En mantıklısı nedir bilemiyorum ama bunaldım

E hem kızım gel diye ağlıyor hem kızını huzursuz ediyor. Susarak bi çözüm olmaz. Yeni mezunsa kira ödeyecek işi olmayacak. Annenin saçma sapan davranmaya ara vermesi ya da sevgilisinin evine gitmesi gerekiyor en azından kızı düzen kurana kadar. Benim çevremde boşanıp tazminat veren çok yok her boşanma tazminatlı değil. Ama genelde evi kadına bırakıp çocuk burada kalsın diyorlar. Ayrıntıyı bilmiyoruz ne olursa olsun bi anne kaç yaşında kadın ağırlığı olmalı en azından seks kavgasını kızına yansıtmamalı

Ailesi 8 9 sene önce boşanmış. Kaç senelik evlilik hayatları olmuş, evde kadının gayet payı vardır. Baba hibe etmiş gibi konuşuluyor nedense. Bu annenin sinir sorunu var gel gitleri var zaten hep yazıp çiziyor burada. Yarın bir gün evlenip gidecek kız, bu adamdan başka belki çekecek olan, yaşlılığında belki yoldaş olacak olan nerden bulsun? 27 yaşına gelen insan da artık biraz hayatın sorumluluğunu alabilir ya. O yaşta evliydim, çocuk yapan var, gerçekten de bu kadar abartılmaz. Evde genç kız yetişiyor yazan var yani inanamıyorum.

Annenin sevgilisi çok uyanık. Neymiş, is yerine yakınmış da o yüzden taşınmış. 1+1 evlerin 20 bin liradan başladığı yerde saf yaşı ilerlemiş bir kadın bulmuş, onun evinde bedava oturuyor. Adam aşırı derecede uyanık. Bu işte doğrusu anne sevgili ile beraber yaşayacaksa onun yanına taşınmalıydı. Hala kızının olduğu aile evine elin adamını getirmek de ne? Hadi anlaşırsın çocuğun küçüktür, evlenip evi birleştirirsin ama kızın yetişkin iken gidip başka bir adam getirmezsin eve. Burası da Amerika değil. Bu kız sevgilisini getirip evde sevişmiyorsa kusura bakmasın anne de yapamaz.

Ne yapabilirsin ki sen annen anne olsa seni bu duruma getirmez, o evden ya gideceksin ya annenle okkalı bir kavga edeceksin o adam gidecek

adamın zaten kiralık evi varmış, adam uyanık olsa orayı kapatır

asıl kız küçük olsa o zaman diyecektiniz küçücük kız çocuk var evde evin adamını getiriyor diye
dürüst olun kısaca "kadın eve adam getiremez" diyin olsun bitsin...

belki kızın sevgilisini getirmesini de anne sorun etmiyor, ne biliyorsunuz?

Sen haklısın tabiki öyle evden gidebilmek kolay sanki ülkede maaşlar 25 bin kira 20 bin taş mı yesin bu kız.Veya düzgün bir insan karşısına çıkmamıs evlenmemiş napsın annesinden kaçmak icin ilk bulduğu adamla mı evlenseydi 27 yaşında daha .Evlenmemesi de bu yaşta böyle pahalı ülkede hem tek basına kira hem diğer gelirlerini ödeyemeyecek kadar iyi bi kariyer yapmaması da normal.Annesi dikkat etmeli .

Zaten konu sahibi annem kötü bir anne değil dedi ben yalnız yasiyordum yazdan beri beraberiz dedi ayrıca sorunu halledecek zaten ev vs bakıyormuş o bir yoruma cevap da vermiyor bencede zaten çalışan aklı başında kız ortada kalmış da değil

Annem bana bakmıyor ki sadece aynı evde barınıyoruz.
Bundan önce de vardı sevgilisi hatta üniden dönmemi istememe sebebi o adamdı. Kavga gürültü ayrıldılar aylarrrca bu muhabbeti dinledim. Duygularını aşırı doruklarda yaşıyor öyle olunca da ah vah diye diye beni arıyor. Yoksa bir ilişki yaşamasını ben de isterim ama ciddiye alamıyorum ki hiç. Diyeceksiniz ki sana ne seni ilgilendirmez dinleme ama öyle de olmuyor maalesef vicdani yükümlülükler ağır basıyor.
Evi babam bıraktı evet. Tapu annemin üzerine zaten onlar ayrıldıklarında ben 17 yaşımdaydım.

O eve baban sana da hak verdiyse, annen kendi başına at koşturamaz, bunu açıkca söyle bence

Bayağı önyargılısınız. Burada küçük çocuğu olan kadınlara anlaştıysa görüşmesini ilişki devam ederse evlenmesini söylüyorum. Bu kadın da normal şekilde kızı rahatsız etmeyecek şekilde sevgili yapsaydı aynı şeyi söylerdim. Ama aile evinde kızı rahatsız etmemeli. Madem siz bu kadar yargı dağıttınız, ben de sizin hakkınızda yargı dağıtayım. Bu kız evine sevgilisini getirip birlikte olsaydı ve annesi rahatsız olduğunu söyleseydi eve erkek mi atıyorsun, terbiyesiz derdiniz :)

Küçük büyük fark etmez bence ebevyn çocuğunu rahatsız edecek bir şey yapmamalı, isterse 40 yaşında olsun çocuğu, dünyaya bir evlat getirmek onun sorumluluğunu almaktr

Ev arkadasi bulsan ya da apartta kalsan da benzer sorunlar ,hatta daha kotu sorunlar yasayabilirsin. Bence simdilik duymamazliktan gel, kiraya verecegin parayi biriktir. Annenle rahatsiz oldugun konulari konustun mu?

yooo ben yetişkin insanların kendi evlerinde kalmasını söylüyorum. kimseye de terbiyesiz ya da sorumsuz deme cüretini kendimde bulmuyorum. evime de erkek atıyorum (!) ama kök ailemle birlikte yaşamayalı seneler oluyor tabi.

+ bence insanlar evlenmeden önce birlikte yaşamak isteyebilir, normal buluyorum. dahası bu kadın boşandığında konu sahibi 17 yaşındaymış. annesi herhalde en az 40 vardı. evliliği denemiş, bazı sinirsel sıkıntıları olan, çocuğu da olan bir kadın. belki bir daha hiç evlenmek de istemiyor. daha sevgiliyken tartışıyorlar bunlar,evlenince sorunlar bin olur hepimiz biliyoruz. belki 6 ay sonra ayrılacak ne gere kvar 6 ay için evlenmeye diyor belki?

ne olacak şimdi? size kalırsa evlenmeyeceksek hiç sevgilimiz olmasın, hiç kimseyle birlikte olmayalım?

bir de tekrar ediyorum
yahu evlenince huyları mı değişecek
adama/kadına birden edep mi yüklenecek kutsal vaziflerine dair güncelleme mi gelecek?
yine konuşacaklar belki aynı şekilde? bu sefer adam bir de evli olara daha fazla bile rahatlayabilir...
evliliği ne sanıyorsunuz çok ilginç...

+++
Baba ile ilgili yine bir kelime yok gördüğümüz gibi, anne olmak bu topraklarda işkence, isteyen de linçlesin umurumda değil. Kadınlar en başta yapıyor bu ''sen annesin'' geyiğini. Annelikten soğudum.
Evlensinler falan yazanlar ne kafayla yazıyorlar mesela, evlenseler ne olacak ayrı evde mi yaşamaya başlayacaklar ? Sırf toplum baskısı başka bir şey değil.
Konudaki tek absürt nokta cinsellik konuşulması. Anne baba olmasını geçtim yaşıtım biri olsa bile rahatsız olurum özel sohbetlerinden dolayı. Ama ev annenin eviyse de öyle kabul edeceksin ya da çıkacaksın evden. Ben eve içki sokarken izin istiyorum yaşım 27 , babam yok dese ne hakkım var evinde içmeye ? Dünyaya getirdiler tamam da biz de küçük değiliz artık.

eee evlenseler ne değişecek?
adam annesinin sevgilisi değil üvey babası olacak, sonuç?

o zaman adamla annenin cinsellik kavgası etmesi, kızın rahat edememesi durumunda ne değişecek tam olarak?
Evlenirse belki giderler diye düşündüm aslında, haklısınız

Baba belki de evi kızı rahat otursun diye verdi, o halde onun da evde söz hakkı var, evdeki kişi kızın öz babası bile olsa cinsellikte sorun yaşamalarını vs bilmemesi gerekirdi konu sahibinin, anne baba olunca insan ona göre yaşamalı buna göre çocuk yapsınlar, isterse konu sahibi 50 yaşında olsun, annesi onu ortak yaşam alanında rahatsız edemez

Babam hakkında bir kelime yok çünkü babam annemin zıttı olarak dünyanın en sakin insanı sanırım. Boşanma sebepleri de annemin davranışları. Evliliklerinin sonlarına doğru on dakikada bir babamı arıyordu nerede olduğunu kontrol etmek için. Öyle aldatma gibi bir durum yok yani şüphelendiği için değil. Evde her gün bir sebepten kavga çıkarıp öfke krizlerine giriyordu. Sinirlendiğinde küfür kıyamet saydırma huyu vardı. Sonra pişman olur sus pus otururdu. Bir şekilde boşandılar. Son dönemler babam sadece acıyordu açıkçası. Şimdi düzgün bir evliliği var ve mutlu. Evi de anneme bıraktı.
Babama neden laf edeyim?

Ben size yazmadım diğer yorum sahiplerine yazdım zaten. Annenizi kötülerken kimse babayı sorgulamıyor ne yapıyor neden kızıyla yaşamıyor diye.

Babanız bu kadar pozitif bir insansa, evlerinde de huzur varsa neden onunla yaşamayı tercih etmiyorsunuz?

Babanız bu kadar pozitif bir insansa, evlerinde de huzur varsa neden onunla yaşamayı tercih etmiyorsunuz?
Onlar başka şehirdeler
Bi de çocukları falan oldu 4 kişi yaşamaktansa 2 kişi yaşamak daha mantıklıydı ve annem onlarla yaşamama aşırı sinir olur eşine zerre tahammülü yok maalesef ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…