yarabbi şükür,amin aminn kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
canım benim teşekkürler ben sizlere yaparım ohhhhhh bir güzel afiyetle yeriz olumunekankayizsmile cokacimcoook
vallahi ben dün bir coştum sifacım mutfak ağladıDD yağlama yaptım sen bilirsin onu cokacimcoook
çorba değil ana yemek olmuş bu vaveyla_eskcim..devamını bekliyoruz ama:))BEĞENİLEN BİR ÇORBAM
BULGURLU TARHANALI KÖFTE ÇORBASI
Malzemeler:
2 su bardağı ince bulgur
1 su bardağı tarhana
3 orta boy soğan
sıvı yağ-margarin
nane,karabiber,pul biber(birer çay kaşığı)
salça(1 dolu yemek kaşığı)
üzerine: sarımsaklı yoğurt,tereyağı,kırmızı biber,maydanoz
Yapılışı: önce bulgur 2.5-3 bardak sıcak su ile ıslatılır üstü kapalı olarak. sonra içine tarhana ve az tuz atılır.iyice yoğurularak misket büyüklüğünde yuvarlanır. tencerede ufak doğranmış soğanlar margarin ve sıvı yağ ile kavrulur,salça atılır. baharatlar ve tuz atılır ve 6-7 bardak sıcak su konulur..kaynarken köfteler atılır. 10 dk kadar kaynatılır(çok dağılmasın).
biraz dinlendirilir ki hafif koyulaşsın tarhana sayesindesositososito
tabağa alınca önvce yoğurt,sonra yağ gezdirilir..üzerinede birkaç maydanoz..
Afiyet olsuna.s.
biz 2 kişi olduğumuz için yarı malzemeden yapıyorum ona rağmen 2 gün yiyoruz..
teveccühünüz efeeeeeeeem..:))gel canım sen ye yeter ben yaparım sana..hem bi çanakkake havası almış olursun:))
ahh canım benim yaa çanakkale yi merak ederim hep ama fırsatım olamadı hiç .inş. birgün olurda geliriz.tarihi kadarda insanlığı değerli .senden belli arkadaşım .birde ne demişler..GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEKANE GÖNÜL MUHABBET İSTER KAHVE BAHANE.opuyorumnanaktan
bende son olarak yaptıgım hafif bir tatlıyı paylaşayım kızlar sizinle
mavi haşhaşlı tatlı
mavi haşhaşı aktarlarda bulabilirsiniz büyük marketlerin baharat reyonunda da var ben aktardan aldım 200 grmı 3 liraydı markette baktım 90 gramı 3 liraydı aktardan almak daha mantıklı tabiki :))
malzemeler
3yumurta
1s.bardak süt
1.5 s.bardak seker
1 subardagı sıvıyağ
2sb un
1pkt kabartma tozu
1sbard. irmik
1 subard mavihaşhaş
serbet için
2 sbard su
2 subarda seker
üzeri için
2 paket kremsanti kaymak tadında
1 subard süt
hamuru içi
3 yumurta ve seker iyice cırpılır daha sonra süt ve sıvıyağ ile beraber cırpılır
son olarak tüm kuru malzemeler konulur(un irmik haşhaş kabartma tozu)
fırın tepsisi margarinle yaglanır.. en iyi cıkaran margarin oluyor tüm keklerin altını margarinle yağlıyorum ben:)
fırına verdikten sonra
serbeti yapıyoruz ocaga koyduktan sonra krem santiyi yapabiliriz
krem santiyi dolaba koyup fırından kekimizi cıkartıyoruz
buradaki püf nokta kek ve serbet ılıdıktan sonra serbeti dökmek:)
son olarak kekimiz soguyup kremsantide dolapta kıvamını aldıktan sonra üzerine sürüyoruz
su ana kadar yiyen herkesten cok güzel tepkiler aldım
umarım sizde begenirsiniz resmini de koyuyorum kızlar
bunu bir siteden buldum gecen hafta yapmıştım tatlıyı ama yeni gördüm bu topiği resimin altındaki tarifin içindeki malzemeler farklı daha doğrusu yumurta sayısı ve seker bardaklarını fazla vermiş benim yaptıgım daha hafif oluyor :)) umarım begenirsiniz sizin de yaptıklarınıza baktım cok marifetlisiniz maşallah size notlar aldım harika tarifler var :))
ağzımın suyu aktı yağlammaya,
bilirim o lezzeti,
zamanında Kayseride bulunmuştum 6 sene kadar.
Kayserililerin hamurişleri meşhurdur,hepside çok güzeldir kızlar.
hele birde resmini görseniz ağzınızın suyu akar valla.
üşenmezsem bu gün yapıyım.
çok ilginçmiş yaaa, mısırı niye ıslatıyorsun anlamadım ama ben direk yağda kavuruyorumbilmiyorumkismile
çok ilginçmiş yaaa, mısırı niye ıslatıyorsun anlamadım ama ben direk yağda kavuruyorumbilmiyorumkismile
fıstıkpare ve elmalı kıtırımın resimleri buyrunnnnnnnnn
Islatmıyorum abla, önce onları ısıtıyorum, nemleri varsa gidiyor, bir tane bile patlamamış mısır kalmıyor yerimseniben
hay körgözlü ben :)) sağol canım açıkladığın için ,birdahak sefere bende böyle deneyeceğim
Sonra yağını tuzunu bulyonunu koyunca hemen patlamaya başlıyorlar zaten. Bulyon yağda fazla kızarsa yanıp acılaşabilir sanırım, o yüzden koyar koymaz mısırların patlaması iyi oluyor hem.
wuuvv süper eline sağlıka.s. elmalı olanı yapiciiimhihoyyyt
moonserocum reçeli dilimlemeden sürücez demi? fisfisfis
amaniiiiiiiiiin ne güzel görünüyolar eline sağlık canım benim..bu fıstıkpare kurabiye tarzında bişi di mi?fıstıkpare ve elmalı kıtırımın resimleri buyrunnnnnnnnn
Takip listemdeki başlıklardan biri, ve ağzım sulanarak inceliyorum burayı. Kek, pasta türü şeylerle hiç aram yoktur, ama not aldığım yemek tarifleri var, emeği geçen herkese teşekkür ederim.
Benim de meşhur bir sebzeli böreğim vardır, bir ara yapınca onu ekleyeceğim.
Bir de şimdi başlıkta "övgü aldığımız" diye okuyunca birden aklıma bir şey geldi, onu yazacağım. Yemek değil abur cubur aslında ama elbet seveni vardır.
Oldum olası mutfağı seven bir hatun olduğum için yaptığım her şey beğenilerek tüketilir, ama yaptığım zaman en çok şaşkınlık yaratan ve tekrar tekrar istenen şey benim mısır patlaklarım :roflol:
Patlamış mısırı çok sevdiğimden ve yavan tatlardan pek hoşlanmadığımdan çeşitli baharatlarla en güzel lezzete ulaşmaya çalıştım bi ara. Kekik, toz kırmızı biber şudur budur bir sürü şey denedim, ama bir türlü istediğim gibi olmadı. Sonra bir gün tavuk bulyon ufaladım ve öyle yaptım, sonuç benim damak tadıma göre enfes oldu cokacimcoook
Önce kuru tencerede mısırları biraz ısıtıyorum, sonra yağını, tuzunu ekliyorum, bir de bulyon ufalıyorum içine, çok lezzetli oluyor. İlk defa yiyenler içinde ne olduğunu soruyor, bulyon olduğunu asla anlamıyorlar. Ağır olmuyor çünkü, bulyon çok hoş bir baharat aroması veriyor sadece.
Ben yemeklerde bulyon kullanmam, ama mısır patlatmak için alıyorum. Seven varsa deneyebilir, büyük ihtimal beğenecektiryerimseniben