En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

tarifleriniz çok güzel bende size tarif vermek istiyorum ama yazılı çünkü resimli gönderme imkanım yok*yarım kilo kabak*250 gr kıyma *bir su bardağı ince bulgur*bir adet soğan *biraz tuz ve baharatYAPILIŞI:kabakları yıkadıktan sonra bir parmak kalınlığında halka halka kesin içlerini oyun bir kabın içinde kıyma,bulgur,tuz ve baharatı karın kabakların içine yerleştirin daha sonra geniş bir tencereye teksıra halinde dizin kabakların üzerine biraz tereyağ koyun daha sonra bi çay bardağı su ilave edin kısık ateşte pişrin .üzerine sarmsaklı yoğurt ve kırmızı biberi eritip gezdirin çok lezzetli oluyor afiyet olsun

corn flakeslı tavuk

tavuk bonfıle ( ıstedıgınız kadar )
tavuk bonfıleyı yaglanmamıs tepsıye yayıp uzerıne sut kremasını yayalım.
en uzerıne de mısır gevregını dokun her tarafını kaplayacak sekılde.

ne kadar basıt dımı? ve ınanın bır o kadar da lezzetlı. oyle kı mısafırlerım ıcın yaptım bayıldılar. yanı mısır gevregı ınanılmaz bır koku ve tat katıyo

ezineciğim hepsi bir birinden lezziz görünüyor ellerine sağlık vallaha bende şu yufkalı kadayıf sarmayı deneyeceğim ama bişe sorcam bu sanırsam çiğ kadayıftan demi?
ve kaç derecede ne kaç dakika bırakıyorsun acaba

ya hangisini yapsam diye aklmdan geçiyor benim böyle güzel marifetlerim yokkk

ırmik Helvası

1,5 su bardağı irmik,
125 gr margarin,
1 su bardagı şeker,
1 su bardagı süt,
1 su bardagı su,
2 çorba kaşığı toz şeker(piştikten sonra demlendirmek için)

yağı eritip irmiği koy renk değiştirinceye kadar orta ateşte kavur daha sonra su,süt ve şekeri ilave edip karıştırın ve kapağını kapatıp ağır ateşte suyunu çektirin ocaktan alınca 15-20 dk bekletip 2 çorba kaşığı şekeri serpin demlenmesi için tekrar kapatın ,servis yapılacağı zaman helva iyice karıştırılıp( topaklı olmması için) kaselere konup ters çevrilir..

ben içine iri ce kırılmış ceviz içide ilave ediyorum

ben tam bir sebze canavarıyım malesef eşimin sebzeyle arası pek hoş değil hele karnabahar brokoli kabak falan hayatta yemezdii. taaa ki ben ona yedirecek yolları bulana kadar :))
kışın çok sevdiğim bir karnabahar yemeği vereyim size deneyn pişman olmayacaksınız. internetten bulduğum bir tarif

KARNABAHAR SOTE

Malzemeler:

- 1 orta boy karnabahar
- 1 adet kuru soğan
- 3-4 diş sarımsak
- 2 adet kırmızı biber (yeşil de olur)
- 1 adet orta boy havuç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
- Arzuya göre tuz, pul biber, karabiber

Yapılışı:

1. Karnabaharı kök kısımları da dahil olmak üzere ufak ufak doğrayın. Yıkayıp tel süzgece alın, üzerine kaynar su gezdirin. karnabaharın bazen hoşa gitmeyen kokusunu almak için, ama bu işlemi yapmayabilirsiniz de.

2. Soğanı, sarımsakları, biberleri ve havucu küçük küçük doğrayın. Tümünü zeytinyağını ısıttığınız geniş bir tavaya alarak 5 dk kadar soteleyin.

3. Karnabaharın kök kısımlarını tavaya ekleyip orta ateşte kavurmaya devam edin. Çiçek kısımları daha çabuk pişeceği için onları birkaç dakika sonra ekleyin.

4. Tüm sebzeler biraz yumuşadıktan sonra sonra tuz, kırmızı biber, acı severseniz pul biber serpip karıştırın, kapağını kapatın. Kısık ateşte pişirmeye devam edin. Arada kontrol etmeyi ve karıştırmayı unutmayın. Piştikten sonra dilerseniz taze çekilmiş karabiber serpin.

Servis önerileri:
* Karnabahar soteyi sarımsaklı yoğurt ve kızarmış ekmekle servis edebilirsiniz.
* Sade pişirilmiş bir makarna yanına çok yakışabilir.
* Yoğurtla servis etmeyecekseniz serviste üzerine limon sıkabilirsiniz. Hatta elinizin altında turunç varsa limon yerine turunç denemenizi tavsiye ederim. Sürpriz bir aroması, mis kokulu bir lezzeti vardır!

ben azcık da salça ekliyorum. çok beğenir eşim ve yiyenler :)) :lepi:

bir de kabak tarifi vereyim buna da bayılır kocişim:))

tarif gülriz sururi'nin yeni kitabından...
3 soğanı yarım ay şeklinde doğrayıp geniş bir tencerenin dibine diziyorsunuz.
sonra 2 büyük domatesi dilimleyip soğanların üzerine yerleştiriyor,
en üste de ortadan ikiye bölünüp 2 parmak kalınlığında kestiğiniz 1 kg kabağı koyuyorsunuz.
üzerlerine, tuz,
8 diş sarımsak ve zeytinyağı döküp kısık ateşte hiç su eklemeden pişiriyorsunuz.
servis yaparken üzerine dereotu serpebilirsiniz.
gerçekten ismi gibi çok hoş bir yemek oldu...

hafifi sulu bir yemek oluyor.

aşk olsun ya royalciim.lop lop et olmasın,fazlasıyla var zatiiiiiiii...
tarifine benim eşim bayılır bence ayca0207cim.çünkü bana dolmaları bulgur ile yapmam konusunda sık sık sitemde bulunuyor...teşekkürler...
ooooooooooh eline sağlık arkadaşım.denemeye değer bi tarif bence,değişik tavuk tariflerini sık sık arıyorum ben çünkü internette....teşekkürler...
evet canım çiğ kadayıf..190 derece gibi bi sıcaklık uygun olur..sürenin sonuna geldiğini sen sık sık kontrol ederek, yufkaların kızarmasıyla anlıyabilirsin..öpüyorum
ya hangisini yapsam diye aklmdan geçiyor benim böyle güzel marifetlerim yokkk
hadi hadi lovelicim dök marifetlerini...kimse yok...biz bizeyiz....biz sanki çok mu biliyoz da yapıyoz?bunlar hamur ya da kömür olmayanlar işte...2 de fotoğraf koyduk muydu hepimizin iştahı açılıyor bence...sen de ne maharetler var kimbilir...

o zaman bundan sonra böyle değişik sebze yemeklerinin tariflerinin devamını bekliyoruz zeynepogretmencim...bakıyorum da bayağı lezzetli tarifler var sen de...şahsen karnıbahar ve kabak gibi sebzeleri biz de evde ne şekilde tüketeceğimizi şaşırıyoruz bazen....ellerine sağlık...

kızlar ,bu birkaç gündür annemlerdeydim..e malum önümüz kış herkes salçasını,tarhanasını,turşusunu,eriştesini hazırlamaya başladı..annemi de tarhana ve turşu yaparken yakaladım evde..veeeeee sizler için tek tek tarif alıp ,bi de fotoğrafladım..kısmetse yarın foruma aktarırım..siz de kışlık tariflerinizi hazırlıklarınızı aktarabilirsiniz..her yörenin tarhana,turşu vs. yapımı farklı ne de olsa..bizimkiler çanakkale yöresinin olacak...sizi de bekleriz..şimdilik herkese iyi geceler....

canım karnabaharı bende çok severim buda değişik bir tarif olmuş
ama bir sorum var bu yemeğe hiç su koymuyormusun:uhm:

kızlar benim tarhana ve turşu tariflerim yarına kaldı.bugün yemeğe misafir alıyorum..fotoğraf yüklemem zamanımı alıcak yoksa...öpüyorum herkesi...

KÖZLENMİŞ DOMATES ÇORBASI
**5 -6 tane iri domates
**1 tane iri kuru soğan
**1 baş (diş değil)sarımsak
**tereyağ ya da sıvı yağ
**tane karabiber
** 3 yemek kaşığı domates püresi
önce fırın tepsimize yağlı kağıdımızı serelim,sonra ikiye böldüğümüz domateslerimizi kabuklu kısımları aşağı gelecek şekilde yerleştirelim .sonra soğanı ve sarımsağı soymadan bütün şekilde domateslerin yanına koyalım 200 derecelik fırında 30 40 dakika közleyelim .soğanın ve sarımsağın kabuklarını soyalım soğanı doğrayalım (soğan pişmiş olduğundan kolay doğranmıyor ama daha sonra blenderdan geçireceğimiz için irice doğrayabilirsiniz ,sarımsakta kabuğunun içinden püre gibi çıkıyor)daha sonra tereyağında ya da sıvıyağda önce sarımsak ve soğanı biraz kavuruyoruz sonra domatesleri(tabi kabuklarını alalım) domates püresini ve tanekarabiberleride tencereye koyuyoruz.iyice püre gibi olana kadar pişiriyor ve blenderdan geçiriyoruz . sıcak su ekleyerek çorbamızın kıvamını ayarlıyoruz.tane karabiberleri istediğiniz kadar koyabilirsiniz ben bi çay kaşığı koydum ve blenderdan geçirmeden önce tencerenin içinden çıkardım. çok güzel bir çorba oldu bu akşam iftar için yaptım herkes bayıldı bence bi deneyin çok meşakkatli değil ben biraz ayrıntı veriyorum ondan karışıkmış gibi duruyor bakmayın artık kusurumananiknanik

bu tarif çorba olması hatta domates çorbası olmasınaniknanik nedeniyle benim damak tadıma uyar...tane karabiber yok ama fırında bişey yaptığım zaman bi daha domatesleri de közleyivereyim de bi deniyeyim bakalım o zaman...teşekkürler...

keşke ezinecim nerde ama memleketimden tepsi kebabını verebilirim
malzemeler
sivri biber
domates
maydonoz
soğan
sarımsak
baharat olarak kimyon karabiber tuz pul biber
kıyma malzeme miktarı size kalmış ortalama 750gr kıyma ile 6 kişi doyar tüm malzemeler rondoda karıştırılır ya da sırayla doğranıp karıştırılır sonra yuvarlak bir tepsi içine tüm malzeme ve kıyma yoğurulur baharatları eklenir ve tepsiye yayılır bıçakla dilimlenir dilimlerin üzerine domates ve biber ile süslenir üzerine salçalı su yapılır ve 180derece fırında et pişene ortalma bir saatte pişer suyu fazla koymayın afiyet olsun

bi de abugannuç var hatayın salata meze olarak kullanılır
malzemeler
közlenmiş patlıcan
közlenmiş yeşil biber
közlenmiş domates
dövülmüş sarmsak
zeytin yağı
limon ve tuz
tüm malzemelerin kabukları soyulur doğranır ve bir kaba alınır içine sarısak limon suyu ve tuzu eklenir karıştırılır servis edilir afiyet olsun

ezine senden destekle daha neler anlatıcam ben bile merakettim sevgiler

ezine senden destekle daha neler anlatıcam ben bile merakettim sevgiler

ilahi lovelicim çok güldürdün beni hakkaten bak ne gün yüzü görmemiş tarifler saklıyomuşun bünyende gördün mü_?çıkar çıkar ,dök onları,ağırlık yapmasın bu yaz gününde şekerim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…