En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

dün yaptığım enfes şokolanın kremasının tarifi (üstüne hazırladığım çikolatayı pek tutmadım)

1 litre süt
4 kaşık un
50 gr margarin
1 bardakşeker
2 damla sakızlı ciklet
muz, kivi, rendelenmiş veya damla çikolata

süt, un, şeker ve cikletleri tencerede karıştırın ağır ateşte üstü göz göz olana kadar pişirin. iyice soğutun. margarini koyup mikserle çırpın. kuplara alıp üstüne çikolata sosu veya çikolata rendesi damla çikolata koyun muz ve kiviyle süsleyinnn

değişik bir patates salatası:

5-6 patatesi haşlayın
az tereyağı ve sütle püre yapın
borcama dökün
sarmısaklı ve az mayonezli yoğurtla üstünü kaplayın
salçalı sos ve maydonozla süsleyerekservis yapın

özellikel et yemekleri yanına çok yakışıyor:)

geçen sene çok kolay bir pasta yapmıştım

1 bardak süt
2 paket krem şanti
1 paket bebe bisküvisi
2 muz
1 bardak ceviz veya fındık
portakal- kivi

şantiyi hazırlayın.
içine küp küp doğradığınız muzu, parçaladığınız bisküvileri ve kırdığınız cevizleri ekleyin
sera naylon ile kapladığınız derin bir kaba bu karışımı dökün
1 gece dolapta beklettikten sonra ters çevirip servis edin
üstüne damla çikolata serpebilirsiniz

fırın makarna tarifim:

1 paket fırın makarnası
beyaz peynir
1/2 demet maydonoz
tuz
karabiber
sos: 1 fincan un
2,5 bardak süt
1 yumurta
!/4 margarin (ben tereyağı kullanıyorum)

makarnayı haşlayın süzün soğuk suda bekletin
peynirle maydonozu karıştırın
yağı eritin un süt ve tuz ekleyerek pişirin
ılınınca yumurtayı kırıp çırpın
sosun 3/4'ünü peynirli harçla karıştırın makarnayı bu karışıma dökerek iyice özleşmesini sağlayın
makarnayı tepsiye dökün
üstüne sosun kalanını dökün
fırında kızarana dek pişirin
isterseniz üstüne en son kaşar rendesi koyun
afiyet olsun

eşimle beraber yaptığımız çok kolay bir künefe tarifi

300 gr çiğ kadayıf
dil peyniri
100 gr erimiş tereyağı
şerbet: 1 bardak şeker
1 bardak su

şerbeti hazırlayın

kadaıfı didikleyin üstüne terayağını gezdirip iyice karıştırın 4 parçaya ayırın bu parçalardan birinin 1/4 ünü teflon tavaya yayın rendelenmiş dil peynirini serpin kadayıfın kalanını peynirin üstüne yayın yayvan bir tabakla iyice bastırarak sıkılaştırın en küçük ocakta kısık ateşte çevirerek pişirin sonra tabak yardımıyla ters yüz edin en son şerbeti dökün kırılmış fındık serperek servis yapın

otlu tava böreği

1 yufka
1 kaşık zeytinyağı
ebegümeci (başka bir ot da olabilir mesela ısırgan otu)
beyaz peynir
ıspanak
maydonoz

tavaya yufkayı kenarları taşacak şekilde yayın
içi hazırlayın yani ıspanak ot peynir maydonozu karıştırın yufkanın ortasına koyun yufkayı kapatın kısık ateşte ağzı kapalı şekilde pişirin sonra tabak yardımıyla ters yüz edin diğer tarafını ağzı açık olarak pişirin

çok basit bir şerbetli tatlı:
1 yumurtayı yarım kaşık kabartma tozu ve bir çimdik tuzla un da ekleyerek sert hamur elde edecek şekilde yoğurun açın dilim dilim (şerit halinde) kesin kızgın yağa atın çatalı dolayarak gül şekli verin kızartın
bir yandan da şerbeti hazırlayın ( 1 bardak su 1 bardak şeker)
şerbete atın çıkınca üstüne pudra şekeri dökün

sütlü kabak tatlısı

taze ve yumuşak kara kabağı soyarak doğrayın tencereye koyun bir çimdik tuz 1 bardak su koyun eriyene dek kaynatın (iyice eriyecek) süt ekleyin kaynatın en son şeker ekleyin
afiyet olsun
özellikle yazın dondurma gibi oluyor ben çok seviyorum

başka tariflerim var ama henüz denemedim denedikçe yazarım diğer tarifler de bilinen şeyler...

bende dün akşam incir tatlısı denedim ilk defa hoşumuzada ğittii...
1 kase inciri iyice yıkayıp sap kısmını kesip önce 2 ye daha sonrada 4-5 böldüm ufak bir tencereye koydum ve üzerini fazla geçmeyecek kadar süt ilave edip pişirdim incirler sütü çekti iyice, daha sonra servis tabağına aldım üzerine tarçın ve çekilmiş ceviz içi serptim ..çok basit ve lezzetli bir tatlı tavsiye ederim kızlar....

var ya şuan denemek üzere 13. tarifi not alıyorum,yapmak içinse bir pazarım var kaydirigubbakcemile3

ezinecim havuç rüyasını yaptım. misafirlerim bayıldı. gerçi ben balkabağım vardı onu nla yaptım. valla tepside sadece 2 dilim kaldı . onu zor kurtardımmm.paylaşım için teşekkürler.

Eklentiler

• $S3020399.jpg
    $S3020399.jpg
    80,5 KB · Görüntüleme: 41
ezinecim havuç rüyasını yaptım. misafirlerim bayıldı. gerçi ben balkabağım vardı onu nla yaptım. valla tepside sadece 2 dilim kaldı . onu zor kurtardımmm.paylaşım için teşekkürler.

rica ederim canım..ben aslında bu tarifin öne çıkmasını ve insanların hakkaten görüşlerimizi dinleyip bunu denemlerini çok istiyordum..iyi oldu senin de deneyimlemen ve lezzetini anlatman...gerçekten mükemmel bi görsellik ve lezzet çünkü..ben de aynı şekilde bi de balkabağı ile denemek isterim..seninki renk olarak daha mı açık olmuş yoksa fotoğraftan mı?havuçla yapılınca çok turuncu renkli olmuştu benim...

rica ederim canım..ben aslında bu tarifin öne çıkmasını ve insanların hakkaten görüşlerimizi dinleyip bunu denemlerini çok istiyordum..iyi oldu senin de deneyimlemen ve lezzetini anlatman...gerçekten mükemmel bi görsellik ve lezzet çünkü..ben de aynı şekilde bi de balkabağı ile denemek isterim..seninki renk olarak daha mı açık olmuş yoksa fotoğraftan mı?havuçla yapılınca çok turuncu renkli olmuştu benim...[/QUOTE

foğraftan galiba rengi fazla açık değildi. sanki kabak mideyi ağrıtıyor gibi nasıl desem biraz ağır bir tatlı.gerçi herkes beğendi de. ben havuçla deneyeceğim. havucu çok severim senin yaptığın gibi portakal rendeleyeyim ,tarçın falan yapınca paylaşırım görüşlerimi.tekrar teşekkürlervereliniortakvereliniortak

rica ederim canım..ben aslında bu tarifin öne çıkmasını ve insanların hakkaten görüşlerimizi dinleyip bunu denemlerini çok istiyordum..iyi oldu senin de deneyimlemen ve lezzetini anlatman...gerçekten mükemmel bi görsellik ve lezzet çünkü..ben de aynı şekilde bi de balkabağı ile denemek isterim..seninki renk olarak daha mı açık olmuş yoksa fotoğraftan mı?havuçla yapılınca çok turuncu renkli olmuştu benim...[/QUOTE

foğraftan galiba rengi fazla açık değildi. sanki kabak mideyi ağrıtıyor gibi nasıl desem biraz ağır bir tatlı.gerçi herkes beğendi de. ben havuçla deneyeceğim. havucu çok severim senin yaptığın gibi portakal rendeleyeyim ,tarçın falan yapınca paylaşırım görüşlerimi.tekrar teşekkürlervereliniortakvereliniortak

bi de havuçlusunu ikram et misafirlerine bi gün o zaman suaycım...

X