- 21 Aralık 2009
- 33.534
- 18.226
- 498
insanlık öğretmediği kesin ama belli bir disipline soktuğu da kesin. İnsanlık kişinin mayasında vardır maalesef bunu okul vermez ama okulun da verdiği belli bariz şeyler vardır. Bir kampüs havası denen şey vardır ki maalesef onun içinden girmiş bir insanla girmemiş bir insan kendini çok fena belli eder. Cehalet, kötü özellikler, görgüsüzlük bu kişiye aileden mirastır. Zaten şöyle bir şey var. Nereden mezun olduğun 20 li yaşların başında konuşulur iş hayatında. 30 lu yaşların ortalarından itibaren sorulmaz bile. Normal insani kalıplarda konuştum ben. Kadın ya da erkek dışarıda ne olursa olsun eve girince anne babadır. Biz eşimle ikimizde mühendisiz iş yerinde nelerle uğraşıyoruz ama evde 1,25 cm lik kızımın hakkından gelemiyoruz diye espiri yapıyoruz. O egolar bir yaştan sonra bitiyor. Ben şuyum, buyum demek evde bunu kullanmak çok ama çok komik. Ne bileyim insan 40 a dayanınca bu pencereden bakıyor olaylara.Hayır benim takıldığım nokta adamla kadın değil..Benin takıldığım nokta şu hani diyorsunuz ya boğaziçi okudu aklı selimdir vs. Vs. Boğaziçi insanlık öğretmiyor,boğaziçi ahlak,terbiye,edep bunlarıda öğretmiyor..Okumakla karakterde değişmez insan özünde neyse odur ..Simdi okumayanın aklı daha az mı selim oluyor..Orda ona alanında bilgiler öğretiliyor bu hepsi bu yani..aklı selim olmak için boğaziçi bitirmek mi gerek..Kesinlikle katılmıyorum..Ki üniverte okuyanlarında içlerinde ne kadar cahil var gayet net görebiliyoruz..