• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

en büyük sırrım (siz olsanız ne kadarını affedebilirdiniz?)

bence anlattığı şey zaten yalan ama kız vardı bence çünkü hazır istediğini almış e daha okuyorum hemen evlenelim diyecek halim de yok gittiği yere kadar faydalanmak isterdi bence...
evet bir kız olabilir gerçekten ama evlenme kısmı yalan . senin beklentide olmanı da istememiş. ama bu tarz olaylar herkesin başına gelebilir. ben de aynı şartlarla karşılaşsam ben de yaşayacaktım belki de. çok küçükmüşsün . bence bulaşma hiç .

O kadar güzel yazmissiniz ki..katilmadihim yek nokta var benim neden arayisimin altinda o nedeni ortadan kaldirma isteği yok..
En üzücü durumu bile kabul edebilirim ama beni salak sanip komik bir yalan uydurma sini yillardir kabul edemiyorum..

O kadar guzel
Sizi biraz anlayabildiysem çok sevindim.

Katılmadığınızı söylediğiniz noktaya gelince kaldıramadığınız şey belki de dediğiniz gibi hiç beklemediğiniz biri tarafından haksızlığa uğramanızdır.

O adam sizin için 19 yaşındaki bi kızın kalp çarpıntısı değilmiş çünkü. Ailem yok ve onunla aile kurma hayaline bağlandım demişsiniz. Siz o adamı değil "aile" hayalinizi kaybetmişsiniz ve bu hayalin yalan olduğu 1 km öteden belli saçmalıklarla elinizden alınmasına öfkelisiniz belki de.

Zaten benim telafi etmek istiyorsunuz dedigim sey de bugün icin gecerli degildi. Siz tıpkı o öleni geri getirme istegindeki gibi imkansız bi sey istiyorsunuz, 19 yasınızdaki halinizin kalbini onarmayı. Ama olanı geri alamayız ne yazık ki. O kız o adamla tanıştı, heveslendi, heyecanlandı, umutlara sarıldı ve umutları elinden alındı, yıkıldı.

Siz artık o 10 sene önceki kız değilsiniz, yaşanıp biteni degistirebilecek bi acıklama yok. Son yorumları okumadım, adamla görüstünüz mü bilmiyorum ama yapmadıysanız hala yapmayın fikrimin arkasındayım ben. Su anınızı kurtarın.

Adamin tavrindan bastan asagi yalan akiyor. Bence sorulari sorsanizda gercek cevaplari alamayacaksiniz. Bence asla bu adamla hic bir iletisime gecmeyin.

Yaşadığın olaya çok fazla benzeyen olayları yaşadım karşı tarafa duyduğum tek şey nefret. Kaybolup giden yıllarım. Sen nasıl oluyor da seni sevip sevmediğini düşünüyorsun. Hayır sevmiyordu. Sevmiş olsa seni yarı yolda bırakmazdı. Sorup ne yapacaksın? Evet sevdim dese inanacak mısın? Onu affedip hiç birşey olmamış gibi davranacak mısın? Ne gerek var sormana? Ben hiç sormadım bile sadece öfkemi kustum ve yoluma devam ettim. o beni sevmiş olsa banane. Ben gurursuz muyum ya!

sadece şuna takıldım.hala sahtekarmış.
hiçbir erkek parmagına yüzüğü hayatında kimseyi istemiyor die takmaz.
yüzük olmayınca millet kafasına mı çöküyomuş acaba?
koca bir kız sürüsünden mi kaçıyormuşş..
hiç bulaşmayın size ikinci bir hata yaptırmasına müsade etmeyin.
belkide evli oldugunu ögrenecektiniz konusurken bir yıkım daha olacak...
çünkü evet sevdim mecburdum gibi uydurmalarına devam edecek..
hayat sürprizlerle doludur lütfen kendinize yeteri kadar acı çektirmişsiniz daha fazlasını yapmayın.

e ben ne olcam düşünmedin mi derler adama

demişsiniz ya, düşünmüş ben gizli sevgili olacakmışım, metres demiyor ama dikkat ettiyseniz sanki iyi bişeymiş gibi.
hatta ben bunu kabul etmediğimde sinirlenip ben sana sahip çıkmaya çalışıyorum istemiyorsun ilerde pişman olacaksın demişti
Ondan ne köy olur ne kasaba hayatına bak bi daha onu hayatına alma yanlışını yapma bence

Hayatın tıkandığı nokta "neden" sorusudur ve üzgünüm ama soran için tatmin edici bi cevabı çoğunlukla yoktur.

Hele de kaybettiğiniz birinin arkasından neden diye soruyorsanız bu, onu size kaybettiren şey neyse onu telafi edip o kişiyi geri almak istediğinizi gösterir.

Mesela biri öldüğünde insanların ilk aklına "neden gitti" sorusu gelir. "Neden o" "Neden benim babam/annem/sevgilim..." çok masum ancak cevapsız bi sorudur bu.

Bu soruya istediğiniz kadar cevap verin, ister tüm canlılar yaşar ve ölür doğanın kanunu bu deyin, ister takdir-i ilahi deyin, isterseniz saatlerce konuşun karşınızdakini tatmin edecek tek bi şey söyleyemezsiniz.

Çünkü o neden sorusunun, o açıklama beklentisinin altında telafi ve öleni geri getirme isteği yatar. "Nedenini bulursam çözümünü de bulurum ve onu geri alırım." gibi gerçekleşmesi imkansız bi mantık işler orada.

Sizin için de aynı şey geçerli. "Neden beni sevmedin?" demek "Nedeni neyse söyle düzelteyim. Böylece sen de beni sev, ben sevilmek istiyorum." demenin bi başka şeklidir. Üstelik sizin bütün sorularınız tek bi adamda somutlaşmış vaziyette şu anda. "Neden ailem yok?" "Onlara, sevgilerine ihtiyacım varken neden yoklar?" "Neden beni sevmesini, ailem olmasını istediğim kimse yanımda kalmıyor?" Siz bu aile sorununuzun tamamını o adamda cisme dökmüssünüz, cevabı o adama indirgemişsiniz.

Ama gerçek şu ki yıllar sonra karşınızda "ne güzel günlerdi, ben bekarım, sende face var mı" diyecek sığlıkta bi adam sizin aradığınız hicbi cevaba sahip degil. Sadece sizi kendi istekleri dogrultusunda yönlendirecek kurnazlıga sahip. O adam size bi aile vermeyecek, sorularınızın cevabını da üzgünüm ama bilmiyor.

Canınız daha beter yanacak, kendinizi bosuna kapana kıstırmayın, uzak durun.

Sizi biraz anlayabildiysem çok sevindim.

Katılmadığınızı söylediğiniz noktaya gelince kaldıramadığınız şey belki de dediğiniz gibi hiç beklemediğiniz biri tarafından haksızlığa uğramanızdır.

O adam sizin için 19 yaşındaki bi kızın kalp çarpıntısı değilmiş çünkü. Ailem yok ve onunla aile kurma hayaline bağlandım demişsiniz. Siz o adamı değil "aile" hayalinizi kaybetmişsiniz ve bu hayalin yalan olduğu 1 km öteden belli saçmalıklarla elinizden alınmasına öfkelisiniz belki de.

Zaten benim telafi etmek istiyorsunuz dedigim sey de bugün icin gecerli degildi. Siz tıpkı o öleni geri getirme istegindeki gibi imkansız bi sey istiyorsunuz, 19 yasınızdaki halinizin kalbini onarmayı. Ama olanı geri alamayız ne yazık ki. O kız o adamla tanıştı, heveslendi, heyecanlandı, umutlara sarıldı ve umutları elinden alındı, yıkıldı.

Siz artık o 10 sene önceki kız değilsiniz, yaşanıp biteni degistirebilecek bi acıklama yok. Son yorumları okumadım, adamla görüstünüz mü bilmiyorum ama yapmadıysanız hala yapmayın fikrimin arkasındayım ben. Su anınızı kurtarın.

konu sahibi umarım o kisiyle konusmamıs engellemistir diye düşünürken önce son sayfadaki yorumunuz dikkatimi cekti,
sonra da ilkini merak ettim... daha genele yayılan, kapsamlı bir bakıs açısı sunmussunuz,
hatta hayatının her alanında uygulayabilecegi, bircok sorununa ısık tutacagı bir acıklama olmus.

konu sahibi,
bu iki yoruma da katılıyorum ne eksik ne fazla.
genelde yüzleşmekten yanayımdır,
baglantılarımızı koparacak dahi olsak aklımızda dönüp duran düsüncelerden kurtulamadıgımızda acı söz duymak sanılanın aksine sorunun daha hızlı unutulmasını da saglayabiliyor,
bazen degmeyecegini görüyorsunuz,
bazen de kabul etmek istemediginiz gercekleri işitmek düsünceler icindeki kurgulardan uzaklasıp hayatın icindeki gerceklerle olan bagınızı güclendiriyor.

fakat sizin durumunuz cok farklı,
karsınızda zaafınıza oynayan biri var,
ustelik yüzügünüzü gordugu halde eski konuları acması, laubaliligi ve gorusme talep etmesiyle sizin degerlerinize saygısı da olmayan birisi,
o karakterdeki bir insandan neyin acıklamasını bekliyorsunuz ki?
zaten acıkca dogruları söylemez de... söylese dahi duyacagınız sacmalıklar şu anki kafa karısıklıgınızı ve öfkenizi arttırmaktan baska bir işe yaramayacak.

10yıl diyorsunuz,
şu alyansı da cıkarın,
biri yaklasırsa istemiyorum diyeceksiniz,
emin olun o reddetme duygusu da sizi bazen bunaltsa da güc katan birsey oluyor,
itiraflardan hic gocunmam, duygusal hezimete ugradıgınızı hissettiginiz zamanlarda da egonuzu da destekliyor bence.
şu an evli, cocuklu ve 50 yasında bir kadın dahi olsanız yüzügünüz mü sizi kurtaracak sanıyorusunuz? bir erkegin korumasına ve sahiplenmesine ihtiyacınız yok,
siz hayata karşı güclü durup istemediginiz durumlarda sesinizi cıkardıgınız sürece ne dısarıda karsılastıgınız sorunlarda cok yara alırsınız ne de benzerlerini ev içinde yaşarsınız.

konu sahibi umarım o kisiyle konusmamıs engellemistir diye düşünürken önce son sayfadaki yorumunuz dikkatimi cekti,
sonra da ilkini merak ettim... daha genele yayılan, kapsamlı bir bakıs açısı sunmussunuz,
hatta hayatının her alanında uygulayabilecegi, bircok sorununa ısık tutacagı bir acıklama olmus.

konu sahibi,
bu iki yoruma da katılıyorum ne eksik ne fazla.
genelde yüzleşmekten yanayımdır,
baglantılarımızı koparacak dahi olsak aklımızda dönüp duran düsüncelerden kurtulamadıgımızda acı söz duymak sanılanın aksine sorunun daha hızlı unutulmasını da saglayabiliyor,
bazen degmeyecegini görüyorsunuz,
bazen de kabul etmek istemediginiz gercekleri işitmek düsünceler icindeki kurgulardan uzaklasıp hayatın icindeki gerceklerle olan bagınızı güclendiriyor.

fakat sizin durumunuz cok farklı,
karsınızda zaafınıza oynayan biri var,
ustelik yüzügünüzü gordugu halde eski konuları acması, laubaliligi ve gorusme talep etmesiyle sizin degerlerinize saygısı da olmayan birisi,
o karakterdeki bir insandan neyin acıklamasını bekliyorsunuz ki?
zaten acıkca dogruları söylemez de... söylese dahi duyacagınız sacmalıklar şu anki kafa karısıklıgınızı ve öfkenizi arttırmaktan baska bir işe yaramayacak.

10yıl diyorsunuz,
şu alyansı da cıkarın,
biri yaklasırsa istemiyorum diyeceksiniz,
emin olun o reddetme duygusu da sizi bazen bunaltsa da güc katan birsey oluyor,
itiraflardan hic gocunmam, duygusal hezimete ugradıgınızı hissettiginiz zamanlarda da egonuzu da destekliyor bence.
şu an evli, cocuklu ve 50 yasında bir kadın dahi olsanız yüzügünüz mü sizi kurtaracak sanıyorusunuz? bir erkegin korumasına ve sahiplenmesine ihtiyacınız yok,
siz hayata karşı güclü durup istemediginiz durumlarda sesinizi cıkardıgınız sürece ne dısarıda karsılastıgınız sorunlarda cok yara alırsınız ne de benzerlerini ev içinde yaşarsınız.
Yazılarını çok beğendiğim bi üyeden böyle bi yorum almak çok hoşuma gitti çok teşekkür ederim :KK52:

Bazen insanın kendine gelmesi için canını acıtan gerçeği karşısında kanlı canlı görmeye ihtiyacı vardır; karşındakinin bakışında, sesinde, tavrında hissedince değer görmediğini ayılır insan, kendine gelir.

Ama sizin de söylediğiniz gibi konu sahibesi o adamla yüzleşirse acı gerçekleri değil onun zayıflığıyla oynayan bi adamın tatlı yalanlarını duyacak. Aynı anda birden fazla kadının hayatının merkezini işgal eden, küçük hesapları içinde kendi keyfini düşünen bi adam belli ki. Bu adam ne olduğunu asla dürüstçe açığa vurmayacak konu sahibesine karşı.

Bence konu sahibesi hayatınızın o dönemini bi şekilde kapatmalısınız artık. Bunun için de madem duygusal bi adım atamıyorsunuz bari fiziksel bi adım atın, fiziksel bi sembolü kaldırın ortadan, çıkarın o alyansı. Bi yerden başlayın anlayacağınız. Duvarlarla kendinizi geçmişe kıstırmaktan vazgeçin, kaçıracak bi 10 yılınız daha var mı yok mu bunu kimse garanti edemez.

Ana temada benzer bir olay benimde başımdan geçti tatlım, o yüzden seni çok iyi anlıyorum. Düşüncelerini, hesaplaşmalarını, yaşadıklarını ve psikilojinin nasıl yerle bir olmuş olabileceğini, olur olmadık anlarda gözünün önüne gelen ve bir türlü gitmek bilmeyen sahneleri... Seni çok iyi anlayan biri olarak tavsiyem; o kişiyi asla ekleme. Uzak dur, sanki o gün karşılaşmamışsınız gibi.. Çünkü internetten iletişime geçmek de hayatına yeniden almaktır. Böyle bir kişinin hayatına yeniden girmeye ne hakkı var ? Eminim hayatın için yeniden bir travma etkisi yaratır, kendine bunu yapma.
Bazı insanlar, bazı insanların hayatına girer ve darmaduman edip çeker giderler. Bu tarz şeyler yaşayan, çeşitli acılar çeken, haksızlıklara uğrayan sadece sen ben değiliz, sürüyle kişi var emin ol. İyisimi sen boşver, Allah'a havale et ve yeniden hayatına dahil etmeyi bırak o şahsın yaşadığını bile unut.. Adını bile unut. Ha birde yapabiliyorsan affet.. Affetmediğin kişiler omuzuna bir güzel oturup nereye gitsen seninle giderler. Hep ağırlığını hissedersin.. Ben affedemedim ama sen yapabiliyorsan affet. Güzel günler senin olsun...

Şimdi yaşadığın şeyler gayet sinir bozucu ve kabullenmesi zor şeyler ok,ama 10 yıl boyunca bunları sorgulamak da hayatının hatası diyebilirim...Ben gecen ay ne öğrendım?Yakın zamanda boşandıgım kocamın evlenecegını ve evlenecegı kısının de zaten metresım oldugunu..Senın gıbı sorgulara başladım,kurdum,arastırdım,facebooktan baktım,izledim,yenı ogrendıklerımle bırlestırdım vs vs...Baktım olmuyor,yapbozda o parçalar hep eksik kalıyor..Dedektıf gıbı gunumu gecemı buna verdım..Hayatım bıttı,cocuguma ragmen uyumaktan ve bunları dusunmekten kendımı unuttum...Sonra ne buldum bılıyor musun?O parçaları birleştirebilecegın tek kısı var: Senı kandırıp bırakan kişi..Eee bu kısı de zaten zamanında sana buyuk kazık atmıs ve guvenılmez bırısı..Sen ona sorsan benı sevdın mı evet dıyecek,dıger sorularının hepsıne de senın duymak ıstedıgın cevapları verecek...Nasıl rahatlayacaksın??Karşındakı zaten yalancı ve olayı ogrenecegın tek kişi de o...Yanı ınan bana durust ınsan olsalardı zaten bunları yapmazlardı...Bu yuzden ne soru sor,ne cevaplara kafanı yor..Bi 10 yılı da onları dusunerek gecırme..Ya bı psıkıyatrıste gıt ılac tedavısıne basla..Ya da önune bı hedef koy ve hayatına o yok gıbı devam et..

canım benim,
sen o adam senin canını acıttı, sen de artık bundan sonra mutlu olarak canını acıt canım.
senin mutsuz olduğunu sezinledi bence.
ama evlenince sen kıymetleneceksin. bak buraya yazıyorum. o kadından ona hayır gelmeyecek canım.
sen de çocuğu verirken alırken en güzel halinle ve en umursamaz mutlu halinle karşılayacaksın onları.
kuduracaklar.
nasıl mutlu olur diyecekler.
ben de blog açıyorum kendime yakında.
oğlumla gittiim eğlendiğim resimleri koyucam.
görsün onsuz da hayat devam ediyor ;)

anlattıklarınızdan yalancı düzenbaz bi adam canlandı gözümde.. sorsanız bile büyük ihtimal yalan söyleyecek.. kendini aklamaya masum çıkarmaya çalışacak.. eğer öyle olmasaydı en azından seni bir kere arayıp özür dilerdi.. demekki yaptıklarından hiç pişman değil.. o yüzden bence hiç sormayın.. kafanızı bulandırmasına kendi vicdanını rahatlatmasına izin vermeyinn..

Niyeti belli, hayatında kimse yok seni bir süreliğine daha kullanmak istiyor kardeşim. Yol ver gitsin. Bu kadar duygusal olmayın ya, adamın umurunda bile değil yaşananlar emin ol...

canım benim,
sen o adam senin canını acıttı, sen de artık bundan sonra mutlu olarak canını acıt canım.
senin mutsuz olduğunu sezinledi bence.
ama evlenince sen kıymetleneceksin. bak buraya yazıyorum. o kadından ona hayır gelmeyecek canım.
sen de çocuğu verirken alırken en güzel halinle ve en umursamaz mutlu halinle karşılayacaksın onları.
kuduracaklar.
nasıl mutlu olur diyecekler.
ben de blog açıyorum kendime yakında.
oğlumla gittiim eğlendiğim resimleri koyucam.
görsün onsuz da hayat devam ediyor :KK66:

blog acınca özelden paylas cnm merakla beklıycem:)

Back
X