesin izleyebilmesine fırsat vermeyenlere serzenişim..

5 dalda oscar adayı. En iyi yabancı filmi kesin alır, bence en iyi filmi de almalı. Çok güzel. sıfır acıtasyon, sadece temiz duru oyunculuk.. gelmiş geçmiş en çok etkilendiğim filmlerden biriydi.

Ooo bu yorumun üstüne hemen izlemeliyim.
Net üzerinden izlemekten pek keyif almıyorum nedense .
Neyse bugün senin usulden gidelim .

hmm sen beğendiysen indiriyorum hemencik

Amour

Son zamanlarda izlediğim en dokunaklı filmlerden .
Bir çok kez felç geçirip ,yatalak kalan Anne ve kocasının bu süreçte ne kadar süre onun yanında olup ,fedakarlık yapabileceğini sorgulayan ,sorulatan ağır bir dram .
...
Spoiler :
Ağır hastaya bakmak zordur derler ya ,bu kişi en sevdiğiniz olsa bile bazen ,hayat sizi öyle bir noktaya getirir ki ,hiç aklınınızın ucuna gelemeyecek şeyleri yaptırabilir .

Son düzenleme:
The Impossible - Kıyamet Günü ;( Çok güzel bir filmdi çok ağladım.Tsunamiyi yaşayan bir ailenin hikayesi tavsiye ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…