En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

amaniiiiiiiiiin ne güzel görünüyolar eline sağlık canım benim..bu fıstıkpare kurabiye tarzında bişi di mi?

günaydın hatunlar, ezineciğim çok hoş bir kurabiye oluyor.hani hindistancevizli kurabiyeler vardırya kıtır kıtır işde onun fıstıklısı oluyor.denemeni tavsiye ederim.ben bir tepsi kurabiyeden bir tane yedim diyet yüzünden,belki ondan çok leziz geldi bana kaydirigubbakcemile3
maşallah kızlar döktürmüşsünüz genee:))))
tavuk bulyonlu mısırı okuyunca aklıma geldi yıllar önce arkadaşımda omlet yemiştim tadı çok hoşuma ğitti sorduğumda içine yarım paket tavuk bulyon ufaladığını söledi yumurtaları çırparken

tavuklu lezzetlere bayılırım,cidden akıl akıldan üstünmüş,sayende birşey daha öğrendim royalciğim opuyorumnanaktan

arkadaşlar ben de sizlerle bugün bizim oraların meşhur bir aşçısının bulgur pilavı tarifini paylaşacağım..haftasonu annemler mevlüt okutturup bizim mahalledeki bu aşçı abimizede tavuklu bulgur pilavı yaptırıp dağıttılar Allah kabul ederse..annem pilav yapılırken kazanın başında durup tarifi izlediğinden hemen tarifi aldım..çünkü bulgır pilavını hiç sevmeyen ve de hiiiiç beceremeyen ben pilavı bayılarak yedim,inanılmaz lezzetrliydi..bugünde hemen denedim..tabii aşçının kazanla yaptığı tarifi ben küçüçük tencerede uyguladım ama farketmez tam olarak tuttu diyebilirim..biraz karışık gibi ve pişme süresi az olduğundan tereddütlüydüm ama gayette leziz oldu.neyse uzatmayayım.tarif şöyle:
1 ölçü bulguru kaynamakta olan 2 ölçüden yaklaşık 1-2 parmak eksik suyun içine atıyoruz.su ,tavuk ya da et suyu olursa içine de et ya da tavuk tercihe göre atılırsa lezzet katlanarak artıyor.az miktarda zeytinyağını ve tuzunu da atıp kaynamakta olan pilavı 3 dakika pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıp pilavı sarıyoruz.20 dakika sonra açıp bir miktar daha zeytin yağı ilave ederek karıştırıp,kapağını tekrar kapatıyoruz.tenceredeki pilavı 25 dakika daha sarılı vaziyette dinlendiriyoruz,böylece toplam 45 dakikalık dinlendirme süresinin ardından pilavımız servise hazır...afiyet bal şeker olsun..

arkadaşlar ben de sizlerle bugün bizim oraların meşhur bir aşçısının bulgur pilavı tarifini paylaşacağım..haftasonu annemler mevlüt okutturup bizim mahalledeki bu aşçı abimizede tavuklu bulgur pilavı yaptırıp dağıttılar Allah kabul ederse..annem pilav yapılırken kazanın başında durup tarifi izlediğinden hemen tarifi aldım..çünkü bulgır pilavını hiç sevmeyen ve de hiiiiç beceremeyen ben pilavı bayılarak yedim,inanılmaz lezzetrliydi..bugünde hemen denedim..tabii aşçının kazanla yaptığı tarifi ben küçüçük tencerede uyguladım ama farketmez tam olarak tuttu diyebilirim..biraz karışık gibi ve pişme süresi az olduğundan tereddütlüydüm ama gayette leziz oldu.neyse uzatmayayım.tarif şöyle:
1 ölçü bulguru kaynamakta olan 2 ölçüden yaklaşık 1-2 parmak eksik suyun içine atıyoruz.su ,tavuk ya da et suyu olursa içine de et ya da tavuk tercihe göre atılırsa lezzet katlanarak artıyor.az miktarda zeytinyağını ve tuzunu da atıp kaynamakta olan pilavı 3 dakika pişiriyoruz ve ocağın altını kapatıp pilavı sarıyoruz.20 dakika sonra açıp bir miktar daha zeytin yağı ilave ederek karıştırıp,kapağını tekrar kapatıyoruz.tenceredeki pilavı 25 dakika daha sarılı vaziyette dinlendiriyoruz,böylece toplam 45 dakikalık dinlendirme süresinin ardından pilavımız servise hazır...afiyet bal şeker olsun..

Allah kabul etsin ezinecimmmm,benim en sevdiğim pilavdır bulgur pilavı bu şekildede deneyecem

ayyy bulgur pilavını çok severim ezineciğim,ellerine sağlık eminim çok lezizdir.ALLAH kabul etsin canım mevlüdünüzü

kızlar şu yemekteyizde en son cins bir bayan:KK66: sütlü börek yaptı bilen war mı

merhaba canım,ben o yayınlandığı saatlerde işde oluyorum , izlemedim ama benim geçen haftalarda eklediğim yalancı su böreğimde sütle yapılıyor.bir bak istersen

kızlar şu yemekteyizde en son cins bir bayan:KK66: sütlü börek yaptı bilen war mı
ben de izlemedim ne yazık ki...
merhaba bu arada:kedi: iyi hafta sonlarıa.s.

merhaba canım,ben o yayınlandığı saatlerde işde oluyorum , izlemedim ama benim geçen haftalarda eklediğim yalancı su böreğimde sütle yapılıyor.bir bak istersen

iyi hafta sonları sultanlar:))))

sizlere de iyi haftasonları şekerler..topikimiz pek bi sakinleşti sanki değil mi kızlar..yemekleri ve pasta börekleri hepsini denedik öğrendik ve tarifini verdik,bitti galiba,ne dersiniz?

havuçlu pastaa ( muhteşem bişiy bu ya )

4 yumurta
1 su bardağı ceviz( dövülmüş)
2 su bardağı havuç (rendelenmiş)
2su bardağı şeker
2 su bardağı un
1 paket kabartma tozu

kreması için
1kg süt
2 yemek kaşığı nişasta
2 yemek kaşığı pirinç unu
1 su bardağı şeker
biraz margarin

bunu denedim,beceremedim galiba,sıcak fırına atarak denedim ondan mı bilmem,çöktü...CADIARZU

ağzımın suyu aktı yağlammaya,
bilirim o lezzeti,
zamanında Kayseride bulunmuştum 6 sene kadar.
Kayserililerin hamurişleri meşhurdur,hepside çok güzeldir kızlar.
hele birde resmini görseniz ağzınızın suyu akar valla.
üşenmezsem bu gün yapıyım.

yerimseniben evet canım bende tarif veriyorum ama resimleyemediğim için ne kadar enfes şeyler olduklarını paylaşamıyorum.sen resim atabilirsen bir zahmet yapta arkadaşlarda mahrum kalmasın.bu yağlamanın birde yalancısı var :) o da kıymasız oluyor yazın çok hafif oluyor onu da tavsiye ederim :KK66:

ev pidelerim

malzemeler:

1 su bardağı süt

1 su bardağı ılık su

1 tatlı kaşığı şeker

1 yemek kaşığı tuz

yaş maya

aldığı kadar un

iç malzemesi: (dilediğiniz gibi yapabilirsiniz kıymalı,sucuklu,kaşarlı)

ben domatesleri soydum küçük küçük doğradım,kaşarı rendeledim,sucuğu doğradım)

bu tarifi 15 gün önce yapmıştım o zaman eklemeyemedim şimdi ekledim :) bu arada tarifim alıntıdır ancak resimler bana aittir arkadaşlar

9370DSC00891-vert.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
bende son olarak yaptıgım hafif bir tatlıyı paylaşayım kızlar sizinle

mavi haşhaşlı tatlı

mavi haşhaşı aktarlarda bulabilirsiniz büyük marketlerin baharat reyonunda da var ben aktardan aldım 200 grmı 3 liraydı markette baktım 90 gramı 3 liraydı aktardan almak daha mantıklı tabiki :))

malzemeler
3yumurta
1s.bardak süt
1.5 s.bardak seker
1 subardagı sıvıyağ
2sb un
1pkt kabartma tozu
1sbard. irmik
1 subard mavihaşhaş
serbet için
2 sbard su
2 subarda seker

üzeri için
2 paket kremsanti kaymak tadında
1 subard süt

hamuru içi
3 yumurta ve seker iyice cırpılır daha sonra süt ve sıvıyağ ile beraber cırpılır
son olarak tüm kuru malzemeler konulur(un irmik haşhaş kabartma tozu)
fırın tepsisi margarinle yaglanır.. en iyi cıkaran margarin oluyor tüm keklerin altını margarinle yağlıyorum ben:)

fırına verdikten sonra

serbeti yapıyoruz ocaga koyduktan sonra krem santiyi yapabiliriz

krem santiyi dolaba koyup fırından kekimizi cıkartıyoruz

buradaki püf nokta kek ve serbet ılıdıktan sonra serbeti dökmek:)

son olarak kekimiz soguyup kremsantide dolapta kıvamını aldıktan sonra üzerine sürüyoruz

su ana kadar yiyen herkesten cok güzel tepkiler aldım

umarım sizde begenirsiniz resmini de koyuyorum kızlar

bunu bir siteden buldum gecen hafta yapmıştım tatlıyı ama yeni gördüm bu topiği resimin altındaki tarifin içindeki malzemeler farklı daha doğrusu yumurta sayısı ve seker bardaklarını fazla vermiş benim yaptıgım daha hafif oluyor :)) umarım begenirsiniz sizin de yaptıklarınıza baktım cok marifetlisiniz maşallah size notlar aldım harika tarifler var :))

benim sürekli kalabalık misafirlerime yaptığım tariftir buda ölçüler aşağı yukarı benziyor yalnız ben üzerine dr-oetker in meyveli sosunu döküyorum yiyenler çok beğeniyorlar, bu şekilde krem şantilisini hiç denemedim bi ara bunuda deneyecem....:eek:

kızlar pek yazmasam da benim takip ettiğim konulardan birisi bu, şu muhteşem tariflerinizin toplu olarak verildiği bir sayfa mevcut mu, konu az değil 180 küsür sayfa olmuş, bak bak bitmiyor, öyle bir toplama yapmayı düşünür müsünüz şayet yoksa?

kusura bakmayın, sayfa 151'i şimdi gördüm, ama orda da doğrudan sayfa numaraları verilmiş, şimdi bulmak bize kalıyor demek ki, teşekkürler a.s.

X