• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en büyük sırrım (siz olsanız ne kadarını affedebilirdiniz?)

10 yıl geçmiş. sizi sevmemis sevseydi bulurdu. sadece yedek olmanızı istemiş.

o zaman hata yaptınız aldandiniz. sizin değil onun suçu.

ama görüyorum ki saplantı haline gelmiş. tekrar affedebilirsiniz. ama 2 kez aynı hatayi yaparsaniz senin suçun olacak.

bırak bidaha kanma. Aklı basinda kocaman kadinsin. önüne bak. Geçmişte yaşama

Hem üzüldüm hem çok takdir ettim sizi.
Çok güçlü bir kadınsınız kendinizle gurur duyabilirsiniz. Ama kendinizi bu kadar hayata kapamayın lütfen. On senenize değecek biri değilmiş, yalancı, onursuz bir adam karşınızdaki. Hatta adam değil. Sizin gibi güçlü onurlu bir kadının on yılına değmez onun bir saniyesi bile.
Benim de babam yok ve iki kere kendimce büyük kazık yedim aşık olduğum adamdan. Birisi geçmişimi hazmedemediği için eski sevgilisine geri döndü ve altı ay içinde evlendiler. Ki bu adam benimle sevgili olmak için kapımda yatan aşığım diye ağlayan bir adamdı, netice de ben dürüst davrandım diye gitti. Üzüldüm mü evet üsoz vdüm. Ama kendimi kapamadım, sürekli umut verdim kendime, inandım ve devam ettim.
İki sene sonra değerimi bilen ve yaralarımı saran adamı buldum.
Yani siz benden de güçlüsünüz ve benden çok daha mutlu olabilirsiniz. Sadece açın artık o kilitlerinizi, kapamayın kendinizi. Emin olun değerinizi bilecek bir yol arkadaşınız olacak ve o zaman unutacaksınız tüm bu günleri. O alyansı çıkarın ve o adamla irtibat kurmayı aklınızdan çıkarın. Eminim çok mutlu olacaksınız.
Bu umut dolu yaziniz icin tesekkur ederim. Ben kendimi kapamadim inanin aslında hgüzel bir hayatin var. Ama maalesef soyle bir durumesela bir ay boyunca aklima gelmiyor gayet iyiyim hatta yolda görsem umrumda olmaz diyorum bu psikoloji deyken bile bi anda sanki olaylar yeni olmuş durumuna gece biliyorum.mesela geçenlerde aylar boyu iyidim bi gün bi dükkana girdim dükkanda biz ayrilirken arabaada çalansşarki çalmaya basladi. Resmen bi kere daha terkedildim ayni karin agrisi ayni bas dönmesielim ayagim bosaldi on yil öncede boyle olmuştu sonra bi mide bulantisi. İste bu bence yarim kalmislik yüzünden oluyor. Bana deseydi senden önceki sevgilim geri dondu hala onu seviyorum evet sana soz verdim ama özür dilerim onu seviyorum dese uzulurdum ama kabullenip Unutursun.simdi öyle arabesk bi yalanla ggitti ki ben herguz kendim bir seneryo yaziyorum evet mantikli diyip inanıyorum ertesi gün ama su da olabilir diyorum.

Birçoğunuzun sorduğu gibi bilsem ne değişecek, hiçbirşey...ama dünyada yarim kalan isi olan ölülerin bile diğer tarafa gecememwsiyle ilgili onlarca film olduğuna gore bu durum insanpsikolojisine cçok aykiri değil bence.

Umarim ne olduysa oldu artik önemli değil diyeceğimggünler de gelir

Hala içinize dert olduysa soyleyin kurtulun ama yeniden hayatımıza girip sizi üzmesin dikkat edin.bide bu kadar hassas olmayın yazık omrunuze.olanla olene care yok.Life is food :KK6:

Bu umut dolu yaziniz icin tesekkur ederim. Ben kendimi kapamadim inanin aslında hgüzel bir hayatin var. Ama maalesef soyle bir durumesela bir ay boyunca aklima gelmiyor gayet iyiyim hatta yolda görsem umrumda olmaz diyorum bu psikoloji deyken bile bi anda sanki olaylar yeni olmuş durumuna gece biliyorum.mesela geçenlerde aylar boyu iyidim bi gün bi dükkana girdim dükkanda biz ayrilirken arabaada çalansşarki çalmaya basladi. Resmen bi kere daha terkedildim ayni karin agrisi ayni bas dönmesielim ayagim bosaldi on yil öncede boyle olmuştu sonra bi mide bulantisi. İste bu bence yarim kalmislik yüzünden oluyor. Bana deseydi senden önceki sevgilim geri dondu hala onu seviyorum evet sana soz verdim ama özür dilerim onu seviyorum dese uzulurdum ama kabullenip Unutursun.simdi öyle arabesk bi yalanla ggitti ki ben herguz kendim bir seneryo yaziyorum evet mantikli diyip inanıyorum ertesi gün ama su da olabilir diyorum.

Birçoğunuzun sorduğu gibi bilsem ne değişecek, hiçbirşey...ama dünyada yarim kalan isi olan ölülerin bile diğer tarafa gecememwsiyle ilgili onlarca film olduğuna gore bu durum insanpsikolojisine cçok aykiri değil bence.

Umarim ne olduysa oldu artik önemli değil diyeceğimggünler de gelir

İşte bunları silmen gerek önce. Ben artık o ismini anmak istemediğim öküzü ve bana yaptıklarını affettim. Ahımı bile geri aldım ne hali varsa görsün dedim. Ben umursamadığım, unutmak için elimden geleni yaptığım an mutlu oldum ve her şey değişti. Kolay değil ilk zamanlar zorlanıyorsun ama kendini zorla göreceksin değişimi.
Değmez cidden değmez. Karşına "o" çıktığı zaman bu günlerine yıllarına üzüleceksin ne saçma diyeceksin.
Ondan tüm bunları onunla ilgili her şeyi bırak, Allaha havale et ve geç. Kendini zorla, unutmaya çalış ama gerçekten çalış. Göreceksin değişimi. Bunu kendin için yap

[Gerçekten hn Pismanlik, post: 40266177, member: 642993"]Ama dikka etmekmek gerekir ki insan hesaplasacagim derken aslinda kendini tuzaga düşürmüş oluyor.
"Ben sadece haksizligimin hirsimin cevabini hesabini alacagim" cümlesiyle kendini kandiriyor. Ve yeniden kanıyor.. Her iki anlamda 'kanıyor' ....[/QUOTE]
Gercekten hesap sormakddeğil amacim. Bana soz verdin gidemezsin modunda bi insan değilim. Ben babamdan ayrilmisim elin oğlubeni biraksa zor ggelmez ki..ama boyle aptal yerine konulmak gerçekteonun ne ddüşündüğünü neler oolduğunu bilmemek benim kabul etmeni imkansiz hale getiriyor.

Bana deseydi seni seviyorum ama es olamayiz tamam derdim ya da seni sevmiyorum baskasini seviyorum yemin ederim tamam derdim..

Hoş bu komik yalana da tamam dedim ama yillardir peşini birakmadi bu isin asli ne ne hissetti söylediklerindenhangisi dogruydu

Bazen kanamak lazım. Bir yer kırık, çarpık iyileşmişse tekrar kırdırmak gerekir ya, onun gibi . Konu sahibi hiç konuşmasa bu 10 sene, 11, 12 olacak gibi geldi bana. :110: Adamın aslında bu aradaki 10 senenin hiç umrunda olmadığını kendi gözleriyle, kulaklarıyla duyması lazım. Acabaları başka türlü bitmeyecek gibi.
İste ben de onu diyorum acabalar ı yasasaydim keşke ye dönecek büyük ihtimal.
Kanmak\kanamak lazım diye düşünürken geri dönülmez çukura düşmekte var ki bu risk almaya tehlike bir deneme olur.
Keşke ah keşke sorularimla kalaydim da bulasmayaydim hic deme ihtimali var. Yuksek ihtimal hemde.
Yillar önce Yaşadım.... Cok büyük bedel ödedim....

[Gerçekten hn Pismanlik, post: 40266177, member: 642993"]Ama dikka etmekmek gerekir ki insan hesaplasacagim derken aslinda kendini tuzaga düşürmüş oluyor.
"Ben sadece haksizligimin hirsimin cevabini hesabini alacagim" cümlesiyle kendini kandiriyor. Ve yeniden kanıyor.. Her iki anlamda 'kanıyor' ....
Gercekten hesap sormakddeğil amacim. Bana soz verdin gidemezsin modunda bi insan değilim. Ben babamdan ayrilmisim elin oğlubeni biraksa zor ggelmez ki..ama boyle aptal yerine konulmak gerçekteonun ne ddüşündüğünü neler oolduğunu bilmemek benim kabul etmeni imkansiz hale getiriyor.

Bana deseydi seni seviyorum ama es olamayiz tamam derdim ya da seni sevmiyorum baskasini seviyorum yemin ederim tamam derdim..

Hoş bu komik yalana da tamam dedim ama yillardir peşini birakmadi bu isin asli ne ne hissetti söylediklerindenhangisi dogruydu

......
Ben de zaten seviyorum gitme dersin degil sadece dedigim. Sorular acabalar bosluklarin oturmasi vs vs derken insan (dahada) kurtulamiyor. Belki daha fena yara aliyor,, kaptiriyor vb....

sorduğun sorulara gerçekten "doğru" cevaplar alabilecekmisin bence hiç kafanı kurcalatma..Diceği şey ben sni çok sevdim ama mecburiyetten evlenicektim beni aldattığını öğrenince vazgeçtim 10 yıldır kimseyi sevmedim hep aklımdaydın....Gitti 10 senen boşver bence

Hakkimiz yok asla kinamaya tabiki.
Neden kinayalim.
Canim 5 sene derken bu kiz varkenmi senle bi iliskiye baslamis??
Anlamadim ben orayi tam.

İste ben de onu diyorum acabalar ı yasasaydim keşke ye dönecek büyük ihtimal.
Kanmak\kanamak lazım diye düşünürken geri dönülmez çukura düşmekte var ki bu risk almaya tehlike bir deneme olur.
Keşke ah keşke sorularimla kalaydim da bulasmayaydim hic deme ihtimali var. Yuksek ihtimal hemde.
Yillar önce Yaşadım.... Cok büyük bedel ödedim....

Ben de yaşadım, iyi ki yaşamışım, neden diye sordum cevabımı aldım, sonra kendi hayatıma devam ettim. Abuk subuk da olsa cevaplar o an için yetti işte ama dediğim gibi artık sevmediğime emindim. Zamanında o mallığı neden yaptın? diye rahat rahat sordum, şimdiki aklım olsaydı yapmazdım dedi, aradaki senelerde de düşünmüş arada bir, benim için değeri kalmamıştı bile ama o düğüm çözülmüş oldu işte. Minik zaferimle yola devam ettim. Ha tabi hiç karşılaşmayabilirdirdik benim şu anki hayatıma etkisi olur muydu pek sanmıyorum ama o saçma yarım kalmışlık hissi bitti gitti.

Ben de yaşadım, iyi ki yaşamışım, neden diye sordum cevabımı aldım, sonra kendi hayatıma devam ettim. Abuk subuk da olsa cevaplar o an için yetti işte ama dediğim gibi artık sevmediğime emindim. Zamanında o mallığı neden yaptın? diye rahat rahat sordum, şimdiki aklım olsaydı yapmazdım dedi, aradaki senelerde de düşünmüş arada bir, benim için değeri kalmamıştı bile ama o düğüm çözülmüş oldu işte. Minik zaferimle yola devam ettim. Ha tabi hiç karşılaşmayabilirdirdik benim şu anki hayatıma etkisi olur muydu pek sanmıyorum ama o saçma yarım kalmışlık hissi bitti gitti.
Ama siz cevap alıp rahatlayip en onemlisi yolunuza gitmissiniz (şükür ki)......
Ben hesap soracagim derken kurban olmaktan bahsediyordum.
Tekrar inanmaktan hayatini karartmaktan bahsediyordum.
Hesab alacagim derken faturanin büyüğünü ödemekten :(
Olası bir şey buda çünkü :(

Bence o kızla evleneceği falanda yoktu hatta belki onunla birlikteliği bile yoktu. Üzgünüm ama sizden ayrılmak için söylediği bir yalanmış bu bence.

Aramayın, faceden falanda eklemeyin. Bir sürü yalan söyleyecek kesin, kendini acındıracak, sizi hiç unutmadığını ama karşınıza çıkmak için yüzü olmadığını vs söyleyecek. Bu adam iyi yalan söylüyor, görüşüpte yine sizi kandırmasına izin vermeyin.

Ama siz cevap alıp rahatlayip en onemlisi yolunuza gitmissiniz (şükür ki)......
Ben hesap soracagim derken kurban olmaktan bahsediyordum.
Tekrar inanmaktan hayatini karartmaktan bahsediyordum.
Hesab alacagim derken faturanin büyüğünü ödemekten :KK43:
Olası bir şey buda çünkü :KK43:

Tabi ki sizin dediğiniz şey de olası. Ama bizim örneklerden kendine uygun olanı seçsin kendini nasıl daha iyi hissedecekse. 10 sene aradan sonra hala bir şarkı duyup karnına yumruk yemiş gibi olmaktan bahsediyoruz :( Olacak şey mi bu deriz ama olabilmiş işte. Terapi, zaman, devam eden hayat bu takıntı haline getirdiği şeyi normalleştirmesine yaramamışsa, farklı bir şey demesinden zarar gelmez, en iyisini en nihayetinde kendi bilir tabi ki.

canim o pislikten uzak dur!hayatta da mutlu olmaya calis.genclikte olmus bir hata.boyle pislik biri icin niye tum hayatini mahvedip depresyonlara giriyorsun .o hayatini doludizgin yasarken sen niye kahrolasin ki?hayatinin geri kalan kisminda kendine bir sans ver ve bence asla o pislikle muhattap olma.varsay ki gebermis.

küçücükmüşsün 19 yaş aşka kapılacak bir yaş
lütfen bunun için bir daha kendini suçlama 2 yıl depresyonun ardından çok üzüldüm :(
o zamanlar seni sevmiş olabilir ama bitmiş zamanla bellki..

Bence siz buraya bunu yazarak bizlerden bu olay için olumlu, destek verici cevaplar beklentisi içine girmişsiniz.
Yani sor bence içini dök dememizi bekliyormuşsunuz gibi geldi.
Ama bu hisse kapıldıysanız bence hemen çıkın.
Sormayın. Eklemeyin.
Siz uzun vadede kendinizi harap edip sonra toparlamışsınız(çok şükür)
Şimdi tekrar aynı travmaları yaşamayacağınız ne malum. Belki de beklediğiniz cevapları vermeyecek.
+ ecrinnur arkadaşın dediği gibi belki hayatında öyle biri hiç yoktu sizden yararlandı ayrıldı şimdi de birini bulamadı sizi de görmüşken bi şansını denedi.
Hiç bu konu üzerinde takılıp kalmayın bence boşverin. Son gördüğünüzden bu saate onunla alakalı olaylar yazılar hayaller varsa her şeyi unutun.

Çok kuOTE="papatyadiyari, post: 40266348, member: 391967"]ilk aklıma gelen şey sen buna inandın mı? 10 yıl geçmesine rağmen sen gerçekten 10 yıl boyunca o günde kalmışsın. o kızlada evlenmicekti. bu klasik bir yalan. Babasına ne dedi kızın. AAA senin kızıın beni aldattı evlenmicem mi dedi. Bana bu olayla film vari geldi. yani çok trajedik. O çocuk sana ozamanın verdiği gencçlik yalanı söylemiş sonucun nereye gideceğini bilmeden. ve sen şuan 29 yaşındasın. Ve hala alyans takıyorsun buda eski bir yöntem. bu devirde ilişki düşünmüyorum dediğinde kimse zorlamaz. İçini rahatlatmak için söylemiyorum ama şu bir gerçek ki bunun senin sahipsizliğinle alakası yok.Öyle ki 19 yaşındaki bir kzıın sahipliğe ihtiyacı yok. öyle olsaydı senin o çocukla görüşmemen gerekirdi. Yani özgürsün. Senin 2 yıl boyunca atamadığın suçluluk duygusunu emin ol herkes yaşıyor. çünkü bu konuda tabuları olan bir ülkeyiz. Sana kızdım. çünkü güzelim yıllarını heba etmişsin. neye eften büften gençlik aşkına. kim için sana yalan söyleyen biri için. seninle baba korkusundan evlenecek biri ile nasıl bir hayat kurabilirdin ki. Bence sen şuan 19 yaşındasın ve sana bu yalan yeni söylendi ve sen gelecekte başına geleceği söylüyprsun. Ama canım inan hayat hiç kimse için tüketilmeycek kadar bir kez yaşanabilicek şeydir.[/QUOTE]
Cok küçük yazdan beri maddi manevi bir desteğe hic ihtiyaç duymadim hep kendime yettim hic sahip aramadim..ama iki gün önce evlilik hayali kurduğunuz insan karsiniza geçip eski sevgilimle evlenwcwgim çünkü babasi öğrenmiş derse kocaman bir yumruk gelip bogaziniza oturuyor.

Bazen hayal ederdim o zamanlar o bana bu konuayi yapmis ertesi gün benim babam onu bulup agzini burnunu dagitmis olsa derdim..yada keşkebabam mafya olsa sen bu kizi sahipsiz mi sandon diye kars isina ciksa..cocukmusum iste o zamanlar..

Senin yerine kendimi koydum bi an çok zor bi durum gerçekten .
Sanırım ben olsam tüm soru işaretlerimi gidermek adına son kez konuşurdum .
İnsanlar hata yapabilir 10 yıl önce ve 10 yıl sonra insanlar değişebiliyor .
O dönem henüz çocuk sayılacak yaştaymışsınız büyük ihtimal karşınızdaki de öyleydi
Tabi kesinlikle bi şans vermeyin .

Maalesef karaimdaki çocuk denecek yasta degilidi 10 yas büyüktü benden

Hayatın tıkandığı nokta "neden" sorusudur ve üzgünüm ama soran için tatmin edici bi cevabı çoğunlukla yoktur.

Hele de kaybettiğiniz birinin arkasından neden diye soruyorsanız bu, onu size kaybettiren şey neyse onu telafi edip o kişiyi geri almak istediğinizi gösterir.

Mesela biri öldüğünde insanların ilk aklına "neden gitti" sorusu gelir. "Neden o" "Neden benim babam/annem/sevgilim..." çok masum ancak cevapsız bi sorudur bu.

Bu soruya istediğiniz kadar cevap verin, ister tüm canlılar yaşar ve ölür doğanın kanunu bu deyin, ister takdir-i ilahi deyin, isterseniz saatlerce konuşun karşınızdakini tatmin edecek tek bi şey söyleyemezsiniz.

Çünkü o neden sorusunun, o açıklama beklentisinin altında telafi ve öleni geri getirme isteği yatar. "Nedenini bulursam çözümünü de bulurum ve onu geri alırım." gibi gerçekleşmesi imkansız bi mantık işler orada.

Sizin için de aynı şey geçerli. "Neden beni sevmedin?" demek "Nedeni neyse söyle düzelteyim. Böylece sen de beni sev, ben sevilmek istiyorum." demenin bi başka şeklidir. Üstelik sizin bütün sorularınız tek bi adamda somutlaşmış vaziyette şu anda. "Neden ailem yok?" "Onlara, sevgilerine ihtiyacım varken neden yoklar?" "Neden beni sevmesini, ailem olmasını istediğim kimse yanımda kalmıyor?" Siz bu aile sorununuzun tamamını o adamda cisme dökmüssünüz, cevabı o adama indirgemişsiniz.

Ama gerçek şu ki yıllar sonra karşınızda "ne güzel günlerdi, ben bekarım, sende face var mı" diyecek sığlıkta bi adam sizin aradığınız hicbi cevaba sahip degil. Sadece sizi kendi istekleri dogrultusunda yönlendirecek kurnazlıga sahip. O adam size bi aile vermeyecek, sorularınızın cevabını da üzgünüm ama bilmiyor.

Canınız daha beter yanacak, kendinizi bosuna kapana kıstırmayın, uzak durun.

O kadar güzel yazmissiniz ki..katilmadihim yek nokta var benim neden arayisimin altinda o nedeni ortadan kaldirma isteği yok..
En üzücü durumu bile kabul edebilirim ama beni salak sanip komik bir yalan uydurma sini yillardir kabul edemiyorum..

O kadar guzel

Psikologum demisti ki çok onyargilisin nu dünyada imkansiz diye biswy yok..meselailk tanistigozda nbateri caliyorum demişti zerre inanmamistim o zamanlar gencim ya beni bunlarla etkileyecegini saniyor diye düşünmüştüm. Ama evinde gerçekten bateri vardi çok sasirmistim..

Psikolog dedi ki ayni bunun gibi söyledikleri gerçek dişi görünebilir ama belki doğrudur.

Sizce doğru olabilir mi benim bu konudayyüzlerce senaryom var..ama en çok inandigim su bence bu kiz gerçekten bendennonce vardi bi ara ayrildilar o arada belki ona inat olsun diye ya da gerçekten benden hoslandi ve benimle evlenmeye kalkti. Sonra ki dondu bizimki de unutamamisdi ve onunla devam etmek istedi.. Ama bana neden boyle söylemedi ya da sonuçta hemen aradan çekildim neden evlenmedi...

Ona soramiyorum bari siz yorum yapin NW oldu sizve

Back