En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

pastan çok güzel olmuş canım defterime kaydettim hemen en kısa zamanda deneyecem yalnızb işi sormak istiyorum,pişmaniyeleri ne zaman üzerine koymamız gerekiyor,malum pasta bi gece önceden yapılıp dolapta dinlendiriliyor?

ben vakit darlığından sabah yapıp öğleden sonraki misafire hazır hale getirdiğim oldu. ama pişmaniyeler çabuk söndüğü için ikrama yakın koymak daha iyi olacaktır. afiyet olsun.

ben vakit darlığından sabah yapıp öğleden sonraki misafire hazır hale getirdiğim oldu. ama pişmaniyeler çabuk söndüğü için ikrama yakın koymak daha iyi olacaktır. afiyet olsun.

teşekkür ederim arkadaşım ellerine sağlık ,ilk fırsattaa deneyip bende yazacağım burayaa.s.

peki ben de sizden bir ricada bulunsam? sütlü tatlılar arıyorum ama yağı (hatta hiç olmazsa daha iyi) ve şekeri az olan tarifleriniz var mı?

peki ben de sizden bir ricada bulunsam? sütlü tatlılar arıyorum ama yağı (hatta hiç olmazsa daha iyi) ve şekeri az olan tarifleriniz var mı?

aklıma gelenler ,keşkül,fırın sütlaç, tavuk gögsü, sadece tavuk gögsünde yağ var biraz hanğini istersen yazabilirim.. arkadaşım

keşkülü yazabilirsen çok sevinirim opuyorumnanaktan

hemen yazayım canımm....a.s.

Keşkül

2 lt süt,
4 yumurta sarısı,
1 su bardagı nişasta,
2 su bardagı şeker,
2 paket vanilya,
arzuya göre renk vermek için çaykaşığı ucuyla zerdeçal,

ılıttığımız sütten 1 çay bardagı ayırıp içinde nişastayı eritiyoruz ve yumurta sarılarını ilave edip iyice çırpıyoruz; tenceremize önce şekeri sonra yumurtalı nişastalı karışımımızı (süzzgeçten geçirerek yumurta akları vs içine karışmaması için) koyup koyulaşana kadar karıştırıyoruz( orta ateşte ) ocaktan indireceğimiz zaman içine vanilyaları ilave edip iyice karıştırıp kaselere boşaltıyoruz...

not:zerdeçal ilave etmek istersek süt-yumurta sarıları ve nişasta karışımına ilave edip karıştırmalıyız
yapımı çok basit ve pratik biraz uzun anlattım sanırım :kedi::kedi:

çok teşekkürler royall. çok mutlu oldum :)) eline koluna sağlıkk

afiyet olsun canım benim sürekli yaptığım keşkül tarifi bu yiyenler çok ta beğenirler umarım sende beğenirsin

yazarken biraz karışık yazmış olabilirim :kedi: ama yapımı inan çok kolay...

afiyet olsun canım benim sürekli yaptığım keşkül tarifi bu yiyenler çok ta beğenirler umarım sende beğenirsin

yazarken biraz karışık yazmış olabilirim :kedi: ama yapımı inan çok kolay...

gayet güzel anlatmışsın. ben de denerim mutlaka. sağol.

mozaikpasta.jpg

MOZAİK PASTA:
Malzemeler:
2 yumurta
2 pk bisküvi
1 bardak pudra şekeri
1/2 paket margarin
3 kaşık kakao
1 pk vanilya
Yapılışı:
Bisküvileri küçük küçük kırıp bir kaseye koyun. Margarini eritin. İçerisine pudra şekeri, kakao, vanilya ve yumurtaları koyup karıştırın. En son bisküvileri ekleyin. Karışımı alüminyum folyoya ya da poşete sarıp buzluğa koyun. 4 - 5 saat bekletin.

Biz çiğ yumurta yemekten çekindiğimiz için yumurtasız yapıyoruz. Ölçüyü de küçük tutuyoruz.
-220 gr bisküvi (36 tane geliyor ortalama)
- 75 gr margarin (eritilmiş)
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt

Yağı erittikten sonra ılık hale gelince, pudra şekeri kakao ve sütü ekleyip iyi ce karıştırıp hepsi eriyince, bisküvileri ekliyoruz, ezine77'nin tarifindeki gibi. Derin dondurucuda 1,5 saatte hazır oluyor belki de yumurta olmadığından. Afiyet olsun cokacimcoook

Biz çiğ yumurta yemekten çekindiğimiz için yumurtasız yapıyoruz. Ölçüyü de küçük tutuyoruz.
-220 gr bisküvi (36 tane geliyor ortalama)
- 75 gr margarin (eritilmiş)
-2 yemek kaşığı pudra şekeri
-2 yemek kaşığı kakao
- 1/2 su bardağı süt

Yağı erittikten sonra ılık hale gelince, pudra şekeri kakao ve sütü ekleyip iyi ce karıştırıp hepsi eriyince, bisküvileri ekliyoruz, ezine77'nin tarifindeki gibi. Derin dondurucuda 1,5 saatte hazır oluyor belki de yumurta olmadığından. Afiyet olsun cokacimcoook

çokta güzel ve pratik olur bu tatlı bir ara çok sık yapıyordum ,
bazende yuvarlak şekiller veriyorum bol hindistancevizine buluyorum daha sonrada üzerlerine boncuklu kürdan batırıyorum çok şık duruyor

kızlar şöbiyet tarifi var mı?ama fındıklı olandan?

bende cok partik bir söbiyet tarifi var milföyle yapiliyo
kk dan bir arkadastan görüp denemistim 10numara
ama suan kim oldugunu hatirliyamicam
hemen ekliyorum canim umarim begenirsin ve isine yararopuyorumnanaktan

ben bu tarifle tam not almistim
cok pratik ve bi okadarda lezziz

malzemeler:
10 yaprak milföy hamuru

1 bardak süt

2,5 yemek kasigi irmik

yarim bardak kadar findik yada fistik ici

3 bardak su

3 bardak seker

bir miktar tereyagi

hazirlanisi:
önce serbeti hazirlayip sogutmak gerekli,koyu kivamli bir serbet olucak

milföyleri dolaptan cikartip acilmalarini bekleyin

bu sirada süt ve irmikten olusan kaymagi pisirin onuda bir kösede ilinmasi icin birakin

milföy hamurlari cözüldükten sonra 4 e kesilir ve herbirine biraz kaymak üstlerine de birazcik findik koyulup kapatilir...(ben ücgen formda kapatiyorum ayni pastaneden alinmis hazir söybiyet gibi oluyo)

hepsi tepsiye dizildikten sonra üstlerine tereyagi eritilip üstlerine dökülür ve 180 derecelik firinda alti üstü iyice kizarana kadar pisirilir..

firindan cikan sicak hamurlari 3 dakika beklettikten sonra soguk serbet dökülür

1 gece buzdolabinda dinlenirse tadi cok daha güzel oluyo

AFIYET OLSUN

kk da yemek tarifleri bölümünde paylasip hem cok övgü aldigim hemde denenip begenilen tariflerimi sizlerle paylasmak istiyorum canlarim
fakat tekrar olmasin diye resmi ile linki atiyorum
sayfayida fazlasiyla doldurmayayim diye
ziyaretinizi ve yorumlarinizida beklerim canlaropuyorumnanaktan

ilk tarifimdi firinda makarna börek tadinda deneyenler cok oldu tavsiye ederim kessinlikle
yiyen su böregine benzetiyo
tam not alirim
tarifinide cok vermisimdir
annem saolsunopuyorumnanaktan

http://www.kadinlarkulubu.com/makarnalar/243646-firinda-makarna-borek-tadinda-resimli.html

http://www.kadinlarkulubu.com/bisku...dingli-kurabiye-kuru-puding-tozu-resimli.html
bu tarıfte çok kolay ve lezzetli canım tavsıye edbilirm

ustune yumurta akını surun
180 200 derece önceden ısıtılmış fırında 30 dakıka kadr pişirin
çıtır çıtır bi kurabıye oluyor tarıfı bılmeden içinde toz pudıng oldugunu anlayamaz

[/URL
[URL=http://imageshack.us]

bumuyani arkadasimizin bu tarifini denemistim
ve kessinlikle tavsiye ederim
ben bögürtlenl aromali puuding tozuyla yapmistim

X