En İlginç Boşanma Nedeni: Yaprak Sarma

Aynen eşimin önünde kuru ekmekte olsa şükür eder eline sağlık der afiyetle yer , bu konuda şanslıyım hiç şunu pişir diye tuturmamıştır
Bugün bile bir çorba vardı, bir de dünden bulgur pilavı vardı onu yedi millet. Bir de hızlıca salata yapıldı, tamam işte.
Ha sarma yapmış yemişsin ha makarna ne fark eder ki?
Ben mi zevksizim, millet mi keyfine düşkün bilemedim.

süper anne, saygılar kendisine...
Sağ olasın canım.
Annem de ataerkil yapıdan gelen birisi aslında. Ama hayat şartları gereği babam da artık alıştı. Eskiden mıy mıy ederdi. Şimdi baktı ki takan bir eş yok karşısında, paşa paşa ne varsa kabul ediyor. :D

Çok güzel yaprak sararım valla herkes bayılır incecik yaparm :D
Ben kadını suçlu gördüm . Bunda ne var ki ? Kocam benden bi yemek isteyecek seve seve yaparım . Şımarmış kadın bence .
Sanki boğaziçi mezunu tek o var . Duyan da kraliyet ailesinden sanar :D

Konuyu bilen var mı bilmiyorum Ama çok feyk.

canım hep anne yetiştirmesi,
bak benim kv (kötü niyetli olarak değil belki) şu an bile aradayemek pişmeyen ev ev midir tarzında işliyor güzel güzel.
bu adamda da o var gibi. hani evi ev yapan içindeki yemek kokusu, kadın kapıda eşini karşılayacak falan...

benim annem de der ki, "kızım kendini yorma dışarıda yiyin, yazık sana da tüm gün çalışıyorsun" En Büyük KK

İki orta yaşın geçkin kadın parkta oturur sağdan soldan derken söz evlatları gelir birinin kızı bibininde oğlu vardır
Kızı olan annemiz başlar anlatmaya
Benim kızım çok iyidir hele damadım melek gibidir
Kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz haftada beş gün kızım yorulmasına diye dışarda yerler hediyeler alır kızım üzülmesin diye evde son onun dediği olur beni de unutmaz hal hatır sorar her hafta ziyaretimize gelir över deöver
Oğlu olan annemiz de ne şanslısın der başlar anlatmaya
Bizim oğlan iyidir hoştur ama gelinim olacak kadına oğluna büyü yaptır der evinde misafir gibidir söz hakkı yoktur gelin evde ne bir iş yapar ne bir yemek bütün paralarını lüxe harcatır oğlumun hele kaynanası olan cadaloz varya hep o kızını doldurur dizinin dibinden ayırmaz

Neden yazdım bunu evet olaylara nereden baktığımız çok önemlidir.

İki orta yaşın geçkin kadın parkta oturur sağdan soldan derken söz evlatları gelir birinin kızı bibininde oğlu vardır
Kızı olan annemiz başlar anlatmaya
Benim kızım çok iyidir hele damadım melek gibidir
Kızımın elini sıcak sudan soğuk suya sokturmaz haftada beş gün kızım yorulmasına diye dışarda yerler hediyeler alır kızım üzülmesin diye evde son onun dediği olur beni de unutmaz hal hatır sorar her hafta ziyaretimize gelir över deöver
Oğlu olan annemiz de ne şanslısın der başlar anlatmaya
Bizim oğlan iyidir hoştur ama gelinim olacak kadına oğluna büyü yaptır der evinde misafir gibidir söz hakkı yoktur gelin evde ne bir iş yapar ne bir yemek bütün paralarını lüxe harcatır oğlumun hele kaynanası olan cadaloz varya hep o kızını doldurur dizinin dibinden ayırmaz

Neden yazdım bunu evet olaylara nereden baktığımız çok önemlidir.

tabi ki,
çok manidar oldu :)

bu arada benim annemin 3 kızı, kv nin 3 oğlu var.
dolayısıyla hep tek bakış açısıyla bakıyorlar bizimkiler.

yaprak sarma bahane olmuş, ilişki bitmiş yaprak sarması günah keçisi olmuş.

Saramadığım gibi kv ile görümceme sardıran bir zatım, eşim bu haberi gördü mü acaba? :KK53::KK53:
Neyse ki sarma sevmez, bana sarılıyor onlar. :KK53:

Rahmetli babam anneme yemek konusunda çok çektirdi , hayatı mutfak ve yemek olmuştu işten çıkınca
Bugün bile bir çorba vardı, bir de dünden bulgur pilavı vardı onu yedi millet. Bir de hızlıca salata yapıldı, tamam işte.
Ha sarma yapmış yemişsin ha makarna ne fark eder ki?
Ben mi zevksizim, millet mi keyfine düşkün bilemedim.

Rahmetli babam anneme yemek konusunda çok çektirdi , hayatı mutfak ve yemek olmuştu işten çıkınca
Yazık olmuş annenize o zaman :(
Hayatta daha önemli şeyler varken, mutfakta tüketmek bazen ziyan ya...

Yaprak sarmasının nankör bir yemek olduğunu biliyordum zaten.Saatlerce ugraş, boynun kopsun sararken sofraya koy iki dakkada bitirsinler :KK12:

öyle demeyin...sarma sararken insanın düşünmeye vakti oluyor....düşünmeye...tabiii yalnızsanız...beni çok rahatlatan bir aktivitedir sarma sarmak.....yemesi de cabası : )

okumaya devam ederken tabii yalnızsanız kelimelerime takıldım.kızınız arada kargalık yapıp rahat vermeyince...zorlaşıyor sarmak...ama sarmak zevklidir yaaa....bir de el atan varsa iyi kaynatırsınız...

Son düzenleme:
:KK70: Annem olsaydı boğazının için kavga çıkarma, yiyorsan ye yemiyorsan def ol git derdi. :)
La bizim evde bir günde 2 çeşit yemek çıktığı bile nadirdir, bu adam yaprak sarma diyor bir de.
Annem çalışıyor zaten, ben de pek yapamam zaten okul var, en pratik ne varsa onu yapar yeriz. Yemek için kavga çıkarıp da boşanan birisi zaten niyetlidir o işe. Evliliği sarmaya endekslemiş biriyle zaten evli kalmazdım ben.

Ahahahha, annenizin başka taktikleri de var mı? Uygulamak gerekebilir bazen :)

Ahahahha, annenizin başka taktikleri de var mı? Uygulamak gerekebilir bazen :)
Annemin anneannesinin ünlü bir sözü vardı rahmetliyi çok sık anarız o sözüyle: "Ye de gah!" Kısa ve net ye ve kalk. Yemekten şikayet etme lüksümüz yoktur bizim de nenemiz sağolsun :KK53:

Kadın haklı boğaziçi mezunu o !! onun narin elleri tencereye değmemeli :KK70: aaa ne ka ayıp etmiş adama bak:KK45:
bunu gerçekten dediğini bilemeyiz bence.
Boğaziçi mezunu olan bir insan bunu demeyecek kadar da bence aklı selimdir.

Bogaziçi mezunu olmakla aklı selim olmayı bağdaştıramıyorum..İnsan boğaziçi okumadanda gayet aklı selim olabilir
Şöyle ki açıklayayım: o ve dengi okulları bitirmek belli bir ciddiyet ister. Zeka düzeyini bir kenara koydum belli bir hayat disiplini ister, sorumluluk ister, düzenli hayat ister gibi. IQ su yüksek olup da daha az çalışarak bitiren insanlar da özünde sorumludur hayata karşı. Çok az bir kısmı kendini dev aynasında görür ki bunu demesi için zaten Boğaziçi bitirmesine gerek yok yoldan çevir birini aynı derecede kendini yüksek görebilir. Kadın bunu dediyse yoğun iş hayatından dolayı fırsat bulamadığından demiştir. Yoksa okuduğu okulu göze sokmak olduğunu sanmıyorum niyetin. Keza diyip demediği bile belli değil. Olayda adamın ironik bir o kadar duygusal konuşmasını ön plana çıkarıp kadının buna zemin hazırladığını daha iyi anlatabilmek için araya iliştirilmiş bir şey bence.

Şöyle ki açıklayayım: o ve dengi okulları bitirmek belli bir ciddiyet ister. Zeka düzeyini bir kenara koydum belli bir hayat disiplini ister, sorumluluk ister, düzenli hayat ister gibi. IQ su yüksek olup da daha az çalışarak bitiren insanlar da özünde sorumludur hayata karşı. Çok az bir kısmı kendini dev aynasında görür ki bunu demesi için zaten Boğaziçi bitirmesine gerek yok yoldan çevir birini aynı derecede kendini yüksek görebilir. Kadın bunu dediyse yoğun iş hayatından dolayı fırsat bulamadığından demiştir. Yoksa okuduğu okulu göze sokmak olduğunu sanmıyorum niyetin. Keza diyip demediği bile belli değil. Olayda adamın ironik bir o kadar duygusal konuşmasını ön plana çıkarıp kadının buna zemin hazırladığını daha iyi anlatabilmek için araya iliştirilmiş bir şey bence.
Hayır benim takıldığım nokta adamla kadın değil..Benin takıldığım nokta şu hani diyorsunuz ya boğaziçi okudu aklı selimdir vs. Vs. Boğaziçi insanlık öğretmiyor,boğaziçi ahlak,terbiye,edep bunlarıda öğretmiyor..Okumakla karakterde değişmez insan özünde neyse odur ..Simdi okumayanın aklı daha az mı selim oluyor..Orda ona alanında bilgiler öğretiliyor bu hepsi bu yani..aklı selim olmak için boğaziçi bitirmek mi gerek..Kesinlikle katılmıyorum..Ki üniverte okuyanlarında içlerinde ne kadar cahil var gayet net görebiliyoruz..

Back