• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket En hayranlık duyduğunuz canlılar hangisidir?

İnsanlar dışında, fiziksel yapıları ve yaşam şekillerine göre değerlendirdiğinizde en

• Yunuslar: Sonar teknolojisine ilham olan mükemmel iletişim yetenekleri

OY: 16 29,6%
  • Arılar: Mükemmel bir işbirliği ve koordinasyonla bal üretme ve depolamaları

OY: 14 25,9%
  • Somon Balıkları: Binlerce km. yol katedip tekrar doğduğu ırmağa gelip yumurtlamaları

OY: 0 0,0%
  • Penguenler: -40 derece soğukta 4 ay boyunca kuluçkada kalmaları

OY: 5 9,3%
  • Ateşböcekleri: Kendi ürettiği ışık itibariyle, yeryüzündeki en verimli ışık kaynağı olmaları

OY: 3 5,6%
  • Benim hayranlık duyduğum canlı türü şudur:

OY: 9 16,7%
  • Bukalemunlar: Bulundukları ortama göre renk değiştirebilmeleri

OY: 2 3,7%
  • Örümcekler: En güçlü sentetikten daha kuvvetli ve elastik ağ yapabilmeleri

• Develer: Ağır çöl şartlarına dayanıp 8 gün boyunca aç susuz kalabilmeleri

• Yarasalar: Gelişmiş bir radar sistemiyle yön bulma ve manevra kabiliyetleri

• Yapraklar: Yaptıkları fotosentez sebebiyle yılda 300 milyar ton şeker üretimi yapmaları

OY: 3 5,6%
  • Akrepler: Radyasyona normal bir insandan 250 kat fazla direnebilmeleri

• Kunduzlar: Kusursuz bir mimari yeteneğine sahip olmaları

• Baykuşlar: Görüş açıları dar olmasına rağmen başlarını 270 derece çevirebilmeleri

OY: 1 1,9%
  • Pireler: Kendi vücut yükseklerinin 100 katından fazla sıçrayabilmeleri

OY: 1 1,9%

• Ankete Katılan
    54
  • Anket Kapalı .
ewet allahın yaratığı her canlı ona şükretmemiz için bir neden...ama şu kedi denilen şey asalet ve zariflik örneği gibi geliyor bana ........... :))

benim için ateşböceği. çocukken görmüştüm ve hayran olmuştum bir daha da göremedim. Sanırım ender görünüyolar yada biz doğadan uzak yaşadığımız için göremiyoruz :1rolleyes:

herbiri birbirinden mükemmel ve canlıların doğurganlık özelliğine sahip olan dişi bireylerine hayranlık duymamak mümkün değil.

bu canlılar arasında ille de seçim yapmam gerekirse yapraklar, evrimin erken evrelerinde yapraklardaki klorofil pigmentinin oluşumu ile ilk kez oksijen üretilmiş ve oksijenli solunum yapan tüm canlılar bu sayede evrimleşme fırsatı bulmuşlardır.

Penguenler: -40 derece soğukta 4 ay boyunca kuluçkada kalmaları

Bu çok özel bence. Aslında yaratılmış her canlı başka bir hazine ancak şıkların içinde
en çok penguenlerin bu davranışı ilgimi çekti.

Bu çok özel bence. Aslında yaratılmış her canlı başka bir hazine ancak şıkların içinde

üstelik sadece dişileri değil erkekleri de bekler yumurtaları dişi de beslenmeye gidebilir böylece.

Bukalemunlar: Bulundukları ortama göre renk değiştirebilmeleri

Hemde nasıl renk deiştirmek o öyle bayılıyorum yaaa :asigim:

Arılar: müthiş uyumları,görev paylaşımları,koordine oluşları,çalışkanlıkları vs.vs
Yunuslar: onlarda farklı bişey var. ben onların insanlarla konuştuklarını düşünüyorum.hep gülümsüyorlar sanki bana huzur verir.

Gerçekten çok özel arkadaşım.Bende imparator diye bir belgesel vardı penguenlerle ilgili onda izlemiştim.Erkekler bekliyor,dişiler hep beraber yiyecek bulmaya gıdıyor böyle paytak paytak çok özel ve sevimliler.:CüvCüv:

her an bir mucize kainatta...

her ana şükür etmek lazım ..konumuzla alakası yok ama açtığın anket bana bunu düşündürdü nedense Sardunyacım..emeğine sağlık :))

hiç guleceğim yoktu gece gece..ay Allahımyaa
:roflol::roflol::roflol::roflol:

Eee ne yapayim oda bir canli sonucta:)
Onu atlayipta baska bir canli secmek mümkünmüdür su hayatta?hihoyyyt
Bana sorsalar Kaynanani bir canli olarak nasil tarif edersin diye,hemen cevap verebilirim..Kanatlari var hemde dolgun kanatlar ama o kanatlar bazen birer pence oluyor,bazende sariyor.dili var agzi yok,bazen her ikiside var,susturmak ne mümkün:)
Dogurgandir ve dogurdugunun sürekli arkasindadir,diger canlilar dogurduklarini bir müddet sonra disari salarlar ama Kaynana canlisi olacak canli,birakmayi bir kenara koyun,cekinmese yavrusu ile ayni yerde kalacak:sm_confused:
Yani bu canlinin sayamayacagim bir sürü hayranlik birakan özellikleri var..

arılara ve karıncalaa hayranım ................,
sesiz sesiz hedeflerine odaklanması yaratıcının mucizesi
bana örnek almam gerektirdiklerini hisseddiriyor ne zaman bir iş yaparken puflasam karıncanın azmi bana heycan verir

Doğada yaşayan tüm canlıların kendilerini hayran bıraktıracak özllikleri var....Fillerde mesela.. Ölen yavruları için nasıl yas tutup ağlıyorlar... Gözyaşları sel gibi. Bir belgeselde görüp çok etkilenmiştim.
Yunusların o gülen yüz ifadeleri......
Ve tabiki köpekler....Asla genelleme değil ama bence çevremizde insan diye geçinen birçok iki ayaklıya değişmem.

Back