sekercikcim sana topiğimizin en iyi çıkış yapan mutfak emekçisi ödülünü veriyorum canım...:hooray:
sağoll :))) çok sevindim oleeeee:))cokacimcoook
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
sekercikcim sana topiğimizin en iyi çıkış yapan mutfak emekçisi ödülünü veriyorum canım...:hooray:
günaydın hatunlar, şekerim ben et yemeklerine hakkında tecrübeli değilim ama bu işin ustası olan annem eti pişiren ve yediren baharatlardır der hep.bencede etin lezzeti içene kattığımız baharattandır.
ben fırından çıkar çıkmaz tatlının üzerine soğuk şerbet döker üstünüde tepsiyle kapatırım. en fazla 4-5 saat sonra şerbeti çekmiş olur . senin belki şerbet ölçün yanlıştır , baktın mı netten tariflere canım?
şinitzel
tavuk göğsü (tuz karabiber ve kekikle karıştırın)
1 yumurta
1 kase un
1 kase galeta unu
tavuğu önce una sonra ymurtaya sonra galeta ununa batırarak kızartın
tatlını servis yapacakmış gibi kesip(soğuyunca),sıcak şerbeti öyle dökmeyi denedin mi canım?opuyorumnanaktanbes bardak seker bes bardak su limon suyu olarak yapiyorum ama hep ortalari kuru kaliyo sinir oluyorum tepside kapatiyorum hatta bes saat degil bir gece bekletiyorum yaptigim tatlilari cok kati yada yada cok yumusak yapmamla lakali olabilirmi
eger oyleyse nasil yapmali:kedi:
şekillendirdikten sonra mayalandırıyosun heralde demi canım?bir de benim de sert olması ve kabarmamasıydı sorunum bi ara,meğer sıcak fırına atmam gerekirken ben soğuk ya da ılık fırına atıyomuşum...en son yaptığım hem kısa sürede pişti,hem de puf puf oldu...ya ezinecim ilk başta bi katmer poaça tarifi vermiştin güzelim ben onu yapıyorum ama kuru oluyor tatlım ya neden ki acep
bi sitede yağını çok koyarsanız kurur diyodu az koydum yine kurudu nerde yanlış yaptık maya mı sorunlu acaba çünkü ben mayayı alıp buzluğa atıyorm ordan kullanıyorum
ha normalde aynı hamurla mayalı poaça yaparım yiyenin çenesi düşer yere ama malesef bu katmer poaçalarım sertleşiyor ya
bak açarken hamurları ezmedim yavaş yavaşta açtım malzemeler de tamam orda da sıkıntı yok sana olabilecek her şeyi yazdım geriye ne kaldı be gülüm ben bu katmeri pek severim ama olmuyo be datlım
bende böle bi sürü şeyi karıştırıp kek krep yapmayı çok seviyom bundan sonra burda paylaşayım bari yaptıklarımı
lokum tatlısı
10-15 adet türk lokumu , 3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması, süt
fındık kremasını ve sütü iyice kaynatıp içine lokumları atın hepsini 5 dakika kadar kaynatıp alın ocaktan
mükemmel oluyo
lokumun ağırlığını da alıyo ve yapması 10 dakika falan sürüyo
çığlık atasım geldi tarifi görünce epey lezzetlidir orası kesin ama resmen kalori bombasıboshayallersmilebende böle bi sürü şeyi karıştırıp kek krep yapmayı çok seviyom bundan sonra burda paylaşayım bari yaptıklarımı
lokum tatlısı
10-15 adet türk lokumu , 3 yemek kaşığı kakaolu fındık kreması, süt
fındık kremasını ve sütü iyice kaynatıp içine lokumları atın hepsini 5 dakika kadar kaynatıp alın ocaktan
mükemmel oluyo
lokumun ağırlığını da alıyo ve yapması 10 dakika falan sürüyo
iyide ezinecim ben fırını ısıtmadan hiçbişey pişirmem evet dediğin gibi şekillendirip öyle
mayalandırdım daha önvce mayalandırıp öyle şekillendirmiştim kuruyunca bu defa aksini yaptım ama yine kurudu benim kabarmasından yana bi sıkıntım yok maşallah o kadar kabarıyor ki 1 taneyi 2 kişi yiyebilir fırından ilk çıktığında biraz yumuşak ama daha ılımaya başlarken bakıyorum kurumuş
neyse bakalım deneye yanıla öğrenicez yolu yok bu lezzeti öyle olmadı ne yapayım diye bi kenara atamam ya olacak ya olacakaklinialirimsmile
patatesli krep
haşlanmış patates, kuru soğan,yumurta, baharat
kuru soğanı küçücük doğrayıp kavuruyoruz, sonra rendelediğimiz patatesi soğanı yumurta ve baharatları karıştırıp tavada krep şeklinde pişiriyoruz mükemmel oluyo helede habersiz gelen misafirlere yapmanız daha kolay
ben soğan kavurmayı falan sevmem topluca kavurup buzluğa atıyorum
hem tadı da bozulmuyo
çığlık atasım geldi tarifi görünce epey lezzetlidir orası kesin ama resmen kalori bombasıboshayallersmile
tarif için sağol gülüm artık zayıf olan kardeşcayızlar yesin dadından bahsetsinler bakem
tatlını servis yapacakmış gibi kesip(soğuyunca),sıcak şerbeti öyle dökmeyi denedin mi canım?
şekillendirdikten sonra mayalandırıyosun heralde demi canım?bir de benim de sert olması ve kabarmamasıydı sorunum bi ara,meğer sıcak fırına atmam gerekirken ben soğuk ya da ılık fırına atıyomuşum...en son yaptığım hem kısa sürede pişti,hem de puf puf oldu...
değişik tariflerin var galiba eccemci senin,paylaş bizimle lütfen...
çok lezzetli olur eccemciğim bu .ben patatesleri rendelemiyorumda küp küp doğruyorum.iyiki hatırlattın bu pazar kahvaltıda yapayımda kardeşciğim sevinsin olumunekankayizsmile
oo çok güzel tarifler eklenmiş. ama evde değilim, şehir değişikliği yaptım. eve gidince hem denerim hem de tariflerim klasörüme eklemeler yaparım.
kızlar az önce revani yaptım..
baktım konunun içinde benden başka revani tarifi vermiş yok..ben de internetten bulduğum bi tarifi kendime göre ufak değişiklikler yaparak denedim..
malzemeler:
3 yumurta
1 bardak şeker
1 bardak sıvı yağ
1 bardak süt
2-3 yemek kaşığı yoğurt
1 bardak irmik
2 bardak un
kabartma tozu
portakal kabuğu rendesi
şerbet
4 bardak şeker
5 bardak su
1-2 tatlı kaşığı limon suyu
Ben burdaki etimek tatlısını denedim, süper oldu, tarifleri deneyen arkadaşlar sonuçlarını paylaşırlarsa iyi olur.
kızlar merhaba
ayy evde devamlı elimde makinayla gezmeye başladım
yaptığım herşeyin resmini çekiyorum sizde öyle misiniz kaydirigubbakcemile3kaydirigubbakcemile3
hıımmmmmm ufffff görüntüye bak tatlıya bak kardeşim içim gitti ufffff , ellerin dert görmesin canım a.s.
valla bişi söliim mi hakkaten tebrik ediyom kendimi ben de..alçakgönüllü olamıycam bu sefer ..çünkü harikayım ben dedirtti bu sefer bana...baksana şerbetini bile nasıl çekti..tepsi ağzına kadar şerbetti,nerdeyse hiç kalmadı..bi de ne çatala gelmeden ufalanıp dağılma,ne sertlik ,tam kıvamında oldu yani..asında tarifte 1 bardak yoğurt vardı,ben süt ve 2 kaşık yoğurtla denedim.. böle de gayet iyi oldu ..