En İlginç Boşanma Nedeni: Yaprak Sarma

Hayır benim takıldığım nokta adamla kadın değil..Benin takıldığım nokta şu hani diyorsunuz ya boğaziçi okudu aklı selimdir vs. Vs. Boğaziçi insanlık öğretmiyor,boğaziçi ahlak,terbiye,edep bunlarıda öğretmiyor..Okumakla karakterde değişmez insan özünde neyse odur ..Simdi okumayanın aklı daha az mı selim oluyor..Orda ona alanında bilgiler öğretiliyor bu hepsi bu yani..aklı selim olmak için boğaziçi bitirmek mi gerek..Kesinlikle katılmıyorum..Ki üniverte okuyanlarında içlerinde ne kadar cahil var gayet net görebiliyoruz..
insanlık öğretmediği kesin ama belli bir disipline soktuğu da kesin. İnsanlık kişinin mayasında vardır maalesef bunu okul vermez ama okulun da verdiği belli bariz şeyler vardır. Bir kampüs havası denen şey vardır ki maalesef onun içinden girmiş bir insanla girmemiş bir insan kendini çok fena belli eder. Cehalet, kötü özellikler, görgüsüzlük bu kişiye aileden mirastır. Zaten şöyle bir şey var. Nereden mezun olduğun 20 li yaşların başında konuşulur iş hayatında. 30 lu yaşların ortalarından itibaren sorulmaz bile. Normal insani kalıplarda konuştum ben. Kadın ya da erkek dışarıda ne olursa olsun eve girince anne babadır. Biz eşimle ikimizde mühendisiz iş yerinde nelerle uğraşıyoruz ama evde 1,25 cm lik kızımın hakkından gelemiyoruz diye espiri yapıyoruz. O egolar bir yaştan sonra bitiyor. Ben şuyum, buyum demek evde bunu kullanmak çok ama çok komik. Ne bileyim insan 40 a dayanınca bu pencereden bakıyor olaylara.

Ya bencede kadın "Ben B.İ mezunuyuuum , bi de dolma mı saracaaam " dememiştir .

Bu çok olmaz mı hayatımızda ?

O kadar okudun evde oturmak için mi ?

Eee madem evlenip dolma saracaktın , neden okudun ?

Gibi gibi .

Kadında bunun tersi psikoloji yaşamış .

Boşanmak için saçma mı saçma ?

insanlık öğretmediği kesin ama belli bir disipline soktuğu da kesin. İnsanlık kişinin mayasında vardır maalesef bunu okul vermez ama okulun da verdiği belli bariz şeyler vardır. Bir kampüs havası denen şey vardır ki maalesef onun içinden girmiş bir insanla girmemiş bir insan kendini çok fena belli eder. Cehalet, kötü özellikler, görgüsüzlük bu kişiye aileden mirastır. Zaten şöyle bir şey var. Nereden mezun olduğun 20 li yaşların başında konuşulur iş hayatında. 30 lu yaşların ortalarından itibaren sorulmaz bile. Normal insani kalıplarda konuştum ben. Kadın ya da erkek dışarıda ne olursa olsun eve girince anne babadır. Biz eşimle ikimizde mühendisiz iş yerinde nelerle uğraşıyoruz ama evde 1,25 cm lik kızımın hakkından gelemiyoruz diye espiri yapıyoruz. O egolar bir yaştan sonra bitiyor. Ben şuyum, buyum demek evde bunu kullanmak çok ama çok komik. Ne bileyim insan 40 a dayanınca bu pencereden bakıyor olaylara.
Zaten bakmamalılıdırda bu cocuğun piskolojisinide etkiler..Burdaki adamla kadın ikisindede suç buldum aslında ben adam cok sacma bir nedenden ayrılmak istemiş kadında gereksiz ego yapmış dedigin gibi eve girince kimlikler,rütbeler degil önemli olan..Dediğin gibi evde anne baba bekleyen cocuk mühendis beklemiyor...ane baba bekliyor..

Ya bencede kadın "Ben B.İ mezunuyuuum , bi de dolma mı saracaaam " dememiştir .

Bu çok olmaz mı hayatımızda ?

O kadar okudun evde oturmak için mi ?

Eee madem evlenip dolma saracaktın , neden okudun ?

Gibi gibi .

Kadında bunun tersi psikoloji yaşamış .

Boşanmak için saçma mı saçma ?
Ben de aynen böyle yorumladım. Ya da bu kadar "yoğunluğun arasında sarma mı saracağım?" gibi ki bu cümle çıkarılıp sarma kısmının kalma olasılığı da var. Kaldı ki ben de 35 yaşındayım evde bir kere bile kendim sarmadım. Hep annem sardı bana verdi gibi... O zaman eşimin beni çoktan boşaması lazımdı. Çok anlamsız.

Zaten bakmamalılıdırda bu cocuğun piskolojisinide etkiler..Burdaki adamla kadın ikisindede suç buldum aslında ben adam cok sacma bir nedenden ayrılmak istemiş kadında gereksiz ego yapmış dedigin gibi eve girince kimlikler,rütbeler degil önemli olan..Dediğin gibi evde anne baba bekleyen cocuk mühendis beklemiyor...ane baba bekliyor..
zaten var ya çocuğun haberi bile yok senin ne yaptığından. Babam mühendis diyor soranalara ama mühendisin ne olduğunu, ne yaptığını vs bilmiyor, onun için de önemli değil zaten. O kadar masum dünyaları var ki..Dünya kötü işte insanlar kendileri evrilmiyor dünyaya ayak uyduruyor.

zaten var ya çocuğun haberi bile yok senin ne yaptığından. Babam mühendis diyor soranalara ama mühendisin ne olduğunu, ne yaptığını vs bilmiyor, onun için de önemli değil zaten. O kadar masum dünyaları var ki..Dünya kötü işte insanlar kendileri evrilmiyor dünyaya ayak uyduruyor.
Kesinlikle

Ahahahha, annenizin başka taktikleri de var mı? Uygulamak gerekebilir bazen :)
Bak şimdi tatlım bizim evde yemeklerde dayanıklılık esastır. Hemen bozulmayacak bir şeyi çokça yaparız, sonra saklama kaplarına doldururuz, bitene kadar yenir o. Mesela köfte türleri duruyor, pilavlar bozulmuyor hemen, işte ne bileyim klasik yemekler falan.
Babam bile alıştı alıp mikrodalga fırına atıp yiyor. Öyle her akşam taze yemek yapılmıyor anlayacağın. Buna cidden vakit olmuyor, yorgun oluyoruz. Biraz kadına da insaf gösterilmeli. İşte öyle...
He bir de sinirlendiği zaman, ben olmasam ağzınıza kurt düşer, bir de yemeğe kulp buluyorlar, eşeğin sıpaları zıkkımın dibini yiyin der. Taktik dediğin annemin özlü sözleri ise, bir tane de bu var. :KK70:

Son düzenleme:
Adam boşanmak için bahane aramış.Ayrıca çalışan bir kadın sarma sarmak zorunda değil çünkü insanın iki üç saatini alıyor. o kadar vakti ona harcamak istemeyebilir. Ben evde olduğum halde senede dört sefer anca sararım o da oğlum sevdiği için .Sararken '' bunu hangi deli buldu '' diyede aklımdan geçirmiyor değilim.

Tek mesele sarma değil bence adam o sıcaklığı bulamamış yuvasinda olabilir bence adam hakli gibi görünüyor

Annemin anneannesinin ünlü bir sözü vardı rahmetliyi çok sık anarız o sözüyle: "Ye de gah!" Kısa ve net ye ve kalk. Yemekten şikayet etme lüksümüz yoktur bizim de nenemiz sağolsun :KK53:

Ben bekarken de biz hiçbir şeyden şikayet edemezdik, annemiz sağ olsun... Bu yapıyla alakalı bir şey... Ama şuan bizim evde hergün taze yemek pişer ve ben bunu yapmak zorunda kalıyorum...Annemin evin hanımlığıyla benim aramda dünya kadar fark var... Annemin kuralları netti, benim hiç de öyle değil...Başarabilene helal olsun diyorum. O kadar uğraştım ama diğer konularda anlaşıyoruz ama yemek her zaman bana bakar malesef...Temizlik falan da öyleydi de Allah'tan o konuyu aştık her işi beraber yapıyoruz. (Yemek ve ütü hariç)

Bak şimdi tatlım bizim evde yemeklerde dayanıklılık esastır. Hemen bozulmayacak bir şeyi çokça yaparız, sonra saklama kaplarına doldururuz, bitene kadar yenir o. Mesela köfte türleri duruyor, pilavlar bozulmuyor hemen, işte ne bileyim klasik yemekler falan.
Babam bile alıştı alıp mikrodalga fırına atıp yiyor. Öyle her akşam taze yemek yapılmıyor anlayacağın. Buna cidden vakit olmuyor, yorgun oluyoruz. Biraz kadına da insaf gösterilmeli. İşte öyle...
He bir de sinirlendiği zaman, ben olmasam ağzınıza kurt düşer, bir de yemeğe kulp buluyorlar, eşeğin sıpaları zıkkımın dibini yiyin der. Taktik dediğin annemin özlü sözleri ise, bir tane de bu var. :KK70:

ahahahhaaa :) Annenize sevgiler...

Üstün not ve başarı ile okula bitiren kızlarımızın çoğu yemek yapma becerisi yok , gerek yok diyorlar sipariş verir eve getirtiriz diyorlar nasıl olsa paramız kazancımız bol olacak diyorlar ev temizliğide yapmayacağız diyorlar yap
Şöyle ki açıklayayım: o ve dengi okulları bitirmek belli bir ciddiyet ister. Zeka düzeyini bir kenara koydum belli bir hayat disiplini ister, sorumluluk ister, düzenli hayat ister gibi. IQ su yüksek olup da daha az çalışarak bitiren insanlar da özünde sorumludur hayata karşı. Çok az bir kısmı kendini dev aynasında görür ki bunu demesi için zaten Boğaziçi bitirmesine gerek yok yoldan çevir birini aynı derecede kendini yüksek görebilir. Kadın bunu dediyse yoğun iş hayatından dolayı fırsat bulamadığından demiştir. Yoksa okuduğu okulu göze sokmak olduğunu sanmıyorum niyetin. Keza diyip demediği bile belli değil. Olayda adamın ironik bir o kadar duygusal konuşmasını ön plana çıkarıp kadının buna zemin hazırladığını daha iyi anlatabilmek için araya iliştirilmiş bir şey bence.

Üstün not ve başarı ile okula bitiren kızlarımızın çoğu yemek yapma becerisi yok , gerek yok diyorlar sipariş verir eve getirtiriz diyorlar nasıl olsa paramız kazancımız bol olacak diyorlar ev temizliğide yapmayacağız diyorlar yap
Bence bu filmlerde gördüğünüz kızlar. Yeni kuşak öyle değil. Hatta son derece bilinçli kadınlar artık ki evlerinde maksimum özeni gösteriyorlar. Gerek KK da tanıdığım gerekse dışarıdan bildiğim mükrekkebi okkalarla götürmüş bir çok kadın evinde yemek yapmaktan zevk alıyor. Ama zaman olmaz daha basit şeyler olur o başka mevzu.
Ama "parasını veririm dışarıdan alırım" dönemi kapandı bence. Ben de çalışıyorum ama para verseler üstüne dışarıda satılan pek çok şeyi almam.

ben adamı yüzde yüz haksız buldum. yaprak sarma vs için değil. karısından annesinin davranışlarını beklediği için. kendi evliliğini hazmedememiş erkek bence. her evin kuralı düzeni farklıdır. madem annesi gibi mahalleden börek kokulu ev istiyodu o zaman küçük mahalleye yerleşip evde sarma börek yapmaya gönüllü bi eş arayacaktı. adam yazık etmiş evliliğine. şu konunun bdv deki " kocam kv evinden çıkmamızı istemiyo" konularından bi farkı yok. evliliğe hazır olmayan erkekler evlenmesin son sözüm

Ne alaka ya. Ben nerdeyse 10 yıllık evliyim bi kere bile yapmadım. Eve bi yardımcı tutup yaptirsaymis o kadar zengin madem. Yine sarma kokusu olurdu :)

Be kadın hiç mi kermese gitmedin tembel kadınlar tenceresiyle satın alıyor ,

Vhalla kocamla ben sarmayi yilda 1 goruyoruz o kv gelirse ya da gorumcem falan...
ne sarcam ayol delimiyim..onun yerine dolma yapiyim yiyelim iste aman....

Bence bu filmlerde gördüğünüz kızlar. Yeni kuşak öyle değil. Hatta son derece bilinçli kadınlar artık ki evlerinde maksimum özeni gösteriyorlar. Gerek KK da tanıdığım gerekse dışarıdan bildiğim mükrekkebi okkalarla götürmüş bir çok kadın evinde yemek yapmaktan zevk alıyor. Ama zaman olmaz daha basit şeyler olur o başka mevzu.
Ama "parasını veririm dışarıdan alırım" dönemi kapandı bence. Ben de çalışıyorum ama para verseler üstüne dışarıda satılan pek çok şeyi almam.

Haklısınız, bunun ev hanımı olmakla ya da okumakla alakası yok gerçekten... Yapan yapıyor, yapmayan ev hanımı da olsa yapmıyor (küçümsemek anlamında söylemedim yanlış anlaşılmasın-ev hanımları daha çok iş yapıyor dedikleri için yazma ihtiyacı duydum-)

valla arkadaşlar sizi bilmem,
ben haftasonu anne desteğiyle de olsa yapmışım sarmamı, kurtarmışım evliliğimi.
:KK19:

Back