- 19 Mayıs 2011
- 10.944
- 9.686
ben de tatlıya çok düşkünüm işte...kilo sorunum yok ama dengelediğim için yok aslında..doktorum şekeri azaltmamı söyledi.meyve şekeri de dahil...onların bebe bisküvisi şahane ama dikkat et, Glutensiz beslendiğinde şeker riskin artabilir. Malum hepsi nişasta olduğundan kararında yemek faydalı.. Patates, mısır, pirinç.. ama ya şöyle bebe bisküvisini kahveyle veya sütle yemekte ayrı bir keyif
bu arada beni en çok düşündüren ekmek olayı.size sorayım en iyi siz bilirsiniz..pirinç bulgur falan da yasak olunca sulu sebze yemeklerinin yanında 1 dlim de olsa ekmek istiyorum.normalde sadece kahvaltıda 1 dilim yerim ama dediğim gibi pilav olmayınca ekmeksiz olmadı bende..o işi nasıl halledicem.glütensiz unlarla evde yapılır mı tarif var mı szide?
ben de tatlıya çok düşkünüm işte...kilo sorunum yok ama dengelediğim için yok aslında..doktorum şekeri azaltmamı söyledi.meyve şekeri de dahil...
çok soru soruyorum kusura bakmayınglutensiz unla ekmek biraz zor şöyle ki asla ele yapışmayan bir kıvam aramayın. Mutlaka ele yapışıyor. Bu nedenle devamlı un koyarsanız sertleşir. Göz kararı un, ( glutensiz un, mısır unu, nohut unu, soya unu(alerjin yoksa) karabuğday unu..vs. ) su, süt,maya ( maya şişkinlik yaptığı için kabartma tozu kullanıyorum), zeytinyağı, 1 yumurta, tuz.. ama hiç ölçüyle yapmadım.zaten yaptıkça kendi ağız tadına göre ayar verebiliyorsun. Makinan varsa onla da güzel oluyor. En güzeli ama en pahalısı ithal glutensiz ekmekler.. Ben artık ekmeği kestim gibi bir şey canım çekerse yapıyorum ya da alıyorum.
Bende endokrin gidiyorum ama anlamadım bu yaz gidicem bakalım artikendokrin uzmanından şaşmamalısınız bence.bende nodül var,o da her 6 ayda bir boyut değişikliği için bakılıyor.ayrıca biyopsi de yapıldı çok şükür temiz.
tüm tahlilller sınırlar dahilinde ancak haşimato iseniz antikorlara da baktırmalısınız..yani bu değerler sınırlarda olsa da anitkorlar yüksek olunca da gebelik zorlaşıyor..Arkadaslar dün tiroid için tahlil yaptırdım. Gebelik için tedavi görüyorum da sonuçlarım nasıl? Geçen yaz tsh 10 a yakın çıkmıştı ve gebelik için riskli demişlerdi.
Ben kalabiliyorum da devamında sorun yaşadığım için her türlü sebebe dikkat etmek zorundayım canım. Antikorlara baktırma ihtimalim yok geri kalmış bir Doğu ilindeyim. Inşallah bir şey olmaz hamile kalırsam.tüm tahlilller sınırlar dahilinde ancak haşimato iseniz antikorlara da baktırmalısınız..yani bu değerler sınırlarda olsa da anitkorlar yüksek olunca da gebelik zorlaşıyor..
bunlar bilidiğim kadarıyla elbette.ben doğumdan sonra öğrenmiştim hastalığımı.o yüzden gebelikle ilintisi hakkında çok fazlz bilgili değilim.
anti tpo olarak baktıracaksınız,öyle pahalı veya her yerde bulunmayan bir test değil,kandan bakılıyor.Ben kalabiliyorum da devamında sorun yaşadığım için her türlü sebebe dikkat etmek zorundayım canım. Antikorlara baktırma ihtimalim yok geri kalmış bir Doğu ilindeyim. Inşallah bir şey olmaz hamile kalırsam.
Daha once antikorlara bakmadılar canım tsh 10 a yakın çıkmıştı ilaç kullanıyorum uzun zamandır. O yüzden sürekli takipteyim. Madem her yerde yapılıyor doktoruma diyeyim o zaman canım. Sağ ol.anti tpo olarak baktıracaksınız,öyle pahalı veya her yerde bulunmayan bir test değil,kandan bakılıyor.
peki siz haşimatolu musunuz? çünkü bunun teşhisi ilk başta bu antikoarlara bakılarak koyuluyor.
o zaman haşimato değil sadece hipotirodi olabilrsiniz.ilaç dozu ayarlayarak hamile kalabilrsiniz bana göre.ki şu anki ilaç dozunuz yeterli gibi,çıkan değerlere göre.Daha once antikorlara bakmadılar canım tsh 10 a yakın çıkmıştı ilaç kullanıyorum uzun zamandır. O yüzden sürekli takipteyim. Madem her yerde yapılıyor doktoruma diyeyim o zaman canım. Sağ ol.
Teşekkür ederim canım. Inşallah kalırım ve devamı gelir. Senin de bebeğin sağlıcakla gelsin Inşallah :)o zaman haşimato değil sadece hipotirodi olabilrsiniz.ilaç dozu ayarlayarak hamile kalabilrsiniz bana göre.ki şu anki ilaç dozunuz yeterli gibi,çıkan değerlere göre.
Tsh çok güzel canm kalırsın inşallahArkadaslar dün tiroid için tahlil yaptırdım. Gebelik için tedavi görüyorum da sonuçlarım nasıl? Geçen yaz tsh 10 a yakın çıkmıştı ve gebelik için riskli demişlerdi.
Aksatmayın çok geçmiş olsunHasimato degilim ama tiroidimde iki tane nodul vardi bi 3mm digeri 4mm ,biri gitti biri 8yil falan oldu hala duruyo.
Tum tahlillerim normal cikiyodu ,nodulu ilk ogrendigimde 8-10 tane doktora gezdim hepsi de hicbi seyiniz yok deyince pimpirikliligimi biraktim ama konuyu gorunce bi kontrole gidesim geldi.
Herkese saglik,sihhat diliyorum.
Aksatmayın çok geçmiş olsun