En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

süper görünüyo buuu cokacimcoook
ellerine sağlık canım
yalnız bişey sorcam, ben yumurta kokusunu hiç sevmiyorum muhallebiyi yumurtasız yapsam olurmuki:uhm:

teşekkür ederim, bende yumurta kokusunu sevmem,inan hiç farkedilmiyor içinde yumurta olduğu,buram buram limon kokuyor. kağıthelva arası limonlu dondurma gibi lezzeti :))

sütele daha guzel olur bence suyla nasıl bılmıom ama:emir_bebek:

ben ilk defa denedim ve çok hoş oldu.sütlede denemek lazım ama tadı güzeldi hiç gerek yok bence

mooncum ellerine saglik canim cok guzel gorunuyo
heralde her hafta sonu biseyler yapiyosun
tabi kilolarada dikkat ediyosun heralde :)

aramıza yeni katılan arkadaşlarımıza hoşgeldiniz diyorum ben de...tariflerinizi ve fotoğraflarını bekliyoruz diyorum...bi cep telefonu ve bilgisayar yeter fotoğraflamak için ...:))
royallcim sana da öpücükler gönderiyorum...görüşemiyoruz hiç,özledim seni valla..
ben denenmişş, sonucu gülel olmuş kadayıf tarifi arkadaşlarr..acil yardımm.dün denedim hamur olmuş..şöyle kıtır kıtrı bi tarifi olan varmmııopuyorumnanaktan
benim konu içinde denenmiş yufkalı kadayıf sarma tarifim var sadece denenmiş olarak,bildiğim gülizgülcüm...bi de denemek istediğim değişik muhallebili kadayıf tarifi var..tarifi konu içinde olması lazım..denersen paylaş bizimle...
teşekkür ederim, bende yumurta kokusunu sevmem,inan hiç farkedilmiyor içinde yumurta olduğu,buram buram limon kokuyor. kağıthelva arası limonlu dondurma gibi lezzeti :))

ben ilk defa denedim ve çok hoş oldu.sütlede denemek lazım ama tadı güzeldi hiç gerek yok bence

süpper görünüyo moonserosecim eelerine sağlık...

mooncum ellerine saglik canim cok guzel gorunuyo
heralde her hafta sonu biseyler yapiyosun
tabi kilolarada dikkat ediyosun heralde :)

canııımmm biliyorsun çalıştığım için vaktim çok olmuyor ama merak ettiğim tarifleri haftasonu deniyor ve ekliyorum .ben kiloma dikkat ediyorum da annem çok şikayetçi bu durumdan.sen yemiyorsun bize yediriyorsun kilo alacağız senin yüzünden diyor kaydirigubbakcemile3 bu arada nasılsın? keyifler yerindedir inşallah

ezineciğim teşekkür ederim,sen neler yaptın var mı yeni tarifler ?

merhaba hamarat dostlar. o kadar çok yapacağım tarif var ki, ama bende de hiç halim yok. boğazım şiş,
çok hoş tarifler eklenmiş, elinize yüreğinize sağlıkkk.

canııımmm biliyorsun çalıştığım için vaktim çok olmuyor ama merak ettiğim tarifleri haftasonu deniyor ve ekliyorum .ben kiloma dikkat ediyorum da annem çok şikayetçi bu durumdan.sen yemiyorsun bize yediriyorsun kilo alacağız senin yüzünden diyor kaydirigubbakcemile3 bu arada nasılsın? keyifler yerindedir inşallah

ezineciğim teşekkür ederim,sen neler yaptın var mı yeni tarifler ?
sabahtan beri sütlü bi tarif bakıyorum,karar veremiyorum,acil açmış olduğum sütü tüketmem gerekiyo da...karar verirsem ekliycem inşallah...bilmiyorumkismile
merhaba hamarat dostlar. o kadar çok yapacağım tarif var ki, ama bende de hiç halim yok. boğazım şiş,
çok hoş tarifler eklenmiş, elinize yüreğinize sağlıkkk.

geçmiş olsun sakardenizcim..çabuk iyileş emi?olumunekankayizsmile

saol canım, yalnız fotograf makinem yok sorun olurmuki:uhm:

hayır canım olmaz zaten benimde tariflerimde fotoğraf yok:)))

ezineciiim fırsat buldukça giriyorum pc ye ama denk gelemedik bu ara bende seni özledim

yeni tarifler yazan arkadaşlarada teşekkürler ellerine sağlık....a.s.

bakela nın tarifini verdiği limonlu pastam;

malzemeler ;

1 yumurta
3 yemek kaşığı nişasta
2 limonun suyu ve kabuğunun ince rendesi
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tereyağ
2 paket petibör bisküvi
1 su bardağı irice çekilmiş ceviz ya da fındık
3 su bardağı su

YAPILIŞI: orta boy bir tencerede önce yumurtayı çırp sonra limonun suyu ve rendesini,şeker ve nişastayıilave et iyice karıştırdıktan sonra suyuda ekle ocağın altını yak ve muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırarak pişir en son yağı koy ve bir taşım kaynat altını kapat.daha sonra borcama önce 1 kat bisküvi sonra 1kat muhallebi yay sonra tekrar bisküvi ve muhallebi en üstünede ceviz ya da fındık serp buzdolabına koy 3 -4 saat beklet servise hazır .

36497888.jpg

30927766.jpg

49813774.jpg

çok pratik ve güzel tam yaz tatlısı yanınada sade dondurma olucak süperopuyorumnanaktan

kazandibi
3 su bardağı süt
1/2 çay bardağı nişasta
1/2 " " pirinç unu
1 su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı margarin
1 paket vanilya
2 yemek kaşığı pudra şekeri
önce az sütle pirinç unu ve nişastayı ezdim.sonra sütün tamamını ve şekeri ilave ederek karıştırarak kaynattım.ocaktan indiririken de parlaklık kazandırmak için margarin ilavesi ile vanilyasını koydum..bu esnada fırını 200 dereceye ayarlayıp iyice kızdırdım ve borcamı margarin ile yağlayarak pudraşekeri serptim..pişen muhallebiyi borcama dökerek kızdırılmış fırına verdim.altındaki şekerin yanarak istenen rengi aldığını görünce tepsiyi çıkarıp soğuduktan sonra ,üzerine ceviz dökerek,dilimledim ve spatula yardımıyla rulo yapıp tarçınla servis yaptım.
grnt014b.jpg

grnt026k.jpg

İrmik Helvası

1,5 su bardağı irmik,
125 gr margarin,
1 su bardagı şeker,
1 su bardagı süt,
1 su bardagı su,
2 çorba kaşığı toz şeker(piştikten sonra demlendirmek için)

yağı eritip irmiği koy renk değiştirinceye kadar orta ateşte kavur daha sonra su,süt ve şekeri ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp ağır ateşte suyunu çektirin ocaktan alınca 15-20 dk bekletip 2 çorba kaşığı şekeri serpin demlenmesi için tekrar kapatın ,servis yapılacağı zaman helva iyice karıştırılıp( topaklı olmması için) kaselere konup ters çevrilir..

ben içine iri ce kırılmış ceviz içide ilave ediyorum

tşkler denedim çok güzeldi:içelim:

Bu tarifi ben de denedim memnun kaldım uzun zamandır. Fazla yağlı ve şekerli olmaya bir tarif arıyordum eline sağlık royall

Yalnız ben margarin yerine yarım bardak zeytin yağı koydum. Sağlık açısından :))

ellerinize sağlık afiyetler olsun arkadaşlar sizler böle yazdığım tariflerimi deneyip beğenince çok mutlu oluyorum ben....

günaudın hatunlar a.s.
teşekkür ederim royalciğim,seninde birkaç tarifin yapılmayı bekliyor,en kısa zamanda denemek istiyorum
ellerin dert görmesin ezineciğim muhteşem görünüyor kazandibi opuyorumnanaktan

günaudın hatunlar a.s.
teşekkür ederim royalciğim,seninde birkaç tarifin yapılmayı bekliyor,en kısa zamanda denemek istiyorum
ellerin dert görmesin ezineciğim muhteşem görünüyor kazandibi opuyorumnanaktan

günaydın canım benim..teşekkürler ama verdiğim kilolar geri gelmeye başladı..ben yeniden diyete başlıyorum..artık biraz inzivaya çekilicem..

günaydın canım benim..teşekkürler ama verdiğim kilolar geri gelmeye başladı..ben yeniden diyete başlıyorum..artık biraz inzivaya çekilicem..

boşverrr ezineciğimmm yaaa bir dirhem et bin ayıp örtermiş derler değermi şu 3 günlük dünyada onu yeme bunu yeme vs vs demeye......opuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

X