• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Anket En hayranlık duyduğunuz canlılar hangisidir?

İnsanlar dışında, fiziksel yapıları ve yaşam şekillerine göre değerlendirdiğinizde en

• Yunuslar: Sonar teknolojisine ilham olan mükemmel iletişim yetenekleri

OY: 16 29,6%
  • Arılar: Mükemmel bir işbirliği ve koordinasyonla bal üretme ve depolamaları

OY: 14 25,9%
  • Somon Balıkları: Binlerce km. yol katedip tekrar doğduğu ırmağa gelip yumurtlamaları

OY: 0 0,0%
  • Penguenler: -40 derece soğukta 4 ay boyunca kuluçkada kalmaları

OY: 5 9,3%
  • Ateşböcekleri: Kendi ürettiği ışık itibariyle, yeryüzündeki en verimli ışık kaynağı olmaları

OY: 3 5,6%
  • Benim hayranlık duyduğum canlı türü şudur:

OY: 9 16,7%
  • Bukalemunlar: Bulundukları ortama göre renk değiştirebilmeleri

OY: 2 3,7%
  • Örümcekler: En güçlü sentetikten daha kuvvetli ve elastik ağ yapabilmeleri

• Develer: Ağır çöl şartlarına dayanıp 8 gün boyunca aç susuz kalabilmeleri

• Yarasalar: Gelişmiş bir radar sistemiyle yön bulma ve manevra kabiliyetleri

• Yapraklar: Yaptıkları fotosentez sebebiyle yılda 300 milyar ton şeker üretimi yapmaları

OY: 3 5,6%
  • Akrepler: Radyasyona normal bir insandan 250 kat fazla direnebilmeleri

• Kunduzlar: Kusursuz bir mimari yeteneğine sahip olmaları

• Baykuşlar: Görüş açıları dar olmasına rağmen başlarını 270 derece çevirebilmeleri

OY: 1 1,9%
  • Pireler: Kendi vücut yükseklerinin 100 katından fazla sıçrayabilmeleri

OY: 1 1,9%

• Ankete Katılan
    54
  • Anket Kapalı .

Halikarnas

DÖNDÜM
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2008
14.247
37
208
İstanbul
İnsanlar dışında, fiziksel yapıları ve yaşam şekillerine göre değerlendirdiğinizde en hayranlık duyduğunuz canlılar hangisidir?

güllerr...kırmızıgüllerrrr

çook masum ve gusellerr..ama daha önemlisi..
peygamberimzi simgeledikleri için...
bende onun bi simgesi olurdumm...

kainatın bütün canlıları.hayranlık duymamak elde değilki allahım hepsinede ayrı ayrı güzellik ve yetenek vermiş...

heh bir de angut kuşları...Deminden beri hatırlamaya çalışıyorum ismini
Angut kuşları, eşi öldükten sonra başka bir kuş ile çiftleşmeden hayatının sonuna kadar yas tutuyor.
Angut, ördekgillerden, tüyleri kiremit renginde evcilleştirilebilen bir yaban kuşu.

Türkçede mecazi olarak ''kaba saba, ahmak'' anlamında da kullanılan angut sözcüğüyle adlandırılan bu kuş türü, adeta eşe sadakatin de simgesi.

Göl, bataklık ve akarsularda yaşayan ve yaklaşık 8-10 yıl ömrü olan angut kuşuyla ilgili bilgi veren Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, angutun, ördek-kaz karışımı bir perde ayaklı su kuşu olduğunu söyledi. Celal Özsöyler, bu kuş türünün eşi öldükten sonra başka eş kabul etmeden tek başına ömrünün sonuna kadar yaşadığını aktardı. Özsöyler, sadakatin, angut kuşunu diğer hayvanlardan ayıran önemli bir özellik olduğunu, kelaynakların da angutlar gibi tek eşli olduğunu belirtti.

Özsöyler, angutların ölen eşinin başında bir süre bekleyerek yas tuttuğunu da ifade ederek, ''Bu yas durumu ömrünün sonuna kadar da devam eder.'' dedi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde de bulunan angutlar, kendileri için yapılmış özel barınaklarda yaşıyorlar.

ışte bu yüzden angut kuşu..

Eşine delicesine bağlı,sadık,fedakar..
Bir kuş dahi bu kadar aidiyatı anlarken günümüzde malesef insanlar bazı değerleri yavaş yavaş kaybediyor

Angut kuşları, eşi öldükten sonra başka bir kuş ile çiftleşmeden hayatının sonuna kadar yas tutuyor.
Angut, ördekgillerden, tüyleri kiremit renginde evcilleştirilebilen bir yaban kuşu.

Türkçede mecazi olarak ''kaba saba, ahmak'' anlamında da kullanılan angut sözcüğüyle adlandırılan bu kuş türü, adeta eşe sadakatin de simgesi.

Göl, bataklık ve akarsularda yaşayan ve yaklaşık 8-10 yıl ömrü olan angut kuşuyla ilgili bilgi veren Gaziantep Hayvanat Bahçesi Müdürü Celal Özsöyler, angutun, ördek-kaz karışımı bir perde ayaklı su kuşu olduğunu söyledi. Celal Özsöyler, bu kuş türünün eşi öldükten sonra başka eş kabul etmeden tek başına ömrünün sonuna kadar yaşadığını aktardı. Özsöyler, sadakatin, angut kuşunu diğer hayvanlardan ayıran önemli bir özellik olduğunu, kelaynakların da angutlar gibi tek eşli olduğunu belirtti.

Özsöyler, angutların ölen eşinin başında bir süre bekleyerek yas tuttuğunu da ifade ederek, ''Bu yas durumu ömrünün sonuna kadar da devam eder.'' dedi. Gaziantep Hayvanat Bahçesi'nde de bulunan angutlar, kendileri için yapılmış özel barınaklarda yaşıyorlar.

İşte bu yüzden angut kuşu..

Bir kuş dahi bu kadar aidiyatı anlarken günümüzde malesef insanlar bazı değerleri yavaş yavaş kaybediyor

sanırım kuğularda öyle
hayatları boyunca tek eşli olurlarmışŞenizŞenizŞeniz

İşte bu yüzden angut kuşu..

bu güzel manidar paylaşım için çok teşekkürlera.s.

bence arılar
mükemmel bir işbirliği
önemli biri ama şuanda
aklıma gelmiyor arılar yok olursa
dünyanın sonu gelir çok mantıklı

Arılar: Mükemmel bir işbirliği ve koordinasyonla bal üretme ve depolamaları

Yapraklar: Yaptıkları fotosentez sebebiyle yılda 300 milyar ton şeker üretimi yapmaları fisfisfis

tek bi tane seçmek gerekirse develer açlığa ve susuzluğa 8 gün dayanırken bu hayvanların barındırdığı su kesesinden çölde susuz kalan bi insanda içerek faydalanabiliyormuş belgeselde izlemiştim

ben yunuslari secdim onlara ayri bi hayranligim var en bikere hayvanat bahcesine gitmisdim ama cok büyük biyer ve keyfim yokdu acikcasi üzgündümde havuza dogru yaklasdim ve bana bi öpücük kondururcasina yanagima yaklasdi ve sanki hep gülümseyen ve mutlu bi halleri var isde orda benimde tebessümüm olmusdu sayesinde

harika bi anket topigi canimcigim süper düsünmüssün emegine saglika.s.

Eğer konu hayranlık duymazsa hiçbir canlıyı ayırt etmeden hepsine hayranlık duyuyorum,örneğin karıncalar acayip bir işbirliği vardır ve koordineli çalışırlar,hepsinin bir görev alanı vardır,köpekler hisleri kuvvetlidir,birçok şeyi insanlardan evvel hissederler,hamam böcekleri zehirlere karşı hemen bağışıklık sistemlerini yenilerler,onları kolay kolay öldüremezsiniz,kargalar grup olmayı severler,seyredip taklit edebildiklerini,onlara zarar veren kişiyi asla unutmadıklarını ve birtanesinin yavrusu düşse tüm gurubun yavruyu taşımak için canla başla uğraştıklarını görünce hayran olmamak mümkün değil.
Bu hayvanlar ilk aklıma gelenler ki daha niceleri vara.s

bence cenabı- allahın yarattığı herşey mükemmel... var mı ötesi... çok güzel bir konuya değinmişsin canım... Şeniz a.s.

Back