En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

pembe sultan mezesi var biliyor musunuz bilmem
malzemeler
kırmızı lahana
limon
tuz
sarımsak
yoğurt
kırmızı lahana ince kıyılır tuz ve limon eklenir ve kırmızı suyu çıksın diye yoğrulur ve bekledilir sarımsaklı yoğurt yapılır yoğurt üzerine kırmızı lahana eklenir karıştırılır süs olsun diye bir dal maydonozla süslenir

malzemeler
kırmızı lahana
limon
tuz
sarımsak
yoğurt
kırmızı lahana ince kıyılır tuz ve limon eklenir ve kırmızı suyu çıksın diye yoğrulur ve bekledilir sarımsaklı yoğurt yapılır yoğurt üzerine kırmızı lahana eklenir karıştırılır süs olsun diye bir dal maydonozla süslenir

kıs loveli adları da pek bi enteresan ve havalı vereliniortaksenin bu tariflerin haaaaaa..

eveeeeet kızlar, şimcik,bu tarhana tarifim ve de fotoğrafları:
MALZEMELER:
1 kg yoğurt
pişirilmiş nohut yemeğinden 1 kase
5 adet salçalık biber(pişirilecek,isterseniz biber ve domatesleri nohutun içinde de pişirecek şekilde bir uygulamada yapabilirsiniz...biz öyle yaptık,o zaman nohuttaki miktarı 1 kase değil 1,5 kase yaparsınız )
5 adet domates(pişirilecek)
1 ceviz büyüklüğünde köyde ekmek yapımında kullanılan mayadan
ekmek hamuru kıvamına gelene kadar un

bunların hepsini çooook güsel bir şekilde ezip ,birbirine yedirerek,karıştırıp,yoğuruyor ve mayalanmaya bırakmak üzere sıcak bir yere üzerini örtüp sararak bırakıyoruz.bir gece mayalanacak isterseniz süreyi daha da uzatabilirsiniz,7 güne kadar uzatılabiliyormuş.fakat ara ara açarak hamuru yumuruklamak gerekiyo..biz 24 saat bekletip,ara ara 3 kez yumuruklayıp,yoğurduk.
sonrasında temiz ve mümkünse biraz da rüzgarlı bir yere mesela balkona temiz bir örtü sererek,çarşaf gibi hamuru küçük parçalara ayırıyoruz çarşaf üzerinde...biraz havalanınca ovalıyarak daha da küçültüyoruz parçaları ve en sonunda da elekten eleiyoruz ve de yeniden çarşaf üzerinde 1 gün daha bakleterek iyice kurutuyoruz..fotoğraflarla daha iyi anıyacağınızı düşünüyorum..

Eklentiler

• $Görüntü022.jpg
    $Görüntü022.jpg
    93 KB · Görüntüleme: 96
  • $Görüntü023.jpg
    $Görüntü023.jpg
    93,2 KB · Görüntüleme: 81
  • $Görüntü024.jpg
    $Görüntü024.jpg
    93,3 KB · Görüntüleme: 83
  • $Görüntü025.jpg
    $Görüntü025.jpg
    94,4 KB · Görüntüleme: 98
  • $Görüntü026.jpg
    $Görüntü026.jpg
    91,6 KB · Görüntüleme: 86
veeeeeeee çarşaf üzerinde bekletilerek kurutulması aşaması:

Eklentiler

• $Görüntü028.jpg
    $Görüntü028.jpg
    97,5 KB · Görüntüleme: 85
v bu da 5 litrelik pet şişeye yaptığımız turşu:
MALZEMELER:
1 su bardağı salamura tuzu
1 şişe sirke(şarköy)
1 tatlı kaşığı eritilmiş limon tuzu
1 avuç nohut
5- 6 diş sarımsak(isteğe bağlı biz kullanmadık)
şişenin geri kalanını dolduracak kadar su(şebeke suyu olmamalı)
turşuluk salatalık ya da kornişon
biber(kırmızı ve yeşil)
patlıcan
fasulye
yeşil domates

Eklentiler

• $Görüntü029.jpg
    $Görüntü029.jpg
    88,8 KB · Görüntüleme: 85
  • $Görüntü030.jpg
    $Görüntü030.jpg
    90,3 KB · Görüntüleme: 86
GÜZEL PİLAV YAPMANIN SIRLARI:KK43:annemin pilavı)
pilav yapımı sanıldığının aksine çok kolaydır .önemli olan püf noktalarına uymaktır.ben öncelikle pilavımın pirincini mutlaka ılık tuzlu suda bekletirim en az 2 saat.1 bardak pirinç kullanıyorsam 1,5 bardak su ilave ederim 1 e 1,5 yani :) ölçüyü buna göre artırabilirsiniz. ıslanan pirinleri bir güzel yıkarımki nişastasından arınsın .süzgeçte bırakırım ki suyu iyice süzülsün. tencereye sıvıyag ve margarin koyarım biraz arpa şehriye kavurrurum ama karartmadan tabi pembeleşecek.daha sonra pirinci ilave ederim birasda tuz pirinç tane tane olana kadar kavururum daha sonra sıcak olarak hazırlamış olduğum ölçülü suyu ilave eder ve kaynayan piavın mutlaka altını kısarım ha unutmadan isterseniz tavuk su tablette eritebilirsiniz lezzeti arttırmak için. ve mutlaka suyuna 2-3 damla limon sıkarım.pilavım suyunu çekince kesinlikle kariştırmadan bir havlu kağıt koyarım kapağın altına ve sofra bezine sarıp demlenmeye bırakırım. tane tane harika pilavım servise hazırdır :))) sevgiylle (8-9 dakika içinde pilav suyunu ceker)(tablet kullanıcaksam eger kavurma esnasında ki tuzu az ilave ederimki çok tuzlu olmasın)

Bende bu şekilde deniyeceğim eline sağlık

merhaba hatunlar,bende sizinle yöremin en güzel yemeklerinden birinin tarifini veriyorum.arkadaşlar özellikle bunu yemek için gelir bize :)) moonserose0 iftiharla sunar ;

KUYMAK

malzemeler;
3 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

125 gr tel peynir veya kaşar yada lor peyniri

2 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı ;

tavada tereyağımızı iyice eritip köpürttükten sonra mısır ununu ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz ve suyunu ekleyip altını kısıyoruz.10 dakika piştikten sonra peyniride ekliyoruz.tereyağ yemeğin üstüne çıkana kadar pişiriyoruz ki genellikle peyniri ekledikden 10 dakika sonra tereyağ üste çıkar. sıcak sıcak servis yapıyoruz.trabzonda bu yemeğin adı kuymakdır ama diğer illerde muhlama olarak da geçer

kuymak1.jpg

merhaba hatunlar,bende sizinle yöremin en güzel yemeklerinden birinin tarifini veriyorum.arkadaşlar özellikle bunu yemek için gelir bize :)) moonserose0 iftiharla sunar ;

KUYMAK

malzemeler;
3 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

125 gr tel peynir veya kaşar yada lor peyniri

2 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı ;

tavada tereyağımızı iyice eritip köpürttükten sonra mısır ununu ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz ve suyunu ekleyip altını kısıyoruz.10 dakika piştikten sonra peyniride ekliyoruz.tereyağ yemeğin üstüne çıkana kadar pişiriyoruz ki genellikle peyniri ekledikden 10 dakika sonra tereyağ üste çıkar. sıcak sıcak servis yapıyoruz.trabzonda bu yemeğin adı kuymakdır ama diğer illerde muhlama olarak da geçer

kuymak1.jpg

bu daha çok kahvaltılık olarak mı yeniliyor?

ezineciğim bu öyle muhteşem bir lezzet ki kahvaltıda yenir öğle yemeğinde de akşam yemeğin de de ama biz terciğen izin günlerimizde öğlen çayı demler kuymağı yapar afiyetle yeriz:))

ezineciğim bu öyle muhteşem bir lezzet ki kahvaltıda yenir öğle yemeğinde de akşam yemeğin de de ama biz terciğen izin günlerimizde öğlen çayı demler kuymağı yapar afiyetle yeriz:))

eline sağlık canım..yeni yöresel olan ya da olmayan tariflerini bekliyoruz öyleyse....

kızzzzzzzzzzzlaaaaaaaaar iftara ne yapıyosunuz bakalım?bizdee ana hatları ile kabaca menüşöyle olcek..efendime söyliiim; tarhana çorbası,imam bayıldı,biber ve yaprak sarma,karpuz ve kakaolu portakallı puding var.gene biraz abarttım galiba..

meraba bu tpiği yeni keşfettim bütün tarifler harika 1 ay sonra düğünüm var ama bugüne kadar hiç yemek yapmadım:eek:lmaz: artık burdan bak baka bişiler öğrenmeye çalışıyorum ilk şu kaynana boğanı deniycem bakalım nası olcak

meraba bu tpiği yeni keşfettim bütün tarifler harika 1 ay sonra düğünüm var ama bugüne kadar hiç yemek yapmadım:eek:lmaz: artık burdan bak baka bişiler öğrenmeye çalışıyorum ilk şu kaynana boğanı deniycem bakalım nası olcak

meraba DarkAngel aramıza hoşgeldin..Allah rastgetirsin düğününü inşallah...umarım yemekler konusunda da başarılı olursun ve tariflerimizi beğenirsin...

kızlar sizinle tıpkı kaynana boğanın esprili adı gibi bir tatlı daha paylaşmak istiyorum..ama baştan söyiyeyim bu tarif bende en az 7-8 yıllıktır ama bi nasip olup ta deniyemedim. ama güvendiğim bi arkadaşım vermişti..özellikle bayan misafirlerinize yapınca ,adı ve görünümü nedeni ile epeyce bi eğlence konusu olabilecek gayette hafif sütlü bi tatlı..inşallah en kısa zamanda yapıp fotoğrafını da koyarsam süper olacak bence...neyse sizi daha fazla meraklandırmayayım da tarifi kopyalıyayım...
HOSTES MEMESı:)))))))DıĞER ADI DA:KIZ MEMESı ıMıŞ:))))
MALZEME:1 adet portakal kabuğu rendesi
1,5 su bardağı portakal suyu(taze sıkılmış)
3 su bardağı toz şeker
1 su bardağı irmik
4 su bardağı su
fındık içi(15,20 adet)
tarçın
YAPILIŞI:
tarçın ve fındık hariç diğer tüm malzemeler bir tencereye konur,ocağın altı yakılır muhallebi gibi karıştırarak pişirilir,kaynayınca altı kısılır 2,3 dk daha arada karıştırılarak pişirilir ve altı söndürülür.bu karışımdan ıslatılmış kahve fincanlarına dökülür ve bir çay tepsisine fincanlar dizilip buzdolabında birkaç saat soğumaya ve sertleşmeye bırakılır.
kahve tabağına bozmadan ters çevrilip kalıp şeklinde tabağa düşürülür,tepesine 1 fındık batırılır,fındığın etrafına tarçın serpilir ve servis yapılır .görünümü itibari ile tıpkı memeyi andırmasıyla espirili,misafirlerin bayılacağı ve yaz ayları için özellikle serinletici bir tatlıdır

eeeeee kızlar o kadar arkadaş var kimse ne yorum yapıyo ne de akşam menüsünü yazan var..küsücem ama size az kaldı...neyse...napalım sessiz çoğunluk olmak isteyenlerin de tercihine saygımız var...

malzemeler
kırmızı lahana
limon
tuz
sarımsak
yoğurt

cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook cokacimcoook bu tam annemle benim ağız tadımıza göre cokacimcoook

kızlar bir de bana aranızda edirneli varsa ,lütfen püf noktaları ile birlikte ,çoooooook merak ettiğim,o yöreye ait KAVALA KURABıYESı tarifini versin...

kızlar bir de bana aranızda edirneli varsa ,lütfen püf noktaları ile birlikte ,çoooooook merak ettiğim,o yöreye ait KAVALA KURABİYESİ tarifini versin...

ezineciğimm Edirneli değilim ama sana yediğim ve çok beğendiğim KAVALA KURABİYESİ tarifini yazayım

8 çay bardağı un(sararıncaya kadar kavur,soğutup elekten geçir)
1 paket yumuşak margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
yarım kabartma tozu
1 su bardagı badem(kavrulacak)

kavrulup soğutulup elenmiş una diğer malzemeler ilave edip yoğurun kurabiye veya uzun poğça yada ay çöregi şekli verip pişirin fırından çıkıp ılındıktan sonra pudra şekeri serpin.
afiyet olsun.....

X