pembe sultan mezesi var biliyor musunuz bilmem
malzemeler
kırmızı lahana
limon
tuz
sarımsak
yoğurt
kırmızı lahana ince kıyılır tuz ve limon eklenir ve kırmızı suyu çıksın diye yoğrulur ve bekledilir sarımsaklı yoğurt yapılır yoğurt üzerine kırmızı lahana eklenir karıştırılır süs olsun diye bir dal maydonozla süslenir
GÜZEL PİLAV YAPMANIN SIRLARIannemin pilavı)
pilav yapımı sanıldığının aksine çok kolaydır .önemli olan püf noktalarına uymaktır.ben öncelikle pilavımın pirincini mutlaka ılık tuzlu suda bekletirim en az 2 saat.1 bardak pirinç kullanıyorsam 1,5 bardak su ilave ederim 1 e 1,5 yani :) ölçüyü buna göre artırabilirsiniz. ıslanan pirinleri bir güzel yıkarımki nişastasından arınsın .süzgeçte bırakırım ki suyu iyice süzülsün. tencereye sıvıyag ve margarin koyarım biraz arpa şehriye kavurrurum ama karartmadan tabi pembeleşecek.daha sonra pirinci ilave ederim birasda tuz pirinç tane tane olana kadar kavururum daha sonra sıcak olarak hazırlamış olduğum ölçülü suyu ilave eder ve kaynayan piavın mutlaka altını kısarım ha unutmadan isterseniz tavuk su tablette eritebilirsiniz lezzeti arttırmak için. ve mutlaka suyuna 2-3 damla limon sıkarım.pilavım suyunu çekince kesinlikle kariştırmadan bir havlu kağıt koyarım kapağın altına ve sofra bezine sarıp demlenmeye bırakırım. tane tane harika pilavım servise hazırdır :))) sevgiylle (8-9 dakika içinde pilav suyunu ceker)(tablet kullanıcaksam eger kavurma esnasında ki tuzu az ilave ederimki çok tuzlu olmasın)
Bende bu şekilde deniyeceğim eline sağlık
merhaba hatunlar,bende sizinle yöremin en güzel yemeklerinden birinin tarifini veriyorum.arkadaşlar özellikle bunu yemek için gelir bize :)) moonserose0 iftiharla sunar ;
KUYMAK
malzemeler;
3 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ
125 gr tel peynir veya kaşar yada lor peyniri
2 su bardağı su
Tarifin Hazırlanışı ;
tavada tereyağımızı iyice eritip köpürttükten sonra mısır ununu ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz ve suyunu ekleyip altını kısıyoruz.10 dakika piştikten sonra peyniride ekliyoruz.tereyağ yemeğin üstüne çıkana kadar pişiriyoruz ki genellikle peyniri ekledikden 10 dakika sonra tereyağ üste çıkar. sıcak sıcak servis yapıyoruz.trabzonda bu yemeğin adı kuymakdır ama diğer illerde muhlama olarak da geçer
ezineciğim bu öyle muhteşem bir lezzet ki kahvaltıda yenir öğle yemeğinde de akşam yemeğin de de ama biz terciğen izin günlerimizde öğlen çayı demler kuymağı yapar afiyetle yeriz:))
meraba bu tpiği yeni keşfettim bütün tarifler harika 1 ay sonra düğünüm var ama bugüne kadar hiç yemek yapmadımlmaz: artık burdan bak baka bişiler öğrenmeye çalışıyorum ilk şu kaynana boğanı deniycem bakalım nası olcak
pembe sultan mezesi var biliyor musunuz bilmem
malzemeler
kırmızı lahana
limon
tuz
sarımsak
yoğurt
kırmızı lahana ince kıyılır tuz ve limon eklenir ve kırmızı suyu çıksın diye yoğrulur ve bekledilir sarımsaklı yoğurt yapılır yoğurt üzerine kırmızı lahana eklenir karıştırılır süs olsun diye bir dal maydonozla süslenir
cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook bu tam annemle benim ağız tadımıza göre cokacimcoook
kızlar bir de bana aranızda edirneli varsa ,lütfen püf noktaları ile birlikte ,çoooooook merak ettiğim,o yöreye ait KAVALA KURABİYESİ tarifini versin...