ezineciğimm Edirneli değilim ama sana yediğim ve çok beğendiğim KAVALA KURABİYESİ tarifini yazayım
8 çay bardağı un(sararıncaya kadar kavur,soğutup elekten geçir)
1 paket yumuşak margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
yarım kabartma tozu
1 su bardagı badem(kavrulacak)
kavrulup soğutulup elenmiş una diğer malzemeler ilave edip yoğurun kurabiye veya uzun poğça yada ay çöregi şekli verip pişirin fırından çıkıp ılındıktan sonra pudra şekeri serpin.
afiyet olsun.....
Tiramisu
1 adet hazır kakaolu kek
kreması=1 yumurta,
3 yemek kaşığı un
,
4 yemek kaşığı şeker,
2 su bardağı süt
,
varsa eğer 2-3 adet damla sakızı
tüm bu malzemeler hepsi birlikte muhallebi ğibi pişirilir daha sonra ocaktan indirdiğimizde,
1 paket labne peyniri ilave edilerek mikserle 5-10 dk çırpılır
Diğer tarafta kekin 2 tarafıda nescafeli,şekerli ılık su ile ıslatılır
hazırlamış olduğumuz kremamız arasına ve üzerine bolcana dökülür ve dolaba kaldırılır servis yapacağımız zaman bir süzgeç yardımıyla tiramisumuzun üzerine kakao serpilir.Afiyet olsun
soğutulup elekten neden geçiriliyo ki..çok ilginç yaaaaaa..teşekkürler royalciiim..sende ne maharetlisin yok yok yanii...alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis
Tiramisuyu denenedim çok hafif ve çok güzel oldu. Ama şekeri biraz daha fazla olsa belki daha tatlı sevenler için daha iyi olabilir. Ben bidahaki yaptığımda 6 kaşık düşünüyorum. Teşekkürler tarifin için hihoyyyt
GÜZEL PİLAV YAPMANIN SIRLARI(BOL BOL YE):
pilav yapımı sanıldığının aksine çok kolaydır .önemli olan püf noktalarına uymaktır.öncelikle eğer pilavın pirincini suda bekletmek için vaktimiz varsa ılık tuzlu suda en az 2 saat bekletiyoruz.1 bardak pirinç kullanıyorsak 1,5 bardak su ilave ediyoruz.1 e 1,5 yani ,eğer vakit yoksa o zaman 1 bardak pirinç için 2 bardak su kullanıyoruz.1e 2 yani:) ölçüyü buna göre artırabilirsiniz.sonra pirinçleri bir güzel yıkarımki nişastasından arınsın .süzgeçte bırakırım ki suyu iyice süzülsün. tencereye sıvıyag ve margarin koyarım biraz arpa şehriye kavurrurum ama karartmadan tabi pembeleşecek.daha sonra pirinci ilave ederim birasda tuz, pirinç tane tane olana kadar kavururum daha sonra sıcak olarak hazırlamış olduğum ölçülü suyu ilave eder ve kaynayan piavın mutlaka altını kısarım ha unutmadan isterseniz tavuk su tablette eritebilirsiniz lezzeti arttırmak için haşlanmış ve küp doğranmış havuçlar ile bezelye ve kuş üzümü de katıyorum ben bazen. ve mutlaka suyuna 2-3 damla limon sıkarım.pilavım suyunu çekince kesinlikle kariştırmadan bir havlu kağıt koyarım kapağın altına ve sofra bezine sarıp demlenmeye bırakırım. tane tane harika pilavım servise hazırdır :))) sevgiylle (8-9 dakika içinde pilav suyunu ceker)(tablet kullanıcaksam eger kavurma esnasında ki tuzu az ilave ederimki çok tuzlu olmasın) sofranız bereketli olsun :)
Canım dediğin şekilde yaptım, tane tane oldu gerçekten opuyorumnanaktan
arkadaşlar en iyi sonuç aldığımız tarifleri paylaşalım mı?
ben başlatıyorum.
Kaynana Boğan :)
Malzemeler:250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi),1 bardak pudra sekeri,2 yumurta,1 bardak un,Aldigi kadar nisasta,1 kabartma tozu
Yapılışı : Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun...
merhaba hatunlar,bende sizinle yöremin en güzel yemeklerinden birinin tarifini veriyorum.arkadaşlar özellikle bunu yemek için gelir bize :)) moonserose0 iftiharla sunar ;
KUYMAK
malzemeler;
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
125 gr tel peynir veya kaşar yada lor peyniri
2 su bardağı su
Tarifin Hazırlanışı ;
tavada tereyağımızı iyice eritip köpürttükten sonra mısır ununu ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz ve suyunu ekleyip altını kısıyoruz.10 dakika piştikten sonra peyniride ekliyoruz.tereyağ yemeğin üstüne çıkana kadar pişiriyoruz ki genellikle peyniri ekledikden 10 dakika sonra tereyağ üste çıkar. sıcak sıcak servis yapıyoruz.trabzonda bu yemeğin adı kuymakdır ama diğer illerde muhlama olarak da geçer