Endokrinoloji En büyük dert HAŞİMATO :( :(

Hipotirodi mi hipertirodi misiniz?

• Hipotiroidi

OY: 39 86,7%
  • Hipertiroidi

OY: 6 13,3%

• Ankete Katılan
    45
ben de tatlıya çok düşkünüm işte...kilo sorunum yok ama dengelediğim için yok aslında..doktorum şekeri azaltmamı söyledi.meyve şekeri de dahil...

glutensiz unla ekmek biraz zor şöyle ki asla ele yapışmayan bir kıvam aramayın. Mutlaka ele yapışıyor. Bu nedenle devamlı un koyarsanız sertleşir. Göz kararı un, ( glutensiz un, mısır unu, nohut unu, soya unu(alerjin yoksa) karabuğday unu..vs. ) su, süt,maya ( maya şişkinlik yaptığı için kabartma tozu kullanıyorum), zeytinyağı, 1 yumurta, tuz.. ama hiç ölçüyle yapmadım. zaten yaptıkça kendi ağız tadına göre ayar verebiliyorsun. Makinan varsa onla da güzel oluyor. En güzeli ama en pahalısı ithal glutensiz ekmekler.. Ben artık ekmeği kestim gibi bir şey canım çekerse yapıyorum ya da alıyorum.

ben de tatlıya çok düşkünüm işte...kilo sorunum yok ama dengelediğim için yok aslında..doktorum şekeri azaltmamı söyledi.meyve şekeri de dahil...

aynen, her öğün tatlı yiyebilirim.. Meyve şekeri de fena.. meyveyi sütle / yoğurtla yersen biraz daha şekeri düzene girebilir. Bir de öğünlerde hurma ye mutlaka.. Çok dengeliyor.

çok soru soruyorum kusura bakmayın
fikir verdiniz,nette araştırdım glütensiz makarna ve ekmek online satan yerler var.ekmeği alıp deepfreeze koyarım,kahvaltıda falan 1 dilim yerim diye düşündüm..
siz söyleyince fark ettim ki,işe getirdiğim herşey şekerlikuru üzüm,muz,elma,pronot gibi...ne yapmak lazım ki...mesela öğlen yemeklerinde? öğlen mutlaka et yemeği çıkar bizde.onu yerim diye düşündüm..

faydam olursa ne mutlu :)

hangi şehirdesiniz? Ankara,Bursa, İzmir, Gaziantep.. vs bir çok ilde Çölyak dernekleri var.. Büyük marketlerde glutensiz ürün standları var, çeşit çeşit ürün var. Dediğiniz gibi internette çok değişik ürünler satılıyor.

Elma ve kivi şeker açısından daha masum meyveler.. onları tercih et.. her gün istediğin bir meyveyi ye ama onun dışında şekerlileri o gün yeme..

Kuruyemiş mutlaka ara öğün olsun.. ceviz, fındık,badem ama en önemlisi hurma.. Ben günde 7 tane yiyordum. Hatta içine birer diş sarımsak koyuyordum. Dr öyle tarif etti. Sabahları aç karnına yarım limonu bir bardak suya sık, içine yarım çay kaşığı zencefil tozu, bir çay kaşığı çörekotu yağı koy ve iç.

ara öğün olarak yoğurdun içine çörekotunu öğüt ye. ( tuz öğütücülere çörek otunu koy çok güzel öğütüyor)
zeytin yiyorum mesala ara öğün..
bir kavanoz zeytinyağının içine kuru incirleri koy, onu ye günde 1-2 tane.
yine yoğurdun içine zencefil, tarçın,zerdeçal.. yarım çay kaşığı koy ye..
laktozsuz süt, içine tarçın..
yeşil yapraklı sebzeler, marulun içine marul koy ye

Kızlar süpersiniz valla bende glutensiz ve şekersiz beslenmeyi duydum ama malesef irade yok hep bırakıyorum yarıda aslında en güzeli spor yapmak yürümek ekmeği aburcuburu kesmek tsh 4 şuan anti tpo 1000 endokrin kontrolundeyim 2 yıldır

Arkadaslar dün tiroid için tahlil yaptırdım. Gebelik için tedavi görüyorum da sonuçlarım nasıl? Geçen yaz tsh 10 a yakın çıkmıştı ve gebelik için riskli demişlerdi.

Eklentiler

• 2016-05-27 08.09.01.jpg
    22 KB · Görüntüleme: 322
Arkadaslar dün tiroid için tahlil yaptırdım. Gebelik için tedavi görüyorum da sonuçlarım nasıl? Geçen yaz tsh 10 a yakın çıkmıştı ve gebelik için riskli demişlerdi.

tüm tahlilller sınırlar dahilinde ancak haşimato iseniz antikorlara da baktırmalısınız..yani bu değerler sınırlarda olsa da anitkorlar yüksek olunca da gebelik zorlaşıyor..
bunlar bilidiğim kadarıyla elbette.ben doğumdan sonra öğrenmiştim hastalığımı.o yüzden gebelikle ilintisi hakkında çok fazlz bilgili değilim.

Ben kalabiliyorum da devamında sorun yaşadığım için her türlü sebebe dikkat etmek zorundayım canım. Antikorlara baktırma ihtimalim yok geri kalmış bir Doğu ilindeyim. Inşallah bir şey olmaz hamile kalırsam.

Hasimatosu tiroidi olan hamile kalir. Ben 8 yillik hasimato hastasiyim. Kendinizi yikmayin hemen. Ilaci var icersin olur biter.

anti tpo olarak baktıracaksınız,öyle pahalı veya her yerde bulunmayan bir test değil,kandan bakılıyor.
peki siz haşimatolu musunuz? çünkü bunun teşhisi ilk başta bu antikoarlara bakılarak koyuluyor.

anti tpo olarak baktıracaksınız,öyle pahalı veya her yerde bulunmayan bir test değil,kandan bakılıyor.
peki siz haşimatolu musunuz? çünkü bunun teşhisi ilk başta bu antikoarlara bakılarak koyuluyor.
Daha once antikorlara bakmadılar canım tsh 10 a yakın çıkmıştı ilaç kullanıyorum uzun zamandır. O yüzden sürekli takipteyim. Madem her yerde yapılıyor doktoruma diyeyim o zaman canım. Sağ ol.

Daha once antikorlara bakmadılar canım tsh 10 a yakın çıkmıştı ilaç kullanıyorum uzun zamandır. O yüzden sürekli takipteyim. Madem her yerde yapılıyor doktoruma diyeyim o zaman canım. Sağ ol.
o zaman haşimato değil sadece hipotirodi olabilrsiniz.ilaç dozu ayarlayarak hamile kalabilrsiniz bana göre.ki şu anki ilaç dozunuz yeterli gibi,çıkan değerlere göre.

o zaman haşimato değil sadece hipotirodi olabilrsiniz.ilaç dozu ayarlayarak hamile kalabilrsiniz bana göre.ki şu anki ilaç dozunuz yeterli gibi,çıkan değerlere göre.
Teşekkür ederim canım. Inşallah kalırım ve devamı gelir. Senin de bebeğin sağlıcakla gelsin Inşallah :)

Hasimato degilim ama tiroidimde iki tane nodul vardi bi 3mm digeri 4mm ,biri gitti biri 8yil falan oldu hala duruyo.

Tum tahlillerim normal cikiyodu ,nodulu ilk ogrendigimde 8-10 tane doktora gezdim hepsi de hicbi seyiniz yok deyince pimpirikliligimi biraktim ama konuyu gorunce bi kontrole gidesim geldi.

Herkese saglik,sihhat diliyorum.

Aksatmayın çok geçmiş olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…