En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

sağol canım..bi de açtığım süt ve bisküviler var evde onları değerlendirsem mi diyorum ama..üşeniyorum valla şimdi..en iyisi sütü içiiiim gitsin demi?:jeyyar:

iç gitsin cnm sen hamaratsın anlaşılan daha çoookk yaparsınkaydirigubbakcemile3

yok yok üşenmiycem yapıcam..uydurmasyon bişii olucak ama şimdi mutfağa gidip geldim..artmış süte ilave artmış 2 farklı renk gofret ve bisküvi var...onları muhallebiye batırıp dizicem bi kaba dik dik sonra soğucunca da verev şekilde kesicem..verev pasta deniliyo hani ..öleee bişi olcak işte...süper fikir bence..hemen deniyorum..güzel olursa sonra yayınlarım..hadiiin bye..

malzemeler:
1 bardak süt
3 yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
vanilya
1 yemek kaşığı tarçın
1 su bardağı ince rendelenmiş havuç
2,5 su bardağı un
kabartma tozu
3 yemek k. iri çekilmiş ceviz içi
yarım su sıvı yağ

YAPILIŞI:
yumurta,şeker ve vanilya krema kıvamına gelene kadar çırpılır.çırptıktan sonra sütü ve yağı ilave edip biraz daha mikserle çırpın. un ile birlikte kabartma tozunu da ilave ederek karıştırmaya devam edelim.güzelce çırptıktan sonra; tarçın,havuç ve çekilmiş cevizide karışıma ekliyelim.çok iyi karıştırdıktan sonra güzelce yağlanmış kek kalıbınıza koyun.ısınmış 150 derece fırında 45 dk pişirin

afiyet olsun

not:kekiniz ılıyınca kek kalıbınızın kenarlarına biraz vurun ve ters çevirin daha kolay çıkacaktır

yok yok üşenmiycem yapıcam..uydurmasyon bişii olucak ama şimdi mutfağa gidip geldim..artmış süte ilave artmış 2 farklı renk gofret ve bisküvi var...onları muhallebiye batırıp dizicem bi kaba dik dik sonra soğucunca da verev şekilde kesicem..verev pasta deniliyo hani ..öleee bişi olcak işte...süper fikir bence..hemen deniyorum..güzel olursa sonra yayınlarım..hadiiin bye..

değişik bişey olacağa benziyor güzel olursa bizde denerizzz hadi byy

iyi geceler ezineciğim.....geçen akşam yazmıştım benimde tarifler yapıp yayınlayacağım diye ama pc nin azizliğine uğradım resimleri yükleyemiyorum eşim gelsin birkaçgün sonra geliyo o anlıyor pc nin dilinden anca ozaman yüklerim........
katmer poğaçaların çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık

iyi geceler ezineciğim.....geçen akşam yazmıştım benimde tarifler yapıp yayınlayacağım diye ama pc nin azizliğine uğradım resimleri yükleyemiyorum eşim gelsin birkaçgün sonra geliyo o anlıyor pc nin dilinden anca ozaman yüklerim........
katmer poğaçaların çok güzel görünüyorlar canım ellerine sağlık
tamam canım bekliyoruz...afiyet olsun diyemiyorum,keşke ikram edebilseydim...

yokmu kimseler sayfada kızlarr huu huuuuu

ben nöbetten yeni geldüüüüm..

kızlar lokma tatlısının tarıfını bilen var mı? ben yaptım hamur bıraz cıvık olacakmıs nette öle buldum ama çok hoşuma gıtmedı satılanlar gıbı olmadı yada ben yapamadım

kızlar lokma tatlısının tarıfını bilen var mı? ben yaptım hamur bıraz cıvık olacakmıs nette öle buldum ama çok hoşuma gıtmedı satılanlar gıbı olmadı yada ben yapamadım

maalesef canım..hiç sevmem ben çünkü lokma tatlısını:KK43:
tam da diyecektim ki royalle ya da gülizgüle sormak lasım diye..ahanda royal de geldi....iyi insan cevabın üstüne geldi...

hazırını yemiştim ama kendim hiç yapmadım hamuru cıvık oluyor el ile sıkarak kaşıkla attırıyolardı kızgın yağın içine

aslında bende sevmem de evde sevenler var işte.oktay ustanın sitesine girdim de ama ordakı yorumlarda eksık malzeme yaznlar vardı güvenip yapamadım ondan

nani nani naniiiiiiiii!!!!!acil lokma tatlısı aranıyo...bilenlerin,bulanların,insaniyet namına konuya dahil olmaları rica olunur....:))))))))))
inşallah bu sefer cevap gelir çaykaşığım..

kızlar bana acil mercimek köftesi tarifi lazım ben tarif defterimi arkadaşa verdim oda getireme diyor. yarın günüm var gece hazırlayayım dedim .inşallah tarifi bilen vardır.
benim takıldığım nokta 1su bardağımı mercimek 2su bardağımı karıştırdım.onu söylersenizde yeter cevap bekliyorum.....

kızlar bana acil mercimek köftesi tarifi lazım ben tarif defterimi arkadaşa verdim oda getireme diyor. yarın günüm var gece hazırlayayım dedim .inşallah tarifi bilen vardır.
benim takıldığım nokta 1su bardağımı mercimek 2su bardağımı karıştırdım.onu söylersenizde yeter cevap bekliyorum.....

tarif defterimden yazayım mercimek köftesini işine yarar umarım canım...
Mercimek Köftesi

1,5 su bardagı kırmızı mercimek 3 bardak su ile kaynatılacak,daha sonra 1,5 bardak bulgur ilave edilecek ve karıştırılıp ocaktan alınacak,kabardıktan sonra içine ince doğranmış taze soğan,maydonoz,tuz ilave edilecek ve köfte şekli verilecek....

çok sağol canım tarifin için yaptım artık .arkadaşa oku diyordum defterden okuyamam demişti meger defterimi kaybetmiş allahtan başka deftere yazmışım tesadüfen gördüm o anda nasıl sevindim anlatamam.tarifimiz aynı benim sadece 2 bardakmış bulgur ve mercimek tekrar çok teşekkür ederim ilgilendiğin için....

çok sağol canım tarifin için yaptım artık .arkadaşa oku diyordum defterden okuyamam demişti meger defterimi kaybetmiş allahtan başka deftere yazmışım tesadüfen gördüm o anda nasıl sevindim anlatamam.tarifimiz aynı benim sadece 2 bardakmış bulgur ve mercimek tekrar çok teşekkür ederim ilgilendiğin için....

rica ederim arkadaşım afiyet olsun ,banada yarın gelecek arkadaşlarım onlar içinhazırlık yapacam henüz karar da vermiş değilim neler yapacağıma.:uhm:..

royal misafirlerine neler hazırladın söylede senden kopya çekim.
şimdi ben size akıl danışmak istiyorum. benım misafirlerim gelecek yani günüm var.ben mercimek köftesi,kısır yada patates salatası makarna salatası dışında neler yapabılırım.çok daralttım seçim alanı. tatlı tuzlu pastalar börekler olacak ama karar veremedim. çünkü bu saydıklarımı başka arkadaşlar yapmışlardı.

X