En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

salata tabağım ve kadınbudu köftelerim nasıl olmuş kıslaaaaaaaaaaaaaaaar?

Eklentiler

• $Görüntü003.jpg
    $Görüntü003.jpg
    87,7 KB · Görüntüleme: 44
  • $Görüntü000.jpg
    $Görüntü000.jpg
    89,9 KB · Görüntüleme: 41
ellerine sağlık ezineecimmm görünüşleri güzel eminim tatlarıda öledir afiyet şeker olsun...

hmm fena fikir değil royall. çok süper olurdu ama diyet yapmaya çalışıyorum. kaçırmam yoksa

gel bana canım sosisli milföy böreğim var çayda demleriz yanına:))))
anam sen de de bizde ki gibi tatlısız,börek,çöreksiz gün geçmiyo galiba...ama gene de ben senle yarışamam royalim...çok hamaratsın maşallah..tü tüt tü...
hmm fena fikir değil royall. çok süper olurdu ama diyet yapmaya çalışıyorum. kaçırmam yoksa

Ellerinize sağlık:)

arkadaşlar sizlerin tariflerini de bekliyos..bak ben bi yemek yapıyom,hemen alıyom eşimin cep telefonunu şık şık 2 fotoğraf...tamam(benim cebimin kamerası kötü de)..akşam kk daki herkese açmış oluyom benim sofrayı,yemekleri.ne eliaçık insanım de mi?:)))))))))..:kahve:

teşekkür ederim ezinecimm yaa mahcup ediyosun beniiii,
canım sıkıldıkça mutfaga atıyorum kendimi bi çeşit terapi gibi geliyor bana hamur işleriyle uğraşmak
gerçi daha bi sürü yapmak isteyipte yapmadığım tarifler var ,tabiiki bunun yanında istesemde beceremeyeceğim şeylerde var:))))))

kızlar uzun zamandır yapmayı düşündüğüm en kısa zamanda da yapacağım Sosyete Böregini yazacam size belki aranızda bilenlerde vardır

Sosyete böreği(kıymalı gül böreği)

4-5 adet yufka,
250-300 gr kıyma,
2 adet soğan( ufak yemeklik doğranmış)
tuz,karabiber,kırmızı biber ,yarım çay bardagı sıvıyağ,
soğan pembeleşene kadar kavrulur daha sonra kıyma ilave edilerek birlikte kavrulurlar en son baharatlar ilave edilir ve ılınmaya bırakılır;

yufkamızı düz bir yere serip üzerine fırça ile su ve sıvıyağ karışımın sürelim daha sonra gül böreği yapar ğibi 4 e bölüp geniş kenarına kıymalı harcımızı koyalım ve aynı gül böreği ğibi saralım,diğer yufkalarımızda aynı şekilde yaparak üzerine de az sıvıyağ su karışımı sürerek daha önceden ısıtılmış fırına atalım;;;;
böreklerimiz pişerken yarım kg koyu yoğurt un içine arzuya göre 3-4 tane sarımsak ezip birazda tuz ilave ederek iyice karıştırın

yarım çay bardagı kadar sıvıyağıda bir tavada kızdırıp içine 1 çay kaşığı toz kırmızı biber atın,
böreklerimiz fırından çıkınca üzerine sarımsaklı yoğurdu onunda üzerine kırmızı biberli sosumuzu kaşıkla gezdirelim....
inanın tarif buy azılan kadar uzun değil, ama yazıya dökünce çok uzun karmaşık ğibi ğeliyo ...
afiyet olsun...alkisalkisalkis

ay canım ben bunu sosyete mantısı olarak biliyorum ve gerçekten güzel oluyo, üstüne tereyağ yakıyorum toz biberle tabii
yanlız çok yediriyo yakaydirigubbakcemile3

ay canım ben bunu sosyete mantısı olarak biliyorum ve gerçekten güzel oluyo, üstüne tereyağ yakıyorum toz biberle tabii
yanlız çok yediriyo yakaydirigubbakcemile3

ah şimdi olsaydıda yeseydikkk nasıl da güzel olurduu
:içelim:

ilgilenen olursa kuru meyveli kek tarifimi yazarım...

Eklentiler

• $Görüntü000.jpg
    $Görüntü000.jpg
    96,7 KB · Görüntüleme: 53
  • $Görüntü003.jpg
    $Görüntü003.jpg
    92,4 KB · Görüntüleme: 51
  • $Görüntü004.jpg
    $Görüntü004.jpg
    57,2 KB · Görüntüleme: 49
ellerine sağlık ezineciimm çok güzel görünüyor kekin tarifini yazarsan bizlerde deneriz canım...

ellerine sağlık ezineciimm çok güzel görünüyor kekin tarifini yazarsan bizlerde deneriz canım...

hayatım ikimizin birbirine karagözle hacıvat gibi tarif verdiği bi yer oldu burası..sence de öle diimiii?e hakkaten msnden yazışalım o zaman yani...üzülüyorum doğrusu bu duruma...bi de fotoğraf çekip koyuyoruz..sıkıldım bu durumdan...,zaman ayırıyoruz buna..sen de olmasan deli gibi kendi kendime yazışıcam....senin için yazıyorum..daha da yazmak fotoğraflamak istemiyorum buraya..hatta kapatılabilir bence topik..ben yeni denediğim tarifleri sana gönderirim canım...son olarak...,
2 yumurta
1 bardak şeker
1 bardaktan biraz az sıvı yağ
1 bardak süt
1 portakal kabuğu rendesi
1 bardak (sıcak suya ıslatılmış ve unlanarak hamura atılmış,küçüş doğranmış,kuru incir,kuru kayısı ve kuru üzüm)
1,5 pk k.tozu(1/2 pk açık k.tozum vardı,onu da atıverdim,1 pk te kullanılabilir yani)
aldığı kadar un
180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 35 dakikada pişti...

canım benimm olsun tariflerimizi burada yazmaya devam edelim arada katılan arkadaşlar olur,katılmasalar bile buradaki tariflerden faydalananlar olur ,sıkma canını ,istersen msn de de görüşürüz benim pc evde olduğum sürece açık zaten hep, msn adresimi ekleyebilirisn..

hanımlar ben yazmasamda sürekli girer bakarım buraya
hoşuma giden tarifleri alıyorum
siz buraya yazmaya devam edin benceyerimseniben

hanımlar ben yazmasamda sürekli girer bakarım buraya
hoşuma giden tarifleri alıyorum
siz buraya yazmaya devam edin benceyerimseniben

mihriban arkadaşım,yazın lütfen sizde tariflerinizi,mutlakaaaaaaaa sizin de vardır,mükemmel olmuş dedirten tarifleriniz...ben inanmıyorum da çünkü bu marifetli değilim diyen ev hanımlarına..herkes hergün yapıyo çünkü yemek ya da misafirine koyuyo mutlaka bi şeyler...hiçbirimi güzel olmuyo yani dimi ama?kusura bakma lafım sana değil sadece isyan ettim bu duruma artık...

canım benimm olsun tariflerimizi burada yazmaya devam edelim arada katılan arkadaşlar olur,katılmasalar bile buradaki tariflerden faydalananlar olur ,sıkma canını ,istersen msn de de görüşürüz benim pc evde olduğum sürece açık zaten hep, msn adresimi ekleyebilirisn..

tamam canım vazcaydım artık bu topikten...msn ye takılıcam artık,ya da belki başka topiklere..bana gönder adresini özelden olur mu?

X