En büyük pişmanlığım...

Bir kadının bir kadına bu kadar acımasızca sözler söylemesine inanamıyorum.
Hata yapmış kadın. Çok büyük bir hata.
Ve vicdan azabı çekiyor.
Vicdanı var neyse ki

Arkadaşım Allah içindeki acının dinmesine yardım etsin diyorum.
Yaşamadan insan tabiki bilemez karşıdan konuşmak kolay ama kendimce bişeyler söylemek istiyorum.
Bir candan geçmek kolay olmamalı elbette, hele kendi canından olan bir cansa bu...
Ama kendine çok yükleniyorsun bence... Eğer dünyaya getireceğin çocuğun sağlığı, sosyal durumu, psikolojisini ve maddi durumunu düşünürsek en doğru olanı yapmışsın (yapmak zorunda kalmışsın)..
Kaldı ki bir çok insan bunları düşündüğü zaman evliyken bile doğum yapmaya cesaret edemiyor artık (en azından erteliyor..)
Yaşadığın ilişkinin hata oluşunu düşünürsekte (bence hiçbirşey hata değil, her şerde bir hayır mutlaka vardır) genellemeye vurup dikkat edersen 4 kadından 2 si uzun ilişkiler yada evliliklerden çıktıkları zaman hiç değmeyecek insanlarla birlikte olup hatalar yapabiliyorlar.. Kadın psikolojisi her an inanmaya ve güvenmeye meyilli işte, çünkü güvenmeye açız... Erkekler kadar basit iki bacak arasında yaşamıyoruz hayatı, illa yüreğimize deydiriyoruz işte her yaşadığımızı...
Hayallerin yıkılmış, dünyan değişmiş bir anda ama bence şunu düşün "şeyine sahip çıkamayan adam, ne sana sahip çıkabilirdi nede bebeğine" o yüzden Allahım kurtarmış sizi....
Bence yaşadıklarından alman gereken en önemli ders, insanları sakın ama sakın yargılama.. ilk mesajında demişsin ya anneme yada başka kadınlara böyle diyen bendim diye.. dünya hali işte neler yaşayacağımız hiç belli olmuyor... doğruluğunu kanıksadığım bir söz var "yargıladığının yaşadığını yaşamadan girmeyeceksin toprağa" diye.. Kimin neyi neden ne şekilde yaşadığını hiç bilemeyiz dimi?
Işık ve sevgiyle kal...

canım düşmez kalkmaz bir allah demişler
ama buna sığınıp üst üste hatalarmı yapmalıyız hayır bu karaktersizlik olur
insanlar onuru için yaşar hata yapabilir ama zararın neresinden dönse kardır üzülme
geçmişi unut bu hatayı duygusal boşluk içinde olduğun için yaptın sevgi ilgi arayışı allahın cezası adam bunu kullandı allah onu ıslah etsin
genç kızken ki kurallarını hatırla beyaz bir sayfa aç bu günden itibaren
emin ol dik durursan kuralcı kararlı olursan insanlarda sana saygı duyucak
kimseye özellikledede erkekler zatıf yönlerini duygusal boşluk içinde olduğunu belli etme bundan sonra çevre fırsatçılarla dolu
yeni bir başlangıç yeni kararlar al ve herşey iyi olucak
kader kadar bizimde elimizde her şey zayıf durduğumuzda kendimizi bıraktığımızda herşey daha kötüye gider kendine acıma dik dur kararlı ve güçlü olduğunu düşün unutma en değerli şey gençliğin önünde güzel bir gelecek olabilir ama sen istersen bu senin elinde inan ama önce silkelenmelisin

muhteşem bir bakış..
tebrikler arkadaşım..:81:

Arkadaşlar emin olun, o iki kişi neler neler yapıyordur da gizliyordur..ki beni hiçte ilgilendirmez..sen daha çok günaha girersin diye arkadaş, sen insan olamazsın cidden olamazsın..allah sana o kan parçasıyla tanışmayı nasip etmez inşallah...ben kendimi toparlarım bir şekilde, ayağa kalkarım, benim bu durumu kabul edecek biriyle yoluma devam ederim, şükür üni. mezunuyum, iyi bir ailem iyi bir işim var, malesef karşıda ayna yokki birde o kendini beğenmişleri görelim..

hiçbir erkeğe güven olmaz, yeterki güzel bir bayan onu yoldan çıkarmayı kafaya koymasın..sizz hiç hayatınızda hata yapmadınız mı? inanın hayat çok uzun...kimin ne olacağını aallah bilir..demekki hayat henüz size bir darbe vurmamış ki hala böyle konuşabiliyorsunuz..ama bu kadar herşeyi biliyorsak, "kınadığımız şey taraftan kınanmadanda ölmeyeceğimizi " bilmemiz lazım..senin söylediğin laf inan bana dokunmaz, hayatımda bir yerin yok ve ne kadar bencil ve kıskanç biri olduğun belli..ama sen boş yere, durduk yere benim ahımı aldım ve Allah'a inanıyorsan şunada inan!! o kan pırtısı dediğin varya hani!! rahatça yazabildin ya hani kan pırtısı diye!! Allah'ım sana aynısını yaşatmadan almasın senin canını...ki zaten ben demesemde öyle olacaktır, o kadar büyük konuştun ki...durduk yere, boş yere, beni hiç tanımadan, beni hiç anlamaya çalışmadan, at gözlükleriyle bakarak boş yere benim ahımı aldım!! ama sana hakkımı helal etmiyorum, çok umrunda olduğunu sanmıyorum, zaten inançlı biri olsan böyle yazamazdın!!

kocandan ayrılıp rahatamı erdin diyen arkadaşada şunu diyorum, resmi olarak boşanmışım, neler duyucaz daha tövbe tövbe..

Bir kadının bir kadına bu kadar acımasızca sözler söylemesine inanamıyorum.
Hata yapmış kadın. Çok büyük bir hata.
Ve vicdan azabı çekiyor.
Vicdanı var neyse ki

anlatamıyorum işte..anlatamıyorum..öyle insanlar vardırki, bu kadar zahmet edip ne konu açar nede kimseye anlatır, hayatına devam eder... bunlar nasıl bu kadar acımasız olabiliyorlar ben anlamadım..bunlar yüzündende site üye kaybeder bence..

HErşeyde bir hayır vardır arkadaşım. Geçmişte olan hiçbirşeyi düzeltme şansımız olmuyor.Bebeğiniz için üzülüyorsunuz ki haklısınız Allah bu konuda size sabır versin.ZAMAN herşeyin ilacılıdır.Bu olayı hiç unutmayacaksınız ama ilk günki gibi de yüreğinizi acıtmayacaktır.Ben herşeyde bir hayır var derken karşınızda ki kişilik yoksunu adamdan kurtulduğunuz için ve böyle bir adamla evlilik yaşayıp hayatınızı daha berbat bir hale getirmediğiniz için söylüyorum.Bu saatten sonra yapacağınız tek şey yüreğinizin acımasının az da olsa dinmesi için dinlenmeniz ve her şeyi zamana bırakmanız olacağını düşünüyorum.

konu açıcaksan yorumlara katlanıcaksın

konu açıcaksan yorumlara katlanıcaksın

tamam yorumlara katlanayımda..ben konuyu dertleşmek için açtım, ben yaptığımın çok kötü bir şey olduğunu, bunu bildiğimi ama başkasından duymak istemediğimi belirttim en başından..sizlerle dertleşmek, bundan sonrası için fikir almak için açtım..

Arkadaşlar, yaptığım sizce yanlış mı, yada doğru mu? şeklinde bir anket açmadımki..bunu sormaya yada başkasının bunu söylemesine lüzum yokki zaten..konunun içeriğine göre yorum yazmamız daha güzel olmaz mı..

bak senin yorumun altında 9 hafta 4 günlük hamile yazıyo, bunu görünce benim içim parçalanmıyo mu (( sanki ben bilerek, isteyerek mi yaptım, bu kadar basiretsiz olabilir mi bir insan, hamile kalayımda aman olursada aldırırım der mi, o acıyı kim yaşamak ister ha, hadi diyelim insan değilsin duygu olarak üzülmesende bedenini hırpalıyolar, insan kendine zarar vermek ister mi (

Son düzenleme:
her seyde vardir bi hayir olan olmus üzülme artik. ama keske evlenmeden iliskiye girmeseydin emin olmadan karsindaki insandan... ama oda kendini göstermis, iste ikinci bi hata olacakti evlenseydin belkide

ama arkadaşa yorum yaparken seninde dikkatli kelimeler kullanman lazım değilmi:26::26:

neticede bir konu actın herkez iyi veya kötü yorum yapabilir

sanırım daha önce konu açmadın sen

kızlar lütfen arkadaş kimseye anlatamamış içini buraya dökmüş bizlere anlatmış tabi hepimiz aynı düşünmek zorunda değiliz
ama arkadaşımız vicdan rahatsızlığındaki ve üzgün ondan buraya yazıyor derdi vicdanı ile zaten şimdi tutp ona vicdansız demek ne kadar mantıklı anlamıyorum gerçekten cidden düşmez kalkmaz bir allah
allah bizi türlü şekillerde sınar en mutluyuz dediğimiz anda hayatımız allak bullak bir hale dönebilir
önemli olan yaşanmışlıklardan ders alıp hayatta dimdik durabilmek ve doğru yolda ilerleyebilmektir

Yorumlar yanlış yapmışsın şeklinde de olabilir. Ama belli ölçülerde. Rencide etmeden

Konu sahibi;
Sizin yapmış olduğunuz zina sonucu bebeğinizi Allah size layık bile görmemiş!
Size layık görse sonucu kürtajla sonuçlanmazdı..
Millete iftira atmanızdan bunu anladım.
Benim özüm sözüm namusum yerinde elhamdülliah.
Olmayanlar düşünsün!!!

size inanamıyorum nasıl bu kadar acımasız olabiliyorsunuz

konu sahibesi bilinçli olarak biriyle yatmış ( arkadaşının evine çağırarak yaptığına göre bu işi bilinçlidir ) hamile kalmış... korunmamasını ama eşimle de yatardım hamile kalmadım gibi SAÇMA bir şekilde savunmuş ( eşimizle her yattığımızda hamile kalacakmışız gibi ) .... sonra Allahın lütfu olan bir can için BİR KAN PARÇASI diye bir ifade kullanmış ( onu bebeği olarak bile görmediğini gösterir ) ....
ne deseydik ? eşinden ayrılır ayrılmaz karşısına çıkan ilk erkekle düşüncesizce birlikte oluşu zaten bana göre yenilir yutulur bir hata değil ama sonuçta kendi hayat görüşüdür !
Ha deseydi ki katlettiğim o can için içim acıyor , o zaman belki yorumlarken bu kadar zalim olmazdım , beni çileden çıkaran KAN PARÇASI yorumudur ....
yetmez gibi bir de yaptığına saygı duymayan ( ki bence saygı duyulacak hiç bir tarafı yoktur ) insanlara beddua ederek, hakaret ederek suyun yüzüne çıkmaya çalışırsa AZ BİLE SÖYLEMİŞİM diyerek son yorumumu yapıyorum ....

bu kadar iyi anlatılırdı tebrik ederim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…