evet canım ben 70 başladım diyete 7 temmuzda başladım.. daha ancak 6 kilo verebildim..sende 1 kilo öne geçmişsin gözümden kaçtı sanma...:asigim:ama gülizgülcüm sen 70 le başlamadın mı vermeye?
royal,tiramisunu az önce yaptım.orucum tadına bakamadım.ayrıca diyetteyim kaç gündür çayı bile şekersiz içiyorum.eşimde tek başına hepsini yiyemez,kısacası yaptım ama yedircek insan bulamıyorummümkün olsa da bizim topiğin kızlarına sunsaydım..
kızlar ya da toplanın bize gelin hemencecik.yalnız saat 16:00 ya kadar gelin gidin çünkü nöbete gidicem..:))))))
ezineee banada kaldımııı tiramisu dan ancak gördüm yazını hani kırıntılarıda olsa yeter bana:))))
bende çok sevdiğim bi tarifi yazmak istiyorum kızlar pazar günü yaptım muhteşemdi.şimdi yarım paket margarini eritiyoruz.
içine 7 kaşık unu ekleyip çırpıyoruz(ben ayran çırpıcısıyla yaptım)1,5 bardak şeker ve 1 lt sütüde ekleyip kısık ateşte çırpmaya devam ediyoruz.(kaynayasıya kadar çırpıyoruz)
sonra borcama petibör bisküvilerden bir sıra diziyoruz(borcamı hafif ıslatırsak bisküviler yapışmaz)
üstüne yaptığımız karışımı döküyoruz.üstünüde hindistan cevizi,fındık,fıstık nasıl isterseniz o şekilde süslüyoruz.dolapta 3-4 saat dinlendiriyoruz.afiyet olsun
eline sağlık arkadaşım,gayet hafif tam ramazana uygun bi tatlı....şakkıdı
ramazan vurdu hatunlara herhalde. bayram için tatlı yapmak lazım daha erken ama yavaş yavaş adını koymak lazım. ben kadayıf denemek ıstıyorum hiç yapmadım daha önce.artık ne cıkarsa bahtıma
bende çok sevdiğim bi tarifi yazmak istiyorum kızlar pazar günü yaptım muhteşemdi.şimdi yarım paket margarini eritiyoruz.
içine 7 kaşık unu ekleyip çırpıyoruz(ben ayran çırpıcısıyla yaptım)1,5 bardak şeker ve 1 lt sütüde ekleyip kısık ateşte çırpmaya devam ediyoruz.(kaynayasıya kadar çırpıyoruz)
sonra borcama petibör bisküvilerden bir sıra diziyoruz(borcamı hafif ıslatırsak bisküviler yapışmaz)
üstüne yaptığımız karışımı döküyoruz.üstünüde hindistan cevizi,fındık,fıstık nasıl isterseniz o şekilde süslüyoruz.dolapta 3-4 saat dinlendiriyoruz.afiyet olsun
hıııııııım bu tarifi bisküvi varsa eğer belki,şimdi denerim.iftara gidicez,evde süt var ,sütlü tatlı arıyorum boş gitmiyeyim diye...
CANIM DENEDİN Mİ TARİFİ MERAK ETTİM alkisalkisalkis
bi arkadaş tiramisu tarif etmiş bende kedi dili büsküviyle yaptığım tiramisuyu tarif edeyim muhteşem oluyo şiddetle tavsiye ederim..kedi dillerini bim den alıyorum hem ekonomik hemde güzel:))
malzemeler
1 paket kedi dili
kreması için
1 paket lapne peyniri
3 çorba kaşığı un
1 su bardağından biraz eksik şeker
1 veya 2 yumurta sarısı
2 su bardağı süt
1 paket vanilya
malzemeleri karıştırıp muhallebi kıvamına gelince ocaktan indirip lapne peyniri ilave edip karıştırıyoruz.
büyük bir fincanda 2 corba kaşığı nescafe ve 6-7 kaşık şekeri karıştırıp büsküvileri tek tek içine batırıp kare borcama diziyoruz(nescafeyi hazırladıkdan sora genişce bir kaba boşaltırsanız büsküvileri batırmak daha kolay oluyo.)yarısını ıslatıp borcama dizimce hazırladığımız kremanın yarısın üstüne ilave ediyoruz.işlemi kalan büsküvilerle yapıp ikinci katıda yerleştirince kalan kremayı iyice üstüne yayıp.2-3 corba kaşığı kakaoyla süsleyip soğuk servis yapıyoruz..hazır kekle yapılanından daha mükemmel oluyo:)) cokacimcoook