En İyi Sonuç ve Övgü Aldığımız Tarifleri Püf Noktaları ile Paylaşalım mı? (Resimli)

ezineciğimm Edirneli değilim ama sana yediğim ve çok beğendiğim KAVALA KURABİYESİ tarifini yazayım

8 çay bardağı un(sararıncaya kadar kavur,soğutup elekten geçir)
1 paket yumuşak margarin
1,5 çay bardağı pudra şekeri
1 yumurta
yarım kabartma tozu
1 su bardagı badem(kavrulacak)

kavrulup soğutulup elenmiş una diğer malzemeler ilave edip yoğurun kurabiye veya uzun poğça yada ay çöregi şekli verip pişirin fırından çıkıp ılındıktan sonra pudra şekeri serpin.
afiyet olsun.....

soğutulup elekten neden geçiriliyo ki..çok ilginç yaaaaaa..teşekkürler royalciiim..sende ne maharetlisin yok yok yanii...alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

Tiramisu

1 adet hazır kakaolu kek

kreması=1 yumurta,

3 yemek kaşığı un
,
4 yemek kaşığı şeker,

2 su bardağı süt
,
varsa eğer 2-3 adet damla sakızı

tüm bu malzemeler hepsi birlikte muhallebi ğibi pişirilir daha sonra ocaktan indirdiğimizde,

1 paket labne peyniri ilave edilerek mikserle 5-10 dk çırpılır

Diğer tarafta kekin 2 tarafıda nescafeli,şekerli ılık su ile ıslatılır

hazırlamış olduğumuz kremamız arasına ve üzerine bolcana dökülür ve dolaba kaldırılır servis yapacağımız zaman bir süzgeç yardımıyla tiramisumuzun üzerine kakao serpilir.Afiyet olsun

Tiramisuyu denenedim çok hafif ve çok güzel oldu. Ama şekeri biraz daha fazla olsa belki daha tatlı sevenler için daha iyi olabilir. Ben bidahaki yaptığımda 6 kaşık düşünüyorum. Teşekkürler tarifin için hihoyyyt

soğutulup elekten neden geçiriliyo ki..çok ilginç yaaaaaa..teşekkürler royalciiim..sende ne maharetlisin yok yok yanii...alkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkisalkis

:1hug:ben teşekkür ederimm ezineciğimm böle bi sayfa açtığın içinn ,
butarifin özelliği unu hafif sarartıp soğuyunca elekten geçirip öle kurabiyeyi yapmak canım afiyet olsun yapınca benide çağır;a.s.

Tiramisuyu denenedim çok hafif ve çok güzel oldu. Ama şekeri biraz daha fazla olsa belki daha tatlı sevenler için daha iyi olabilir. Ben bidahaki yaptığımda 6 kaşık düşünüyorum. Teşekkürler tarifin için hihoyyyt

haklısın a.s.canım şekeri az gibi geldyse arttırılabilir bende öle yapayım bi dahakine

size urfada yapılan patates severlere ve yemek yapmayı sevmeyenlere
harran kubbesi malzemeler
patates tuz yağ
yapılışı patatesleri iyice yıkayın kabuklarını soymadan ortadan ikiye bölün bölünen kısımları tepside olacak şekilde yerleştirilir üzerlerine azıcık yağ ve tuz serpin ya büyük fırınlara verin ya da fırınınızda patatesler pişene kadar bekletin çıkarınca lavaş ekmeği açın içine patatesi közlemiş biberi koyun dürüm yapn afiyet olsun

yiyebileceğiniz kadar patates
(en küçük minik boy olsa daha güzel oluyor)
tuz
pul biber
cok az sivi yağ (3 yemek kaşiği kadar)

yarim çay bardiği su

patatesleri kabuğunu soymadan suda 15 dakika kadar bekletin tepsinin altini yağlayin sonra boş tepsiye tuz ve pul biberi serpiştirin. Patatesleri topraklari gidene kadar yikayin ve yine kabuğunu soymadan ortadan ikiye bölün böldüğünüz kisim tespiye gelecek şekilde dizin. üzerine tekrar tuz ve pul biber serpistirin suyuda ekleyin ve 150 dercede firinda yaklaşık 25 dk. kadar pişirin cok kolay ve lezzetli bekar arkadaşlara tavsiyem kizartma gibi oluyor ama hiç uğraştirmadan yaği az haşlanmiş gibi cok harika
afiyet olsun
anlaşılır olsun diye başka yerden alıntı yaptım

20428679_63e6aed77a.jpg

GÜZEL PİLAV YAPMANIN SIRLARI(BOL BOL YE):
pilav yapımı sanıldığının aksine çok kolaydır .önemli olan püf noktalarına uymaktır.öncelikle eğer pilavın pirincini suda bekletmek için vaktimiz varsa ılık tuzlu suda en az 2 saat bekletiyoruz.1 bardak pirinç kullanıyorsak 1,5 bardak su ilave ediyoruz.1 e 1,5 yani ,eğer vakit yoksa o zaman 1 bardak pirinç için 2 bardak su kullanıyoruz.1e 2 yani:) ölçüyü buna göre artırabilirsiniz.sonra pirinçleri bir güzel yıkarımki nişastasından arınsın .süzgeçte bırakırım ki suyu iyice süzülsün. tencereye sıvıyag ve margarin koyarım biraz arpa şehriye kavurrurum ama karartmadan tabi pembeleşecek.daha sonra pirinci ilave ederim birasda tuz, pirinç tane tane olana kadar kavururum daha sonra sıcak olarak hazırlamış olduğum ölçülü suyu ilave eder ve kaynayan piavın mutlaka altını kısarım ha unutmadan isterseniz tavuk su tablette eritebilirsiniz lezzeti arttırmak için haşlanmış ve küp doğranmış havuçlar ile bezelye ve kuş üzümü de katıyorum ben bazen. ve mutlaka suyuna 2-3 damla limon sıkarım.pilavım suyunu çekince kesinlikle kariştırmadan bir havlu kağıt koyarım kapağın altına ve sofra bezine sarıp demlenmeye bırakırım. tane tane harika pilavım servise hazırdır :))) sevgiylle (8-9 dakika içinde pilav suyunu ceker)(tablet kullanıcaksam eger kavurma esnasında ki tuzu az ilave ederimki çok tuzlu olmasın) sofranız bereketli olsun :)

Canım dediğin şekilde yaptım, tane tane oldu gerçekten opuyorumnanaktan

arkadaşlar en iyi sonuç aldığımız tarifleri paylaşalım mı?
ben başlatıyorum.

Kaynana Boğan :)
Malzemeler:250 gr margarin (veya tuzsuz tereyagi),1 bardak pudra sekeri,2 yumurta,1 bardak un,Aldigi kadar nisasta,1 kabartma tozu

Yapılışı : Oncelikle margarin, pudra sekeri ve yumurta iyice karistirilir. Daha sonra unu, kabartama tozu ilave edilip aldigi kadar nisasta ile yogrulur. Onceden isitilmis (325F - 170C) firinda pisirilir. Afiyet olsun...
goruntu125kd9.jpg

250 gr margarin çok olmuoymu ablacım ? 1 paket kullandım ben fırında pişiyo şuan akşam millet yesin yorumlar nasıldı die yazıcam :KK70:

ıŞTEEE SıZEE EN HAKııKı KAYNANA BOĞAN TARıFııı KIZLARRRR!!!!!!!

malzemeler ve yapılışı: 1 kg un yağsız sararıncaya kadar kavrulacak ve elekten geçirilecek,
elenmiş una 1 paket eritilmiş margarin ilave edilip iyice yoğrulacak,
en son olarak1kg şeker ilave edilip hepsi birlikte iyi ce yoğrulacak ve normal büğüklükte bir tepsiye dökülüp yayılıp elimiz ile bastırarak düzeltip dilimler halinde kesilecek(baklava dilimi,verev) ve buzdolabına kaldırılacak .1kgun:9 su bardagı
1 kg şeker:6 su bardagı
(olarak kayd etmişim tarif defterime kızlar ölçü olarak)

afiyetolsun ,bunu yiyip te boğulmayan kaynanayı getirin bana:)))))))))))))))))))))))

Kağıtlı Kurabiye

malzemesi:2 yumurta,1 su bardağı şeker,1çay bardağı süt,1çay bardagı sıvıyağ veya eritilmiş margarin
2 su bardagı un,1 kabartma tozu,
üzerine:kakaolu puding,2 su bardagı süt

yapılışı:hepsi birlikte çırpılarak hamur yapılır daha sonra yağlanmış kağıt kalıpların yarısına kadar hamurdan konur kurabiye gibi pişirilir ,bu arada puding pişirilir sıcakken üzerine kaşıkla pudingten konur üzerine hindistan cevizi serpilir..

çok hafif ve lezzeettli bir kurabiyedir bu kızlar

HAVUÇLU TOP'LAR

3-4 adet ortaboy havuç,
2 su bardagı şeker,
yarım pk margarin(dahada az olabilir)
1 büğük paket petibör bisküi,
ceviz içi,hindistan cevizi

havuçlar soyulup rendelenip,şeker ile birlikte pişirilir,içine margarin ilave edilir,ılındıktan sonra ceviz içi ve bisküileri kırıp içine ilave edilir elimizde ceviz büğüklüğünde toplar yapılır ve hindistan cevizine bulanır istenirse üzerine kürdan batılırılıp buzdolabına konur soğuyup donduğu zaman servis yapılır

MANTAR KURABıYE
1paket margarin(yumuşak),2,5 bardak un,2 yumurta,1 bardak nişasta
1 su bardagı pudra şekeri,çay kaşığı ucu ile tarçın,
biraz kakao(kurabiyenin üzeri için)

malzemenin hepsi yoğrulup yuvarlak şekil yapıldıktan sonra bir soda şişesinin ağzı önce kakaoya batırılır sonra yaptığımız yuvarlak hamura batırılıp mantar şekli verilir fırından beyaz çıkartılır.....yaklaşık 25 adet çıkıyor bu tariften kızlar...

Son düzenleme:
KOLAY ÇÖREK

1 su bardagı yoğurt,
1 yumurta,
yarım çay bardagı sıvıyağ,
tuz,kabartma tozu ,aldığı kadar un,
hepsi yoğurulup hamur yapılır oklava ile açılır ve verev şekilde( 3-4cm) kadar kesilerek kzığın yağda kızartılır

pudingli bisküi

1pk çilekli veya kakaolu puding+süt
1 pk kare petibör bisküi

puding tarifine göre hazırlanır kare veya dikdörtgen tepsiye önce bisküiler daha sonra puding dökülür
en üstte puding kalacak şekilde sıra sıra yapılır,üzerine hindistan cevizi serpilir... ve buzdolabında biraz dinlendirilir....

Son düzenleme:
merhaba hatunlar,bende sizinle yöremin en güzel yemeklerinden birinin tarifini veriyorum.arkadaşlar özellikle bunu yemek için gelir bize :)) moonserose0 iftiharla sunar ;

KUYMAK

malzemeler;
3 yemek kaşığı mısır unu

1 yemek kaşığı tepeleme tereyağ

125 gr tel peynir veya kaşar yada lor peyniri

2 su bardağı su

Tarifin Hazırlanışı ;

tavada tereyağımızı iyice eritip köpürttükten sonra mısır ununu ekleyip bir iki dakika kavuruyoruz ve suyunu ekleyip altını kısıyoruz.10 dakika piştikten sonra peyniride ekliyoruz.tereyağ yemeğin üstüne çıkana kadar pişiriyoruz ki genellikle peyniri ekledikden 10 dakika sonra tereyağ üste çıkar. sıcak sıcak servis yapıyoruz.trabzonda bu yemeğin adı kuymakdır ama diğer illerde muhlama olarak da geçer

kuymak1.jpg

canım benim ellerine sağlık harika görünüyor

ben kuymağa bayılırım aynı şekilde gülseren ablamdacokacimcoook

tarifi ve malzemeleri yazman beni hiç ilgilendirmiyor:jeyyar:

gülseren ablayla geldiğimiz zaman mutlaka bize kuymak yapacaksın delikafadulden

ama aynı böyle olsun:lepi::lepi:

şu Kaynana Boğan Tarifimi deneyip yorumlarınızı yazarmısınız arkadaşlar....

X