En İlginç Boşanma Nedeni: Yaprak Sarma

etkin

Guru
Kayıtlı Üye
11 Eylül 2006
1.590
1.070
333
En İlginç Boşanma Nedeni: Yaprak Sarma
05 Nisan 2016 Salı 15:27
Bir toplantıda tanışıp, birbirlerine aşık olan ve muhteşem bir düğünle evlenen iki güzel insan düşünün.Düğünün ardından rüya gibi bir balayı, her ikisi de kariyerlerinin en üst noktalarındalar.

Bir toplantıda tanışıp, birbirlerine aşık olan ve muhteşem bir düğünle evlenen iki güzel insan düşünün.

Düğünün ardından rüya gibi bir balayı, her ikisi de kariyerlerinin en üst noktalarındalar. Deniz gören mükemmel bir evde oturuyorlar. Ünlü bir mimarın tasarladığı nefis bir ev. İdeal çiftimizin evlerinde ağırladıkları misafirler, boğaza karşı düzenledikleri davetler de cabası.

'Hayalimdeki evlilik' dediğinizi duyar gibiyim. Ama zurnanın zırt dediği şey yaprak sarması! Evet bir tencere yaprak sarması yüzünden sonlanan bir evlilik…

Yemek.com'da yan masadaki kadın isimli kullanıcının yazdığı yaprak sarması yüzünden biten bir evlilik hikayesi tüm ezberimi allak bullak etti.

Parmakla gösterilen çiftin hikayesi söyle devam ediyor:

Akşam yemeklerinde üst düzey konuklarını ağırlayan çift, bir süre sonra evde ağırladıkları misafirlerden, akşam yemeklerinde masalarından eksik olmayan dünya mutfağından seçme lezzetlerden, ülkenin durumunu ve şirketlerin geleceğini konuştukları sohbetlerden sıkılırlar. Her rutin bir gün sıkar ama değil mi?

"YAPRAK SARMA YAP DA YİYELİM"

Ve erkek bir gün eşine dönüp "Yaprak sarma yap da yiyelim" der.

Kadın şaşkınlıktan ne cevap vereceğini bilemez. Ertesi gün şirkete geldiğinde öğle yemeğinin konusu tabi ki yaprak sarmadır. Kadın konuya bu cümleyle girer: "Dün akşam benden yaprak sarma istedi, düşünebiliyor musunuz? Ben Boğaziçi mezunuyum!"

Masada koca bir sessizlik. Ardından da bir arkadaşının desteğiyle hararetli bir 'kadın haklı' konuşması yaşanır. Masada bir kişi hariç herkes hemfikirdir. Kadın, akşam eve geldiğinde erkeğin "Akşam ne yiyoruz" demesini bekler. Ama erkek hiçbir şey sormaz. Yemekten kalkıp ayrı ayrı bilgisayarlarının başına geçerler.

Ve yaprak sarma vukuatının üzerinden altı ay geçer. İdeal çift boşanır. Çevrelerindeki kimse bir anlam veremez bu boşanmaya. Aradan üç yıl geçer ve hikayeye tanık olan kişi, erkeğe 'Neden boşandınız?' sorusunu sorma fırsatı bulur.

BOŞANMADAN ÜÇ YIL SONRA ERKEĞİN VERDİĞİ CEVAP

Aldığı cevap oldukça ilginç: "Bir ev nasıl yuva olur biliyor musun? Birçok insanın imrenerek baktığı boğazdaki yalılar yuva değil, sadece ev benim gözümde. İçinde kucaklaşmayan, birbirini dinlemeyen insanların yaşadığı kocaman ve bomboş bir yapı sadece… Çocukken hatırlıyorum da yattığımız odalar soğuk olurdu. Hepimiz sobanın olduğu odada toplaşır, muhabbet ederdik, ders çalışırdık. Annem sobanın üzerinde yemekler pişirirdi. Hele bir sarma yapardı, tüm mahalleyi mis gibi kokusu sarardı. Sokağın başından alırdık sarma kokusunu, koşarak eve gelirdik. İşte o koku yoktu bizim evde, o sıcaklık yoktu. Çok istedim olmasını ama bir türlü olmadı. O koku hala burnumda tütüyor…"

Hikayeyi okuduğumda bir tuhaf oldum. Düşünün mükemmel evlilik diye parmakla gösterilen bir ilişkinin bitmesinin müsebbibi: Yaprak sarma. Peki neden bir ızgara tavuk değil de yaprak sarma? Hiç dikkatinizi çekti mi? Böyle yazınca kulağa komik geliyor ama yaprak sarma ilişkideki emeği anlatıyor aslında. Çünkü ızgara tavuk beyaz yakalıysa, yaprak sarma mavi yakalıdır, işçidir, emek verendir.

Erkek, kadından nasıl işi için emek veriyorsa, evliliği için de aynı emeği vermesini istemiş. Peki kadın ne yapmalıydı? Ertesi gün elinde bir tencere yaprak sarmayla mı karşılamalıydı kocasını? ya da şöyle mi demeliydi: "Yaprak sarma istiyorsan gel birlikte hazırlayıp, yiyelim" Erkeğin kalbine giden yol yaprak sarmadan mı geçer?

Söyleyin sizce kim haklı?

Kaynak: Hürriyet

Ay adamin söyledikleri çok dokundu bana nedense.. Gerçekten küçükken imkanlarımız cok kısıtlıydı belki ama çok mutluyduk ya. O sobanın başında bir battaniyenin altında ne mutluyduk. Sobanın üstünde ısınan ekmekler.. Pişen kestaneleri.. İçinde közlenen patatesler... Ah şimdi bize sevdayi sorsalar bundan güzel cevap mi olur

Bende çok sık yapıyormuşum eşim öle diyor.(ayda 1)
Yapmayıncada neden yapmıyorsun olur böle.

Annesinin zamanı annesinin zamanında kalmış..
Her kadın yaprak sarma yapmayı bilmek zorunda değilki.. Demekki kadını sevmiyormuş, sarma hikayesi bahane..
Yani hikaye,
Sarma neydi? Sarma iyilikti, dostluktu, sarma emekti.. (şuan Cengiz Aymatov şiirinin bu halini görünce kemik
Gibi olmuş
Çok istiyorsa annesine rica edeymişti, o kadarda abartı bir durum değilmiş heleki bahane hiç değil

şunu anlıyoruz bir çiftin boşanacağı varsa bir sarma bile yeter
Sarma mantı içli köfte çiğ köfte zor emek isteyen yemekler günümüzde bu yemekleri yapabilenlerin eşleri her gece çiçeklerle gelmeli

Bizim siteden biri değil, haberdeki site sansüre uğradığı için çıkıyor kadınlar kulübü yazısı, linke tıklarsanız gerçek sitenin adı yazıyor orada
ayyy çok sağol abla ben de kadınlarkulubunden anladım atladım hemen

ben kadına hak verdim
büyük ihtimalle burada ki konu bir tencere yaprak sarması değil
erkeğin ev işlerini hep kadının yapması gerektiği düşüncesidir

buradaki konular da olduğu gibi kadın erkek çalışıp eve gelince kanepeye serilen erkekler can hıraç bir tarafı minder yüzü görmeden temizliğe bulaşığa yemeğe koşturan kadınlar
kadın en erken beşte geliyor olsa yaprak sarmasını o saatten sonra kim yapacak
artık çalışmanın kadınlara neden bu kadar zor geldiğini anlıyorum
hem erkeğin yükünü hem kadının yükünü kadına yükleyen toplumsal baskımız yüzünden
biz kadınlar bile bir ev dağınıksa adam pantolonu salonun ortasında bırakmışsa aa ne biçim adam demiyoruz ne biçim kadın bu evin hali nasıl hiç mi temizlik yapmıyor bu falan

ayrıca adamın söylediği kadın tipine bakın evde çocuklarıyla ilgilenen, sarma saran ütü yapan bir kadın
eee bunları isteyeceksin ne diye sabah 8 akşam 6 çalışan Boğaziçili kadına tebelleş oldun
evlenseydin bir ev hanımıyla evi pırıl pırıl da yapardı ütü de yapardı hafta da üç gün sarma da sarardı ama yok beyimiz illa çalışan kendi ayakları üzerinde duran ve en önemlisi maddi olarak yanında olacak kadınla evlenecek ama sarmasını da isteyecek
çok sarma istiyorsa bir gün karısına yardım etseydi gidip malzemelerini alsaydı pirincini ayıklasaydı

O da boğazıçi mezunu almasaymıs.Valla ben kadına hak verdim.Kaç yıllık evliyim dolayısıyla mutfakla haşır neşirim nerdeyse bilmediğim çeşit yemek yok ama hala bocalarım yaprak sarma yaparken.Hayatının büyük coğunluğunu egitimine vermiş birine kalk yaprak sarma yap demek biraz abes.

Bunun Boğaziçili olmakla kadın ya da erkek olmakla ne ilgisi var? Sevmek gerek.

Kardeşinin düğününde bizimle sarma saran erkek bir kuzenim vardı. Benim için ideal koca tipidir kendileri, istediği bir sey varsa kadırına yap da yiyelim demez, yapıp yiyelim der.

Olaydaki adam da çok istiyorsa malzemeleri ortaya koyup hadi gel deseymiş bön bön bilgisayara bakmak yerine. Kadın kutsal görevini yerine getirmemiş de boşanmışlar gibi bir algı yaratmış. Çalışmayan biriyle evlensin bir dahaki sefer.

ahanda benim evliliğimdeki en büyük sorun yazılmış.

yaprak sarma mevzusu.

öncelikle eşim tüm ev işlerinde benimle müşterek çalışır, hatta ortak temizlik yapıyorsak benden daha çok çalışır, daha fazla yerin hakkından gelir.
şu aralar evde, akşam yemeğini hazırlar vs vs...

ama adamın benden tek bir ricası var, yaprak sarma.
hani otursam başına, belki yardım da eder ama şu an sen yap da yiyelim modunda.

ve aynen emek göstermemi bekliyor, çok güzel olmasını değil.

ama 5 yıl dolacak, ben henüz sarma yapmadım, çok da niyetliyim, ama hayatımda baba evi dahil olmak üzere hiç sarma yapmadım, annem yaparken 1-2 tane sararak yardım eder gibi görünmüşlüğüm dışında sarma konusu bana tamamen uzak.

bu haberi eşime göndereceğim.
bu boşanmanın sonucunda yüzde yüz kadını haklı görsem de, erkeğin de o kadar bencil olmayabileceğini kendi evliliğimden biliyorum aslında.

Çok şaşırdım
Bende hiç yaprak sarma yapmadım
Ama annem bize hep yollar bi de bana geldiklerinde de sarmıştık bi kez izin günümde
Sarma için boşayan, buyursun derim.

Saçmalardan seçmeler.
Yaprak sarması yüzünden beni bırakacak adam defolsun gitsin yani.
Hiç de üzülemem.
Bir de olayı demagojiye bağlamışlar.
Yok yuva sıcaklığıymış yok emekmiş....
Evlenmeden önce flört etmediniz mi siz? O zaman bu kadın sana durmadan sarma mantı mı yapıyordu?
Teyy yarabbim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…